Yersiz Alınganlık mı Yapıyorum?

Annenizin sizin cocugunuza bakma gibi bir mecburiyeti yok. Elbette hepimiz cocuklarimizin emin ellerde anneleremizin yaninda durmasini istememiz normal, ama anneniz belki ozgurlugunu biraz ozluyordur. Spontane yasamayi ozluyordur. O yuzden spontane program yapip kayinvalidenize birakiyordur.
Alinganliginiz bencede biraz yersiz olmus, gerek yok bence. 'Allah razi olsun onca zamandir bakiyosun anne' demeniz gereken yerde icten icte kahirleniyosunuz, ayip kaciyor. Cevremdede goruyorum boyle oldugunu, anneler her istediginizi yapinca sorun yok, kendi planlarini cizincede 'icerledim uzuldum'.
ben onun bu düşüncesine kesinlikle haklı buluyorum içerleyip üzüldüğümü de ona en ufak şekilde bile belli etmedim aksine bir an önce babamla konuşup müracaat etmesini söyledim. Ben kendi kendime içerlediğimi yersiz alınganlığı neden yaptığımı anlayamıyorum bunu sadece sizlerle ve eşimle paylaştım yoksa anneme karşı bi nankörlüğüm söz konusu değil

Bakıcıya vereceğiniz parayı annenizin emekliliğine yatırın. O da haklı, güvencesi olsun istiyor. Kayınvalidenize de bir miktar yardım yapsanız hoş olur bu durumda.
bunu da düşünüyoruz işyerimle görüşüp burada çalışıyor gibi gösterip sigortasını mı ödesek diye de eşimle konuştuk henüz konuşmadım işyeiyle belki o şekilde de olabilir durum.

bunu da düşünüyoruz işyerimle görüşüp burada çalışıyor gibi gösterip sigortasını mı ödesek diye de eşimle konuştuk henüz konuşmadım işyeiyle belki o şekilde de olabilir durum.
Bir çözüm bulunur mutlaka. Ağlayarak ne kendinizi yıpratın ne de eşinizi doldurun.

Annenizle açık açık konuşun. Tek derdin emeklilikse sigorta primlerini biz yatıralım, çocuğa bakmaya devam et deyin...

Ama eğer çocuk bakmak zor geldiyse, bir bakıcı bulalım, sen de çalış deyin.

Bakıcıyı da yine haftada birkaç gün olacak şekilde, her gün yarım gün olacak şekilde ya da ücret çok farketmiyorsa tam gün ayarlayabilirsiniz.

Burdaki ilk hatayi soyleyeyim bor cocuga 2 kisi dönüşümlü bakmaz .Bu is bir kisiyle yürütülür ki çocuğun gelisiminde yetistirilme tarz ve alışkanlıklarında tutarsizlik olmasin .Sizle birlikte çocuğunuz 3 kisinin elinde dönüp duruyor .Onun adina üzüldüm. Anneniz de belki artik cocuga bakmak istemiyordur ya da gerçekten bunaliyordur çalışmak istiyordur .Bireysel soylese daha iyi olurmus ama o da onun kusuru hoş görün o kadar çocuğunuza bakmis

Tabii ki çalışmak istemesinde, emekli olmak istemesinde, hatta çocuk bakmak istememesinde haklı.

Ama keşke baştan söyleseymiş bunu, insan bakıp bakamayacağını, sıkılıp sıkılmayacağını bilir.

yok ben ona kırılacak en ufak birşey demedim demem de Allah razı olsun ikiside çok güzel baktı sadece içimdeki o duygusallığa engel olamıyorum üzülmemeye çalışıyorum olmuyor
Cocugun icin uzulup agliyorsun ama olur boyle seyler.

Emeklilik istemekte cok hakli annen.
Yarinini dusunmek zorunda.
Bebege bakici bulun.
Ya da bakici parasini annenize verin emekliligine yatirsin

Kadin emekli olmak istiyor gayet normal. Bunda aglayacak bir sey yok ki sanki cocugunuzu camii avlusuna birakmis gibi. Illa ki bakacak biri bulunur kv yanina

%100 anneniz hakli size sok etkisi falan yapmamis gidicem basvurucam dememis sadece canu cekmis basvur dediginizde de yok demis daha ne olcakti. Ayrica sirf para icin calisilmaz ki bebek bakmaktan sikilmistir kac yasina gelmis.. kvye birakiyor falan diye uzulmenize ve annenizi suclamajiza gerek yok..

Anneniz hakli olabilir buna birsey demiyorum.
Calismanizi gerektirecek bi durum yoksa isten ayrilin kemdiniz bakin 3 yasina kadar bence.
Anneanne babaanne simdi bide bakici cocuk arada rezil olmasin.sizin sevginizle buyusun.
Ama ben yine de sizin kirilmanizda ve uzulmenizde size hak verdim insan bi yardim bekliyor.bakmak zorunda degiller evet ama annemiz onlar.yardimimiza baska kim gelecek onlar da gelmiyecekse.

Annenize alınmayın kadın haklı. Gerçi siz de alınganlığınızın yersiz olduğunun farkındasınız anne kız arasında olur böyle şeyler bugün biraz karamsar bi ruh halindesinizdir yarın daha pozitif bakarsınız geçer. Ama anne babanıza dair olumsuz hislerinizi eşinizle paylaşmayın. Kan Sudan koyudur siz yarın unutursunuz ama eşinizin aklında kalır yarın bir gün annen de o zaman şöyle yapmıştı deyiverir durduk yere hem siz gıcık kaparsınız hem de ailenizle arasına soğukluk girer. Ben olsam eşim annen de böyle yapmayacaktı dediğinde kadın haklı der sustururdum

Amacı sadece emekli olmaksa dışarıdan ödeme falan yapılıp emekli olunabiliyor bildiğim kadarıyla. Yani bu onun hakkı tabi bakmak zorunda da değil ama bana biraz sıkılmış durumdan memnun değilmiş gibi geldi.

Annenizin emekli olmak en büyük isteği yarın Birgün birşey olsa siz tüm herşeyi karşılayabilirmisiniz anneniz güvence istiyor haklı. Ayrıca çalışma hayatına alışıksa evde durmak yorar onu. Kızmayın. Annelerimiz bize bakıp yoruluyorlar yaşlılıkları bari iyi geçsin zamanını parsellemeyelim kendilerine ait olsun. Kırılmayın bu yüzden. Sizede söylerken düşünme aşamasındaymış demekki söylememiş

Merhaba bayanlar son günlerde sürekli kafamı meşgul eden ve beni çok üzen bir durum içerisindeyim. Çalışan bir anneyim 1 yaşında oğluma annem ve kv birlikte dönüşümlü olarak bakıyorlar yaklaşık 7 aydır. Bu güne kadar her ikisiyle de hiç bir sorunumuz olmadı gayet memnunum onlarında öyle olduğunu düşünüyor-dum. Gelelim meseleye annemin bundan birkaç yıl öncesine kadar çalışma hayatı vardı fakat işyeri kapandığından dolayı emekli olamadı. Şimdi bulunduğumuz ilçeye yeni bir iş yeri açılıyormuş. Geçen akşam dayımlardaydık kuzenlerim müracaat etmiş onu söylediler annem benim de canım istiyor aslında dedi. Çok neşeli bir aileyizdir esprili bir ortamdı espri yaptığını zannettim ben de çocuğa kim bakacak anne unut o işi dedim güldük geçtik konu kapandı. Eve geldiğimde neden öyle dedim ki dedim belki ciddiydi. Sabah geldiğinde konuştum anne dün akşamki düşüncende ciddi misin diye sordum. Evet canım istiyor ama dedi tabiki çalışmayı düşünüyorsan çalış dedim çocuğa kv bakamaz mı dedi. Yok tek başına bak diyemem dedim. (kv bacağından ameliyatlı olduğu halde bakıyor sağolsun çok iyidir kendisi) Ben gerekirse işten ayrılırım dedim sen müracaatını yap dedim. Öyle olmaz dedi. Akşam eşimle konuştuk annemin böyle bir düşüncesi varsa bizi karşısına alıp konuşmasını beklerdim dedi laf arasında başkalarının bulunduğu bir ortamda sana şok etkisi yapması hoş olmamış ama olsun bakarız başımızın çaresine dedi. Bu sabahta annem vardı mahallede bir bayan var kv ile birlikte o baksa olmaz mı diyor. Anne sen müracatını yap biz bir şekilde halledicez dedim. Daha babanla konuşmadım dedi. Babam muhtemelen karşı çıkar çünkü çok şükür çalışmaya ihtiyacı yok herşeyi karşılanıyor bir eksiği yok ama emekli olma isteği çok var. Bu arada Ben işe başlayacağım dönemde bakıcı bulacaktık annem ne bakıcısıymış biz kv ile bakarız ne olcak ki diye kendisi ısrar etmişti kv de tabiki bakarız deyince kabul ettik anlaşıyorlar da birbirlerinin işi olduğunda idare edebiliyorlar. Fakat ben şimdi kv nasıl diyeyim artık annem çalışacak sen bakacaksın diye. Bahsettiği işyerinin açılmasına kısa süre var daha işe alınacağı belli değil fakat alınsırsa kısa sürede başlaması gerekecek o sürede hemen nasıl bakıcı buluruz kime güveniriz kafam çok karışık. İşe geldim o gün içime bir hüzün düştü. ağlamaktan kendimi alamıyorum. Ona hak veriyorum çocuğuma bakmak zorunda değil ya da çalışmayı istemek onun da hakkı bunu biliyorum ama içimden birşeyler kopmuş gibi öyle üzüldüm ki ona beli etmedim asla ama çok kırıldığımı hissediyorum yersiz alınganlık belki bu ama neden böyle oldu anlamadım. Eşim de buluruz bir çaresini kendini üzme lütfen diyor ama çok üzgünüm lütfen bana birşey söyleyin:KK43: bu arada son dönemde onun bakması gereken günde bazen bi işi çıkıyor günü, oturması vs.oluyor eşimi işten erken gelir misin diye çağırıyor ya da bazen çocuğu kv me bırakıp gidiyor ama kv bunu yapmaz eğer o gün işi olacaksa der o gün sen bak senin gününde ben bakayım der. Annem acaba bakmaktan sıkıldımı diye düşünüyorum bugün öğle arasında eşimi aradım (o öğlen eve gidebiliyor ben işyerinden çıkamıyorum) oğlum keyifsizdi onu sordum gerekirse annem şu ilacı içirsin dedim annen çıktı dedi anneme söylerim dedi nereye çıktı dedim oturmaya gitmiş oğlumu kv bırakıp neden böyle yapıyor diye yine gücendim. Bilmiyorum çok üzgünüm uzun oldu kusura bakmayın :KK43:
Annenizin emekliliğini dışardan ödesenize sonuçta bir emek veriyor, hem çok istiyormuş emekli olmak. Keşke bunca sene primleri babanız yatirsaydi, bebeğe baktığı sürece de siz yatırmış olurdunuz bir jest olurdu. (Tabi toplam çalışma süresi nedir, kaç gün primi kaldı bunları bilmiyorum uzun yıllar çalışmış olduğunu varsayarak söylüyorum bunu)

en sinir oldugum durum bu ya bakamayacaginiz cocugu neden yapiyorsunuz ki ne anne ne kv kimse bakmak mecburiyetinde degil bu isi para karsiligi yapan egitim almis insanlar da varken yasli basli artik kafasini dinlemek isteyen kadinlara bu durumu reva gormeyin ama artik cok uzuluyorum ya

Bence emekli olmak istemesi normal. Annenizin de b ir geleceği var. Belki sizden destek beklemiş olabilir.

en sinir oldugum durum bu ya bakamayacaginiz cocugu neden yapiyorsunuz ki ne anne ne kv kimse bakmak mecburiyetinde degil bu isi para karsiligi yapan egitim almis insanlar da varken yasli basli artik kafasini dinlemek isteyen kadinlara bu durumu reva gormeyin ama artik cok uzuluyorum ya
bakamayacak çocuğu neden yapıyorsunuz derken? Konumu iyi okumadınız sanırım her ikisinin de bakmak zorunda olmadığını bildiğimi ve gerekirse işten ayrılmayı düşündüğümü yazdım zaten. Ayrıca iş hayatında olduğu için çocuğuna bakıcı bakan bir sürü çalışan anne var ben çalışıyorsam yine yavrumun geleceği için çalışıyorum. Ayrıca günümüz şartlarında tek maaşla geçinme durumu olmayıp mecburiyetten çalışmak zorunda olan anneler de var size oturduğunuz yerden atıp tutmak çok kolay geliyor. Büyük konuşmayın düşmez kalkmaz bir Allahtır.

çocuk bakmak zordur

anneler aman ne oalcak bakarım diyor ama öyle değil işte

bir süre sonra sosyal hayatı kısıtlanınca vs bunalıyor

bir de iş fikri emekli olma fikri cazip gelmiştir

laf arasında n ama işi bırakıp oturmaya gidemezsin vs deseydiniz

çözüm çocuğa bakıcı arayın

kv de iyi birisi imiş alışıncaya kadar gider gelir yanında oturur

çocuk uzun yıllar bakıma muhtaç ve neneler de bir süre sonra bunalıyor çocuklar da belli bir yaş üstü teyze moduna giriyor

daha enerjik kişiler lazım

X