Yilarcaa kumbarasini acmayan var mi?

Daylongg

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
827
938
18
29
Merhabalar. Dun eşim bi kumbara yapmis getirmis demirden. Boyutunu şöyle anlatiyim eski bilgisayar monitörlerinden birazcik daha buyuk. Acilmicak sekilde yapmış. Ve dolana kadar acmicam diyo. Hedefi bu. Yahu nasil dolcak o kumbara ? Kac yil sürer? Eve hirsiz girse ilk götüreceği sey olmaz mi?
Dolduğunda acinca napariz o parayi? Ne kadar cikar?
Daha once böyle bisey yapan var mi kizlar? Nekadar cikti kumbaranizdan naptiniz o parayla mesela?

O dolana kadar içindeki paralar tedavulden kalkmasin :))
Onu bense düşündüm. Eşim bankalar aliyo farketmez dedi. Bende şöyle düşünüyorum sonucta paraları pat diye kaldirmazlar ortadan. Böyle biswy duyarsak acar harcariz siye düşünüyorum ?

Anlamiyo iste. Tl degee kaybediyo diyorum yok kaybetsin diyo.

Siz deyin ki ikimiz de orta yolu bulalım. Madem sen BU kumbarada para biriktirmek istiyorsun, ben senin bu isteğine saygı göstereyim.

Ama sen de bana saygı göster, ₺ atmayalım, döviz atalım.

Ben de öyle başlardım. Sonra paraya ihtiyacım olduğunda, ters çevirip sallar para düşürür harcardım.
Doğal olarak o kumbara hiç dolmadı, ama teknik olarak hiç açmadım, evet.
Biimki bos haliyle zor kalkiyo yerinden

Siz deyin ki ikimiz de orta yolu bulalım. Madem sen BU kumbarada para biriktirmek istiyorsun, ben senin bu isteğine saygı göstereyim.

Ama sen de bana saygı göster, ₺ atmayalım, döviz atalım.
Ülkenin durumu belli olmaz ya dövizleri bozduramazsak falan diyo ona da dedim.

yağ tenekesi kutusundan yapmıştık babamla.
canım babam andım şimdi.
öyle hırslandık ki o geldi attı ben gittim attım.
babamla her gün kuçağımıza alıp tartıyoruz dolmuş mu diye.
tahmin yürütüyoruz şu kadar olmuştur bu kadar olmuştur.
sonunda ağzına kadar doldu. bir heves koca törenle açtık baktık.
içinde çıka çıka 450 tl gibi bir rakam çıktı.
biz şok. 10 kuruşlar 5 kuruşlar ataçlar mıknatıslar bir sürü para dışında ıvır zıvırlar.
yeğenimle annem el birliği yapıp sabotoj yapmışlar kumbaraya.
ne buldulursa atmışlar içine ağırlık yapsın diye
halbuki ne ümitler beslemiştik o parayla tatile gidilcekti.
kurban kesilcekti. zaten o da son oldu bir daha yapmadık.

Ben çocukken kumbaram vardı makul
Bir boy

İki yıl sonra açıldığında içindeki para ile hiçbirşey alınmıyordu

80 li yıllar işte enflasyon tavanda idi

Para tedavülden kalkmasa da değeri biter

Altın atabiliyorsa olur da bir lira atsa dolsa kaç yazar

Dün 1 tl ye ekmek alınıyordu bugün alınmıyor altı ay sonra iyice düşer değer

şimdi harcasanız orada biriktirmekten daha iyi valla

Gulsem mi aglasam mi bilemedim :)

Benim bir arkadasimda yapar bunu hep ama tam dolmadan acar en son 3 bin euro cikti kumbarasindan simdi yenisini yaptirmiş çöp kutusu kadar bisey bu defa tam dolmadan açtırmayacam dedi olur neden olmasın

Benim bir arkadasimda yapar bunu hep ama tam dolmadan acar en son 3 bin euro cikti kumbarasindan simdi yenisini yaptirmiş çöp kutusu kadar bisey bu defa tam dolmadan açtırmayacam dedi olur neden olmasın
Bende kendi atcaklarimi döviz olarak atiyim bari

Burda bi arkadaş 10 kiloluk damacana kutularına atıyor. Ama sadece 50 ve büyükleri atıyordu kaç kere de doldurdular. Gelirin iyiyse neden olmasın sene sonuna kadar dolar. Ben de irade yok kenardaki parayla ne alsam diye düşünüp duruyorum

@trelelli ydi sanki nicki hatırlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…