Yeniyıl Araması

Evet biraz saf salağım sanırım. Kimse kırılmasın üzülmesin istiyorum yani kalp kırmaya değecek bir problem değildi ama kv ortalığı velveleye verdi boş yere. Bugün eşim gitsin konuşsun zaten görüşmeyi keseceğim. Yaşlı diye her ağzına geleni söyleyemez ki. Zorlamayla bişeyler yapılmıyor iite anlaması lazım. Eşim tek çocuk. O yüzden sanırım biraz kıskanıyor. Bu zamana kadar kraliçeydi. Şimdi eşimin önceliği ben olunca kıskanmaya başladı.

Kimse kırılmasın üzülmesin istiyorum .
böyle yaparak hep alttan alırsan kırılan hep sen olursun
insan kendi annesi babası bağırınca tepki gösteriyor
kv ailenden daha üstün değildir heralde ki bu durumda
ay kocam üzülmesin ay kimse kırılmasın
ay ağzımızın tadı bozulmasın alirıza bey moduna girersen
her fırsatta kv seni ezerde ezer tepkini koy :kahve:

Kızlar merhaba. Umarım çok mutlu olacağınız bir sene geçirirsiniz.
Ama benim senem pek iyi başlamadı açıkçası. Dün eşimin iş yerinde katılması gereken bir yılbaşı programı vardı. Ben gidemedim çünkü akşam ilk kez arkadaşlarım gelecekti yemeğe. Sabahtan akşama kadar temizlikti yemekti falan beş dakika oturmadım inanın. Akşam da eşim erken gelir kvlere uğrarız ufak birer hediye alıp diye düşünmüştüm ama geç geldi. Benim ailem uzakta. Eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz. Dolayısıyla haftada iki kez falan mutlaka görüşmüş oluyoruz ki zaten hep ararım kvyi ben. Eşim de ben de öyle yılbaşında kimseyi arama taraftarı değiliz. Bizim için çok özel bir gün değil yani. Arkadaşlarım yemeğe gelmeselerdi de evde oturacaktık yani eşimle.
Neyse misafirlerimiz geldiler. Yemek falan yedik. Kutu oyunu getirmişler genel kültür oyunu. Onu oynuyorduk. Annemler falan misafirlerimizin olduğunu bildikleri için aramadılar. Biz de aramadık tabi. Saat gece 12:30 gibi kv aradı beni. Bas bas bağırıyor nasıl aramazsınız beni,ben anneyim,herkes aradı ben utandım siz aramadığınız için,çok ayıp ettiniz hele eşin hiç gözüme gözükmesin,beni yeniyıla kötü soktunuz,çok kırgınım kızgınım diye bir ton saydı bağırdı çağırdı suratıma kapattı. Kimseyi aramadık annecim haklısın ama oyuna dalmışız dedim. Dinlemedi bile. Kv kp de arkadaşlarıyla birliktelerdi. Onların yanında deli gibi bağırdı bana. Sarhoştu bi de. Onun verdiği cesaretle iyice etti ağzıma yani. Eşim istedi telefonu ama konuşmak istemedi kv. Dumur oldum tabi ki. Suratım düştü gerçekten hayatım boyunca kimseden bu şekilde azar yemedim gözlerim doldu. Arkadaşlarımın geleceğini biliyordu kv ve onların yanında çok mahçup oldum kendimi çok kötü hissettim. Eşim de ben hallederim merak etme sen dedi.
Kızdığım nokta, kv eşimi arasaydı eşim kızardı bağırırdı. O yüzden onu azarlayamayacağı için beni aradı. Eşime de dedim böyle bir şey diyecekse seni arasın bundan sonra. Onun muhattabı ben değilim dedim. Benim annem eşimi arayıp bağırıp çağırmadı hiç. Çok kırgın ve üzgünüm. Eşim de çok kızdı halledeceğim ben konuşacağım dedi ama henüz konuşmadı. Hiç göresim yok kvyi ama gideceğiz mutlaka bugün değilse sonra. Nasıl davranmalıyım? Yani geçen sene de aramadık sadece uğramıştık beş dk. Öyle yeni yıl kutlaması falan da yapmamıştık ama laf etmemişti. Evli değildik o zamanlar henüz. Bundan mı kaynaklı bilmiyorum. Çok üzgünüm gerçekten ve kızgınım. Nasıl davranacağımı da bilmiyorum :KK43: bu arada eşim daha önceleri yılbaşlarında aramadığı için hiç böyle yapmamış kv.

valla eşin ne kadar konuşursa konuşsun
uzun bir süre evine gitmezdim ve beni aramasını beklerdim ,
terbiyesizliğin dik alasını yapmış ,

hee diyelim ki mecbur kaldın gittin lafımı sokmadan duramazdım

Kayınvalideniz haksız, bunda herkes hem fikir zaten.

Yerinizde olsam ilk denk geldiğim yerde kırgınlığımı anlatırdım.
Hem kendi arkadaşlarının yanında, hem de sizin arkadaşlarınızın yanında seni neden bu kadar küçük düşürme gereği duyduğunu sorardım açık açık.
Hiç bir yılbaşı aranmadığı halde, neden bu kadar misafirin olduğu bir dönemde arıza çıkartma gereği duyduğunu da sorardım, büyük bir cesaretle.
Sonra da çekilirdim kenara, gak guk demesini izlerdim.

Uzunca bir süre de kendisi ile hiç muhattap olmaz, mesafemi uzak tutardım.
Çünkü alkol almış olsun, ne olursa olsun, bir insan azıcık kendisini bilmeli.
Bunu bir kere yapan (o çizgiyi aşan) bir daha tekrarlar.
Önünü de ancak bu şekilde alabilirsiniz.
Mesafenizi koyarak ve yaptığına gereken tepkiyi vererek.

Kimse kusura bakmasın, telefonda beni böyle azarlayan kişi kendi annem olsa, ona bile mesafe koyar ve kırgınlığımı belli ederdim.
Anne olmak,kimseye böyle hadsizce davranma ve ağzına geleni söyleme hakkı vermiyor.
Bu yaşananlar fragmandı,sizin tepkinize göre de gerçek senaryo şekillenecek.
Aman kimse kırılmasın,üzülmesin derken dikkat edin de son tahlilde kırılıp, üzülen siz olmayın.
Eşiniz ve kp,kv'yi nazlayıp tolere ediyor olabilir,
o onların ilişki tarzı,sizin bir mecburiyetiniz yok.
Herkes duracağı yeri bilsin.

özür dilemeden asla konuşmazdım ben olsam. özür diledikten sonra da eskisi gibi olmaz mesafeli olurdum fırsat bu fırsat.

hala gideceksiniz yani?
Yok hayır gitmeyeceğim. Eşime de söyledim. Annen gönlünün alınmasını istiyorsa ben de istiyorum hadi bakalım dedim. Eşim zaten ben bıktım artık annemin bu tavırlarından dedi. Daha önce çok kavga ettiler başka mevzulardan. Eşimin sinirinden korkuyor kv o yüzden bana sarıyor sürekli. Şimdi ben de çektim kendimi kusura bakmasın. Kim olursa olsun bana bu şekilde bağırıp çağıramaz.

Kimse kusura bakmasın, telefonda beni böyle azarlayan kişi kendi annem olsa, ona bile mesafe koyar ve kırgınlığımı belli ederdim.
Anne olmak,kimseye böyle hadsizce davranma ve ağzına geleni söyleme hakkı vermiyor.
Bu yaşananlar fragmandı,sizin tepkinize göre de gerçek senaryo şekillenecek.
Aman kimse kırılmasın,üzülmesin derken dikkat edin de son tahlilde kırılıp, üzülen siz olmayın.
Eşiniz ve kp,kv'yi nazlayıp tolere ediyor olabilir,
o onların ilişki tarzı,sizin bir mecburiyetiniz yok.
Herkes duracağı yeri bilsin.
O sanıyor ki kendisi anne diye her özel günde diZinin dibinde olacağız. Ben annemin yüzünü 3 aydır görmüyorum, bir kere arayıp bağırmadı bana böyle. Akşam 6dan sonra asla aramaz annem mesela eşim işten o saatte geliyor diye. Ama kv gece 12de bile arıyor açmıyorum tabi. Eşim de iyi yapıyorsun diyor. Kvyle kavga etmemek için ne zamandır tutuyor eşim kendisini. Çünkü sinirlendiği zaman kötü şeyler söyleyebiliyor eşim. Bana da asla baskı yapmıyor anneme gidelim illa gel gelmezsen şöyle olur demiyor yani.

Kayınvalideniz haksız, bunda herkes hem fikir zaten.

Yerinizde olsam ilk denk geldiğim yerde kırgınlığımı anlatırdım.
Hem kendi arkadaşlarının yanında, hem de sizin arkadaşlarınızın yanında seni neden bu kadar küçük düşürme gereği duyduğunu sorardım açık açık.
Hiç bir yılbaşı aranmadığı halde, neden bu kadar misafirin olduğu bir dönemde arıza çıkartma gereği duyduğunu da sorardım, büyük bir cesaretle.
Sonra da çekilirdim kenara, gak guk demesini izlerdim.

Uzunca bir süre de kendisi ile hiç muhattap olmaz, mesafemi uzak tutardım.
Çünkü alkol almış olsun, ne olursa olsun, bir insan azıcık kendisini bilmeli.
Bunu bir kere yapan (o çizgiyi aşan) bir daha tekrarlar.
Önünü de ancak bu şekilde alabilirsiniz.
Mesafenizi koyarak ve yaptığına gereken tepkiyi vererek.
Valla vereceği cevapları ezberledim artık. “Ben anneyim,arayacaksınız,yeğenlerim aradı herkes aradı siz aramadınız ben utandım,yılbaşına kötü soktunuz beni,çok kırgınım,nasıl aramazsınız,ayıp,ben anneyim,ben anneyim,ben anneyim...” Böyle yani. Dünya üzerindeki tek anne kendisiymiş gibi davranıyor. Ağlayacak sızlayacak eşime de bu akşam eminim. Sırf onun duygu sömürüsünü görmemek için gitmiyorum zaten. Her fırsatta annenin kutsallığını öne sürüyor,sosyal medyada sürekli “anneler şöyledir böyledir,anneler iyi ki var” diye paylaşımlar yapıyor. Biz de ayaklar altına almıyoruz anneliği elbette. Sıradan bir günden farkı olmayan bir günde aramadık diye bu kadar olay çıkarmasını ben sadece ilgi çekmeye çalışmasına yoruyorum. Herkesin hayatında “en önemli” olmaya çalışıyor.

42 yıldır koynunda büyüttüğü oglusunu almissiniz elinden ...oglusunu arasa kızar diye de seni aramadı...garezi sana ondan seni aradı güzelim.Aklinca sana ayar veriyor!!

mesafe candır, bana bu şekilde bağıran kadına asla bir daha hediye de almam, mesafemiz de bozmam. özür dilemesi lazım bence sizden, ben gıcık oldum taa burdan.

42 yıldır koynunda büyüttüğü oglusunu almissiniz elinden ...oglusunu arasa kızar diye de seni aramadı...garezi sana ondan seni aradı güzelim.Aklinca sana ayar veriyor!!
Ay madem oğlu evlensin diye o kadar yaygara yapmasaymış zamanında. Oğlu önceki eşinden boşandığında ağlayıp sızlamasaymış benim oğlum bir daha mutlu olamayacak mı diye. Oh bana kaldı oğluşum diye göbek atsaymış :KK70:

mesafe candır, bana bu şekilde bağıran kadına asla bir daha hediye de almam, mesafemiz de bozmam. özür dilemesi lazım bence sizden, ben gıcık oldum taa burdan.
Benim kvye tüm kk gıcık oldu en başından beri zaten :KK70: ben de asla eskisi gibi olmayacağım. Böyle basit mevzuda olay çıkaran kadın ilerde daha neler yapmaz ki.

Eşim de biraz benim tepkimi ölçüyor. Yarın gideriz ben konuşurum senlik bir şey yok merak etme. Şimdi konuşursam sert konuşurum gerek yok falan dedi. Ama yarın hiç gitmek istemiyorum. Eşimi de kırmak istemiyorum asla ama yarın gitsem bile nasıl davranacağımı bilmiyorum. Kesin triplerde olur kv yine. Kp de arıyo gönlünü alın kadın çok üzüldü diyor. Eşime dedim ben de kırıldım annen sadece kendisinin kırılabileceğini sanıyor durduk yere olay çıkardı dedim. Bilmiyorum şimdi napacağımı :KK43:

Neden eşiniz kırılmasın diye siz kıeılıyorsunuz ki
Kusura bakmayın ama eşiniz size bağırmasını zerre sallamamış
Gitmeyin siz evde oturun

Ay madem oğlu evlensin diye o kadar yaygara yapmasaymış zamanında. Oğlu önceki eşinden boşandığında ağlayıp sızlamasaymış benim oğlum bir daha mutlu olamayacak mı diye. Oh bana kaldı oğluşum diye göbek atsaymış :KK70:
Sen yanlış anlamissin...Senin kayinvalide ogluna hayat arkadaşı değil kendisine oyuncak istemiş.....otur diyince otur/kalk diyince kalk misali. Benim kayınvalidem torunu mumla aradı (kaynimin ilk evliliğinde çocuk olmadı...ikinci esinde de 2.5 sene olmadı) milletin torununu agliyarak seviyordu filan...bir yandan da eltime ayar verirdi "oğlum benim bir lafimla karisini bosadi..ona gore ayağını denk al " diye.Sonrasinda kaynimin oglu oldu.Kayinvalideye yigenimizi sordum X nasıl ? diye..."Olmaz olsaydı keşke ...dogmasaydi bu kadını da boşatırdim,kurtulurduk ondan " dedi.Bazi ruh hastaları oğulları üzerinde ki güçleri azaldigini hissedince abuk sabuk şeylere tepki verip olay çıkarıp sonra bakıyorlar "eski gucumde miyim?oğlum hangimizi tuttu? " diye

Eski konuları okudum da sen kv ile görüşmeyi anne babanı nikah günü evden kovduklarında kesmeliydin
Naptın konuştun mu o konuyu
Konuşmadım açıkçası. Tavır aldım tabi ancak eşime de söylemedim o mevzuyu. İyi ki de söylememişim çünkü kv kenara çekti beni. İşte böyle bi mevzu olmuş ben asla öyle bişe yapmam falan dedi. Biraz duygu sömürü yaptı. Eşime anlatsaydım, eşim de kvye sorsaydı ağlayıp sızlayacaktı,yalanlar söyleyecekti. Daha önce de demiştim ya karşısındakini konuşturmuyor bile. Benim amacım yapılan söylenen her şeyi eşimin bilmesi. Yarın bir gün bir olay patlak verirse beni doldurdun sen dememesi için her şey gözünün önünde olsun istiyorum. Ya da kv diyebilir oğlumu doldurdun diye. Bu son mevzuda her şey eşimin gözü önünde olup bittiği için daha rahat tepkimi gösterebildim. Çünkü kvnin yalanlama ihtimali yok. Biraz sinsice gelebilir size bu tutumum ama kvnin huyunu biliyorum.

Bagirmaya basladigi gibi cat kapatirim o telefonu suratina.
Bagiracaksa oglunu arayacak. Ne diye laf anlatmaya calisiyorsunuz ki?

Benim eşim bu konuda cok hassastir. Kimse bagiramaz kim olursa olsun. Karsiligini verir. Bagirdigi an hakliysa da hakliligi biter orada.
Kv bana bagirsa ustune ben de ona bagirip telefonu suratina kapasam esim iyi yapmissin derdi.

X