Yeniyıl Araması

Konuşmadım açıkçası. Tavır aldım tabi ancak eşime de söylemedim o mevzuyu. İyi ki de söylememişim çünkü kv kenara çekti beni. İşte böyle bi mevzu olmuş ben asla öyle bişe yapmam falan dedi. Biraz duygu sömürü yaptı. Eşime anlatsaydım, eşim de kvye sorsaydı ağlayıp sızlayacaktı,yalanlar söyleyecekti. Daha önce de demiştim ya karşısındakini konuşturmuyor bile. Benim amacım yapılan söylenen her şeyi eşimin bilmesi. Yarın bir gün bir olay patlak verirse beni doldurdun sen dememesi için her şey gözünün önünde olsun istiyorum. Ya da kv diyebilir oğlumu doldurdun diye. Bu son mevzuda her şey eşimin gözü önünde olup bittiği için daha rahat tepkimi gösterebildim. Çünkü kvnin yalanlama ihtimali yok. Biraz sinsice gelebilir size bu tutumum ama kvnin huyunu biliyorum.

Hayır sinsice gelmedi aksine pasif geldi

neden kocani yanliz gonderiyosun ki. git. bes karis suratla otur, 1 saat kadar napiyosaniz yapin, esin annesine senin yaninda ne tepki gosterecekse gostersin, sonra kalkin evinize donun. 'kocam nerde, ben orda' mesajiyla delirir bence kayinvaliden, seninki delirtilmeyi hak etmis.

terbiyesiz insanlar, ickili ickili arayip laf saymak ne. kalitesizligin bukadari.

Valla vereceği cevapları ezberledim artık. “Ben anneyim,arayacaksınız,yeğenlerim aradı herkes aradı siz aramadınız ben utandım,yılbaşına kötü soktunuz beni,çok kırgınım,nasıl aramazsınız,ayıp,ben anneyim,ben anneyim,ben anneyim...” Böyle yani. Dünya üzerindeki tek anne kendisiymiş gibi davranıyor. Ağlayacak sızlayacak eşime de bu akşam eminim. Sırf onun duygu sömürüsünü görmemek için gitmiyorum zaten. Her fırsatta annenin kutsallığını öne sürüyor,sosyal medyada sürekli “anneler şöyledir böyledir,anneler iyi ki var” diye paylaşımlar yapıyor. Biz de ayaklar altına almıyoruz anneliği elbette. Sıradan bir günden farkı olmayan bir günde aramadık diye bu kadar olay çıkarmasını ben sadece ilgi çekmeye çalışmasına yoruyorum. Herkesin hayatında “en önemli” olmaya çalışıyor.

Evet, haklısınız.
Buna engel olmak sizin tavrınızla mümkün.
Gerektiği şekilde davranın ve çekilin.
Kafanıza da takmayın.

Eğer bu azarlama olayından sonra hiçbir şey olmamış gibi davranırsanız ileride neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyorum.Çünkü ben izin verdim, büyütmeyeyim dedim ve sonrasında kadın akla hayale gelmeyecek şeyler yaptı.Hatta yaptığı bazı şeyleri neden yaptığını şimdi bile anlayamıyorum, ara ara aklıma geliyor, anlam vermeye çalışıyorum ama yok hiç anlam veremiyorum.Sakın hiçbir şey olmamış gibi devam etmeyin, yoksa çokk pişman olursunuz.

Oğlunu neden aramamış, ne arsızlık bu.
Beni sarhoş bir halde arayıp,bana yeni yılımı kutlamadın diye çemkirecek kayınvalideyi zerrece takmaz onunla özür dileyene kadar konuşmazdım.
Büyükse büyük, haddini bilmeli herkes.
Koskoca insanlar azarlanamaz o şekilde, kolaydı madem oğluna carlayacaktı.
Asabım bozuldu ne terbiyesiz insanlar var

X