Yilarcaa kumbarasini acmayan var mi?

Ayy çok üzülmüşsünüzdür

Bir de muhtemelen kardeşiniz o alıp yediklerinden size vermemiştir aksine göstere göstere yemiştir
Aynen canım bide diyorum anne niye veriyorsun oda içine attı diyor mesela günlük ben 1 lira attıysam o bi senede iki üç kere 10 kuruş atmıştır :)

Valla bikaç aydır var kumbaram ve ne yapsamda harcasam diyorum. Kaşındırıyo ordaki para beni

Damacana fikri çok mantıklıymış gerçekten ama onu nerde saklamıştınız tr_lelli ?
Ben birikim yapamıyorum ama bi kere makyaj çantamı açtığımda içinde 700 lira bulmuştum :)) anca unutursam bi yerlerde öyle birikim olur bi de biriktirmememin sebebi sabırsız olmam. Aslında biriktirdiğim paraya ihtiyacım yok ama illa onu harcayacağım, çok ilginç bir durum :) altın kumbarası çok mantıklı geldi bana. Yapabilirim :)

Nereden aldin bu bebegi ya? Cok tatlis bir sey.

Kızlar
Bence çok mantıklı. Ben hep küçük kumbaralar yapardım. Dediğim gibi son 1 senedir işi daha ciddi hale getirdik.
Maksat sadece yatırım yapmak değil. Aynı zamanda onun eğlencesi.
Belki 150 lira veriliş her ay gram altın alınıp bankaya koyulabilir. Ama cepte kalan 2-3 lira bozukluk her türlü harcanır. Biriktirmek hem keyifli, hem mantıklı.

Ben calismiyorum genelde evdeyim oglum var okula goturup geliyorum
Yani evde olmam sebebiyle evde sakladik.
Ama tatile gittigimiz dönemlerde korktuk ve actik.
Öyle denk getirdik birikimleri.

Bir suredir kumbara yapmiyoruz.
Bankada o paranin uzerine biriktiriyoruz.

aman iki gün heves eder atar sonra unutur gider
bırak izin ver hevesi geçsin
böyle şeylere takılmayın yahu bu da dert mi Allah aşkına:)

Ayynasilda heveslendim simdi. Ilk başta sacma buluyodum şimdi durmadan para alip doldurmak istiyorum

Her bankadan döviz alinabiliyomu kızlar ? Yakinimda döviz brosu yok da. Bankadar 5 -10 liralik döviz verir mi

Tutumlu olmak iyidir siz eşinizle konuşun döviz yada altın olarak biriktirin . Ytl ile yatırım yapmanız çok zor.

Bende biriktirdim kumbarada ve her seferinde altına çevirdim ve en sonunda kredi çekip küçük bir ev aldım yatırım amaçlı , içinede kiracı koydum kredimi rahatça ödedim .
Belki ev alamazsınız ama kötü gün parası biriktirmiş olursunuz.

Size bir tavsiyede bulunayım , benim bir tanıdıgım kuyumcu vardı ben düşük gram bilezik alırdım elimdeki paraya göre ve biriktikçe o bilezigi götürüp onun üstüne param kadar gram eklenip başka bilezik verirdi . Bilezige tarih ve gramı çeyizlik yazdıgı bir kart takıp paket yapardı ben kartı hiç çıkarmadım hep kuyumcu açtı kartı . Bu şekilde 4 adet 20 gramlık bilezik yaptım . Birde ata altını tavsiye ederim .

Siz bi kumbara yapin her gun az da olsa atin devami geliyor zaten.
Birikim topigim var bir cok kisiyiz birikim sevdalisi
Umarim sizlerde baslarsiniz

Aslında illa 100 dolar vs almak gerekmiyor 2 dolar 5 dolar atılabilir. Ama dolar almaya gidene kadar harcanıyor o para. Onu da denedim ben. Çok sıkı irade olması lazım.
Ben bozuk paraları benim oğlanın minik mama kavanozlarına biriktiriyordum, çabuk dolardı ve hemen gidip dolar yapardım, ayda 100-150 rahat çıkıyordu. Hiç kasmadan sadece bozuk paralarla.

Ben bozuk paraları benim oğlanın minik mama kavanozlarına biriktiriyordum, çabuk dolardı ve hemen gidip dolar yapardım, ayda 100-150 rahat çıkıyordu. Hiç kasmadan sadece bozuk paralarla.
Evet ben de aylık açıp bütünleyip kağıt para kumbarasına atayım diyorum. Yoksa bozuk paraları bütünlemek çok zor olur diğeriyle beraber açarsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…