• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yilarcaa kumbarasini acmayan var mi?

1 sıfır fazla olmuş ama tabi sene sonunda kimse 1100 de vermiyor haklısınız.
Aslında internet bankacılığı bile sizin için daha iyi olabilirdi. Çok rahat döviz hesabı açıp bankadaki paranızdan istediğiniz kadar döviz hesabınıza aktarmak 2 dklık bir işlem.
Bilemiyorum 100 lirada istikrar gösterebiliyorsanız bes bile yastık altından daha mantıklı olabilir.
Ayrıca kumbara dediğin şeyi açmak çok kolay bence. İçindeki paraya 1 yıl dokunmayacak iradeniz varsa kesinlikle iradesiz değilsiniz. Gerekli motivasyonlarla çok da iradelisiniz bence.
Onu Allah yazdırdı 11.000 olacak demekki :D
Bakalım bi yerden başlayalım da sonra dediğin gibi bankadan da devam ederiz. ;)

internette kolay da 5 dolar almaya da döviz bürosuna gitmem sanırım her ay ya.
Döviz bürosu nerede onu da bilmiyorum. Bakkala araba ile gidilen mahrumiyet bölgesinde yaşıyorum :)

mahrumiyet ayrı konu tabi

Döviz bankalardan da alınıyor bu arada. Şehrin içinde yaşayan herkes ulaşabilir.

Babamın da eskiden bi takıntısı varmış, 5 lira biriktirmek gibi, koca bi çanta 5 lirası vardı tedavülden kalkmış :halay:
Sonra taşınırken çalındı, günahlarını almayayım ama plakası yabancı bi nakliye tırı ile taşındık, çünkü ilçede tır yoktu hep komyon vardı, o tır da gideceğimiz başka ilçeye vaktinden bir gün sonra geldi, biz tüm eşyalar çalındı diye düşünürken çok şükür tır geldi ama içinde gümüş süs eşyaları ve bu para çantası yoktu.:eek:

Ben sadece kağıt paraları biriktirecek bir kumbara alacağım. Hatta şu an çıktım gidiyorum almaya:KK70:
Bozuklar için evde bişey ayarlayayım....
yesa yesa gel yine birikime başladık. :-)

Aaaaaaa birikim varim.diyor

Şimdi küçük bir alışveriş yaptım daha da yok

Esimin yurt dışı durumu var bu ay gider artti euro aldık pasaport vize işlemleri

Arkadaşımin düğünü var yarım. Altın aldım

Onun disinda inşallah bu ay büyük masraf yok

Eee.ne yapıyoruz aylık birikim mi yazıyoruz

Ben de tam dün bi kavanozdan kumbara yapmıştım ki bu konuya denk geldim iyi oldu daha da gaza geldim..

Aaaaaaa birikim varim.diyor

Şimdi küçük bir alışveriş yaptım daha da yok

Esimin yurt dışı durumu var bu ay gider artti euro aldık pasaport vize işlemleri

Arkadaşımin düğünü var yarım. Altın aldım

Onun disinda inşallah bu ay büyük masraf yok

Eee.ne yapıyoruz aylık birikim mi yazıyoruz
Ben kumbara aldım sene sonunda açacağım. Bakalım diğer arkadaşlar nasıl yapacak daha karar vermedik tam.

Bizde eşimle yaptık. Boş gaz tüpünü yaptık biz hatta. 8 ay falan oldu halen de açmadık. Alabildiğimiz kadar atıyoruz. Şu zaman acacaz diye bi şey demedik. Allah nasıp ederse çocukta bekliyoruz. Sıkıştığımiz zaman açarız işte. Bence sizinde güzel fikir. Sabır istiyor hepsi bu. Onu unutun bi kumbara varmış gibi düsünmeyin yani. Gün gelir çok ise yarar.

İcine sadece bozuk para atin bence. Tl uzun vadede de kisa vadede de değer kaybediyor. Kumbarayi actiginizda cikan atiyorum 1000 tl ile alacaklarinizla, bugunku 1000 tlyle alacaklariniz arasinda olumsuz anlamda çok büyük fark olacaktir.

Merhabalar. Dun eşim bi kumbara yapmis getirmis demirden. Boyutunu şöyle anlatiyim eski bilgisayar monitörlerinden birazcik daha buyuk. Acilmicak sekilde yapmış. Ve dolana kadar acmicam diyo. Hedefi bu. Yahu nasil dolcak o kumbara ? Kac yil sürer? Eve hirsiz girse ilk götüreceği sey olmaz mi?
Dolduğunda acinca napariz o parayi? Ne kadar cikar?
Daha once böyle bisey yapan var mi kizlar? Nekadar cikti kumbaranizdan naptiniz o parayla mesela?
Benim daha küçük boyutlu bi kumbaram var.. 1.5 yıldır nerdeyse 50 kuruş ve 1 liraları biriktiriyorum bin lirayı aşkın param oldu :)) onlarla altın alıp kenara atıcam zahmet edip de az buçuk düşerse tabi.. yoksa biriktirmeye devam

Bizde eşimle yaptık. Boş gaz tüpünü yaptık biz hatta. 8 ay falan oldu halen de açmadık. Alabildiğimiz kadar atıyoruz. Şu zaman acacaz diye bi şey demedik. Allah nasıp ederse çocukta bekliyoruz. Sıkıştığımiz zaman açarız işte. Bence sizinde güzel fikir. Sabır istiyor hepsi bu. Onu unutun bi kumbara varmış gibi düsünmeyin yani. Gün gelir çok ise yarar.
Onu nasıl açacaksınız

Bence gücünüzün yettiği kadar altın almak daha mantıklı, 100 tl koymak yerine biraz daha verip her ay gram altın alınabilir en azından kıymetini korur ve yıllarca dursa da problem olmaz. Şöyle düşünün enflasyon sebebiyle paramız maalesef eriyor (TL) için konuşuyorum. Bundan 10 sene evvel 100 TL ile pazara gitseniz pazar arabanız dolar üstüne bir de kasaba uğrardınız, şimdi ise pazar arabası ancak yarısına kadar geliyor, kasaba da bu parayla gidemezsiniz tabii, kıymanın kilosu bile olmuş 38 tl.
Oysaki bundan 10 sene evvel 1 çeyrek altını bozdurup alabileceklerinizle bugün 1 çeyrek altını bozdurup alabilecekleriniz birbirine yakındır hatta günümüzde daha bile fazla kâr edersiniz. Yani buradan altının erimediğini anlayabiliriz. Yurt dışında da böyledir 100 dolar ile yapabilecekleriniz ABD'de değişmez, 5 sene önce de şimdi de birbirine yakın şeyler alabilirsiniz bu paralarının enflasyondan pek etkilenmediğini yani tabiri caizse 'erimediğini' gösterir.

Bizim de 1 seneyi geçkindir kumbaramız var. Açılmıyor. Sürekli para atıyoruz, büyük de bir şey. Daha dolmadı. Dolunca açacaz. Yaza kadar dolar çünkü sürekli para atıyoruz. 50 kuruş 1 lira atıyoruz.
Hedefimiz yazın tatil parasını çıkarmak.
Hırsız da kaldırıp götüremez merak etmeyin

Bizim de tatil kumbaramız var,açılmayanlardan :)
Her sene ağustos gibi yeniliyoruz...tatil bedava gibi oluyor...ama yeri geliyor 20 lira 50 lira atıyoruz...kuruşlar da oluyor tabi ama onları daha çok çocuklar atıyor :)

Küçükken kumbaram vardı babam işe giderken bana ve benden bir yaş küçük kız kardeşime harçlık verirdi günlük. Kardeşim ıbır zıvır alıp yerdi bense kumbarama atardım bayram harçlığı vs derken Sanırım bir seneyi geçti açtık ozamanlar iyi para çıktı annem beni kuyumcuya götürdü 2 tane altın bilezik aldı çok sevindim çocukluk işte... sonra eve gelince annem çıkardı tekini kardeşime verdi ozaman anladım ne kadar boşmuş para biriktirmek...

Küçükken kumbaram vardı babam işe giderken bana ve benden bir yaş küçük kız kardeşime harçlık verirdi günlük. Kardeşim ıbır zıvır alıp yerdi bense kumbarama atardım bayram harçlığı vs derken Sanırım bir seneyi geçti açtık ozamanlar iyi para çıktı annem beni kuyumcuya götürdü 2 tane altın bilezik aldı çok sevindim çocukluk işte... sonra eve gelince annem çıkardı tekini kardeşime verdi ozaman anladım ne kadar boşmuş para biriktirmek...

Ayy çok üzülmüşsünüzdür

Bir de muhtemelen kardeşiniz o alıp yediklerinden size vermemiştir aksine göstere göstere yemiştir

Back
X