- 24 Nisan 2013
- 5.848
- 9.870
- 178
- Konu Sahibi okeanoss00
-
Konuyu acarken gitmek istememem bencillik mi insanlar bana git derler mi diye dusunerek actim. Olayin bu kismini cok takmiyordum acikcasi.
Ben cok tesekkur ederim yazdigin icin aksine uzun uzun yazman bana yol gosteriyor.
Hayallerim var benim de düğünü ertelemek fikri bana da hic sicak gelmiyor. Cok seviyorum onu onun da beni sevdigine inaniyorum.
Tehdit ediyor beni ayrilmakla düğünü ertleme lafını bile actirmiyor. Gelince karsimiza alir konusurz onlarla dedi. Eger ayri ev fikrine saygi duymazlarsa karsimda ben de düğünü ertleyelim o zaman diye onlarin yuzlerine soylemeyi dusunuyorum. Ya da bunca seye ragmen kendim tayin dilekcemi verip Mugla'ya mi gitsem? Orada yalniz olacagim cogu zaman belki ama kafam rahat olur?
nisanlinin dedigini yap o zaman,ailesine boyun egmeyecek gibi duuryor yadigina goreOnlarda yasamam soz konusu degil. Ama sorun cikartacaklar belli. Nisanlima kalsa ailenle kal ev de acalim ben oraya gelince evimizde kaliriz diyor.
En dogrusu bu sanırım. Nisanlim geldiginde konusurz demisti ben de bunlari soylerim onlara hala da diretirlerse yüzüğü verir çıkarım yapacak bir sey yok.Muğla'ya gitmeni tavsiye etmiyorum.
Çünkü orda o da mutsuz sen de mutlu iş ortamını bırakıp sorun yaşayacaksın, yalnız hissedeceksin.
Bu seferde bunlar yıpratacak sizi..
Yerinde olsaydım eğer düğünü ertelemesem bile kesinlikle ailesine karşı şimdiden dobra olurum.
Nişanlın o kadar açık net olmayacak sorun çıkmasın diye ama emin ol sonradan sorun olacak her şey
şimdiden sorun olsun.
Ben olsam evi burdan tutacağım, oğlunuz düğünü ertelemek istemiyor çünkü.
Ama benim eşimsiz rahat edeceğim bir yer varsa o da ailemin yanıdır.
Kusura bakmayın lütfen. Bu gerçeği bilin.
Çalışan bir insan olduğum için de gelemediğimde, kalamadığımda kırılıp darılmayın.
Şimdiden anlaşalım, sonra kimse üzülmesin.
Herkes beklentilerini şimdiden ayarlasın diye açık açık konuşurum ben olsam.
Başka türlü cesaret edemezdim.. Dilim öyle yandı ki..
En dogrusu bu sanırım. Nisanlim geldiginde konusurz demisti ben de bunlari soylerim onlara hala da diretirlerse yüzüğü verir çıkarım yapacak bir sey yok.
Evet neresinden tutsam elimde kaliyor. Gitmek istemiyorum. Aileme yakin ev tutmak istiyorum acikcasi cunku esim olmadiginda ailem kosar yetisir. Faat'ın dediği gibi en doğrusu kartları açık oynamak yüzlerine soyleyecegim her seyi. Kotu olacaksam madem bastan olayim.Bence gitmeyin ya cunku oradaki sartlarda cok kotu hani azicik iyi olsa neyse...
ve bir yil sonra yine geri gelmeye calisacaksiniz. Ve bu ulkede isini sevmek sevdigin yerde calismak buyuk luks. İnsan esiyle orta yol bulur ama isinde mutsuzsa evliligine bile yansitiyor bunu. Sansina guzel bir yerde isin var bunu kaybetme 1 yil icin..
Evlenmekte kararliysaniz esit uzaklikta bir ev tutun, kurallari onceden koyun ailelere de soyleyin ikinizde birbirinzn basina eksimeyecegine soz verin (ozellikle esin)
Aynen faat dedikleri cok mantikli. İnsallah hemencecik gecer bu gunlerEvet neresinden tutsam elimde kaliyor. Gitmek istemiyorum. Aileme yakin ev tutmak istiyorum acikcasi cunku esim olmadiginda ailem kosar yetisir. Faat'ın dediği gibi en doğrusu kartları açık oynamak yüzlerine soyleyecegim her seyi. Kotu olacaksam madem bastan olayim.
Haklısın canım. Tekrar konuşuruz birazdan kendimi ona daha iyi ifade edersem beni anlar ama ertelemeyi kabul etmeyecek biliyorum. Biz birbirimize hep açık olduk o da benim ne kadar dedigim dedik biri olduğumu biliyor ailesiyle yasamayacagimi da. Hakkimizda hayirlisi olsun bu sozleri almadan evlenmeyecegim.Bir de tavsiyem canım..
Senin düğünü erteleme isteğin keyfi değil.
Sen sizi yıpratmayacak bir çözüm arıyorsun.
Karşılığında bunu anlamak yerine seni nişanı atmakla tehdit eden birine çok yumuşak olma derim.
İnan en melek erkek bunu haketmiyor..
Kaldı ki melek bir adam öyle kolay atar yapmaz
Amin canım çok sağol.Aynen faat dedikleri cok mantikli. İnsallah hemencecik gecer bu gunler
Haklısın canım. Tekrar konuşuruz birazdan kendimi ona daha iyi ifade edersem beni anlar ama ertelemeyi kabul etmeyecek biliyorum. Biz birbirimize hep açık olduk o da benim ne kadar dedigim dedik biri olduğumu biliyor ailesiyle yasamayacagimi da. Hakkimizda hayirlisi olsun bu sozleri almadan evlenmeyecegim.
Aslında iyi niyet konusunda haklısın ama cok yumusak sayilmam hatta cok da kırıcı olabiliyorum yeri geldiginde. Bu defa o cok ciddi bu yuzden bocaladim sanırım. Iliskiyo yöneten taraf ben oldum bugune dek. Ciddi bir konusma yapacagim ne zamandir ben de atar yapmamistim. Biraz kavga edelim bakalım :)Umarım seni anlar.
Nişanı atarım dediğinde kırıldığını ve konuşmak istemediğini söyle.
Normalde olmadığın kadar buz kesil, hatasını anlasın.
Ağzına o lafı kolay alamasın bence.
Seni anlaması daha kolay olur. :)
Seni fazlaca yumuşak, iyi niyetli gördüm.
Nişanlın bundan faydalanıp sert çıkıyor olabilir..
Erkekler düz mantık onlar için evlilik=kavuşma.
Ailelerin evlilik üzerindeki yıpratıcı etkisini işin içine girince anlıyorlar ama geç oluyor maalesef..
Çok yönlü düşünmesini sağla ki doğru kararı alın..
Aslında iyi niyet konusunda haklısın ama cok yumusak sayilmam hatta cok da kırıcı olabiliyorum yeri geldiginde. Bu defa o cok ciddi bu yuzden bocaladim sanırım. Iliskiyo yöneten taraf ben oldum bugune dek. Ciddi bir konusma yapacagim ne zamandir ben de atar yapmamistim. Biraz kavga edelim bakalım :)
ailenin evinin yakınlarından küçük bir ev tut,,,, (ev büyük olsada çok fazla eşya alma)Merhaba arkadaşlar. Hayatımın en önemli kararını vermem gereken bir dönemdeyim ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Bu nedenle fikirleriniz benim için çok önemli.
6 buçuk seneyi geçkin bir ilişkim var ve 3 buçuk aydır nişanlıyım. Mayıs ayında da düğünümüz var. Bir kamu kurumunda memurum. İş yerimi ve işimi çok seviyorum, iş arkadaşlarım ve amirlerim iyi yaklaşık 2 senedir buradayım ve burada mutluyum. Nişanlımsa başka bir ilde astsubay, iş yerini hiç sevmiyor ve komutanları ile de arası iyi değil tabiri caizse eziyet ediyorlar orada. Biran önce oradan kurtulmak istiyor fakat ilk görev yeri olduğu için tayin olabilmesi için 2 yıl orada kalması lazım. Biz evlendiğimiz zaman görev süresinin 1 yılı dolmuş olacak geriye kalacak 1 yıl.
Benim o ile gidebilmem için kurum dışı değişiklik yapmam gerekiyor. Malumunuz bu hiç de kolay değil. Dilekçe verebileceğim iki kurum var. Bunlar da nişanlımın olduğu yere 120 km uzaklıkta. Orada çalışmam durumunda orta bir yerden ev tutmamız gerekiyor. Ama nişanlımın ihbar gelmesi durumunda 20 dk içinde iş yerinde olması gerekiyor fakat ev tutmamız gereken yerin mesafesi 20 dk'yı aşıyor. Yani oradan ev tutabilmemiz için komutanlarının izin vermesi lazım ve komutanlarıyla da arası hiç iyi değil. İzin vermezlerse günde 240 km gidip gelmem gerekecek bu da çekilecek gibi değil. Hadi ben oraya bir şekilde gittim diyelim(dilekçemin reddedilme olasılığı da var), denizci olduğu için haftada en az 3 defa seyire gidiyorlar ve tüm gece olmuyorlar ve bunun dışında da haftada 1 kez nöbetleri oluyor o zaman da gelmiyor ani ihbarları saymıyorum o zaman da gitmesi gerekiyor. Sonuç olarak ben neredeyse haftanın 5 günü yalnız olacağım hiç bilmediğim bir yerde.
Nişanlım diyor ki sen gelme 1 yıl boyunca dişimizi sıkalım, 2 haftada bir yanıma gelirsen arada ben izin alır gelirim bir şekilde görüşürüz, sonra zaten tayinim çıkacak bir şekilde diyor. Onun orada kalması durumunda lojman çıkacak orada bir evimiz olacak. Eğer ben gitmezsem burada da ev açmamız gerekecek, annemlerin oturduğu apartmanda karşı daire boş orayı kiralayalım diyor. Fakat kayınvalidemle bu konu hakkında konuşurken 2 evi birarada yürütemezsiniz, altından kalkamazsınız. Sen artık bizim kızımız sayılırsın sen bizim yanımıza yakışırsın dedi. Şimdi kendi anne babam dururken hem de eşim yokken onların yanında kalmak bana tuhaf geliyor. Nişanlım öyle olmaz arada gider onlarda da kalırsın bir şey demezler diyor. Babasıyla da konuşmuşlar gelsin bizde kalsın demiş, nişanlım da ailesiyle kalır arada size de gelir demiş. Ben olsam ailemle kalırım rahat edemem demiş, babası da burası onun da evi rahat eder demiş.
Ev açmama gibi bir durum olamaz diyoruz biz. Sonuçta bir karı-koca hayatımız olacak ve birbirimizden günlerce ayrı kaldıktan sonra ailelerimizin evinde o iş olmaz. Çok kararsız kaldım. Ev açma konusunda bir şekilde ikna ederiz de ya kayınvalidemler o zaman bize yakın ev tutun diye tuttururlarsa diye korkmaya başladım. Birbirimizden ayrı kalmak zaten bir dert bir de onların bize gel diye beni bir oraya bir buraya çekiştirmelerinden de korkuyorum.
İşim çok rahat mutluyum, oraya gitsem nişanlımı göremeyeceğim gibi bir de iş ortamım kötü olursa diye çok korkuyorum. Nişanlım ne olursa olsun görev süresi bittiği an oradan tayin isteyeceğini söylüyor. Bir yıl için ben de buradaki iş düzenimi bozmak istemiyorum açıkçası çünkü oraya tayinim çıkarsa ayrıldığım kuruma bir daha geri dönemeyeceğim.
Sonuç olarak zor durumdayım. Çok sıkıntılı bir sürece gireceğimin farkındayım. Korkuyorum...Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Gider miydiniz kalır mıydınız?
Canim olur mu oyle sey her seyi konusacagiz tabiki :) Evet konuyu okudun. Nisanlimla konustuk sagolsun arkamda daha once de dedigim gibi kendisi ev acmayi istiyor. Iki gun once babasi beni aradi. Sonra da ee kim gidiyor kim kaliyor dedi. Ben kalacagim nisanlim oyle istiyor sanirim mantikli olan da bu diyerek sebeplerini acikladim. Tamam kizim biz de kalirsin babanlarda da kalirsin gecerr vakit dedi. Baba biz ev kiralayacagiz nisanlim da oyle istiyor. Sizde de arada gelir kalirim babamlarda da kalirim o sorun degil biz kurulu duzenimiz olsun istiyoruz dedim. Konusuruz bunlari o da olur filan dedi. Artik benim ne istedigimi biliyorlar. Kayinvalidemle konusuyoruz sik sik bu konu hic acilmiyor ne o ne ben bir sey demiyoruz :) Babasi sonra nisanlimi aramis oglum masraf ne gerek var demis. O da baba okeanoss rahat edemez ben de edemem tutucaz biz ev demis. Kararininizi verin iyice gelince konusuruz demis. Kararimiza saygi duymalarini bekliyorum artik biliyorlar ne istedigimizi. Nisanlimsa benim ailemin oldugu ilceden ev arastiriyor surekli ne olacagini ben de merakla bekliyorum.Okeanoos bende sana alma hastalığı diyorum sen nelerle uğraşıyosun kıyamam benNişanlın çok mantıklı konuşmuş. Bende biliyorsun dehşet uzun bir ilişkideyim ve artık evlenmek değil evlenmemek yoruyor bizi o yüzden sana ertele diyemeyeceğim. Ve yakın zamanda nikah yapacaksınız tayin için doğal olarak siz evlenmiş aile kurmuş iki birey olarak ne yapmak isterseniz yaparsınız siz ev tutacağız derseniz tutarsınız evli barklı insana müdahele 'hayır gelin kız bizde kalacak' dozajında olmaz diye düşünüyorum En büyük desteğin eşin çünkü ev açmak isteyende evi annenlere yakın tutmak isteyende en başta o. Bence için ferah olsun çok az zamanımız kaldı ve en güzel zamanlarımız böyle dertle geçirme kıyamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?