Yerimde Olsanız?

1 yil stajyerlik süreni doldurup adayligin kalktiginda es durumu tayini iisteyebilirsiniz yani belli bir sure evli kalmaya gerek yok bende atanamamis oöğretmen adayiyim

Canim kusura bakma konundan alakasiz bir sey soracagimda.. Tamda aklima takilan bir konudan bahsetmissiniz.. İns bende mayis ayinda nisanlanacagim dugunude 2016 yilinda yazin diye dusunuyoruz.. Benim erkek arkadasim da askeri personel.. 2016 da bati tayini cikacak.. Bende henuz atanamamis ogretmen adayiyim. Eger 2015 kpss atanirsam nikahli olmam mi gerekiyor 2016 yilinda batiya gitmem icin ? Yoksa ogretmenlerin tayin donemi acilmadan 1 gun once nikahim kiyilmis olsada batiya gidebilir miyim ? İlla 1 yil nikahli olmak zorunlu mu ? Birde ins goreve baslarsam ilk yilim stajyer ogretmen olarak gececekmis. Kadrolu olabilecegime dair onay gelince stajyerlik kalkiyormus.. Kafam epey karisikta bilginiz var mi acaba ?[/QUOTE]
Bunu ogretmen arkadaslar daha iyi bilirler ama stajyerligin kalkmadan nikahli da olsan es durumundan tayinin cikmaz diye biliyorum. adayligin kalkmadan nikaha gerek yok cunku nikahli su kadar sure gececek diye bir sey yok.

Bunu ogretmen arkadaslar daha iyi bilirler ama stajyerligin kalkmadan nikahli da olsan es durumundan tayinin cikmaz diye biliyorum. adayligin kalkmadan nikaha gerek yok cunku nikahli su kadar sure gececek diye bir sey yok.[/QUOTE]
Ben nerdeyse senin yerindeyim hatta senden daha vahim durumdayim . nisanlin senin yaninda ev tutma konusunda hemfikirsiniz bence de tutun nasl olsa calisiyormussunuz evde yalniz kalmak yipratmaz o kadar da

Bulundugunuz sehirde guvenilir oteller varsa otele gidersiniz bir kac gunlugune.
Bence annelerde kal.
Ayri ev de acma.
Alt tarafi bir yil.

[/QUOTE]
Ben nerdeyse senin yerindeyim hatta senden daha vahim durumdayim . nisanlin senin yaninda ev tutma konusunda hemfikirsiniz bence de tutun nasl olsa calisiyormussunuz evde yalniz kalmak yipratmaz o kadar da[/QUOTE]
Siz nisanlinla ayni fikirde degil misiniz?

Bulundugunuz sehirde guvenilir oteller varsa otele gidersiniz bir kac gunlugune.
Bence annelerde kal.
Ayri ev de acma.
Alt tarafi bir yil.
Otellerin fiyatlari ev kirasini geciyor hesaplandiginda. Ev acmazsak benim pesimo birakmayacaklar gel kal diye diye bizde kalmadi diye surat yapacaklar laf edecekler. Rahat edemeyecegim. Para kazaniyoruz o kadar varsin 1 yil birikim olmasin ama huzurumuz olsun.

Bunu ogretmen arkadaslar daha iyi bilirler ama stajyerligin kalkmadan nikahli da olsan es durumundan tayinin cikmaz diye biliyorum. adayligin kalkmadan nikaha gerek yok cunku nikahli su kadar sure gececek diye bir sey yok.
Ben nerdeyse senin yerindeyim hatta senden daha vahim durumdayim . nisanlin senin yaninda ev tutma konusunda hemfikirsiniz bence de tutun nasl olsa calisiyormussunuz evde yalniz kalmak yipratmaz o kadar da[/QUOTE]
Siz nisanlinla ayni fikirde degil misiniz?

Canim o zaman faatin dedigi gibi yapicaksin. Sizi cok seviyorum, ama esim olmadan sizde rahat edemem, kusura bakmayin.
Ev acmazsak birlikte sizde kalamayiz, ev acarsakta ben sizde cok fazla kalamam de.
Acik olmaktan baska caren yok.
Madem nisanlinda seni destekliyor bu konuda.
Diretirlerse de diretirler, bastan yapamiyacagini soylersen daha kolay alisirlar bu duruma.
Yoksa cok yipranirsiniz.
Bastan kotu olu, sonradan nefret edicegine.

Ben evlendim ve KV ile kaliyorum şuan. Yalniz ev tutma tarafi olmadi Esim. Esimn ailesi çok iyiler ama insan kotu hissediyo

Bence en mantıklısı bir yıl için düzen bozmamak.İlla ki düğün yapacağım diyorsa senin de rahatını düşünmek zorunda ve ailesini ikna etmek zorunda.Sonuçta yeri geliyor insan ailesiyle bile aynı evde problem yaşıyor,hele ki hiç tanımadığı insanların yanında düşünün..Bence biraz kendi ailende,biraz da onun ailesinde kalarak geçir bu bir yılı.Benim bi arkadaşım öyle yapmıştı..

Babasina soyledim. Annesi konuyu hic acmiyor zaten. Babasina da kurulu duzenimiz olsun istiyoruz biz ev acmak istiyoruz dedim. Sizde de kalirim babamlarda da kalirim ama evim olsun istiyorum dedim. Kem kum etti ama olmaz demedi. Nisanlimi aramis sonra ne gerek var masrafa demis. O da okeanoss rahat edemez baba ben de edemem ev tutacagiz demis. Babasi da iyice kararinizi verin gelince konusuruz demis. Muhtemelen ev isi olacak da annemlere yakin olmak sorun olacak bence. Onu nasil halledecegim ne demem lazim bir fikrin var mi?

Ben evlendim ve KV ile kaliyorum şuan. Yalniz ev tutma tarafi olmadi Esim. Esimn ailesi çok iyiler ama insan kotu hissediyo
Allah kolaylik versin canim. Ben kabul etmem boyle bir seyi soyledim zaten nisanlim da istemiyor ev bakiyor kiralik sagolsun.

Canim ben de iki tarafta da kalacagim ama ev de kiralayacagiz. Nisanlim uzun periyotlarda geliyor geldigi zaman 10 gun 15 gun gibi kimsenin yaninda rahat edemeyiz. Ev konusunda ikna olacaklar ben de citlattim zaten fikrimi babasi sordugunda da sorun olacak sey annemlere yakin ev tutmam olacak. Onu nasil halledecegim bilmiyorum. 15 gune her sey acikliga kavusacak. Nikahim da olacak bu ay sonunda nisanlim gelirse. Ev sozunu almadan nikah yapmam bakalim ne diyecekler.

Sağol canim . bende seninle ayni durumdaydım 5 yil sevgililik sonra tam evlencegimiz zaman beklenmeyen bir yere tayin ve 2 yil ayrilik. Bnde seninle ayni sebeplerle evlendim boyle daha kolay olur diye dusundum ama evliyken ayri kalmak bambaşka oluyormuş .

Canım o zaman eğer mümkünse her iki aileye de eşit uzaklıkta bi ev kiralayın.Eşin geldiğinde kendi evinizde kalırsınız,o olmadığında da canın kimde istiyorsa orda kalırsın.Aslında bazen büyüklerin kafa yapısıyla düşünmek gerekiyor,onlar öyle görmüşler,öyle biliyorlar.Orta yolu bulmak lazım tabi..Umarım hakkında herşey çok güzel olur :)

Cook tesekkur ederim canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…