- 22 Mayıs 2013
- 277
- 281
- Konu Sahibi umut_sahili
Büyüdükçe hareketlilik ve dürtüsellik belli oranda azalacaktır ama dikkat konusu hep devam edecek maalesef. Eşim 42 yaşında ve ritalin almadan çalışamıyor.Onu da ben gözlemledim ve doktora gitti moxxo testi ile anlaşıldı.Kendisi bilgisayar mühendisi yapması gereken birçok iş var mesela ama o alakasız sitelerde zaman harcıyor ekranda bir sürü sayfa açık, dağınık, zamanlama konusunda zayıf, unutkan ve düzen takıntıları var bunlar geçmiyor ilaçla çok güzel yol alınıyor ama.Çocugunuzun ilaç kullanması konusunda içiniz rahat olsun bu ona kötülük değil aksine ilaç olmadan o zekayı kullanamayacak.Evet normalin uzerinde ama ustun zeka diyemeyiz suan dedi doktor yasi 4bucuk oldugundan. Ancak ustun yetenekten soz edebiliriz ama ilkokul donemi gelip okuma yazma kuvvetlendiginde yapacaklar. Simdilik yazabiliyor ama tabiki kotu yaziyor. Doktor da ustun zeka olmasinin tedavimizin daha da zor yapacagini soyledi. Suanda normal den bir tik ustte ama ustun diyemeyiz dedi. Buna sevindim acikcasi. Benim merak ettigim cocugum buyudugunde standart bir cocuk olacak mi. Yani surekli etiketlenmeyip farkli oldugu disaridan belli olacak mi. Ilac verdigim icin suclu hissediyorum hala ama doktor bunun yanlis oldugunu soyledi. Yarin randevumuz var iyi seyler duyma umidi ile gidecegim. Cok tesekkurler size de cok gecmis olsun