• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerimde olsanız siz ne yapardınız

Selam hanımlar!direk konuya geçiyorum geçen ay doğum günüm oldu daha kaynanamlarla yaşıyordum 10 kişilik insanlar olan evde .şöyle ki doğum günümde sadece eşim ve kayın peder bana hediye verdiler diğerleri hiç bir şey.yarın eltinin doğum günü.ben ona bir şey hediye almak istemiyorum o da eşi de doğum günümde evdeydiler ama birşey vermediler yediler içtiler geçtiler odalarına.elti odama geldi fotoğraf çekmeye bu kadar.yarın doğun gününü kutlayacak kendi evinde akrabaları falan gelecek.birşey almayıp gidersem olur mu?içimden gelmiyor çünkü.siz olsanız ne yapardınız
Size hediye vermeyin madem.
Ayrıca her konunuzda eltiniz var, sebebi nedir acaba?
Bu kadar neden önemsiyorsunuz eltinizi!

Size hediye vermeyin madem.
Ayrıca her konunuzda eltiniz var, sebebi nedir acaba?
Bu kadar neden önemsiyorsunuz eltinizi!
Bugun doğum günü önemsemekle Alakası bence yok bu konuda .fikir almak istedim o yeni evinde şimdi hediye almayıp gidersem ayıp mı olur.niye onu önemsediğimi düşünüyorsunuz

Bugun doğum günü önemsemekle Alakası bence yok bu konuda .fikir almak istedim o yeni evinde şimdi hediye almayıp gidersem ayıp mı olur.niye onu önemsediğimi düşünüyorsunuz
Söyledim işte. Her konuda eltinizden bahsediyorsunuz çünkü, bu da onu önemsediğinizi düşündürüyor.

Aman nilu ya birlik yaşarken ne ayıplar oldu o dört duvarın içinde , şimdi eltiye hediye almadın diye ayıp olsa ne olur olmasa ne olur.
Ne olur şunlara harcadığın enerjini, kendine ve çocuklarına harca artık.

Bit tek bu tencere değil ki,geldi bir sürü diğer şeyler götürdü hala hiçbiri geri gelmemiş😒evet hayır diyemedim çünki o da hayır demez.çok büyük tencere.onda bişey pişirmeyeceğim için hayır demedim .bana dokunan benşm yeni eşyamı ilk onun açması😟daha yeni taşındım evimi seviyorum herşey bana ait.bunları bırakıp bşr yere gidemem ki..çalışmağa geldikte daha oralara gelmedim aradan biraz zaman geçsin şu kocayla aramı iyice düzelteyim(ama her gün küsüm)ondan sonra işe bakarım.arada laf sokuyorım para isteyince vermiyorsun sorun değil Rusçayı öğreneyim kendi karyeramı kuracağım.bana “ben ölürsem çalışa bilirsin”demişti😔ben de “İnşaAllah ne zaman ölüyorsun?”dedim…dedi eger jinekolog olsaydın çalışa bilirdin..😔ben pasta falanla öne gitmek istemiyorum kendi işimde çalışmak isterim öğretmenlik.şimdi onlayn dersler var mesela ..yavaş yavaş başlar belki okula geçerim..o da parayı görümce belki susar.Zor olan BAŞLAMAK.Nerden nasıl başlayayım bilmiyorum.telegramda kanalıma iş teklifleri geliyor acaba baş vursam mı?
Sizin daha Türkçe anlatıklarınız anlaşılmıyor bir de Rusça öğrenmekten bahsediyorsunuz. Valla yarısını anladığım kadarıyla size yorum yapayım ;
Kapatın eivinizin kapısını arayıp size geliyorum dediğinde de müsait değiliz çıkıyoruz o şu bu diye tersleyin. Evinize emri vaki bir şekilde gelmesi bile yanlışken evinizden eşya götürmesinden yeni eşyayı ilk onun kullanmasından bahsediyorsunuz. Bu ne laubalilik ananız mı babanız mı? Entrikadan beslenmeyin. O size almadıysa siz de almayın demiycem size; canınız almak istemiyorsa almayın bu kadar basit. KAyınvalidenle görüşürken kıyafet değiştirmek veya eşinizin çalışmanıza izin vermemesi de neyin nesi. Siz bir birey değil misiniz? İki ayağınız olup da onların üzerinde durmuyor musunuz? Kime ne ? Siz böyle herkese hesap vererek yaşayacaksanız ohooo o kafa çabuk beyazlar.

Sizin daha Türkçe anlatıklarınız anlaşılmıyor bir de Rusça öğrenmekten bahsediyorsunuz. Valla yarısını anladığım kadarıyla size yorum yapayım ;
Kapatın eivinizin kapısını arayıp size geliyorum dediğinde de müsait değiliz çıkıyoruz o şu bu diye tersleyin. Evinize emri vaki bir şekilde gelmesi bile yanlışken evinizden eşya götürmesinden yeni eşyayı ilk onun kullanmasından bahsediyorsunuz. Bu ne laubalilik ananız mı babanız mı? Entrikadan beslenmeyin. O size almadıysa siz de almayın demiycem size; canınız almak istemiyorsa almayın bu kadar basit. KAyınvalidenle görüşürken kıyafet değiştirmek veya eşinizin çalışmanıza izin vermemesi de neyin nesi. Siz bir birey değil misiniz? İki ayağınız olup da onların üzerinde durmuyor musunuz? Kime ne ? Siz böyle herkese hesap vererek yaşayacaksanız ohooo o kafa çabuk beyazlar.
Artık bu kafa beyazlaşmış 25 yaştan aklar düşmüş😣şu an yaş 29😞ben Türk değilim arkadaş.Rusçayı pek bilmiyorum niye yalan söylesem ki ay biliyorum falan.kaynana tencere aldı ona,o da onu bana verdi (yenisini)evet malesef kendini benim hakimim biliyor eşim olacak adam.Ama benim elimde olsa şu an başlarım da zoru BAŞLAMAK.ilk önce kimya biyolojiyi yeniden baştan sona okumak.sonra kendini tanıttırmak.ohoooo kaç yıl gider buna 😔ha şunu da yazayım.benim 2 çocuğum var ve onlar için sosyal para alacağım benimkredi kartama gelecek para.eş olacak kişi banadiyor ki o paraya el sürme toplayalım Azerbaycan’a gideceğiz guya.Ama ben elimi de sürerim harcayacağım da.5 para verdiği yok ancak konuşsun şunu yapma bunu yapma

Bafeliks sence nerden başlasam?artık işe koyulsam mı?
Aslında o da çok istiyormuş ayrı yaşamaya.sadece söyleyemiyordu.Ben görüyorum işte
Demek ki bazı şeyler değişebiliyormuş. Siz evden çıkınca kadın da rahat nefes almış. O işe yaramaz kocanızı buradan işlemeye başlayabilirsiniz. Yarın annen baban elden ayaktan düşünce yaşlanınca tek gelirle nasıl bakacaksınız, hem çocuklar hem ev masrafına nasıl yetişeceksiniz, yüksek okul üniversiteye başlayınca para lazım olacak, bak ben bu kadar okul okudum bırak da bir işe yarasın diyin. Başka çocuklara öğreteyim okuldan ne zarar gelir diyin. Kızımız da okuyor onun da kadın öğretmenleri var diyin mesela.

Azerbeycan erkeklerinin bu kadar mağara dönemi kafası yaşadıklarını bilmezdim.

Selam hanımlar!direk konuya geçiyorum geçen ay doğum günüm oldu daha kaynanamlarla yaşıyordum 10 kişilik insanlar olan evde .şöyle ki doğum günümde sadece eşim ve kayın peder bana hediye verdiler diğerleri hiç bir şey.yarın eltinin doğum günü.ben ona bir şey hediye almak istemiyorum o da eşi de doğum günümde evdeydiler ama birşey vermediler yediler içtiler geçtiler odalarına.elti odama geldi fotoğraf çekmeye bu kadar.yarın doğun gününü kutlayacak kendi evinde akrabaları falan gelecek.birşey almayıp gidersem olur mu?içimden gelmiyor çünkü.siz olsanız ne yapardınız
10 kisi aynı evde yasamak gibi daha büyük dertlerin var ablacım?
Konu elti mi suan?

Demek ki bazı şeyler değişebiliyormuş. Siz evden çıkınca kadın da rahat nefes almış. O işe yaramaz kocanızı buradan işlemeye başlayabilirsiniz. Yarın annen baban elden ayaktan düşünce yaşlanınca tek gelirle nasıl bakacaksınız, hem çocuklar hem ev masrafına nasıl yetişeceksiniz, yüksek okul üniversiteye başlayınca para lazım olacak, bak ben bu kadar okul okudum bırak da bir işe yarasın diyin. Başka çocuklara öğreteyim okuldan ne zarar gelir diyin. Kızımız da okuyor onun da kadın öğretmenleri var diyin mesela.

Azerbeycan erkeklerinin bu kadar mağara dönemi kafası yaşadıklarını bilmezdim.
Eşim de istiyormuş ayrı yaşamaya tabi ev bizim istediği gibi dolaşıyor kimse bir şey demez tabi ki isteyecek.bak mesela ben ona bir şey yaptırmak istediğimde küsü oynuyorum ki yanıma gelip sebebi sorsun ben de kusayım içimdekileri.Allah yardım etsin bana

Eşim de istiyormuş ayrı yaşamaya tabi ev bizim istediği gibi dolaşıyor kimse bir şey demez tabi ki isteyecek.bak mesela ben ona bir şey yaptırmak istediğimde küsü oynuyorum ki yanıma gelip sebebi sorsun ben de kusayım içimdekileri.Allah yardım etsin bana
Yavaş yavaş yontulabiliyor yani. Kusmayın, sakince söyleyin. Bu kadar senelik evliyiz iki çocuğumuz var ne yanlışımı gördün, çalışırsam evimiz ailemiz için çalışacağım, çocuklar iyi okullarda eğitim alsın güzel meslekleri olsun istemez misin diyin. Yaşlanınca parasız fakir olmaktan korkuyorum kim bakar bize .... vs.

Nilu ben bu kadar uydurabiliyorum gerisini araştırın psikoloji makalelerine bakın. Bu adam bende olsaydı çoktan saçını başını yolup atmıştım bir köşeye. Umarım o kalın kafasına bir şeyler sokabilirsiniz. Belki artık kendini evin babası reisi olarak görmeye başlar babasının etkisi zayıflar. Elti kavgasına kaosuna son verin. Bir kaç defa kapıyı çaldığında duymadım ilaç almıştım yatıyordum diyin. Akşam kocanıza da aynısını söyleyin ki nasıl açmazsın etmezsin diyip davarlığı tutmasın.

Evleri bi ayırsan rahat edecektin hani. Sen eltiden başka bir şehir, ülke, gezegen, galaksi, evren bile uzak olsan sorun yaşamaya devam edecek kapasitedesin.

Normal insan: Bana hediye almadı, iyi ben de almıyım.

Sen: Eltim şöyle böyle bana öyle yaptı böyle etti, o bana almadı ben de alsam, almasam bla bla bla...

Evleri bi ayırsan rahat edecektin hani. Sen eltiden başka bir şehir, ülke, gezegen, galaksi, evren bile uzak olsan sorun yaşamaya devam edecek kapasitedesin.

Normal insan: Bana hediye almadı, iyi ben de almıyım.

Sen: Eltim şöyle böyle bana öyle yaptı böyle etti, o bana almadı ben de alsam, almasam bla bla bla...
Ben sizin düşüncenizdeki normal insanı yaptım ablacığım.ayrıca bla bla ne yaaaaa 🤮

Yavaş yavaş yontulabiliyor yani. Kusmayın, sakince söyleyin. Bu kadar senelik evliyiz iki çocuğumuz var ne yanlışımı gördün, çalışırsam evimiz ailemiz için çalışacağım, çocuklar iyi okullarda eğitim alsın güzel meslekleri olsun istemez misin diyin. Yaşlanınca parasız fakir olmaktan korkuyorum kim bakar bize .... vs.

Nilu ben bu kadar uydurabiliyorum gerisini araştırın psikoloji makalelerine bakın. Bu adam bende olsaydı çoktan saçını başını yolup atmıştım bir köşeye. Umarım o kalın kafasına bir şeyler sokabilirsiniz. Belki artık kendini evin babası reisi olarak görmeye başlar babasının etkisi zayıflar. Elti kavgasına kaosuna son verin. Bir kaç defa kapıyı çaldığında duymadım ilaç almıştım yatıyordum diyin. Akşam kocanıza da aynısını söyleyin ki nasıl açmazsın etmezsin diyip davarlığı tutmasın.
Onun kalın kafasına bir şey gitmesi zor 😣.ben şöyle senaryo kurdum beynimde.bak sence nasıl?şu an ayrı yatıyorum ondan ben çocuklarla uyuyorum.o yalnız uyuyor.televizyonu bahane ediyorum gidip çocuklarla uyuyorum.aslında sevmiyorum uyurken televizyonu birilerinin izlemesine.o da yalnız uyumağı sevmez.eger gelip beni yanına getirmek isterse ben de ona”senin gibi adamın yatağında benim hiç bir işim yok,sen evliliği ancak cinsellikte mi görüyorsun?!peki benşm çocukların isteklerini kim hangi parayla karşılar?tamam okey eve alıyorsun birşeyler de peki biz?!benim onca hayalim var kendimle ilgili onların ihtiyaç parasını sen mi karşılayacaksın?eskiden para dediğimde yollardın,şimdi onu da yapmıyorsun ben böyle mi yaşayacağım ömrümün sonu a kadar?!ben kendi başıma kendim bakarım.ben kimya biyoloji öğretmeniyim.ben kendi professiyamı seviyorum onlarla meşgul olmak istiyorum bu yolda benim karşıma çıkma,bana engel olma.ilk evden başlayacağım İnşaAllah onlayn dersler yapacağım.daha sonra stajım yükselince okulda çalışırım .burda kötü ne var?!Ama ilk gidip kitaplar satın alacağım yeniden tekrarlarım unutmuş ola bilirim kaç yıl üzerinden geçti haliyle.Rusça gidip kitaplar alacagım ”nasıl olmuş sizce senaryom?ağladım hatta demin .ona da acıdım yalnızbaşına gelmiş eve duş almış yemek yemiş ben gitmiyorum yanına.ama kendi suçu

Back