aynen valla. O yüzden tüpü seçtik zaten. Tafsiye ederim yaniOooo iyiymişdolana kadar hiç açılma ihtimali yok.
Çok kötü olmuş. Herhalde adil olması gerektiğini düşündüğü için öyle yaptı, kardeşinize de kıyamadı vs. vs. Ama kötü bir ebeveyn kararı yaptığı. Ben de büyük çocuktum, böyle şeyler hep başıma geldi ben hiç paraya vs. önem vermediğim, ailemden bir şey istemeyi sevmediğim ama kardeşlerim açık gözlü olduğu için. Mesela en son üniversiteden mezun oldum, işe gireceğim babam bana ilk defa iyi sayılabilecek bir telefon aldı. Ki onu da bana seçtirmedi, beni telefoncuya götürdü her şeyi belli iki telefon gösterdi hangisi daha güzel dedi birisi daha iyi dedim onu bana alıyormuş meğer. Bir de ballandıra ballandıra annem de babam da işte artık hakediyorsun, iş hayatına başlıyorsun gösterişli olman lazım vs. bir çok şey dediler. Sonra bir iki ay geçti, aynı telefondan liseye yeni başlayan kardeşime aldılar. Ne manası kaldı o dediklerinizin? Bizim her şeyimiz hep böyle oldu... Uslu çocuk hep böyle arka planda kalıyor.Aynen canım bide diyorum anne niye veriyorsun oda içine attı diyor mesela günlük ben 1 lira attıysam o bi senede iki üç kere 10 kuruş atmıştır :)
Ortaokul lise üniversite evlilik herşeyde aynısını yaşadım canım annem pek adil değildir malesef arada sırada söylerim böyle yaptın hep diye üstüne bide azar işitirim sen hiç bişeyi unutmuyorsunn kincisin diye:)Çok kötü olmuş. Herhalde adil olması gerektiğini düşündüğü için öyle yaptı, kardeşinize de kıyamadı vs. vs. Ama kötü bir ebeveyn kararı yaptığı. Ben de büyük çocuktum, böyle şeyler hep başıma geldi ben hiç paraya vs. önem vermediğim, ailemden bir şey istemeyi sevmediğim ama kardeşlerim açık gözlü olduğu için. Mesela en son üniversiteden mezun oldum, işe gireceğim babam bana ilk defa iyi sayılabilecek bir telefon aldı. Ki onu da bana seçtirmedi, beni telefoncuya götürdü her şeyi belli iki telefon gösterdi hangisi daha güzel dedi birisi daha iyi dedim onu bana alıyormuş meğer. Bir de ballandıra ballandıra annem de babam da işte artık hakediyorsun, iş hayatına başlıyorsun gösterişli olman lazım vs. bir çok şey dediler. Sonra bir iki ay geçti, aynı telefondan liseye yeni başlayan kardeşime aldılar. Ne manası kaldı o dediklerinizin? Bizim her şeyimiz hep böyle oldu... Uslu çocuk hep böyle arka planda kalıyor.
Aynen ben de öyle. Ama ben üniversitedeyken zaten onlardan beklentimi minimuma indirdim. Üniversiteye giriş sınavında Türkiye derecesi yaptım ben, burslu okudum ama okulun harçlık olarak verdiği burs azdı. Ve özel okul olunca masrafı çoktu. Babamdan 100 lira zam yapmasını istedim demediğini bırakmadı. O günden sonra ondan asla para istemedim. 2. sınıfa geçtiğim zamandı sanırım. Sonra da gelmiş diyor ki kardeşlerim gibi yapacakmışım, onlar pazarlık yapıyormuş, ikna ediyormuş bıdı bıdı. İstemem kalsın dedim. Sonraki iki sene evdeki herkesden zengin yaşadım çünkü okul arkadaşlarımın ödevlerini yaptım parayla, onlara özel ders verdim. Paramı harcayamıyordum bile zamanım olmuyordu. Evlenirken de sonrasında da bir şey istemedim. O yüzden daha rahattım. Ha şimdi zor durumdalar, yine ben yardım edeceğim....Ortaokul lise üniversite evlilik herşeyde aynısını yaşadım canım annem pek adil değildir malesef arada sırada söylerim böyle yaptın hep diye üstüne bide azar işitirim sen hiç bişeyi unutmuyorsunn kincisin diye:)
Allah yardımcın olsun canım bak kaç sene geçiyor unutulmuyor böylesi şeyler... şuan durumunun iyi olmasına çok sevimdim ayrıca azmine hayran kaldım tebrik ederimAynen ben de öyle. Ama ben üniversitedeyken zaten onlardan beklentimi minimuma indirdim. Üniversiteye giriş sınavında Türkiye derecesi yaptım ben, burslu okudum ama okulun harçlık olarak verdiği burs azdı. Ve özel okul olunca masrafı çoktu. Babamdan 100 lira zam yapmasını istedim demediğini bırakmadı. O günden sonra ondan asla para istemedim. 2. sınıfa geçtiğim zamandı sanırım. Sonra da gelmiş diyor ki kardeşlerim gibi yapacakmışım, onlar pazarlık yapıyormuş, ikna ediyormuş bıdı bıdı. İstemem kalsın dedim. Sonraki iki sene evdeki herkesden zengin yaşadım çünkü okul arkadaşlarımın ödevlerini yaptım parayla, onlara özel ders verdim. Paramı harcayamıyordum bile zamanım olmuyordu. Evlenirken de sonrasında da bir şey istemedim. O yüzden daha rahattım. Ha şimdi zor durumdalar, yine ben yardım edeceğim....
Fazla çıkmıyor canım bi küçük altın parası anca çıkıyor sürekli atmıyorum para aklıma ne zaman gelirse o zaman bozukları atıyorum :)Nekadar çıkıyor 1 yilda?
Burda bi arkadaş 10 kiloluk damacana kutularına atıyor. Ama sadece 50 ve büyükleri atıyordu kaç kere de doldurdular. Gelirin iyiyse neden olmasın sene sonuna kadar dolar. Ben de irade yok kenardaki parayla ne alsam diye düşünüp duruyorum
@trelelli ydi sanki nicki hatırlayamadım.
benim öyle oldu valla. ytl den kalma bir kumbara dolusu param varmış taşınırken buldum kumbarayı. artık on sene sonra filan bir yere veririm (dizi filmlerde kullanılır belki ya da müzede:) )O dolana kadar içindeki paralar tedavulden kalkmasin :))
:))) eğer değecek bir miktarda merkez bankasi alip karsiligini veriyor diye biliyorum. Bir arastir istersen.benim öyle oldu valla. ytl den kalma bir kumbara dolusu param varmış taşınırken buldum kumbarayı. artık on sene sonra filan bir yere veririm (dizi filmlerde kullanılır belki ya da müzede:) )
yağ tenekesi kutusundan yapmıştık babamla.
canım babam andım şimdi.
öyle hırslandık ki o geldi attı ben gittim attım.
babamla her gün kuçağımıza alıp tartıyoruz dolmuş mu diye.
tahmin yürütüyoruz şu kadar olmuştur bu kadar olmuştur.
sonunda ağzına kadar doldu. bir heves koca törenle açtık baktık.
içinde çıka çıka 450 tl gibi bir rakam çıktı.
biz şok. 10 kuruşlar 5 kuruşlar ataçlar mıknatıslar bir sürü para dışında ıvır zıvırlar.
yeğenimle annem el birliği yapıp sabotoj yapmışlar kumbaraya.
ne buldulursa atmışlar içine ağırlık yapsın diye
halbuki ne ümitler beslemiştik o parayla tatile gidilcekti.
kurban kesilcekti. zaten o da son oldu bir daha yapmadık.
Yani çoğu bir tl ve 50 krş. nereden baksan 200 tl vardır sanırım. bi sorayım ben:):))) eğer değecek bir miktarda merkez bankasi alip karsiligini veriyor diye biliyorum. Bir arastir istersen.
Niyetinizden dolayi kutluyorum.Bizimde kumbaramiz var parali gunlere parasiz katiliyorum ama parasini esimden alip kumbaramiza atiyoruz surekli sadece demir degil genelde 50/100atiyo esim . Biz ilk defa yapiyoruz bakalim sonuc ne olucak. Bizim niyetimiz 4/1ini ogrenci yurduna bagislamak geri kalaniylada kurban kesmek. Her sene esim buyuk basa girer benim ve cocugumuzun kurbaninida taksitle ogrenci yurduna bagislar taksitle oder bikac ayda. Bu sene pesin kurban bagis yapmayi planliyoruz insallah ccoooookk para cikar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?