5 5 5 güzel taktikmiş.
Bizde gözümüzde büyüyen işleri küçük parçalara bölüp yapıyorduk.
Mesela bir evi temizleyeceğim. Tek bir odada tek bir iş yaparak başladık. Takip eden her gün başka odada aynı işi yaptık. Düzene girince, komple bir bölgeyi a dan z ye temizliğe geçtik. Şimdi bütün evi belli bir düzende tutup işleri bölüyoruz. :)
Normalleştik ama bir rutin gibi otomatikleştiremiyorum. Bazen işin ucu yine kaçıyor.
Mesela ailem başka şehirde, onları ziyaret ettim, tamam evdeki istikrarlı rutinim bitiyor.
Kilo problemine en iyi çözüm hayatına sporu eklemek. Psikolojik olarakta aşırı olumlu etkisi var bence.
Müzik diyeceğim ben yine. Takıyorum kulaklığı hayal kura kura parkurun tozunu kaldırıyorum. Çokta zevkli oluyor:)
Yeme bozukluğunun destekleyici problemlerin üzerine ayrıca gitmek gerek. Son 1 yıldır terapilerim yeme bozukluğuna yönelik.
Kilo için ben şuan sezgisel beslenmeyi odak alıyorum. Doktorun tavsiyesi ile.
Yasak, krallara uy, cezalısın, kaçamak, ödül, başarılısın/başarısızsın diyenlerden uzak durmak gerek.
Yargılayacak birini değil mentor olacak birini bulmak lazım. Henüz bulamadım.
Neyse şuan için 10 kilo verdim. Bundan 6,7 yıl önce 35 kilo verip geri almıştım.,
hiç hatırlamak istemiyorum.
Şuan diyet ve spora devam etmem gerek.
Bir diyetisyen tecrübesiyle ayarlarım bozuldu. Henüz tekrar başlamadım.
Bu son verdiğim 10 kiloyu geri almamayı başardığım için çok mutluyum.
Zaten kilo vermek değil mesele, verirsin. Önemli olan verdiğini almamayı başarmak.
Dehbli birine onu yeme, cız, bunu içme yooo demek bir işe yaramıyor.
Mümkün olduğunca alternatife yönelmek, bazende canının çektiği neyse onu miktara dikkat ederek tüketmek gerek.
Bu kafa yapısında diyetisyen bulan paylaşsın lütfenn:)