Yetişkin Dikkat Eksikliği: DEHB Tanısı

Neredeyse 2 ay sonra konuyu uyandırmak gibi olacak ama dehb için kullanılan ilaçların biraz zor verildiği söyleniyor. Tanı ne şekilde konuluyor acaba hangi doktora gittiniz bir de? Kaygı bozukluğu olduğu için bende bugüne dek hep kaygılarım üzerine doktorlara göründüm odaklanma sorunumu ertelemiştim ama artık had safhaya ulaştı. Bir şeyi uzun süre dinleyememe, uzun vadeli planlar yapamama, edindiğim tüm hobilerde kısa zamanda bıkıp bir başkasına geçme ve günün sonunda hiç bir şeyi elde edememe durumları var. Tez yazmam gerek ama 6 aydır tek harfini yazamadım sürekli erteliyorum, 1-2 makale okuyayım bari diyorum yok 2. paragrafta aklım uçuyor yine defalarca okuduğumu anlamamaya başlıyorum bende de ufaktan kendimde dehb olabilir mi acaba diye şüphelenmeye çalıştım ama hiperaktivitem hiç olmadı aksine sakin bir çocuktum 😌 Doktorunuz bu konuda da açıklama yaptı mı dehb’de çoğu zaman illa ki hiperaktivite olmalı mı gibisinden?
doktorum kadınlarda genelde hiperaktivite olmadığını söyledi, bende de yok. küçükken de şimdi de hiç hareketli değildim hatta sakin bir yapıdaydım.
saydığınız özelliklerin hepsi bende de var, aklınıza gelecek her şeyi sonsuza kadar erteliyorum...
başta kendimi anlattım sonra yetişkin dikkat eksikliğine yönelik ölçek verdi doldurup verdim, ölçeği doldurma şeklim bile tipikmiş...
ilaçlar odaklanmayı arttırıyor ama ertelemeye çözüm olmadı bende, doktorum o alışkanlık kendin yenmelisin tarzı konuştu

istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz.

test değil ölçek. internette de var aynı ölçek hatta. 15 dakikada anlattım kendimi. zaten dehb’i çok detaylı araştırdığımdan hangi özellikler dehb’e yönelik biliyordum.

ben aramadım malesef, şansıma iyi doktor geldi. önceki tecrübelerim çok iyi değildi o yüzden size aramanızı tavsiye ettim. bazen internette yazıyor bu tür şeyler.

erteleme huyumu bildiğimden diğer güne hangi hastaneden randevu bulabilirim diye baktım. devletten zaten randevu almak da zor, onlara dayatılan muayene süresi de 5-10 dk o yüzden özel tercih ettim. özel kliniği olanlar 700 tl oluyor bana göre cok, o yüzden özel hastanelerden baktım daha uygun oluyor. 2 seçenek vardı zaten uygun fiyatlı özellerde, en tecrübeli uzun yıllar psikiyatristlik yapanı seçtim. şansa yetişkin dehb hakkında çalışma yapmış bir doktor çıktı. olmadı siz de şansınızı deneyin. tavsiyem devlete gidecekseniz de asistan değil uzmana gidin. yani üni hastanesi ya da eah değil normal devlet hastanesine gidin.

merhaba, doktorunuzun adını bana özelden yazmanız mümkün mü? cok teşekürler

Doktorun bunu söylemesi tam bir rezillik zaten böyle birinden uygun tedavi nasıl alınabilir ki? Öncelikle psikiyatride doktora güven çok çok önemli. Ritalinin etki etmediği concerta'nın etki ettiği kişiler de çok duydum bence tekrar gidin ama dehb ile alakalı çalışma yapan bir doktora. Bir de tavsiyem uzman doktora gidin, asistana değil.
Ben de dikkat eksikliğinden şüphelendiğimi tecrübeli ve adı duyulmuş bir psikolog tanıdığımıza söylediğimde bana kahkahalarla gülmüştü. Dikkat eksikliği olan birinin benim okuduğum okulu bitiremeyeceğini, kuruntum olduğunu söyledi. Ama ben şu an öğreniyorum ki benim okuduğum okulda da benim gibi dehb olan kişiler varmış. O psikologu dinlesem şu an hala bendeki sorunu anlamayıp acı çekiyor olacaktım. Kendimi tembel ve işe yaramaz hissedecektim.

Ay bu yazı bi anda kalınlaştı noldu anlamadım arkadaşlar kusura bakmayın düzeltemedim de :KK70: Söylediklerinizin %90'ı bende de var. Ah bu saflık şeyinden çok çektim. Herkes ilk tanıdığında çok saf sanıyor, sonra saf olmadığımı görünce saf rolü yaptığım için sinsi olduğumu iddia ediyor. En az 10-15 kişiden duydum bunu. Yeni bir ortama girince de hep olmasa da %70 saf, gerizekalı görünürüm, tanıdıkça da zeki olduğumu düşünürler.​

Telefon ve bilgisayardan uzak durmam, odaklanma süremi uzatmıştı.

Bu bende de var daha bir çok şey var psikiyatra gittim dehb testi yapacağız..bu yaşa kadar bununla bir şeklde gelmişim bundan sonra tanıya ihtiyacım var mı diye sorgulamıyor değilim kendimi

X