Ben de naçizane ufak bir tavsiye vereyim konu sahibinin affına sığınarak. İlk kızımda 40. günden 2,5 aylık olana kadar inanılmaz uykusuz bir dönem geçirdik. Sürekli emmek istiyor, ağlıyordu. Doktora gittik, gaz ilaçları vb. hiçbir şey kâr etmedi. İnternette araştırırken bir forumda bir annenin tavsiyesini okudum ve yaptım. Ertesi gün kızımın ağlamaları bıçak gibi kesildi ve rahatça uyudu sonrasında. Yaklaşık 1 haftalıkken başlamak gerekiyor buna. Her emzirmenizde (gece gündüz fark etmez, çocuk uyusa da) bebeği dik bir biçimde tutun ve kafasını eğer uyuyorsa omzunuza koyun. 20 dk(asla 20 dakikadan az olmayacak) dik tutun. Sırtına falan vurmanıza gerek yok. Bu, sütü hazmetmesini sağlıyor ve reflüyü engelliyor. 2. kızımda ilk hafta başladım ve 36. günden itibaren geceleri 5-6 saat aralıksız uyumaya başladı. 2. aydan sonra 8-9-10 saate çıktı bu. Dünya varmış dedim. Zaten ilk ay da emme aralığı 2-3 saatti ve uyurdu o arada.
(Konu sahibi ne olur affedin beni. Konunuzu böldüm.)
Konuya gelecek olursam da eşiniz bir hafta banyo yapmadan baksın çocuğa. Bakalım nasıl bir çözüm bulacak kendisine? Konu bebek olunca ağzı olan konuşuyor işte. Siz evde bebek ve sizin için en uygun, en rahat ortamları oluşturun, kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Çok biliyor hepsi. Ayrıca eşinizin annesi eşinizi bu kadar pimpirikli mi büyütmüş Allah aşkına?