Doktorun bunu söylemesi tam bir rezillik zaten böyle birinden uygun tedavi nasıl alınabilir ki? Öncelikle psikiyatride doktora güven çok çok önemli. Ritalinin etki etmediği concerta'nın etki ettiği kişiler de çok duydum bence tekrar gidin ama dehb ile alakalı çalışma yapan bir doktora. Bir de tavsiyem uzman doktora gidin, asistana değil.
Ben de dikkat eksikliğinden şüphelendiğimi tecrübeli ve adı duyulmuş bir psikolog tanıdığımıza söylediğimde bana kahkahalarla gülmüştü. Dikkat eksikliği olan birinin benim okuduğum okulu bitiremeyeceğini, kuruntum olduğunu söyledi. Ama ben şu an öğreniyorum ki benim okuduğum okulda da benim gibi dehb olan kişiler varmış. O psikologu dinlesem şu an hala bendeki sorunu anlamayıp acı çekiyor olacaktım. Kendimi tembel ve işe yaramaz hissedecektim.
Ay bu yazı bi anda kalınlaştı noldu anlamadım arkadaşlar kusura bakmayın düzeltemedim de Söylediklerinizin %90'ı bende de var. Ah bu saflık şeyinden çok çektim. Herkes ilk tanıdığında çok saf sanıyor, sonra saf olmadığımı görünce saf rolü yaptığım için sinsi olduğumu iddia ediyor. En az 10-15 kişiden duydum bunu. Yeni bir ortama girince de hep olmasa da %70 saf, gerizekalı görünürüm, tanıdıkça da zeki olduğumu düşünürler.
Telefon ve bilgisayardan uzak durmam, odaklanma süremi uzatmıştı.