Merhaba,
Bu konu için kayıt oldum resmen. Oğlum 2 ay sonrası 6 yaşına girecek, şu an anaokulunda.
geçen sene kreşte kurallara uymuyor, çabuk sinirleniyor, bir şeye odaklanmak istemiyor diye oyun terapisine götürmüştüm, o dönem psikoloğu kardeş kıskançlığına çözüm getirmişti, ve yaşadığımız problemler sönmüştü.
bu sene anasınıfında tekrar aynı porblemleri yaşadık( yakın zamanda şehir ve okul değiştirdik), sınıf kurallarına uymuyor, istemediği derslere etkinliklere katılım sağlamıyor, liderlik vasfı yüksek olduğu için sınıftaki diğer çocukları da kendine uyduruyor ve sınıf düzenini bozuyor. Okulu (özel bir okul) bu konuda ne kadar destekleyici olsa da gelecekte akademik olarak ona zarar vereceğini ve şimdiden bir çözüm bulunması gerektiğini savunuyor. Çünkü istediğinde akademik olarak çok başarılı. Sonuçta ilkokulda öğretmenler hiç bir zaman anasınıfındaki gibi toleranslı davranamıyor.
sonuç larak tekrar psikoloğa başladık, 5 seans sonunda bana ve okuldaki öğretmenlerine yapılan testler sonucu dürtüsellik olduğuna karar verildi. Psikiyatra yönlendirdiler ve o da tanıyı koydu.
bir iki ay içinde erken kayıtlar başlayacağı için hemen bir düzelme yaşayalım diye ricus(risperdale) başlamak istiyor doktoru. henüz hiç bir şey denememişken, ne bileyim balık yağı fosfotidilserin, spor... Direk bir antipsikotik başlamak ne kadar doğru bilmiyorum. Sonuçta bu çocuk kavgaya meyilli filan değil sadece komiklik yapıyor bol bol, her şeyi sulandırıyor..Pazartesi günü tekrar doktoru ile görüşüp, ricusa başlamak için birraz zaman isteyeceğim. Yanlışsam düzeltin ama risperdale ilaçlar dehb tedavi ilaçları değil, sadece semptomları baskılayacaklar. Tedaviye de 6 yaşında yapılacak moxo testinden sonra ritalinle başlanacak. yani aslında 2 ay daha bu dürtüselliğe dayansam mı yoksa, doktora uysam mı bilmiyorum
Ve bu kararı eşim ailem herkes bana bıraktı
Her gün bir çok blog okuyorum, makaleler, podcastler.. Çevremdeki yetişkinleri bile dehb mi lan bu acaba diye teşhis koymaya çalışıyorum, kafam o kadar bununla doldu ki:)