Yilarcaa kumbarasini acmayan var mi?

Aynen canım bide diyorum anne niye veriyorsun oda içine attı diyor mesela günlük ben 1 lira attıysam o bi senede iki üç kere 10 kuruş atmıştır :)
Çok kötü olmuş. Herhalde adil olması gerektiğini düşündüğü için öyle yaptı, kardeşinize de kıyamadı vs. vs. Ama kötü bir ebeveyn kararı yaptığı. Ben de büyük çocuktum, böyle şeyler hep başıma geldi ben hiç paraya vs. önem vermediğim, ailemden bir şey istemeyi sevmediğim ama kardeşlerim açık gözlü olduğu için. Mesela en son üniversiteden mezun oldum, işe gireceğim babam bana ilk defa iyi sayılabilecek bir telefon aldı. Ki onu da bana seçtirmedi, beni telefoncuya götürdü her şeyi belli iki telefon gösterdi hangisi daha güzel dedi birisi daha iyi dedim onu bana alıyormuş meğer. Bir de ballandıra ballandıra annem de babam da işte artık hakediyorsun, iş hayatına başlıyorsun gösterişli olman lazım vs. bir çok şey dediler. Sonra bir iki ay geçti, aynı telefondan liseye yeni başlayan kardeşime aldılar. Ne manası kaldı o dediklerinizin? Bizim her şeyimiz hep böyle oldu... Uslu çocuk hep böyle arka planda kalıyor.

Ortaokul lise üniversite evlilik herşeyde aynısını yaşadım canım annem pek adil değildir malesef arada sırada söylerim böyle yaptın hep diye üstüne bide azar işitirim sen hiç bişeyi unutmuyorsunn kincisin diye:)

Aynen ben de öyle. Ama ben üniversitedeyken zaten onlardan beklentimi minimuma indirdim. Üniversiteye giriş sınavında Türkiye derecesi yaptım ben, burslu okudum ama okulun harçlık olarak verdiği burs azdı. Ve özel okul olunca masrafı çoktu. Babamdan 100 lira zam yapmasını istedim demediğini bırakmadı. O günden sonra ondan asla para istemedim. 2. sınıfa geçtiğim zamandı sanırım. Sonra da gelmiş diyor ki kardeşlerim gibi yapacakmışım, onlar pazarlık yapıyormuş, ikna ediyormuş bıdı bıdı. İstemem kalsın dedim. Sonraki iki sene evdeki herkesden zengin yaşadım çünkü okul arkadaşlarımın ödevlerini yaptım parayla, onlara özel ders verdim. Paramı harcayamıyordum bile zamanım olmuyordu. Evlenirken de sonrasında da bir şey istemedim. O yüzden daha rahattım. Ha şimdi zor durumdalar, yine ben yardım edeceğim....

Allah yardımcın olsun canım bak kaç sene geçiyor unutulmuyor böylesi şeyler... şuan durumunun iyi olmasına çok sevimdim ayrıca azmine hayran kaldım tebrik ederim

Bizdede var :) eşim almış .. Hiç açılmıyo ama lazım oldukça ters çevirip çıkartıyorum .. Eşimde bu kumbara neden hiç dolmuyor diyor :)

tr_lelli olacak kendisi :)

benim öyle oldu valla. ytl den kalma bir kumbara dolusu param varmış taşınırken buldum kumbarayı. artık on sene sonra filan bir yere veririm (dizi filmlerde kullanılır belki ya da müzede:) )
:))) eğer değecek bir miktarda merkez bankasi alip karsiligini veriyor diye biliyorum. Bir arastir istersen.

Sabah sabah gunumu guzellestirdi bu be. Cok tatlilar

Bende ogluma almistim biraz buyukce bi kumbara 3 yasindayken 5 yasina kadar biz verdik o atti..sonra ana okuluna baslarken actik ..cantasini ayakkabisini butun malzemelerini bayada bi kiyafetlerini aldik..kendisi verdi parayi alirkende ...simdi ikinci oglumda 3 yasina gircek onada hediye edicem kumbara...onada ayni islemi uygulayacagiz..iyi oluyor o sekilde..hemde tutumlu olmayi ogreniyorlar...ama sizin kumbara sanirim siz emekli olunca anca dolar ..artik ev alirsiniz o paraya :))

Bizimde kumbaramiz var parali gunlere parasiz katiliyorum ama parasini esimden alip kumbaramiza atiyoruz surekli sadece demir degil genelde 50/100atiyo esim . Biz ilk defa yapiyoruz bakalim sonuc ne olucak. Bizim niyetimiz 4/1ini ogrenci yurduna bagislamak geri kalaniylada kurban kesmek. Her sene esim buyuk basa girer benim ve cocugumuzun kurbaninida taksitle ogrenci yurduna bagislar taksitle oder bikac ayda. Bu sene pesin kurban bagis yapmayi planliyoruz insallah ccoooookk para cikar

Niyetinizden dolayi kutluyorum.
Keske herkes sizin gibi dusunceli olsa.
Allah kabul etsin.

Benim eşim de bana evlenmeden önce yapmıştı saten boya kutusunun kapağını kaynak yapıp kutuyu kaplayıp vermişti 2 sene biriktirdim 1250 ₺ çıkmıştı arabasını tamire vermiştik o parayla(
Bu sene de yaptık kumbara ama ben parasız kalınca açtım 100-100 ala ala bitti şuan boş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…