Yerimde Olsanız?

Bence gitmeyin ya cunku oradaki sartlarda cok kotu hani azicik iyi olsa neyse...

ve bir yil sonra yine geri gelmeye calisacaksiniz. Ve bu ulkede isini sevmek sevdigin yerde calismak buyuk luks. İnsan esiyle orta yol bulur ama isinde mutsuzsa evliligine bile yansitiyor bunu. Sansina guzel bir yerde isin var bunu kaybetme 1 yil icin..

Evlenmekte kararliysaniz esit uzaklikta bir ev tutun, kurallari onceden koyun ailelere de soyleyin ikinizde birbirinzn basina eksimeyecegine soz verin (ozellikle esin)

Onlarda yasamam soz konusu degil. Ama sorun cikartacaklar belli. Nisanlima kalsa ailenle kal ev de acalim ben oraya gelince evimizde kaliriz diyor.
nisanlinin dedigini yap o zaman,ailesine boyun egmeyecek gibi duuryor yadigina gore
evide dugunden once tutup yerlesirseniz sonradan yan çizemez ailesi

En dogrusu bu sanırım. Nisanlim geldiginde konusurz demisti ben de bunlari soylerim onlara hala da diretirlerse yüzüğü verir çıkarım yapacak bir sey yok.

En dogrusu bu sanırım. Nisanlim geldiginde konusurz demisti ben de bunlari soylerim onlara hala da diretirlerse yüzüğü verir çıkarım yapacak bir sey yok.

Bir de tavsiyem canım..

Senin düğünü erteleme isteğin keyfi değil.
Sen sizi yıpratmayacak bir çözüm arıyorsun.
Karşılığında bunu anlamak yerine seni nişanı atmakla tehdit eden birine çok yumuşak olma derim.
İnan en melek erkek bunu haketmiyor..

Kaldı ki melek bir adam öyle kolay atar yapmaz

Evet neresinden tutsam elimde kaliyor. Gitmek istemiyorum. Aileme yakin ev tutmak istiyorum acikcasi cunku esim olmadiginda ailem kosar yetisir. Faat'ın dediği gibi en doğrusu kartları açık oynamak yüzlerine soyleyecegim her seyi. Kotu olacaksam madem bastan olayim.

Aynen faat dedikleri cok mantikli. İnsallah hemencecik gecer bu gunler

Haklısın canım. Tekrar konuşuruz birazdan kendimi ona daha iyi ifade edersem beni anlar ama ertelemeyi kabul etmeyecek biliyorum. Biz birbirimize hep açık olduk o da benim ne kadar dedigim dedik biri olduğumu biliyor ailesiyle yasamayacagimi da. Hakkimizda hayirlisi olsun bu sozleri almadan evlenmeyecegim.

Umarım seni anlar.

Nişanı atarım dediğinde kırıldığını ve konuşmak istemediğini söyle.
Normalde olmadığın kadar buz kesil, hatasını anlasın.
Ağzına o lafı kolay alamasın bence.

Seni anlaması daha kolay olur. :)

Seni fazlaca yumuşak, iyi niyetli gördüm.
Nişanlın bundan faydalanıp sert çıkıyor olabilir..

Erkekler düz mantık onlar için evlilik=kavuşma.
Ailelerin evlilik üzerindeki yıpratıcı etkisini işin içine girince anlıyorlar ama geç oluyor maalesef..

Çok yönlü düşünmesini sağla ki doğru kararı alın..

Aslında iyi niyet konusunda haklısın ama cok yumusak sayilmam hatta cok da kırıcı olabiliyorum yeri geldiginde. Bu defa o cok ciddi bu yuzden bocaladim sanırım. Iliskiyo yöneten taraf ben oldum bugune dek. Ciddi bir konusma yapacagim ne zamandir ben de atar yapmamistim. Biraz kavga edelim bakalım :)

İlişkilerde kavga edilecek zaman niye gittin, aramadın, mesaj atmadın, bana ilgisizsin gibi
konular değil tam da bu zamanlar olmalı.. Kolay gelsin :)

ailenin evinin yakınlarından küçük bir ev tut,,,, (ev büyük olsada çok fazla eşya alma)
sadece bir baza yatak bir elbise dolabı,,,bir oturma odası takımı veya bir iki çekyat,,, birde mutfak masası al,,,
beyaz eşyalarını al,,, çeyizinin hepsini kullanma,,,
bu evde bir yılını geçir eşinle görüşmediğin zamanlarda gidersin annenin evinde kalırsın arada kendi evinde kalırsın,,,,
arada birde kayınvalidenin gönlü olsun diye onda kalırsın ayda bir ik defa,,,,
böyle bir yıl geçer sonra eşin umarım ki istediğiniz bir yere tayini çıkar, o zaman gidersin evini eşyanı istediğin gibi düzersin,,,
şanslı olduğun kınulardan biri,,,,, nişanlın senin tarafında, ailesinin yanınd kalman için baskı yapmıyor,
çalışıyorsun em,nim ki evin kirasını karşılayabilirsin birde senin evinin masrafının çok olucağını sanmam,,, eşinde astsubay sıkıştığın yerde takviye eder,,
evlenmeden önce bir süre de tek başına yaşamış olursun,(tek başına yaşamak güzel bir şey bence insanlar hayatlarında yaşaması gereken bşr duygu),

Ya canım kimsenin çekiştirmesiyle uğraşma. 1 yıl sıkıntı çekersiniz belki aöa mis gibi kendi evinizde oturursunuz. Tutun evinizi uygun bir muhitten. Yatak odanızla oturma odanızı alın şimdilik. Eşin pasif değil anladığım kadarıyla. Desin ben kendi evime gelmek istiyorum o da rahat edemez evli insanlarız artık kendi evimiz olsun düzenimiz olsun desin. Hiç de zorlanmazsınız valla. En güzeli bu. O eve yakışırmışsın da düğünün ertesi günü de ilham mı geliverecekmiş sen o ailenin kızı gibi hisset diye. Öyle saçma şey mi olur. Evlen, ortada koca yok sen alışık olmadığın insanlarla yaşa orda annen baban varken. Tabi ki gidersin ama onların bu ısrarı çok anlayışsız. Hiç taviz verme. Evini tut geç otur.

En mantiklisi dugunu ertelemek , ama onada nisanlin yanasmiyor ..

Her koseden koseye SIKISMISSINIZ ..

Zor durum ...

merhaba canım
ertelemek çok mantıklı evet ama bide uzaktan bi ilişkiyi sürdürmekte çok zor.bende aynı şeyi yaşıyorum nişanlım uzakta ve bu gerçekten çok zor bende 1 sene daha uzakta olmayı istemezdim.bencede kendi evine çık ve iki aileninde gönlünü hoş tut tabi nişanlınada anlat bütün hissettiklerini korkularını.bikaç gün kayınvalidene gidersin kalan zamanı ailenle ve eşinle geçirirsin sahsen ben kendimi düşünüyorum ben olsam ne kadar zor bi durum olursa olsun dediğim gibi yapardım hem 1 sene değilmi en nihayetinde.sıkma canını kendini sıkışmış hisetme herseyinn bi çözümü vardır

Okeanoos bende sana alma hastalığı diyorum sen nelerle uğraşıyosun kıyamam ben Nişanlın çok mantıklı konuşmuş. Bende biliyorsun dehşet uzun bir ilişkideyim ve artık evlenmek değil evlenmemek yoruyor bizi o yüzden sana ertele diyemeyeceğim. Ve yakın zamanda nikah yapacaksınız tayin için doğal olarak siz evlenmiş aile kurmuş iki birey olarak ne yapmak isterseniz yaparsınız siz ev tutacağız derseniz tutarsınız evli barklı insana müdahele 'hayır gelin kız bizde kalacak' dozajında olmaz diye düşünüyorum En büyük desteğin eşin çünkü ev açmak isteyende evi annenlere yakın tutmak isteyende en başta o. Bence için ferah olsun çok az zamanımız kaldı ve en güzel zamanlarımız böyle dertle geçirme kıyamam

[QUOTE="okeanoss00, post: 38042834, member: 4soracagimdam nikah olacak sence karsindaki adam durur mu? Nikahi onumuzdeki ay yapmak zorundayiz tayin icin. Sen söyle adam düğün ertelenirse nisani atarim diyor. 7 yıldır bekliyor beni. Aramizda cinsellik namina hicbir şey gecmedi. Genclik gidiyor bir yandan da bilmiyorum ya onum acisindan dusunuyorum suan.[/QUOTE]
Canim kusura bakma konundan alakasiz bir sey soracagimda.. Tamda aklima takilan bir konudan bahsetmissiniz.. İns bende mayis ayinda nisanlanacagim dugunude 2016 yilinda yazin diye dusunuyoruz.. Benim erkek arkadasim da askeri personel.. 2016 da bati tayini cikacak.. Bende henuz atanamamis ogretmen adayiyim. Eger 2015 kpss atanirsam nikahli olmam mi gerekiyor 2016 yilinda batiya gitmem icin ? Yoksa ogretmenlerin tayin donemi acilmadan 1 gun once nikahim kiyilmis olsada batiya gidebilir miyim ? İlla 1 yil nikahli olmak zorunlu mu ? Birde ins goreve baslarsam ilk yilim stajyer ogretmen olarak gececekmis. Kadrolu olabilecegime dair onay gelince stajyerlik kalkiyormus.. Kafam epey karisikta bilginiz var mi acaba ?

Canim olur mu oyle sey her seyi konusacagiz tabiki :) Evet konuyu okudun. Nisanlimla konustuk sagolsun arkamda daha once de dedigim gibi kendisi ev acmayi istiyor. Iki gun once babasi beni aradi. Sonra da ee kim gidiyor kim kaliyor dedi. Ben kalacagim nisanlim oyle istiyor sanirim mantikli olan da bu diyerek sebeplerini acikladim. Tamam kizim biz de kalirsin babanlarda da kalirsin gecerr vakit dedi. Baba biz ev kiralayacagiz nisanlim da oyle istiyor. Sizde de arada gelir kalirim babamlarda da kalirim o sorun degil biz kurulu duzenimiz olsun istiyoruz dedim. Konusuruz bunlari o da olur filan dedi. Artik benim ne istedigimi biliyorlar. Kayinvalidemle konusuyoruz sik sik bu konu hic acilmiyor ne o ne ben bir sey demiyoruz :) Babasi sonra nisanlimi aramis oglum masraf ne gerek var demis. O da baba okeanoss rahat edemez ben de edemem tutucaz biz ev demis. Kararininizi verin iyice gelince konusuruz demis. Kararimiza saygi duymalarini bekliyorum artik biliyorlar ne istedigimizi. Nisanlimsa benim ailemin oldugu ilceden ev arastiriyor surekli ne olacagini ben de merakla bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…