- 13 Haziran 2015
- 957
- 602
-
- Konu Sahibi quantumkizi
Bence gereksiz ve fazla bir tepki vermişsin. 19'unda da bizim 3. yıl dönümümüzdü. 5 kuruş paramız yoktu. Akşam evde herzamanki gibi normal bir yemek yedik. Ekstra hiçbişey yapmadık. Akşam film izleriz demiştik ben rahatsızdım onu bile yapamadık. Erkenden uyumuşum... Ama güzel olan kısım; birbirimize mektup yazdık, eski günlerimizi yad edip duygulandık. Eskiden yazdığımız mektupları, notları açıp okuduk.. Birbirimizi ne kadar sevdiğimizi defalarca söyledik. Sadece bukadarının yerini bile parayla yapılan hiçbirşey tutamaz bence. Paramız olduğu zamanda yapamadıklarımızın telafisini ederiz nasılsa dedik.. Senin mezuna gelince.. Sana tavsiyem para gibi kirli mevzuların aranızdaki bağı kirletmesine izin verme. Para olmadan da birbirinize yazacağınız bir mektupla bile aşkınızı tazeleyebilir çok duygusal anlar yaşayabilirsiniz. Sevdiğin yanındaysa bir iftar çadırı da 5 yıldızlı bir restaurant gibi olabilir, onun kelimelerinin değdiği bir mektup en lüx hediye olabilir. Yeterki sevdiğin yanında olsun, geri kalan herşey önemsiz...Merhaba bayanlar gün geçmiyor ki dertsiz bir günüm olsun.Yarın Sevgilimle 1. yıl dönümümüz ve biz hiçbirşey yapamayacağız sanırım. Bir kaç gün önce 15 lirası kaldığını ve senin beklentilerinin yüksek olduğunu biliyorum ama üzülmenide istemiyorum diyerek bir konuşma yaptı. Beklentilerim yüksek değildi çünkü ilişkimizin başından beri sürekli konumuz ailesi ve ailesinin para kavgaları.
Annesi ve babası emekli abisi zaten evli onlarla bir alakası yok. tek oğulları var şuanda düşündükleri o da sevgilim. 21 yaşında öğrenci. Ehliyet parasını kendi biriktirdi anne babası kavga etmesin para yüzünden diye. Ayrıca yazlıkları ve gayet iyi bir semtte evleri ve arabaları var. Ayrıca bankada 200 binde paraları var her ay faiziyle katlanan. (abisine ev alıcaklarmış onun için biriktiriyorlarmış) Babasnında gizli hesabı olduğundan şüpheleniyoruz sevgilimle anne ve babasının kavgaları oldu bu konu hakkında. iki birbirine güvenmeyen anne ve babanın olduğu ve eve alınan çekirdeğin bile kavgasını yapan bir ailede yaşıyor sevgilim.
Bir yere gittiğimizde hesabı ortak öderiz. hatta ondan fazla ödediğim hesaplarda var çok dikkat ederim sevgilimin sıkışmamasına ama artık yoruldum. Geçen yine parası azdı ve hesabı ben ödemeyi teklif ettim sanki daha önce ben hiç ödememişim ikimizin hesabını gibi, olur mu öyle şey saçmalama dedi. aşkım sanki daha önce hiç ödemedim ödiyim nolucak başka zamanda sen ödersin dedim. yok çok nadir senin ödediğin dedi ve ben şok oldum. bir an sustum. nadir değildi çünkü. noldu sana bişeyler oldu dedi ve belli etmemeye çalışarak yok bişey dedim gülerek toparladım. Ödediklerimin bile farkında değil sanırım bencil dedim artık para konularına karışmamaya karar verdim onu denemek için ama mümkün değil elimi cüzdanıma hep atıyorum.
Bugun , yarın yıl dönümümüz oruçluyuzda napalım dedim buluruz bir yer yeriz dedi. hiç plan yapmadın mı yani dedim. plan yaptım ama beklediğim yerden para gelmedi yapmak istediğim şeyleri yapamıyorum dedi.
Sonrada iftar çadırında açalım mı orucumuzu dedi. bu sefer delirdim. bu kadarıda öküzlük dedim. ilk yıl dönümümüz ve biz hiç birşey yapmıycaz onuda beleşe getir dedim. güldü huysuz aşkım dedi konuyu kapatmaya çalıştı. buluruz iyi bir yer aşkım dedi. bende herşey para değil parasızda çok güzel şeyler düşünebilirsin.sürekli cebindeki parayı bana yansıtmana gerek yok. en azından bu günde yapmasaydın bunu dedim. Çok şey yapmak istiyorum ama elimden bu kadarı geliyor. parasız hiç birşey yapılmıyor aklıma parasız birşey gelmiyor dedi. Yarın için düşünücem bişeyler dedi ben dedim diye düşünüyosun dedim. hayır hep düşünüyodum zaten dedi biraz daha tartıştık ve konuyu kapattık.
Sevgilimi asla sıkmak istemedim ama bunlar beni düşündürüyor. sevgilime pinti demek istemiyorum çünkü parası varken benim hesabımı öder elimi cebime attırmaz. Ama yokkende suyun bile hesabını yapıyor.ben öyle yetişmedim. tamam zenginde yetişmedim varlığı yokluğuda biliyorum ama sürekli böyle gözümün önünde örneğinin olması canımı sıkıyor. parası yokken olmadığını belirtmekten çekinmiyor.
özür dilerim yanlış anlattım derdimi sana yanlış anlama beni dedim ama sanki bunu dememişim gibi devam edip soğuk şekilde yazıyor şuan bana.
Hatalı mıyım hanımlar. hatalıysam ne yapmam lazım. böyle bir durumda siz nasıl davranırsınız. Acaba ne yaptığımız önemli değil bütün gün beraber olalım farketmez mi demeliydim acil yorumlara ihtiyacım var
ailesi aşırı sıkıntılı şuan cimrimi yoksa çok mu hesap kitap yapmak zorunda o ayrımı yapmaya çalışıyorum
teşekkürler bayanlar yorumlarınız için. güzel bir gün geçirdik bolca güzel sözler ve filmleri sevdiğim için bir filmle yazdığı mektubu verdi bana,sabah çok erken buluştuk bir şeyler arayıp durdu çiçekçi bulamamış açıkta bir yerde çiçek gördü koparıp verdi bana sabah bulamadığını söyleyerek(1 yıl boyunca çiçekle yanıma geldiğide çok olmuştur). sevdiğim müzikleri indirmiş telefonuna çimlere uzanıp bütün gün onları dinledik güldük eğlendik. ondan beklediğim buydu zaten. kendisi agnostik ben onunla buluşunca oruç tutmıycam dedim diye oruç tuttu benimle bu başlı başına hediyeydi bana, hatta bir ara çok kötü oldu . akşamında iyi bir yerde orucumuzu açtık. parası varmış temin etmiş bir yerden ve elimi cebime attırmadı. parası varken zaten gocunmaz bana harcamaya. ben bunu bildiğim için cimrilik olarak nitelendirmek istemedim. ailesinin parasına falanda karıştığımız yok. abisine verilen imkanları eşit şekilde onada sunulmumuyor ben sadece bunun farkındayım. ve çalışabilir evet ama dersleri hiç uygun değildi bölüm 3 üncüsü yüzde 10 a girmeye çalışıyor devletten başarı parası alıpta ailesine zorluk çıkarmamak için dediğim gibi.istanbulda bir devlet okulundayız. abisini özelde okuttular.sevgilim ekstra bir isteği yok ailesinden hiç bir zaman maddi olarak.ayakkabıya ihtiyacı olduğunda biriktirerek aldığını biliyorum. tabikide en azından ailesi harçlığını vermek zorunda diye düşünüyorum buna katılmıyorum. iki emekli hastalıkları yok, borçlarıda yokmuş. 45 yaşında babası emekli olmuş keyiften. anneside dışardan ödeme yaparak emekli olmuş. yaşlı sayılmazlar sonrada hiç çalışmamışlar. sevgilimde bende bu durumu saçma buluyoruz. sabah akşam para kavgası olan bir ev tabiki sevgilimin morali bozuluyor anlatıyor dertleşiyor benimle. ben bana anlatmasında anormal birşey görmüyorum. Ailesi cimri paragözler diye sevgilimde öyle demek en mantıksız söz olur bence. ailesinin bu durumundan çok rahatsız çünkü. staja başlıycak yakında kendini geliştirip mezun olup mesleğine başladıktan sonra cimri olup olmadığını anlayabilirim diye düşünüyorum. şuan cimri diyemiyorum bu gördüklerimle ama eminde olamıyorum. çok sağolun her birinizin yorumları benimde düşüncelerimdi
Haklısın artık karışmıycam. bugunde karışmadım. sanırım ben onun parasını ondan daha çok düşünür bile oldum . abisi evli kirada diye annesi para biriktiriyor. bizim önümüzde evlilik için uzun zaman var. o zamana ne olur ailesinin desteği olur mu bilmiyorum zaman göstericek.