-
- Konu Sahibi elif_yasin
Eşim bu konuyu ilerde bana karşı kullanacak biri değil bir de o da annemin çalışma isteğine hak veriyor sadece keşke kalabalık ortamda söylemek yerine bizi karşısına alıp söyleseydi birlikte konuşsaydık dedi. Birbirimizi doldurmuyoruz yani Her seferinde annelerimizin hakkını ödeyemeyiz ikisinden de Allah razı olsun der eşim hep. Kendimi toparladım bakacağız bir çözümüne inş. sağolunEvet yersiz ama siz sadece alınganlık yapmamissiniz baya da dramatize etmissiniz esinizede yansitmissiniz şöyle alindim böyle kirildim diye aglamalar fln umarim bunlar ileride baska sıkıntılara yol acmaz annenize kirildiginiz bi konuda olsa sonuna kadar haklida olsaniz bunu asla eşinize yansitmayin pisman olursunuz
Annenizin bebek bakimindan artik yorulmus bunalmis olmasi sizi neden uzuyor? Sizi bu yasiniza kadar buyutmus simdi bir de bu yastan sonra torun buyutuyor. Hele ki belli bir yastan sonra insanin kafasi goturmuyor. Bir insan yetistirmek kolay mi saniyorsunuz. Ben burada anneannenin degil sizin cocugunuzun bakimindan sıkıldiginizi dusunuyorum. Ayrilin isinizden bakin cocugunuza. Daha 5 aylikken birakip gitmissiniz. Maddi gerekceler surmeyin öne lutfen. Tek maas asgari ucretle bilmem kac cocuk buyuten insanlar var. Biraz kit kanaat gecinin ama cocugunuzu kendiniz buyutun. O cocugun 10 cesit farkli kiyafete ya da bir sepet dolusu oyuncaga ihtiyaci yok. Anne ilgisine ihtiyaci var. Barinabiliyor musunuz? Karniniz doyuyor mu? Gidin cocugunuzun basinda durun. En azindan kres yasina kadar idare edin.Beni de zaten bu düşünce üzüor yoksa emekli olmak istemesini çok iyi anlıyorum
bence siz yanlis okuyosunuz bakiciya karsiyim demedim herkes calisiyo herkes cocuk buyutuyo para karsiligi bakici tutmak varken yasli basli insanlari mecbur birakio ustune bi de arabeske baglanamaniza yaptim yorumumubakamayacak çocuğu neden yapıyorsunuz derken? Konumu iyi okumadınız sanırım her ikisinin de bakmak zorunda olmadığını bildiğimi ve gerekirse işten ayrılmayı düşündüğümü yazdım zaten. Ayrıca iş hayatında olduğu için çocuğuna bakıcı bakan bir sürü çalışan anne var ben çalışıyorsam yine yavrumun geleceği için çalışıyorum. Ayrıca günümüz şartlarında tek maaşla geçinme durumu olmayıp mecburiyetten çalışmak zorunda olan anneler de var size oturduğunuz yerden atıp tutmak çok kolay geliyor. Büyük konuşmayın düşmez kalkmaz bir Allahtır.
Sıkılmış demek ki çocuk bakmak kolay değil. Bu kadar baktığı için sağolsun. Bence kadın bulunMerhaba bayanlar son günlerde sürekli kafamı meşgul eden ve beni çok üzen bir durum içerisindeyim. Çalışan bir anneyim 1 yaşında oğluma annem ve kv birlikte dönüşümlü olarak bakıyorlar yaklaşık 7 aydır. Bu güne kadar her ikisiyle de hiç bir sorunumuz olmadı gayet memnunum onlarında öyle olduğunu düşünüyor-dum. Gelelim meseleye annemin bundan birkaç yıl öncesine kadar çalışma hayatı vardı fakat işyeri kapandığından dolayı emekli olamadı. Şimdi bulunduğumuz ilçeye yeni bir iş yeri açılıyormuş. Geçen akşam dayımlardaydık kuzenlerim müracaat etmiş onu söylediler annem benim de canım istiyor aslında dedi. Çok neşeli bir aileyizdir esprili bir ortamdı espri yaptığını zannettim ben de çocuğa kim bakacak anne unut o işi dedim güldük geçtik konu kapandı. Eve geldiğimde neden öyle dedim ki dedim belki ciddiydi. Sabah geldiğinde konuştum anne dün akşamki düşüncende ciddi misin diye sordum. Evet canım istiyor ama dedi tabiki çalışmayı düşünüyorsan çalış dedim çocuğa kv bakamaz mı dedi. Yok tek başına bak diyemem dedim. (kv bacağından ameliyatlı olduğu halde bakıyor sağolsun çok iyidir kendisi) Ben gerekirse işten ayrılırım dedim sen müracaatını yap dedim. Öyle olmaz dedi. Akşam eşimle konuştuk annemin böyle bir düşüncesi varsa bizi karşısına alıp konuşmasını beklerdim dedi laf arasında başkalarının bulunduğu bir ortamda sana şok etkisi yapması hoş olmamış ama olsun bakarız başımızın çaresine dedi. Bu sabahta annem vardı mahallede bir bayan var kv ile birlikte o baksa olmaz mı diyor. Anne sen müracatını yap biz bir şekilde halledicez dedim. Daha babanla konuşmadım dedi. Babam muhtemelen karşı çıkar çünkü çok şükür çalışmaya ihtiyacı yok herşeyi karşılanıyor bir eksiği yok ama emekli olma isteği çok var. Bu arada Ben işe başlayacağım dönemde bakıcı bulacaktık annem ne bakıcısıymış biz kv ile bakarız ne olcak ki diye kendisi ısrar etmişti kv de tabiki bakarız deyince kabul ettik anlaşıyorlar da birbirlerinin işi olduğunda idare edebiliyorlar. Fakat ben şimdi kv nasıl diyeyim artık annem çalışacak sen bakacaksın diye. Bahsettiği işyerinin açılmasına kısa süre var daha işe alınacağı belli değil fakat alınsırsa kısa sürede başlaması gerekecek o sürede hemen nasıl bakıcı buluruz kime güveniriz kafam çok karışık. İşe geldim o gün içime bir hüzün düştü. ağlamaktan kendimi alamıyorum. Ona hak veriyorum çocuğuma bakmak zorunda değil ya da çalışmayı istemek onun da hakkı bunu biliyorum ama içimden birşeyler kopmuş gibi öyle üzüldüm ki ona beli etmedim asla ama çok kırıldığımı hissediyorum yersiz alınganlık belki bu ama neden böyle oldu anlamadım. Eşim de buluruz bir çaresini kendini üzme lütfen diyor ama çok üzgünüm lütfen bana birşey söyleyinbu arada son dönemde onun bakması gereken günde bazen bi işi çıkıyor günü, oturması vs.oluyor eşimi işten erken gelir misin diye çağırıyor ya da bazen çocuğu kv me bırakıp gidiyor ama kv bunu yapmaz eğer o gün işi olacaksa der o gün sen bak senin gününde ben bakayım der. Annem acaba bakmaktan sıkıldımı diye düşünüyorum bugün öğle arasında eşimi aradım (o öğlen eve gidebiliyor ben işyerinden çıkamıyorum) oğlum keyifsizdi onu sordum gerekirse annem şu ilacı içirsin dedim annen çıktı dedi anneme söylerim dedi nereye çıktı dedim oturmaya gitmiş oğlumu kv bırakıp neden böyle yapıyor diye yine gücendim. Bilmiyorum çok üzgünüm uzun oldu kusura bakmayın
Katılıyorum sonuna kadar siz ödeyin sigortasını madem amaç emeklilik.Annenizin sizin cocugunuza bakma gibi bir mecburiyeti yok. Elbette hepimiz cocuklarimizin emin ellerde anneleremizin yaninda durmasini istememiz normal, ama anneniz belki ozgurlugunu biraz ozluyordur. Spontane yasamayi ozluyordur. O yuzden spontane program yapip kayinvalidenize birakiyordur.
Alinganliginiz bencede biraz yersiz olmus, gerek yok bence. 'Allah razi olsun onca zamandir bakiyosun anne' demeniz gereken yerde icten icte kahirleniyosunuz, ayip kaciyor. Cevremdede goruyorum boyle oldugunu, anneler her istediginizi yapinca sorun yok, kendi planlarini cizincede 'icerledim uzuldum'.
3 aylık bebeğimi bırakmadım! 5. ayını doldurmuştu işimden memnun olduğum için tekrar çalışmaya başladım. Çalışmama durumum var bir şekilde geçiniriz çok şükür aksi bir durum olmadıkça kimseye muhtaç olmayız ama çalışırsam da çocuğuma daha iyi gelecek hazırlayabiliriz diye düşündüğüm için çalışıyorum. Bakıcı konusunda acilen birini bulamayız diye endişeye kapılıp gerekirse işten ayrılırım demiştim. Annem ile konuyu tekrar görüştüm işe müracaatını yapmasını istediğimi bizim konuyu bir şekilde halledeceğimizi belirttim o kadar çalışma hayatın oldu şimdi böyle bir fırsatı kaçırma dedim gayet mutlu şekilde konuştuk başvurusunu yaptı sorun yok.Ben en çok “sen çalış, ben işten çıkarım” kısmını anlayamadım. Madem çalışmama imkanınız var niye 3 aylık bebeği bıraktınız? Ömür boyu anneniz ve kayınvalideniz bakamaz ki. 7 aylarını vermişler. Bi iş imkanı çıkmış. Anneniz değerlendirmek istiyor. Sözünü tutmuş size karşı. Alınacak bir şey yok. Bu kadar küçük bir çocuğu imkan varsa bakıcıya falan bırakmayın lütfen.
Çocuğun geleceğini şuan manevi anlamda düşünmeniz daha önemli. Bakımını sağlayanlardan biri artık yok mesela şuan. Diğeride gidecek muhtemelen bakıcı geldiğinde. Birde bakıcıya alışma süreci var. Anlaşıp anlaşamayacağı var. Bu bağlanmalar ve duygu değişimleri çocuğun geleceğine uaptığınız para yatırımından daha önemli. Ama önemli değil. Nasılsa çocuk bu üzüntüleri dile getiripte sizin gibi ağlayarak belli edemiyor.3 aylık bebeğimi bırakmadım! 5. ayını doldurmuştu işimden memnun olduğum için tekrar çalışmaya başladım. Çalışmama durumum var bir şekilde geçiniriz çok şükür aksi bir durum olmadıkça kimseye muhtaç olmayız ama çalışırsam da çocuğuma daha iyi gelecek hazırlayabiliriz diye düşündüğüm için çalışıyorum. Bakıcı konusunda acilen birini bulamayız diye endişeye kapılıp gerekirse işten ayrılırım demiştim. Annem ile konuyu tekrar görüştüm işe müracaatını yapmasını istediğimi bizim konuyu bir şekilde halledeceğimizi belirttim o kadar çalışma hayatın oldu şimdi böyle bir fırsatı kaçırma dedim gayet mutlu şekilde konuştuk başvurusunu yaptı sorun yok.
Öncelikle beni bu konuda anlayan nadir kişilerden olduğunuz için çok sevindim teşekkür ederim. Çünkü çoğu kişi anneme haksızlık yaptığımı, çoğu kişi bebeğimi neden bırakıp çalıştığımı sert dille söyleyerek bana kendimi sorgulattı bakamayacağın çocuğu neden yaptın diyen de oldu bebeğine bakmaktan sen sıkılmışsın diye topa tutan da...Oysa ki bu durumu sizin de dediğiniz gibi ben kendi içimde yaşadım ve bitti anneme en ufak bir şey belli etmedim bile. çalışma konusunda da sanki dünyada çalışan bir tek benmişim gibi çocuğuna bakmıyosun haksızlık yapıyosun muamelesi görmek çok kırıcı oldu. Annem ile konuyu tekrar konuşarak annecim müracatını yap o kadar çalışma hayatın oldu bu senin için güzel bir fırsat değerlendirmeni istiyorum vs. diye görüştüm gayet güzel şekilde anlaştık işe başvuru yaptı sorun yok ben de kendimi gayet iyi hissediyorum artık :)anneniz kayınvalidenize göre daha aktif biri.
çalışma hayatı olmuş biri için eve bağlı kalmak sıkıcı olmuş olabilir.
bebek bakımı insanın elini kolunu bağlıyor.
bebek doğmadan önce verilen güvenceler de havada kalıyor.
bence,anneniz size karşı sorumluluk duyduğu için kafasında net olarak karar vermemiş aslında.
o an konusu geçince isterim demiş.
emekli olmayı istemesi de gayet doğal.
hayal kırıklığı yaşamış olabilirsiniz.
bunu kendi içinizde yaşadınız ve bitti.
annenizle de güzelce oturup konuşun.
şu bir gerçek, dünya bizim etrafımızda dönmüyor.
koşullar değişebiliyor.
ben olsam annemle bu süreci daha fazla sürdürmezdim.
yani primini ben ödeyeyim demezdim.
bakıcı bulana kadar kayınvalideniz size destek olur gibi görünüyor.
benim ilk bakıcım ramazan ayında işi bıraktı. oruçlu bakamıyorum dedi.
bayramda memlekete gideceğim dedi.
memlekete gidip 1 hafta kalmak olmaz dedi.
annen baksın ben dönünce yine bakarım dedi :)
tabi ki kendisiyle ilişkimizi orada kestik.
2 gün annem geldi, 2 gün kardeşim ( bebek bakımından hiç anlamaz ama yeğenine çok düşkün gayet de iyi baktı)
bir yarım gün de kayınvalidem geldi. ben işe geç gittim.
sonra rapor aldım iki gün mecburen. annem geldi haftayı kapadık.
son hafta da kardeşim baktı.
bakıcıyı bayrama kadar bulamadım.
yeni birini bulup bebeğime alıştırana kadar da mecburen yıllık iznimi kullandım.
evet işyerinde çok sevimli olmadı bu durum. ben eve iş götürdüm, maille iş yaptım.
bakıcı ihtimali varmış zaten kafanızda daha önce de..
hayırlısı olsun..
Kv bakmaya devam edecek biryere gittiği yok. Bakıcıya gerek duyarsa alınacak. Bebeğimin üzgün olduğunu neden çıkardınız acaba? gayet mutlu bir bebek. Çalışma saatlerim içerisinde göremiyorum onu belki ama eve geldiğimde en güzel şekilde vakit geçiriyoruz oğlum babası ve ben. Sizin bebeğinize tek başınıza bakıyor olmanız çalışan annelerin bebeklerinin duygusal yönden kötülüğünü istediği anlamına gelmez. Evet ağladım kendi içimde yaşadım ve bitti. Anneme de en ufak bir haksızlık yapmadım bu zamana kadar çocuğuma da. Bir konu açtım çok güzel yardımcı oldunuz sağolun. İnsanların bi zayıf noktasını bulmayın hemen yürümeye başlayın böyle. Ne de olsa ben paracı evladının duygusal yönünü düşünmeyen bir anneyim siz mükemmel annesiniz. Bu mükemmel hayatınız hiç bozulmasın. İnş. çocuğunuza bir gün başkası bakmak zorunda kalmasın.Çocuğun geleceğini şuan manevi anlamda düşünmeniz daha önemli. Bakımını sağlayanlardan biri artık yok mesela şuan. Diğeride gidecek muhtemelen bakıcı geldiğinde. Birde bakıcıya alışma süreci var. Anlaşıp anlaşamayacağı var. Bu bağlanmalar ve duygu değişimleri çocuğun geleceğine uaptığınız para yatırımından daha önemli. Ama önemli değil. Nasılsa çocuk bu üzüntüleri dile getiripte sizin gibi ağlayarak belli edemiyor.
Ben mükemmelim demedim. Siz çok kötüsünüzde demedim. Çalışmayan evde çocuğuna bakan anneler her zaman çocuğunu çok düşünür hiç demedim.Kv bakmaya devam edecek biryere gittiği yok. Bakıcıya gerek duyarsa alınacak. Bebeğimin üzgün olduğunu neden çıkardınız acaba? gayet mutlu bir bebek. Çalışma saatlerim içerisinde göremiyorum onu belki ama eve geldiğimde en güzel şekilde vakit geçiriyoruz oğlum babası ve ben. Sizin bebeğinize tek başınıza bakıyor olmanız çalışan annelerin bebeklerinin duygusal yönden kötülüğünü istediği anlamına gelmez. Evet ağladım kendi içimde yaşadım ve bitti. Anneme de en ufak bir haksızlık yapmadım bu zamana kadar çocuğuma da. Bir konu açtım çok güzel yardımcı oldunuz sağolun. İnsanların bi zayıf noktasını bulmayın hemen yürümeye başlayın böyle. Ne de olsa ben paracı evladının duygusal yönünü düşünmeyen bir anneyim siz mükemmel annesiniz. Bu mükemmel hayatınız hiç bozulmasın. İnş. çocuğunuza bir gün başkası bakmak zorunda kalmasın.