Davranış Bozuklukları Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Siz ilaçtan fayda gördünüzmü strattera diye bir ilaç varmış sanırım normal reçeteli, tabii tercih bizim değil ama. Ben d vitamini, argivit smart, balık yağı, teanin kullanıyorum. Birde supermapin iyi geldiğini duydum aldım ama henüz başlamadım. İlaç yerine alternatif ne olabilir diye sürekli araştırma halindeyim. Öğretmen ilk bahsettiğinde dumur olmuştum. Ama buna alıştım ve en önemlisi kabul ettim. Yine de ilaçtan başka yapabilecek birşeyler vardır diye sürekli araştırıyorum. Gelişim merkezleri vs. verimli olurmu acaba dikkat geliştirme programları falan oluyor sanırım.
Doktor grup sporları önerdi bize. İlaç daha başlamadık. Söylediğiniz dumur olma halindeyim ben de üç gündür.

Doktor grup sporları önerdi bize. İlaç daha başlamadık. Söylediğiniz dumur olma halindeyim ben de üç gündür.
insan gerçekten dumur oluyor ne yazık ki. Şu an durumu kabullendim ve gözlemlediğimde haklı olduğunu gördüm, aslında oğlumla ilgili aklımda hep soru işaretleri vardı ama bu teşhisi alacağı hiç aklıma gelmezdi. Sizin çocuğunuz kaç yaşında psikiyatriyemi gittiniz moxo vs. test yapıldı mı acaba. Yavrularımızın hepsi şifa bulsun inşallah, güzel yollar kapılar açılsın şükür ki çok ileri seviye değil bizim ama buda çok zorluyor bazen.

Bu arada biz uzun zamandır yüzmeye ve piyanoya gidiyoruz, özel ders alıyor yazında futbol veya basketbol kursu düşünüyoruz, umarım başarılı olabilir.

Merhaba. ilaç kullanıyoruz 6 aydır. Evet çok değişti oğlum eskisi gibi değil çok şükür ama hala bazı sıkıntılar oluyor tabi. Ama ilaçtan mi oldu büyüdükçe mi toparladı çok emin değilim.
Sizin oğlunuz kaç yaşında ve hangi ilacı kullanıyor acaba. Biz henüz psikiyatriye gitmedik, ama umarım bizede faydalı olur, yan etkisi olmaz bütün ümidim ilaçta.

Merhabalar, 2 yaş 3 aylık oğlum var, doktor dikkat eksikliği ve odaklanma dan şüpheleniyor. Bu teşhis kaç yaşında itibaren konuluyor?

Merhabalar, 2 yaş 3 aylık oğlum var, doktor dikkat eksikliği ve odaklanma dan şüpheleniyor. Bu teşhis kaç yaşında itibaren konuluyor?
Sanırım 6 yaştan önce tanı konulmuyor. Okul dönemini mutlaka bekliyorlar. Bizim bu zamana kadar çok şüphemiz olmamıştı, anaokulunda bir problem yoktu, ama okul başlayınca asıl bir takım sıkıntılar oluşabiliyor, bizde de henüz teşhis vs yok ama hafif dehb diye düşünüyorum

Sizin oğlunuz kaç yaşında ve hangi ilacı kullanıyor acaba. Biz henüz psikiyatriye gitmedik, ama umarım bizede faydalı olur, yan etkisi olmaz bütün ümidim ilaçta.
6 buçuk yaşında risperdal kullanıyoruz. Bir mucize değil ama zamanla etki ediyor sanki. Siizn yasadiginiz sıkıntılar neler?

6 buçuk yaşında risperdal kullanıyoruz. Bir mucize değil ama zamanla etki ediyor sanki. Siizn yasadiginiz sıkıntılar neler?
Sizinde 1.sınıfamı gidiyor. Benim oğlumda 6.5 yaşında biraz davranışlarını kontrol etmekte sıkıntıları var. Okuması çok hızlı matematiği gayet iyi, yazması fena değil, ama hızlı yaptığı için dikkatsizce yapıyor. Sizin okulda durumunuz nasıl psikiyatriye gitmek konusunda kararsızım yazın gelişim merkezi tarzı bir yeremi gitsek diyede düşünüyorum

Sizinde 1.sınıfamı gidiyor. Benim oğlumda 6.5 yaşında biraz davranışlarını kontrol etmekte sıkıntıları var. Okuması çok hızlı matematiği gayet iyi, yazması fena değil, ama hızlı yaptığı için dikkatsizce yapıyor. Sizin okulda durumunuz nasıl psikiyatriye gitmek konusunda kararsızım yazın gelişim merkezi tarzı bir yeremi gitsek diyede düşünüyorum
Ben rapor alıp anaokuluna devam ettirdim birinci sınıfa sosyallik olarak hazır değildi. Psikiyatri konusunda neden kararsizsinz bilmiyorum ama illa ilaç demek değil psikiyatrist. Sizi yönlendirip yapacaklarınizi neye ihtiyaciniz olduğunu anlatır alanında iyi bir Dr.

Sanırım 6 yaştan önce tanı konulmuyor. Okul dönemini mutlaka bekliyorlar. Bizim bu zamana kadar çok şüphemiz olmamıştı, anaokulunda bir problem yoktu, ama okul başlayınca asıl bir takım sıkıntılar oluşabiliyor, bizde de henüz teşhis vs yok ama hafif dehb diye düşünüyorum
Anlıyorum, çok teşekkür ederim cevabınız için

2. psikiyatr görüşü almanızı mutlaka öneririm.
Gittiğimiz ilk psikiyatr ölçeği öylesine uyguladı, ilkokul başladıktan birkaç ay sonra değerlendirme yapacağız dedi.
Aynı ölçeği okula da göndermesi gerekiyormuş.
Dehb çıkarsa ilaç tedavisi, başka etkili çözüm yok dedi.
Başka bir psikiyatra gittik, o da belirtiler dehb belirtileri ama okul başladıktan sonra değerlendirilir, muhtemelen hafif düzeydedir ilaç tedavisi gerekmeyebilir dedi.

Sizin yerinizde olsam tek doktorla kalmam.

Benim oğlum 4.5 yaşında 18 aylıkken tanı konuldu 6 yaşında test yapılacak yoğun dürtüsellik ve hiperaktivite çok zor bir durum Allah hepimizin yardımcısı olsun. Anne olarak içinde geçmeyen bir vicdan azabı ile yaşamak gibi. İçimde sürekli bir hayal kırıklığı var ama çocuğuma karşı değil kendime karşı dinlemesini ya da komut almasını sağlamak adına her bağrışım ses yükseltmem azap olup saplanıyor kalbime.Çok zor 😞

Test yapılıyor ona göre belirleniyor. Ilaclar surup şeklinde değil maalesef benim oğlumda ilkinde içemedi ama meyve suyu ile verince içti artık şu ile de icebiliyor alıştı ve hergun içiyor.Eger ilaç tedavisi başlarsa doktor bir şekilde ikna edersiniz gerekirse doktor uygun dille söyler o daha ikna edici olur.
Merhaba 7 yaşında oğluma okb ve anksiyete tanısı kondu ilaç ve terapi görmeye başladı öğretmen dikkat eksikliği var galiba deyince psikolog moxo test yaptı dikkatde ve zamanlamada problem çıkmadı fakat yüksek seviye dürtüsellik ve hiperaktivite çıktı 8 ay takıntılar için anti depresan kullandıktan sonra bıraktık fakat doktor hiperaktivite olduğu için bir ilaç vermek istedi işin garip tarafı oğlumda tipik hiperaktivite davranışları yoktu dürtüsellik evet çok konuşma ısrarcılık bunun haricinde bir durum göremediğim için verilen ilacın oğluma göre olmadığını söyleyerek kabul etmedim geçtiğimiz eylül ayında 8 aylık antidepresan kullanımıda sona erince artık kaygıyla mücadele etmeyi öğrenmesi gerektiğini düşündüm terapiyi bıraktı ama ben hala irtibat halindeyim 15 gün önce psikoloğumuzdan testi tekrar yapmasını istedim sonuç dikkatte yine bir sıkıntı yok zamanlama iyi dürtüsellik yüksek seviye ama puanlamada gözle görülür bir düşüş var hiperaktivite%0 sizce bunun sebebi nedir oğluma hiperaktivite için hiç ilaç vermedim

Merhaba 7 yaşında oğluma okb ve anksiyete tanısı kondu ilaç ve terapi görmeye başladı öğretmen dikkat eksikliği var galiba deyince psikolog moxo test yaptı dikkatde ve zamanlamada problem çıkmadı fakat yüksek seviye dürtüsellik ve hiperaktivite çıktı 8 ay takıntılar için anti depresan kullandıktan sonra bıraktık fakat doktor hiperaktivite olduğu için bir ilaç vermek istedi işin garip tarafı oğlumda tipik hiperaktivite davranışları yoktu dürtüsellik evet çok konuşma ısrarcılık bunun haricinde bir durum göremediğim için verilen ilacın oğluma göre olmadığını söyleyerek kabul etmedim geçtiğimiz eylül ayında 8 aylık antidepresan kullanımıda sona erince artık kaygıyla mücadele etmeyi öğrenmesi gerektiğini düşündüm terapiyi bıraktı ama ben hala irtibat halindeyim 15 gün önce psikoloğumuzdan testi tekrar yapmasını istedim sonuç dikkatte yine bir sıkıntı yok zamanlama iyi dürtüsellik yüksek seviye ama puanlamada gözle görülür bir düşüş var hiperaktivite%0 sizce bunun sebebi nedir oğluma hiperaktivite için hiç ilaç vermedim
Merhabalar moxo testinin çocuğun o günki duygu durumuna açlığına yorgunluğuna göre bile değişebileceğini söyledi doktorumuz, ve dehb teşhisi koyarken testin bir öneminin olmadığını belirtti. Bizimde ilk testimizde sadece hiperaktivite si 2 derece zorlanma çıkmıştı, diğerleri normal üstü performanstı, ikinci testimizde ise hepsi normal üstüydü hiperaktiviteside. Fakat 26 hazirandaki psikiyatri randevumuzda oğlumun dehbli olduğunu öğrendik. İlaçsız sadece 6 aylık kontrolle devam edeceğiz, çünkü seviyesi düşük ve işlevsellikte bir sıkıntı olmadığını belirtti doktorumuz. Sadece oğlumda da kaygıya bağlı özgüveni düşüyor, bununla alakalıda belki oyun terapisi düşünebilirsiniz dedi. Yani sizinde testinizde çocuğunuzun o günki durumuna bağlı farklı çıkması dehb ya da değil anlamına gelmiyormuş doktorumuzun söylediği bu şekilde. Bence dehb ile ilgili doktorunuz ilaç önerdiyse kullanmalısınız. Çünkü asıl dikkat eksikliği kök neden bunun yanında kaygı okb vs. hastalıklar ekleniyormuş.

Birde oğlumunda hiperaktivitesi yüksek ama öyle aşırı hareketli bir çocuk asla değil, sadece sabırsız onun haricinde birilerine zarar verme, tırmanma atlama vs hiç yok. Hatta arkadaşlarına aşırı verici bir çocuk.

Merhabalar moxo testinin çocuğun o günki duygu durumuna açlığına yorgunluğuna göre bile değişebileceğini söyledi doktorumuz, ve dehb teşhisi koyarken testin bir öneminin olmadığını belirtti. Bizimde ilk testimizde sadece hiperaktivite si 2 derece zorlanma çıkmıştı, diğerleri normal üstü performanstı, ikinci testimizde ise hepsi normal üstüydü hiperaktiviteside. Fakat 26 hazirandaki psikiyatri randevumuzda oğlumun dehbli olduğunu öğrendik. İlaçsız sadece 6 aylık kontrolle devam edeceğiz, çünkü seviyesi düşük ve işlevsellikte bir sıkıntı olmadığını belirtti doktorumuz. Sadece oğlumda da kaygıya bağlı özgüveni düşüyor, bununla alakalıda belki oyun terapisi düşünebilirsiniz dedi. Yani sizinde testinizde çocuğunuzun o günki durumuna bağlı farklı çıkması dehb ya da değil anlamına gelmiyormuş doktorumuzun söylediği bu şekilde. Bence dehb ile ilgili doktorunuz ilaç önerdiyse kullanmalısınız. Çünkü asıl dikkat eksikliği kök neden bunun yanında kaygı okb vs. hastalıklar ekleniyormuş.
Psikoloğun dediğine ve gözlemlerime göre oğlum dürtüsel dikkat eksikliğide yok sadece dürtüsel buda beyine kişiye öğretilebilir diyor okb ye gelince buda ilaçsız başa çıkmayı öğrenebilir dedi aslında bende katılıyorum yani hiperaktif diye verilen ilacı kabul etseydim gereksiz yere hareketsiz çocuğu uyuşturucaktım okb yaşam boyu sürüyor fakat bırak gelsin teknikleri düşünce biçimleriyle yatıştırılıp kontrol altına alına biliyor bu durumda ilaç çok ince bir çizgi çocuğu en iyi gözlemleyen annedir anneninde bu konuda bilgili olması önemli ben mesela oğlum antidepresan kullandığı için daha hareketli ve bodoslama davranıyor dedim doktor test öyle gösteriyor dedi ilaç kafasını rahatlatıyor istediğini yaparım özgürlüğü veriyor dedim 😁 doktor siz bilirsiniz dedi nitekim ilaçsız test 0 hiperaktivite dürtüsellik puanlarında bile düşüş olmuş çocuğu en iyi tanıyan annedir sabırsızlık hiperaktivite değil dürtüsellik oluyor zaten hepsinden önemlisi özgüven ☹️ bunu çocuğa kazandırabilirsem herşey yoluna girecek inanıyorum bu arada omg 3 ve sitikolin desteği çok iyi geldi aralıksız 10 aydır kullanıyorum

Birde öğretmen doldurduğu gözlem raporunda çocuğun korkak ürkek davrandığını yazmış hiperaktivite ve dikkat eksikliği yönünde olumsuz birşey yok ben moxo sonucu gösterince Risperdal vermek istedi öğretmenide çok konuşuyor diye çocuğa ilaç vermeyin konuşsun bir tek senin oğlun mu konuşuyor diyor bu çocuk ilaç içmeyince daha iyi dedi ve bu öğretmenin sınıfında 2 disleksi 1 hiperaktivit birde benim oğlum var 🥺

X