Yıl dönümü ve parasızlık

quantumkizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1.778
891
Merhaba bayanlar gün geçmiyor ki dertsiz bir günüm olsun.Yarın Sevgilimle 1. yıl dönümümüz ve biz hiçbirşey yapamayacağız sanırım. Bir kaç gün önce 15 lirası kaldığını ve senin beklentilerinin yüksek olduğunu biliyorum ama üzülmenide istemiyorum diyerek bir konuşma yaptı. Beklentilerim yüksek değildi çünkü ilişkimizin başından beri sürekli konumuz ailesi ve ailesinin para kavgaları.

Annesi ve babası emekli abisi zaten evli onlarla bir alakası yok. tek oğulları var şuanda düşündükleri o da sevgilim. 21 yaşında öğrenci. Ehliyet parasını kendi biriktirdi anne babası kavga etmesin para yüzünden diye. Ayrıca yazlıkları ve gayet iyi bir semtte evleri ve arabaları var. Ayrıca bankada 200 binde paraları var her ay faiziyle katlanan. (abisine ev alıcaklarmış onun için biriktiriyorlarmış) Babasnında gizli hesabı olduğundan şüpheleniyoruz sevgilimle anne ve babasının kavgaları oldu bu konu hakkında. iki birbirine güvenmeyen anne ve babanın olduğu ve eve alınan çekirdeğin bile kavgasını yapan bir ailede yaşıyor sevgilim.

Bir yere gittiğimizde hesabı ortak öderiz. hatta ondan fazla ödediğim hesaplarda var çok dikkat ederim sevgilimin sıkışmamasına ama artık yoruldum. Geçen yine parası azdı ve hesabı ben ödemeyi teklif ettim sanki daha önce ben hiç ödememişim ikimizin hesabını gibi, olur mu öyle şey saçmalama dedi. aşkım sanki daha önce hiç ödemedim ödiyim nolucak başka zamanda sen ödersin dedim. yok çok nadir senin ödediğin dedi ve ben şok oldum. bir an sustum. nadir değildi çünkü. noldu sana bişeyler oldu dedi ve belli etmemeye çalışarak yok bişey dedim gülerek toparladım. Ödediklerimin bile farkında değil sanırım bencil dedim artık para konularına karışmamaya karar verdim onu denemek için ama mümkün değil elimi cüzdanıma hep atıyorum.

Bugun , yarın yıl dönümümüz oruçluyuzda napalım dedim buluruz bir yer yeriz dedi. hiç plan yapmadın mı yani dedim. plan yaptım ama beklediğim yerden para gelmedi yapmak istediğim şeyleri yapamıyorum dedi.
Sonrada iftar çadırında açalım mı orucumuzu dedi. bu sefer delirdim. bu kadarıda öküzlük dedim. ilk yıl dönümümüz ve biz hiç birşey yapmıycaz onuda beleşe getir dedim. güldü huysuz aşkım dedi konuyu kapatmaya çalıştı. buluruz iyi bir yer aşkım dedi. bende herşey para değil parasızda çok güzel şeyler düşünebilirsin.sürekli cebindeki parayı bana yansıtmana gerek yok. en azından bu günde yapmasaydın bunu dedim. Çok şey yapmak istiyorum ama elimden bu kadarı geliyor. parasız hiç birşey yapılmıyor aklıma parasız birşey gelmiyor dedi. Yarın için düşünücem bişeyler dedi ben dedim diye düşünüyosun dedim. hayır hep düşünüyodum zaten dedi biraz daha tartıştık ve konuyu kapattık.

Sevgilimi asla sıkmak istemedim ama bunlar beni düşündürüyor. sevgilime pinti demek istemiyorum çünkü parası varken benim hesabımı öder elimi cebime attırmaz. Ama yokkende suyun bile hesabını yapıyor.ben öyle yetişmedim. tamam zenginde yetişmedim varlığı yokluğuda biliyorum ama sürekli böyle gözümün önünde örneğinin olması canımı sıkıyor. parası yokken olmadığını belirtmekten çekinmiyor.

özür dilerim yanlış anlattım derdimi sana yanlış anlama beni dedim ama sanki bunu dememişim gibi devam edip soğuk şekilde yazıyor şuan bana.

Hatalı mıyım hanımlar. hatalıysam ne yapmam lazım. böyle bir durumda siz nasıl davranırsınız. Acaba ne yaptığımız önemli değil bütün gün beraber olalım farketmez mi demeliydim acil yorumlara ihtiyacım var

Olmasa neyse diyecegim ama ailesinin durumuda kotu degilmis.
Ben bu konuda biraz katiyim erkek daha girisken olmali hesap konularinda.
Surekli kucuk para hesaplari yapmak yormus sizi. Ailede cocugunu niye bu kadar parasiz birakir anlayamadim.
Sevgilinizinde her zaman kendi hesap oduyormus gibi tavir takinmasida cok garip.

ah cimrilikte sınır yok bu ailede

evleri arabaları var bankada 200 binleri çekirdek kavgası yapıyorlar

ceplerinde 3 kuruşla geziyorlar öyle mi var yemezler.

Yil donumunuzde bi yerde bi kahve bir tatli ismarlayamacak kadarda caresiz degil bence. Ailesine soyleyebilir az miktarda harclik isteyebilir.
Hicbir sey yapamiyorsa bi yerde calissin kendi parasini kazansin. Bu kadar sefalet cekmek neden yani?
Sevgiliyle iftar cadirina gitmeyi teklif etmekte cok tuhaf.
Sizde herseyi ona ödeten biri olmadiginizi soylediniz. Bence bozulmakta haklisiniz.

ben hesabi erkek oder kuralina falan sinir oluyorum zaten, herkes yedigini odesin bunda alinacak gucenecek bi durum yok.

bazi erkekler odun ruhlu oluyor,size denk gelmis bi tanesi,' cebimde 15 lira var bisey yapamacam ne demek ya !!!!' 5-10 lira ile bile emek verilerek unutulmaz bi hediye yapilabilinir.hayrette kaldim...

Bundan 3 sene önce doğum günümde erkek arkadaşım işsizdi. Hiç bişey beklemiyordum tabiki. O gün iş görüşmesi vardı sonrasında buluştuk ve bana surprizi olduğunu söyledi. Saatlerce yürüdük şakalastik. Ve sonunda Rumeli Hisarı'na götürdü beni. Gezdik fotoğraf çekildik. Anlayacağın parayla alacağı hediyeden çok daha mutlu etti beni.

Neredeyse hiç bi özel günümüzü maddi zorluklar nedeniyle istediğimiz gibi kutlayamadik senelerdir. Ama kenarından köşesinden ufak tefek şeylerle o günün önemini hissettirdik birbirimize.

Herşey parayla olmuyor. Ama sürekli paranın olması yada olmamasının dile getirilmesi hiç hoş değil.

ben hesabi erkek oder kuralina falan sinir oluyorum zaten, herkes yedigini odesin bunda alinacak gucenecek bi durum yok.

bazi erkekler odun ruhlu oluyor,size denk gelmis bi tanesi,' cebimde 15 lira var bisey yapamacam ne demek ya !!!!' 5-10 lira ile bile emek verilerek unutulmaz bi hediye yapilabilinir.hayrette kaldim...

İftar cadiri olayina istemsizce cok güldüm :) tatlim sevgilinle net bi sekilde konus para muhabbeti yaptigin zaman benim gozumde kuculuyorsun de. Yoksa bulusmayin bahane uydursun param yok lafina bende gicik oluyorum. Ben hissederim onu zaten gozume sokmaya ne gerek var dimi

hepinize katılıyorum hanımlar o yüzden ne yapacağımı bilemedim. ne tapki vericeğimi şaşırdım artık. bir yandanda seviyorum kıyamıyorum hiç.

Iftar cadirina istemsizce güldüm .sen çıkma canını varsın ilk yıl donumunuz boyle olsun daha iyi Günlerimiz de olacaktır ama o aile zor anlaşmaN.

Seni anlıyorum canım, her şey para demek değildir. Yıl dönümünüz zaten belli olan bir tarih insan bir kaç ay önceden kenara 1 lira koymaya başlasa zaten yeterli olurdu yıl dönümü için ortalama bir şey yapmaya.

İftar çadırı da ayrı bir olay zaten insan yıl dönümü günü onu teklif etmeye utanır. İlk ilişkim de hep maddi sıkıntı vardı. İkimizde öğrenciydik. Sonra o mezun oldu iş bulamadı falan neyse cebinde doğru düzgün parası olmadığı bir döneme yıl dönümümüz denk geldi. Ben bir şey beklemiyordum açıkçası ama o gün buluştuk almış yanına bir sırt çantası, içine cebindeki parayla küçük bir pasta alıp koymuş. Bir de el emeği bir hediye hazırlamış çok çok az maliyetli. Gittik sahil kenarına serdik kilimi pastamızı kestik, hediyeleştik denizi seyrettik falan geldik. Bana bin liralar harcayıp şık restoranlara götürse o kadar mutlu olamazdım. Çünkü yokluk içinde bir şeyler yapmaya çabalamıştı.

Demem o ki para falan işin bahanesi, yapmak isteyen adam her türlü imkanı yaratır. Zaten ailesinin durumu da kötü değilmiş. O varlığın içinde nasıl böyle yokluk içinde yaşıyorlar onu hiç anlamadım. İnsanlar böyle böyle zengin oluyor demek ki.

Valla evli barkli kadinim. Esimin ailesinin nesi var nesi yok hic bilmem. Siz bir tuhafsiniz bence.

İlk yıl dönümü önemlidir ya evet maddiyat sevgiden önemli değil ama siz de zaten maddiyatçı biri değilsiniz. İki ay önceden birikim yapsa size bir buket çiçek alırdı hiç bir şey alamasa bu işler istemeye bakar. Bilmiyorum ama ben size hak verdim iftar çadırını teklif etmek yıl dönümünde hoş değil. Ama asıl hoş olmayan bir yıllık ilişkide bu kadar sen ödedin ben ödedimler, iftar çadırlarınının bahsedilmesi biraz fazla maddiyat konuşuyorsunuz
Hem bu işler cidden istektir. Bahçeden iki gül koparır biriktirdiği parayla bir ufak pasta alır bir sessiz parkta yine kutlar niyeti olduktan sonra.

aynen bende bunu yapabilir diye düşündüm gerçektende. derdim bu zaten

şimdide sen seversin belki diye dedim iftar çadırını diyor. ne diycem bu adama pes. beklesem yarın belki romantik bişey yapardı bilmiyorum ben bir anda iftar çadırını duyunca o sırada patladım

şimdide sen seversin belki diye dedim iftar çadırını diyor. ne diycem bu adama pes. beklesem yarın belki romantik bişey yapardı bilmiyorum ben bir anda iftar çadırını duyunca o sırada patladım

Bu huylar kalıcıdır. Şimdi gençliğinde en umursamaz çağında para hesabı yapan adam yaşı arttıkça daha da cimrileşir ben sana söyleyeyim. Huylar yaş arttıkça artıyor sanki. İyi düşün taşın bence.

onada hak veriyorum çünkü sınırlı harçlık veriyolar işede girip çalışamaz staj yapıcak zaten daha önce iş aradı ama derslerine uyan bulamadı. bir yandan hesabını kitabını aarlayan biri olmasını sevdim ama bu boyuta vardıkça olay düşünür oldum kötü bi özellikmi diye

Şuan parası yoksa bugün için şimdiye kadar en azından yemek parası biriktirebilirdi. Biz evlenmeden önce ayrı şehirlerdeydik, eşim o zamanlar Bulunduğum Şehre iki haftada bir gelirdi, ben onun geleceği günlere para biriktirirdim. Her zaman yani. Yıldönümü de yılda bir kez olan bir şey. Madem pek parası olmuyor. Bir ay önceden 5-10-5-10 atsa bi yemek parası birikirdi. Ben biraz cimrilik gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…