Ygs

Sanki benim icin dunyanin sonu gelecek gibi :KK52: nasil sakin kaliyorsunuz
canım bi kere hayatın sonu değil ya.. kazanamazsam ne olacak? seneye bi daha.. ailem beni taşliyacak değil ya.. hem stres yapmazsan alacağın puandan daha fazlasını alacaksın emin ol... Bak benim ablam hep ygs çalıştı evden çıkmadıi stres yaptı diye aldığı puan 188... halbuki 300 beklerdik biz ondan. böyle düşün.

canım bi kere hayatın sonu değil ya.. kazanamazsam ne olacak? seneye bi daha.. ailem beni taşliyacak değil ya.. hem stres yapmazsan alacağın puandan daha fazlasını alacaksın emin ol... Bak benim ablam hep ygs çalıştı evden çıkmadıi stres yaptı diye aldığı puan 188... halbuki 300 beklerdik biz ondan. böyle düşün.
Tesekkur ederim bi nebze rahatladim :)

Ablalarim ben bu sene yani 1 hafta sonra Ygs sinavina giriyorum ama cok stresliyim ya yapamazsam ya basaramazsam sanki hep aileme yuk olacakmisim gibi geliyor sanki kazanamazsam hayatim bitecek ozgurlugum gidecek gibi geliyor sacma sapan şeylere kapiliyorum bu zamanlari nasil atlattiniz :KK43:
Canım kazanırsan birden özgürleşmiyorsun bu sefer okulu bitirme derdi başlıyor:)
Kazanmazsan da hayatın bitmeyecek yeniden yeniden ve yeniden denersin umut olduğu sürece ve azim çalışkanlık hayat dzene girer iyi yerlere de gelirsin..Ve istediğin değil de herhangi başka bölüme de gitsen azim sende varsa üstlere çıkarsın
üstlere çıktıkça da başarınla işini seversin zaten :)
Sınavda elinden gelenin en iyisini yap sadece kendinden ne çok şey bekle ne de bu kadar yeter sanırım deyip erken çık tamam mı tatlım..
Her şey azimle oluyor evet bu büyük basamak olsa da hayatın önündeki tek basamak değil yani bu sınavı atlatamazsam aman daha da benden bi şey olmaz psikolojisine girme bence böyle.Ama bu sınavı güzel atlatırsan büyük basamağı atladığın için sadece hayatın kolaylaşacak böyle düşün..
Çevrende sınavı büyüten abartan psikolojisi bozulmuş arkadaşlarından biraz uzak dur onları dinleme kendine sürekli telkin ver..Büyük basamağı atlatırsam hayatım kolaylaşacak diye...dua et.. Allah ım yardım et bu sınav sayesinde geleceğin rahatlasın yollar açılsın diye.. Arada derin nefesler alıp bunları tekrar et tatlım işe yarar dilerim
bol şans ve başarılar :)

Ya bende çok aşırı heyecanlıyım zaten panik bir insanım konularım bitti 3 hafta önce falan ama yinede çok kötü hissediyorum.Ağlamak istiyorum.Gece 1 e 2 ye kadar uyuyamıyorum derste çalışamaz oldum.2 yıldır düzenli ders çalışan biriyim alışkınım çalışmaya ama artık düşünmekten çalışamaz oldum.Ruyamda ygsye giriyorum ellerim titriyor sınavı yapamıyorum falan hiç olumlu rüyalar görmüyorum :KK61::KK61:

Yaa bende netten cikan sorulara baktm bikactanesi yanlisti panikledim simdi ins kotu gelmez puanim :KK43:

Genel olarak ogretmenler degerlendirmis ve girilen en zor Ygs sinaviydi demisler .Paragraf sorulari artmis ayrica şıklar resmen ayniydi sanki a sıkki olabilir aaa b de olabilir oldum resmen ben . Umarim herkesin hakkinda hsyirlisi olur

Yoo hic zor gelmedi sorular bana sadece yanlis yapmaktan endise ediyorum kendi adima soyluyorum o kadar gecmis sinav sorusu cozdum son 48 yilin cikmis sorulari kitabini aldim eski sorular o kadaar zor ki odum patlamisti sinava girdim sorulara baslar baslamaz soke oldum bazi sorular cok basitti yuzlerce sayfa tarih ezberledim hicbirinden de sormamislar o kadar dil bilgisi kuralini ezberledim ondan bile cikmadi acikcasi daha zor bekliyodum eski sorular o kadar akil çeldirici ki...sadece paragraf sorusu artmis bikac tanesine zamanim yetmedi bos biraktim o kadar

X