Yersiz Alınganlık mı Yapıyorum?

Evet yersiz ama siz sadece alınganlık yapmamissiniz baya da dramatize etmissiniz esinizede yansitmissiniz şöyle alindim böyle kirildim diye aglamalar fln umarim bunlar ileride baska sıkıntılara yol acmaz annenize kirildiginiz bi konuda olsa sonuna kadar haklida olsaniz bunu asla eşinize yansitmayin pisman olursunuz

Eşim bu konuyu ilerde bana karşı kullanacak biri değil bir de o da annemin çalışma isteğine hak veriyor sadece keşke kalabalık ortamda söylemek yerine bizi karşısına alıp söyleseydi birlikte konuşsaydık dedi. Birbirimizi doldurmuyoruz yani Her seferinde annelerimizin hakkını ödeyemeyiz ikisinden de Allah razı olsun der eşim hep. Kendimi toparladım bakacağız bir çözümüne inş. sağolun

Beni de zaten bu düşünce üzüor yoksa emekli olmak istemesini çok iyi anlıyorum
Annenizin bebek bakimindan artik yorulmus bunalmis olmasi sizi neden uzuyor? Sizi bu yasiniza kadar buyutmus simdi bir de bu yastan sonra torun buyutuyor. Hele ki belli bir yastan sonra insanin kafasi goturmuyor. Bir insan yetistirmek kolay mi saniyorsunuz. Ben burada anneannenin degil sizin cocugunuzun bakimindan sıkıldiginizi dusunuyorum. Ayrilin isinizden bakin cocugunuza. Daha 5 aylikken birakip gitmissiniz. Maddi gerekceler surmeyin öne lutfen. Tek maas asgari ucretle bilmem kac cocuk buyuten insanlar var. Biraz kit kanaat gecinin ama cocugunuzu kendiniz buyutun. O cocugun 10 cesit farkli kiyafete ya da bir sepet dolusu oyuncaga ihtiyaci yok. Anne ilgisine ihtiyaci var. Barinabiliyor musunuz? Karniniz doyuyor mu? Gidin cocugunuzun basinda durun. En azindan kres yasina kadar idare edin.
Bakici konusuna gelince. Daha basta siz bakici tutacagim demissiniz anneniz kabul etmemis. Zaten bakici tutacakmissin ha 7 ay once ha 7 ay sonra. Neden simdi sorun oldu bu kadar? Bu yastan sonra annenin kendisi icin birseyler yapmak istemesi cok normal.

Ağlayacak ya da alınacak bir şey yok. Emeklilik hakkı çok önemli. Annenizin dediği gibi kv ile o bakıcı kadın dönüşümlü olarak bakmalı bebeğinize.

bence siz yanlis okuyosunuz bakiciya karsiyim demedim herkes calisiyo herkes cocuk buyutuyo para karsiligi bakici tutmak varken yasli basli insanlari mecbur birakio ustune bi de arabeske baglanamaniza yaptim yorumumu

Olayı fazla dramatize ediyorsunuz.
Evvelinde bakıcı düşünmüşsünüz bakıcıyla devam edin hayatınıza. Baktığı zaman için minnettar olup annenizi desteklemelisiniz.
Yaptıklarında iyi yapmadıklarında kötü olamazlar.

Evet gereksiz bir alınganlık, hele ağlamalar falan çok fazla. Çalışmak sadece para kazanmak için değildir. Şimdi siz işten çıksanız kendi çocuğunuza bakmak için bile olsa bütün gün evde durmak zor gelmeyecek mi? Anneniz için de zordur, çalışmak isteyebilir. Bencilsiniz kusura bakmayın.

Sıkılmış demek ki çocuk bakmak kolay değil. Bu kadar baktığı için sağolsun. Bence kadın bulun

Büyükler bi torun aşkıyla bakmak istiyorlar. Ben bakıcı arıyorum deyince triplere giriyorlar. Belli bi süre sonrada sıkılıyorlar olmuyor. Alışmışlar diledikleri gibi hareket etmeye çocuk ellerini kollarını bağlıyor. Bencede sıkılmış.
Birazda büyümüş çocuk bakıcı bulun. Çocuk alışana kadar kayınvalideniz yanında durur. Arada yoklar. Bence sizde daha rahat edersiniz

Annenizin emekli olmak istemesi çok normal, çocuğunuzun bakımı konusunda 7 ay yardımcı olmuşlar. Siz annenize sen başvur gerekirse ben işten çıkarım demekle hata etmişsiniz bence, kendini bakmakla yükümlü ya da sizin oturmuş düzeninizi bozmuş gibi hisseder. Bakıcı bakmanız en doğrusu

Ben en çok “sen çalış, ben işten çıkarım” kısmını anlayamadım. Madem çalışmama imkanınız var niye 3 aylık bebeği bıraktınız? Ömür boyu anneniz ve kayınvalideniz bakamaz ki. 7 aylarını vermişler. Bi iş imkanı çıkmış. Anneniz değerlendirmek istiyor. Sözünü tutmuş size karşı. Alınacak bir şey yok. Bu kadar küçük bir çocuğu imkan varsa bakıcıya falan bırakmayın lütfen.

neden annenizin sigortasini odemiyorsunuz? hem bakicidan da daha ucuza gelir hemde yine anneniz bakmis olur

Katılıyorum sonuna kadar siz ödeyin sigortasını madem amaç emeklilik.

Hem biz daha önce bakıcı bulacaktık ama kendisi dedi bakarız diye diyorsun ama annen çalışmak istiyorum deyince de gerekirse ben işten çıkarım demişsin.Madem en baştan bakıcı fikrini düşünmüştünüz işten çıkarım niye dediniz annenize orada biraz acitasyon yapmışsınız bakıcı bakın o arada kaynanan bakar o kadar çalışma hayatı var emekli olmak istemesi normal. kendi parası farklı olur emeğinin karşılığını almak istiyor.

3 aylık bebeğimi bırakmadım! 5. ayını doldurmuştu işimden memnun olduğum için tekrar çalışmaya başladım. Çalışmama durumum var bir şekilde geçiniriz çok şükür aksi bir durum olmadıkça kimseye muhtaç olmayız ama çalışırsam da çocuğuma daha iyi gelecek hazırlayabiliriz diye düşündüğüm için çalışıyorum. Bakıcı konusunda acilen birini bulamayız diye endişeye kapılıp gerekirse işten ayrılırım demiştim. Annem ile konuyu tekrar görüştüm işe müracaatını yapmasını istediğimi bizim konuyu bir şekilde halledeceğimizi belirttim o kadar çalışma hayatın oldu şimdi böyle bir fırsatı kaçırma dedim gayet mutlu şekilde konuştuk başvurusunu yaptı sorun yok.

Çocuğun geleceğini şuan manevi anlamda düşünmeniz daha önemli. Bakımını sağlayanlardan biri artık yok mesela şuan. Diğeride gidecek muhtemelen bakıcı geldiğinde. Birde bakıcıya alışma süreci var. Anlaşıp anlaşamayacağı var. Bu bağlanmalar ve duygu değişimleri çocuğun geleceğine uaptığınız para yatırımından daha önemli. Ama önemli değil. Nasılsa çocuk bu üzüntüleri dile getiripte sizin gibi ağlayarak belli edemiyor.

anneniz kayınvalidenize göre daha aktif biri.
çalışma hayatı olmuş biri için eve bağlı kalmak sıkıcı olmuş olabilir.
bebek bakımı insanın elini kolunu bağlıyor.
bebek doğmadan önce verilen güvenceler de havada kalıyor.

bence,anneniz size karşı sorumluluk duyduğu için kafasında net olarak karar vermemiş aslında.
o an konusu geçince isterim demiş.
emekli olmayı istemesi de gayet doğal.
hayal kırıklığı yaşamış olabilirsiniz.
bunu kendi içinizde yaşadınız ve bitti.
annenizle de güzelce oturup konuşun.

şu bir gerçek, dünya bizim etrafımızda dönmüyor.
koşullar değişebiliyor.

ben olsam annemle bu süreci daha fazla sürdürmezdim.
yani primini ben ödeyeyim demezdim.
bakıcı bulana kadar kayınvalideniz size destek olur gibi görünüyor.

benim ilk bakıcım ramazan ayında işi bıraktı. oruçlu bakamıyorum dedi.
bayramda memlekete gideceğim dedi.
memlekete gidip 1 hafta kalmak olmaz dedi.
annen baksın ben dönünce yine bakarım dedi :)
tabi ki kendisiyle ilişkimizi orada kestik.
2 gün annem geldi, 2 gün kardeşim ( bebek bakımından hiç anlamaz ama yeğenine çok düşkün gayet de iyi baktı)
bir yarım gün de kayınvalidem geldi. ben işe geç gittim.
sonra rapor aldım iki gün mecburen. annem geldi haftayı kapadık.
son hafta da kardeşim baktı.
bakıcıyı bayrama kadar bulamadım.
yeni birini bulup bebeğime alıştırana kadar da mecburen yıllık iznimi kullandım.
evet işyerinde çok sevimli olmadı bu durum. ben eve iş götürdüm, maille iş yaptım.

bakıcı ihtimali varmış zaten kafanızda daha önce de..
hayırlısı olsun..

Öncelikle beni bu konuda anlayan nadir kişilerden olduğunuz için çok sevindim teşekkür ederim. Çünkü çoğu kişi anneme haksızlık yaptığımı, çoğu kişi bebeğimi neden bırakıp çalıştığımı sert dille söyleyerek bana kendimi sorgulattı bakamayacağın çocuğu neden yaptın diyen de oldu bebeğine bakmaktan sen sıkılmışsın diye topa tutan da...Oysa ki bu durumu sizin de dediğiniz gibi ben kendi içimde yaşadım ve bitti anneme en ufak bir şey belli etmedim bile. çalışma konusunda da sanki dünyada çalışan bir tek benmişim gibi çocuğuna bakmıyosun haksızlık yapıyosun muamelesi görmek çok kırıcı oldu. Annem ile konuyu tekrar konuşarak annecim müracatını yap o kadar çalışma hayatın oldu bu senin için güzel bir fırsat değerlendirmeni istiyorum vs. diye görüştüm gayet güzel şekilde anlaştık işe başvuru yaptı sorun yok ben de kendimi gayet iyi hissediyorum artık :)

Kv bakmaya devam edecek biryere gittiği yok. Bakıcıya gerek duyarsa alınacak. Bebeğimin üzgün olduğunu neden çıkardınız acaba? gayet mutlu bir bebek. Çalışma saatlerim içerisinde göremiyorum onu belki ama eve geldiğimde en güzel şekilde vakit geçiriyoruz oğlum babası ve ben. Sizin bebeğinize tek başınıza bakıyor olmanız çalışan annelerin bebeklerinin duygusal yönden kötülüğünü istediği anlamına gelmez. Evet ağladım kendi içimde yaşadım ve bitti. Anneme de en ufak bir haksızlık yapmadım bu zamana kadar çocuğuma da. Bir konu açtım çok güzel yardımcı oldunuz sağolun. İnsanların bi zayıf noktasını bulmayın hemen yürümeye başlayın böyle. Ne de olsa ben paracı evladının duygusal yönünü düşünmeyen bir anneyim siz mükemmel annesiniz. Bu mükemmel hayatınız hiç bozulmasın. İnş. çocuğunuza bir gün başkası bakmak zorunda kalmasın.

Ben mükemmelim demedim. Siz çok kötüsünüzde demedim. Çalışmayan evde çocuğuna bakan anneler her zaman çocuğunu çok düşünür hiç demedim.

Çalışan anneler çocuğumun geleceği için diyerek çalışıyor. Çoğu böyle en azından. Yani yine çocuğunu düşünerek. Bende diyorum ki en azından çocuk biraz büyüyene kadar çalışmayın. Gelecekse yine sağlarsınız imkanlarını.

Mutlu bir bebek ne güzel. Ama sizi görmesi gereken ve sizden öğrenmesi gereken şeyleri babanne ve anneanneden öğrenen bir bebek. Onlara alışması ve mutlu olması sizinle olması gerektiğini değiştirmiyor. Üstelik ne dedim ben? Sorun olan şey onlara bağlanmış olması. Bağlandığı insanın şuan şu dönemde hadi ben yokum artık dememesi gerekiyor. Siz 6 aylıkken yaptınız. Anneanne 1 yaşında yapıyor. Babannede hasta yada ameliyat olursa yapacak. Çocuk sürekli el değiştiriyor. Ve düzen değişikliği çocukların en son isteyeceği şey.

Bu hayatlar sizin. Ben kendi fikrimi doğru gördüğüm için savunuyorum ve belki “aa evet ya olabilir” dersiniz diye anlatıyorum. Hak vermiyorsanız sinirlenmeyin de kırılmayın da. Hak veriyorsanız oturup biraz daha düşünün. Ben sizin düşmanınız değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…