Merhaba. Öncelikle yazdıklarımı okuyup, fikirlerini paylaşacak olan herkese çok teşekkür ediyorum. 4 senelik ilişkimde 1.5 yıl nişanlılık süreci geçirdim. Ağustos ayında düğünümüz olacaktı fakat nişan atıldı. Ayrıca uzak mesafe ilişkisiydik. Nişan atıldığında 1 ay sonra kayınvalidem sadece altınları ve eşyaları istemek için aramıştı. Onun içinde hiçbir şekilde benimle iletişimde olmadı, o sürede zaten beni istemediğini nişanlıma söylemiş. Nişanlımda eşyaları almaya gelmeyip birilerini gönderdi açıkçası ortada kalmış gibi hissetmiştim kendimi. Görümcem olacak kişi en başından beri saygısını eksilerde tutan biriydi. Nişan atıldıktan sonra her erkek gibi nişanlım gezdi, dolaştı, tatilini yaptı ve ayrılık sürecini bu şekilde atlatmaya çalıştı(!) Bana oldukça acımasız davrandı. Nişan atma sebebimiz kendi ailesiydi. Kendisi de asla arayı bulamayan, bir yerde beni daha çok baskılayan ve ezen biriydi. Ardından kısa bir süre sonra öğrendim ki teyzesinin kızı, beni unutsun diye başka bir kızla görüştürmek istemiş. Nişanlımda tanımaya çalışmış fakat yapamayacağını söyleyip konuşmayı kesmiş. Benim fikrim annesinin istediği kız oydu, birdenbire ortaya çıkmış olması garipti:) Nişanlımın ailesi tarafından çok fazla hakaretler işitmiştim. Ve artık hayatıma bakma kararı almıştım. O sırada nişanlım tekrar döndü. Bana haksızlık ettiğini, sevdiğini, dik durması gereken yerde duramadığını söyledi. Fakat şöyle bir konu daha var. Kayınvalidem, evlendiğimizde oturacağım, kendi ellerimle düzdüğüm eve ailecek taşınmış. Nişanlıma bunu nasıl yaptığını sorduğumda o evi napacaktık, çıktığımız evi kirayı verdik dedi. Bu durum bana korkunç geldi. Orda kurulan hayallere hiçbirinin saygısı yokmuş ki bunu yapabilmişler. Zaten bana o evi aldıklarını söylediklerinde bile kayınvalidem evin tapusunu kendi üzerine almıştı. Nişanlım bu durumu abarttığımı düşünüyor. Sizce öyle mi? Yani o evde onunla uyumanın, onunla yaşamanın hayalini kurduğum yere sırf kendi evlerinden daha büyük diye yerleşmiş olmaları gerçeği çok can acıtıcı değil mi? Napmalıyım bilmiyorum. Yıkılan şeylerin üzerine yeniden bir şeyler inşa olur mu..