Yeteneksiz miyim ?

derinss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
15.120
17.869
Uzun yıllar sonra ilk konum, çok heyecanlıyım :olamaz: Benim derdim araba kullanma ya da kullanamama konusu. 36 yaşındayım 20 yaşında ehliyet aldım , düz vites çat-pat kullandım.Sonra babam devreye girdi yeni araba aldı çarparım vs diye arabayla aramıza mesafe girdi.Acemiliğim çıkmadan öyle kaldım. Sonra evlendim araba aldık, denemedim gerek olmadı. Sonra otomatik vites bir araç aldık. Çocuk oldu büyüdü işe dönmem gerekti araç kullanmam gerekti.Denedim ama istanbul trafiği çok yoğundu. Bilen bilir mesafeyi avcılar- büyükçekmece arası gittim geldim. En uzak mesafem bu. Sonra ne oldu bilmiyorum yine koptum evi taşıdık , arabaya mecburiyetim bitti. Şimdi istanbul'dan taşındık,otomatik daha üst segment arabamızı sattık ev aldık.Ekonomik segment düz vites bir arabaya geçtik. Ve artık araba kullanmaya mecburum.Evi çalıştığım kurumdan uzak bir yerden aldık kızım kuruma servisle geliyor okul da malum 2 ay sonra açılıyor. Birlikte eve gitmemiz gerekiyor eşimin çalışma saatleri karışık. Yaşadığım şehirde trafik az ancak insanlar arıza. Dolmuş minibüs otobüs vs tacizci değil,ama dandun kullanıyorlar. Ben hayatta gerçekten ne istesem üstünden geldim. Ama araba konusunu yıllardır çözemedim, acaba ben de bir eksiklik mi var ? Bir kaza yaşamadım, eşim " uçakta pilot kalp krizi geçiriyorum sen al kontrolü dese alırsın , araba kullanmayı istemiyorsun" diyor. Cabbar bir tip olduğunuzda beceremiyorum diyerek sıyrılamıyorsunuz.Yeteneksiz olabilir miyim ? Ama mantıklı düşünme mekanizması olmayanlar bile kullanıyor. Korkmuyorum da yani hani bazı arkadaşlar diyor kalbim pır pır falan bende öyle şeyler yok.Her gün eşimle ne kadar çalışsak pratiğe dönerim ? Bugün 30 dk kullandım, eve sen götür dedi eşim gitmek istemedim. İş -ev gidip geleceğim yok hepitopu 2+ 2 km yol ama stresi beni çok geriyor.

Son düzenleme:
Sizi tedirgin eden ne strese sokan ne?
Kaza yaparım?
Yanlış yola girerim?
Sapağı kaciririm?
.....
Sizi strese sokan ne

Ben mecburiyetlerden öğrendim ,duran arabaya da çarptım yanlış yola da girdim, sapağı da kaçırdım , kaldırıma da çıktım , fazla yanaşıp arabayı da cizdirdim. Allah beterinden korusun ama bişey olmadı. Araba kullanmak üstün bi yetenek istemez kimse kusura bakmasın ama zeka problemi yaşayan insanlar da gayet kullanabiliyo. Refleksleriniz kuvvetli değilse hızlı karar veremiyorsaniz daha yavaş kullanırsınız olur biter. Ben 20 km hızla başladım şimdi önümde durana aşk olsun 😁 kadınlar her şeyi başarabilir. Biz insan doguruyoruz insan . Yetiyo mu yetmiyo onu bir de yetiştiriyoruz. Bizim yapamayacağımız şey mi varmış

Sizi tedirgin eden ne strese sokan ne?
Kaza yaparım?
Yanlış yola girerim?
Sapağı kaciririm?
.....
Sizi strese sokan ne

Ben mecburiyetlerden öğrendim ,duran arabaya da çarptım yanlış yola da girdim, sapağı da kaçırdım , kaldırıma da çıktım , fazla yanaşıp arabayı da cizdirdim. Allah beterinden korusun ama bişey olmadı. Araba kullanmak üstün bi yetenek istemez kimse kusura bakmasın ama zeka problemi yaşayan insanlar da gayet kullanabiliyo. Refleksleriniz kuvvetli değilse hızlı karar veremiyorsaniz daha yavaş kullanırsınız olur biter. Ben 20 km hızla başladım şimdi önümde durana aşk olsun 😁 kadınlar her şeyi başarabilir. Biz insan doguruyoruz insan . Yetiyo mu yetmiyo onu bir de yetiştiriyoruz. Bizim yapamayacağımız şey mi varmış
Evet çok üzgünüm en önemli şeyi yazmamışım. Yön duygum zayıf, bence diğer insanlara göre zayıf. Sapak kaçırabilirim, yanlış yola girebilirim, ters şeride girebilirim belki. Bugün eşim bana dön diyor döneceğim ana caddeye çıkacağım şu şerit değil mi dedim . Üfürükten, arabaya binince seni tanıyamıyorum sanki içine başka biri giriyor dedi 😂 araba kullanmayı baskıyla öğrenmedim kursta öğrendim araba altımdaydı vurkır kimse bişey demedi. Hani psikolojik baskı yaşamadım. Ama o koltuğa oturunca amiyane tabirle salağa bağlıyorum 😬

Evet çok üzgünüm en önemli şeyi yazmamışım. Yön duygum zayıf, bence diğer insanlara göre zayıf. Sapak kaçırabilirim, yanlış yola girebilirim, ters şeride girebilirim belki. Bugün eşim bana dön diyor döneceğim ana caddeye çıkacağım şu şerit değil mi dedim . Üfürükten, arabaya binince seni tanıyamıyorum sanki içine başka biri giriyor dedi 😂 araba kullanmayı baskıyla öğrenmedim kursta öğrendim araba altımdaydı vurkır kimse bişey demedi. Hani psikolojik baskı yaşamadım. Ama o koltuğa oturunca amiyane tabirle salağa bağlıyorum 😬
Merhaba kendim 😂

Yola alısana kadar navigasyon kullanın,trafiğe çıkmadan her gün pratik yapın,elbette üstesinden geleceksiniz
Her gün ne kadar kullanmalıyım ? Yalnız mı eşimle mi ? Mevsim dönecek hava erken kararacak , o zaman ne olacak ? bu bile stres.

Kırmızı ışıkta durduğum anda benim için herşey bitiyor. Durmazsam sorun yok. Ve ben ki herkes pratiksin zekisin der ama araya bildiğim anda tam bir salaga bağlıyorum.

Başlarda öyle oluyo yola odaklanamiyodum eşime söylüyodum sen bana sağa gir sola dön falan de diye o da " kaç ay oldu hala yolu cozemedin mi " derdi. Ben de ona ben hem araba sürüp hem yola nasıl odaklaniyim aynalara da bakmak zorundayım derdim😁😁😁😁😁
Benim de yön duygum çok zayıf üstüne birde eşimin sık sık tayini çıkar yani sürekli bir yere alışmak öğrenmek durumundayım ben de navigasyon kullanıyorum Yandex . Süper bi icat kesinlikle kullanın. Cama bi tane telefon tutucu taktım her yere gidiyorum. Ayrıca şunu da söylemeliyim ki profesyonel şoförler de yanlış yola girer , sapak kaçırır bir sonraki sapaktan dönersiniz kendinizi strese soktugunuza değmiyor yaşadım biliyorum

Her gün ne kadar kullanmalıyım ? Yalnız mı eşimle mi ? Mevsim dönecek hava erken kararacak , o zaman ne olacak ? bu bile stres.

Bence önce eşinizle deneyin,hatta gündüz ve akşam 30’ar dk deneyin.Sonrasında tek denemeye başlayın,önce gündüz sonra gece.Yapabildikce motive olursunuz.Bir anda mukemmel olmaz ama yaptıkca alısıp seversiniz

Babam bana ogretirken bir eli surekli el freninde dururdu. Hiç sorun olmadi ama elinin orada durması bana müthiş güven veriyordu. Araba alacaktım ve bütün yaz beraber kullanacaktık. Çünkü ben yalnızken tam salaga bağlayip zorlanıyordum.. ama babam yanimda otururken Çok cesaretliydim. O kış babam kansere yakalandı ve vefaat etti 😢 bir daha araba sürmedim. Cesaretimde kalmadi.

Babam bana ogretirken bir eli surekli el freninde dururdu. Hiç sorun olmadi ama elinin orada durması bana müthiş güven veriyordu. Araba alacaktım ve bütün yaz beraber kullanacaktık. Çünkü ben yalnızken tam salaga bağlayip zorlanıyordum.. ama babam yanimda otururken Çok cesaretliydim. O kış babam kansere yakalandı ve vefaat etti 😢 bir daha araba sürmedim. Cesaretimde kalmadi.
Şöyle yapalım babanız sizi araba kullanırken görse mutlu olur muydu ? bence olurdu, gurur duyardı sırf bunun için bile denenmeli... Nurlar içinde yatsın ❤️

Şöyle yapalım babanız sizi araba kullanırken görse mutlu olur muydu ? bence olurdu, gurur duyardı sırf bunun için bile denenmeli... Nurlar içinde yatsın ❤️
Kesin cok mutlu olurdu. Çünkü kendisi şofördu . Ve benim çocukluğum o büyük otobüslerin içinde geçti. Bir gun kendime ait bir araba alıp kullanacam❤
Sadece biraz zamana ihtiyacım var. Olanlar çok yeni.cunku

Bence önce eşinizle deneyin,hatta gündüz ve akşam 30’ar dk deneyin.Sonrasında tek denemeye başlayın,önce gündüz sonra gece.Yapabildikce motive olursunuz.Bir anda mukemmel olmaz ama yaptıkca alısıp seversiniz
Gerçekten mükemmeliğe ihtiyacım yok. Ama mesela ailem 1 saat mesafede bir tatil beldesinde ben otobüsle gidiyorum. Bu da zoruma gidiyor keşke kendim gidebilsem. Kadın için araba mecburiyet artık sanırım. Gidip geleceğim yolu görseniz gülersiniz bile işte ama bir kırılma var o olmayınca olmuyor.

Panik atak birisi olarak sizi rahatlamaya geldim ☺️☺️ İstanbulda yaşıyorum eşim işi nedeniyle senenin yarısı yanımda değil . Her iş bende yani . İlk zamanlar gerçekten herkeste oluyordur . Kaç kere direksiyondan ağlayarak indiğimi hatırlamıyorum 😂 hatta bazen yola o kadar odaklanıyordum ki eşim sağa sola dön dediğinde sağımı solumu karıştırdığım bile oldu 😬 bence insanın kırılma noktası bir kere de olsa yanlız çıkmakta . Sonra yavaş yavaş alışıyorsun hatta kendine güvenin geliyor . Benim kendimi motive etme şeklim ‘ aman kimler kimler kullanıyor ben neden kullanmayayım ‘ ☺️ İsterseniz ve mecbur kalırsanız elinizden hiç bir şey kaçmaz emin olun azıcık güven 👍🏻

X