Yılbaşı Hatam

Bu basit bir depresyon tarzi buhran degil, psikolojik bir hastalik, tedavi olunmali

dışarı hava almaya çıkıyorum, bir bakmışım altı saat oyalanmışım. bazen bir yol üstünde bir saat bekleyebiliyorum, neyi beklediğimi bilmiyorum ama beklemem gereken biri varmış, hep o gelecekmiş gibi geliyor. sonra bir bakıyorum bambaşka bir yerde bekliyorum. sonra bazen insanlarla tanışmaya çalışıyorum, selam verip konuşma başlatıyorum. bu yüzden de başıma çok şey geldi zamanında. o da bu durumu fark etti mi acaba bilmiyorum.

böyle düşünüyorsan neden beni kurtların,ayyaşların,sapıkların,tacizcilerin olduğu ortamda bıraktı gitti diye ajite ediyorsun

Önce nanik ne demek?Kadın rollerini yıkmaya çalışan bir kadın mı kullanıyor bu kelimeyi.Sen önce algını güçlendir,hoşgörülü ol ve olayı yanlış yerinden okuma.Bak bakalım benim yazımı iyi okuçBir kızın gece gece dışarda ne işi var mı demişim yoksa bazı sebeplere dayalı kendini sokağa atması ne derece doğru mu demişim.Sen kendi kafanda kurgalayıp yazma burayaHele de it kopuk varken bir erkeğin seni yalnız bırakmasından dem vururken,onun korumasını beklerkenbana kölelikten,KADIN ROLLERİNİ YIKMAYA ÇALIŞMAKTAN bahsetmesi çok komik ya.
Kadın rolünü yıkmak istiyorsan,kölelik yapmak istemiyorsan o zaman sen gidip konuşsaydın erkekle.Benim yaşantımdan hele hiç bahsetme.Orda bir dur.
Bence sne açtığın konuyu tekrar oku,sonra amacının düşünce yapının ne olduğuna karar ver.Haddini de aşma.

Sizi sevmeyen adamların peşinden koşmayın. Ileride bu yaptıklarınıza pişman olacaksınız

Herkes hata yapar diyerek kendini affet. Bu adama ilgin bitince gulersin buna. Ama o geceyi unutma ki birdaha buyuk bir hatan yoksa asla kimsenin pesinden kosma

Şimdi ben şunu anlamıyorum: Bir yandan amacınızın bireysel protesto, toplumsal kadın rollerini yıkmak olduğunu söylüyor; öte yandan adam sizi o saatte orada gördüğü için eğlence yerlerindeki basit kadınlar gibi olduğunuzu düşünecek diye üzülüyorsunuz. "Bir genç kızın gece gece dışarıda ne işi var" algısına nanik çekmek istiyor ama hoşlandığınız kişi sizi orada bıraktı, "genç kızın gece vakti buralarda işi olmaz" diye sahiplenmediği için bozuluyorsunuz. Yani tamam çok heyecanlandığınız için onun sorularını istediğiniz gibi cevaplayamamış olabilir, "yüzüne bakınca erkekler yanlış anlıyor" demiş olabilirsiniz; bunlar o gecenin heyecanına bağlı şeyler ama şu anda burada belirttiğiniz fikirleriniz birbiriyle çelişiyor.

Bence de içinizde birbiriyle çatışan bir muhafazakâr ve bir modern insan var -bunu bipolar rahatsızlığınızdan bağımsız olarak söylüyorum, kişilik bölünmesi gibi bir yakıştırma yaptığım ya da psikologluğa soyunduğum düşünülmesin diye belirtme ihtiyacı hissettim.

Birini seçin; ya da en azından ikisinden de biraz biraz seçin. Hem gece vakti sevdiğiniz adamın sokağına gidip hem "Bu saatte erkeklerle konuşmam yanlış anlaşılır" gibi bir cümle kurmayın. Hayatınıza bir yön çizin ve diğer bakış açılarını bir kenara bırakmaya çalışın. Siz eğer toplumsal normları takmamak niyetindeyseniz böyle yaşayın. Sizi kınamıyorum, yanlış anlaşılmasın. Ben de sevdiğim adamın peşinden gittim. Gecenin bir yarısı şarkı söyleyerek kokoreççi aradım. Hiç tanımadığım adamların arasında, kadının 'adının olmadığı' bir siyasî atmosferde tutunmaya çalıştım. Ama kendi normlarıma göre yaşadım, yaşıyorum. "Kadın dediğin böyle yapmaz" diyenlere "nanik" yapabildim o zaman. İçimde hep beni tutmaya çalışan bir ikinci dünya görüşü olsaydı yıpranırdım.

Böyle siz de yıpranırsınız. Ki zaten yıprandığınızın farkındasınız. Her kadın sevdiği adamın peşinden gitmez. Gecenin bir yarısı sokakta beklemek cesaret işidir. Bunu yapabildiğinize göre, karşınızdakinin sizi koruyup kollamasına ihtiyacınız yok. Bir gün geriye baktığınızda "Onun için yaptım, pişman değilim" diyebilmelisiniz.

böyle düşünüyorsan neden beni kurtların,ayyaşların,sapıkların,tacizcilerin olduğu ortamda bıraktı gitti diye ajite ediyorsun

aslında bu da toplumsallığın yarattığı kafa karışıklığı işte. bir yandan kendi benliğinle bir şeyleri savunuyorsun, öz benliğinle ve gerçekliğinle. bir yandan da toplumda olup bitenleri görüyorsun, seven erkek insanın yanında durur algısı var, aşık bir insan olarak elinde olmadan bunu da bekliyorsun. ben ajite etmek amacında falan değilim tamam mı. ben sadece benim içimdeki o aşka karşılık o şekilde yalnız ve yüzüstü bırakılmayı hakedecek ne yaptım bunu sorguluyorum. ayyaşların bilmem nelerin içinde olmak beni ilgilendiren bir şey değil, hayatımda bir çok kez çok kötü ortamlarda bulundum. ben burada ondan beklediğim davranışla ilgilendim. ama siz kendinizi istediğiniz gibi anlayıp, kendinizi tatmin edebilirsiniz tabii

Naniğin ne demek olduğunu sizin bilmediğiniz aşikar. böyle BÜYÜK BÜYÜK yazınca daha iyi yazmış, daha iyi laf etmiş oluyoruz değil mi:) Kadın rollerini yıkma isteğimle aşk duygusu içindeki karmaşam birbirine karışabilir, sadece ona karşı farklı bir kadın haline gelebilirim. Olayı yanlış bir yerinden okuyan besbelli sizsiniz:) Ben ondan ne koruma bekledim ne bir şey tamam mı? Sadece biraz insan olan bir erkeğin yapmaya meyilli olduğu bir davranışı sergilemesini beklemiş olabilirim, çünkü onu seviyorum ve onun da beni sevdiğini bilmek istedim. Senin yaşantına meraklı değilim, bir halta benzemediğinden eminim. Ne güzel konuşuyoruz değil mi kabadayı kabadayı, orda dur! şunu yapma! bunu yapma! deyince:) Sen kimsin de bana hadden huduttan bahsediyorsun? Sen haddini bil ilk önce. Hatta kendini bil.

Son düzenleme:

Naniğin ne demek olduğunu sizin bilmediğiniz aşikar. böyle BÜYÜK BÜYÜK yazınca daha iyi yazmış, daha iyi laf etmiş oluyoruz değil mi:) Kadın rollerini yıkma isteğimle aşk duygusu içindeki karmaşam birbirine karışabilir, sadece ona karşı farklı bir kadın haline gelebilirim. Olayı yanlış bir yerinden okuyan besbelli sizsiniz:) Ben ondan ne koruma bekledim ne bir şey tamam mı? Sadece biraz insan olan bir erkeğin yapmaya meyilli olduğu bir davranışı sergilemesini beklemiş olabilirim, çünkü onu seviyorum ve onun da beni sevdiğini bilmek istedim. Senin yaşantına meraklı değilim, bir halta benzemediğinden eminim. Ne güzel konuşuyoruz değil mi kabadayı kabadayı, orda dur! şunu yapma! bunu yapma! deyince:) Sen kimsin de bana hadden huduttan bahsediyorsun? Sen haddini bil ilk önce. Hatta kendini bil.

Şşşşştttt bana bak yağmurda ıslanmış yavru kedi modunda gezen sen
Benim cümlemi ters algılayıp bana köle zihniyetli diyen sen
Psikolojisi tarumar olup burda psikoloji dersleri veren sen
Bir erkek için kendinden geçip kadın rolünden bahseden sen....
Sen git önce tedavini ol.TAMAM MI BEBİŞİM BAK BÜYÜK YAZDIM İYİCE OKU DİYE

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…