• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetersizlik hissi yardımcı olun

WhiteFox

🔥🔥
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2023
606
464
23
25
Diyarbakır
Merhaba , 6 yıllık evliyim çocuğumuz olmuyor ve sorun benden kaynaklı bu sebeple kendimi sürekli yetersiz hissediyorum ve sanki eşimin hayatını çalıyormuşum ona haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor o bu durumdan rahatsız değil sürekli teselli ediyor ama ben kendimi hep suçlu hissediyorum bunu nasıl yenebilirim?

Cocuk olmamasini o kadar dert etse zaten boşanir arkasina bakmazdi. Siz düşünmeyin yani bunlari. Eşinizi zorla tutmuyorsunuz, o bir yetişkin ve karar verebilir.

Herkesin olmazsa olmazi değil cocuk, özellikle erkeklerin (soyum devam etsin egosunda değilse) bir çoğu aslinda baba olmak için ölüp bitmiyor herkes yapiyor diye yapiyorlar.
Cocuk diye ölüp bitenlerin bile bir kismi cocuk doğunca ilgilenmiyor bile.

evlat edinmeye nasıl bakıyorsunuz, ayrıca kendiniz yetersiz hissetmeyin biz kadınlar sadece çocuk doğurmak için gelmedik bu dünyaya. eşiniz de bilerek kabul ettiyse eğer onun da hayatından çalmış olmazsınız. Eşinizden kaynaklı olsaydı siz hayatınız çalınıyor gibi hisseder miydiniz?

Eşinizle detaylı konuşun bu durumu. İçiniz rahat edecek kadar detaylı anlatın hislerinizi. Zor bir durum sizin için elbette ama tam tersi bir durum da olabilirdi eşinizde sorun olabilirdi. Siz o durumda ne düşünürdünüz severdiniz yinede. Oyüzden biraz farklı açılardan durumu anlamaya çalışın

evlat edinmeye nasıl bakıyorsunuz, ayrıca kendiniz yetersiz hissetmeyin biz kadınlar sadece çocuk doğurmak için gelmedik bu dünyaya. eşiniz de bilerek kabul ettiyse eğer onun da hayatından çalmış olmazsınız. Eşinizden kaynaklı olsaydı siz hayatınız çalınıyor gibi hisseder miydiniz?
3 gün kadar önce başvuru yaptık

Hayır hissetmezdim bilmiyorum psikolojik olarak sorun bende olduğu için takıyorum biraz

Hayır hissetmezdim bilmiyorum psikolojik olarak sorun bende olduğu için takıyorum biraz
Sonucta saglikla ilgili bir durum bu, sizin elinizde olan bir sey degil ki. Bobrek yetmezligi olan biri nasil “kanimi yeterince temizleyemiyorum bu benim sucum” diye dusunmuyorsa siz de kendizi hirpalamayin. Basvurunuzu da yapmissiniz insallah tez zamanda yavrunuza kavusursunuz.

Merhaba , 6 yıllık evliyim çocuğumuz olmuyor ve sorun benden kaynaklı bu sebeple kendimi sürekli yetersiz hissediyorum ve sanki eşimin hayatını çalıyormuşum ona haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor o bu durumdan rahatsız değil sürekli teselli ediyor ama ben kendimi hep suçlu hissediyorum bunu nasıl yenebilirim?
Durum tamamen psikolojik kesinlik yardım almalısınız . 3 yılı dolucak evliliğimiz her ikimizde saglikliyiz fakat çocuğumuz olmadi ,olamadı. Tekrarlı dusuklerim var . Tüp bebek tedavileri ,operasyonlar ve halen de devam eden bir süreç var yani ben sizi duygusal açıdan anlayabiliyorum .Erkekler için olmazsa olmaz değil çocuk konusu . Eğer öyle olsa idi zaten şu an çoktan boşanma aşamasında olurdunuz . Bu düşüncelerden arinmaniz lazım en kısa sürede

Durum tamamen psikolojik kesinlik yardım almalısınız . 3 yılı dolucak evliliğimiz her ikimizde saglikliyiz fakat çocuğumuz olmadi ,olamadı. Tekrarlı dusuklerim var . Tüp bebek tedavileri ,operasyonlar ve halen de devam eden bir süreç var yani ben sizi duygusal açıdan anlayabiliyorum .Erkekler için olmazsa olmaz değil çocuk konusu . Eğer öyle olsa idi zaten şu an çoktan boşanma aşamasında olurdunuz . Bu düşüncelerden arinmaniz lazım en kısa sürede
Bu konu yüzünden depresyona girdiğim için şuan hala tedavim devam ediyor anı gelen ağlama krizlerin olduğu için

Canım ben çoğu kişiye katılıyorum eşin bence çocuğun olmamasına değil senin buna çok üzülmene daha çok üzülüyor bile olabilir.

Sen bu duygudan kurtulmak için kendini oyalamalısın kurslara yazılabilirsin çevreni genişletebilirsin odak değişince emin ol kendini daha yeterli hissedeceksin Allah yardımcın olsun inşallah

Canım ben çoğu kişiye katılıyorum eşin bence çocuğun olmamasına değil senin buna çok üzülmene daha çok üzülüyor bile olabilir.

Sen bu duygudan kurtulmak için kendini oyalamalısın kurslara yazılabilirsin çevreni genişletebilirsin odak değişince emin ol kendini daha yeterli hissedeceksin Allah yardımcın olsun inşallah
Evet sürekli kendimi üzmemem gerektiğini söylüyor üzüldüğüm zaman oda üzülüyor ama işte bazen elimde olmadan üzülüyorum

18 in bitimine yakın başladım
Size o gencecik yaşta çocuk baskisi yapan , çocuk yaşta tedaviye sokanlar utansın bence.
Daha kendiniz cocuksunuz, ne ara yaftalandiniz 'cocugu olmuyor' diye de tedavilere başladınız?
Bu psikolojiyle nasıl sağlıkla hamile kalabilirsiniz ki?
Eşimi çocuksuz bıraktım diye üzüldüğünüz eşinizin yaşıtları da Allah bilir PlayStation kafelerinde takılacak yastadır.
Bu küçük yaşta bu ne dram , anlamadım cidden.
Biraz gençliğinizi yasamaya calisin, aileden sulaleden sizi yetersiz hissettiren insanlardan ayrılın. Ovulasyon vs saymayı bırakın, maddi durumunuz varsa nefes terapisi alın. Belki de o zaman bebek size gelecektir.
Küçücük kızın paldır küldür tedaviye gitmesi bence hiç normal degil

Size o gencecik yaşta çocuk baskisi yapan , çocuk yaşta tedaviye sokanlar utansın bence.
Daha kendiniz cocuksunuz, ne ara yaftalandiniz 'cocugu olmuyor' diye de tedavilere başladınız?
Bu psikolojiyle nasıl sağlıkla hamile kalabilirsiniz ki?
Eşimi çocuksuz bıraktım diye üzüldüğünüz eşinizin yaşıtları da Allah bilir PlayStation kafelerinde takılacak yastadır.
Bu küçük yaşta bu ne dram , anlamadım cidden.
Biraz gençliğinizi yasamaya calisin, aileden sulaleden sizi yetersiz hissettiren insanlardan ayrılın. Ovulasyon vs saymayı bırakın, maddi durumunuz varsa nefes terapisi alın. Belki de o zaman bebek size gelecektir.
Küçücük kızın paldır küldür tedaviye gitmesi bence hiç normal degil
Canım ben yorumumu sonradan düzelttim yanlış anlaşılma olmasın diye ilk başta tedavi olma sebebim çocuk için değildi senede bir regl olduğum içindi daha sonra zamanla buda düzelmediği ve doktorlar anlamadığı için çocuk tedavisine doktorlar başlamak istedi kimse zorlaması😊

Back