Yenidoğan bebekle yolculuk ve yalnız kalma.

Bu sırada sezeryan doğum yaptıktan iki gün sonra annemi evine gönderen ben
Eşimle ve oğlumla bu en güzel hisleri yaşadığımız dönemde başbaşa kalmayı tercih etmiştim. İki yıl oldu.
Yine olsa yine aynısını yaparım. Eşim bana hep destekti tabi.
Sizde eşinize destek olacağı konusunda güveniyorsanız tabi ki eşinizle birlikte gidin.
Bebeğin tüm sürecini birlikte yaşamak bence paha biçilemez

Bence, anneniz için çok yorucu olmayacaksa hem dedenizin bakımı hem bebek, annenizde kalın alışana kadar. Ben ailemle aynı şehirdeyim, doğumdan önce her şeyi kendim yaparım hallederim sanıyordum ama doğumdan sonra boşluğa düştüm resmen, hergün annemlere gittim sabahtan akşama kadar Yine her şeyi ben yaptım, besledim altını değiştirdim uyuttum falan ama kızım 3 aylık olana kadar ağlama krizlerine giriyordu ve o an ne yapacağımı bilemediğimden bebeğimle kalmaya cesaretim yoktu.

Sağlıkla gelsin bebeğiniz

Öyle bir bakarsınız ki siz bile şaşırırsınız
Hiç stres yapmayın.
En güzel yer insanın kendi evi.
Anne baba,bebek çok önemli sağlık sorunları olmadığı sürece,ilk andan itibaren hep bir arada olmamalılar bence.

Bazen düşünüyorum biz kadınlar gerçekten çok çok güçlüyüz

Yaaani size şunu söyleyeyim bence dönüp bakınca en kolay kısmı ilk 40 gündü zaten çünkü çok uyuyordu, sonrası umarım sizde olmaz ancak benim bebeğimde gaz ve reflü sorunu vardı ve uyku düzenleri değişmeye başlıyor ayrıca aşıları var ilk aylarda çok sık, her aşı biraz problem oluyor çocukta huzursuzluk ates yapabiliyor sonucta. Ve aşıları da aile sağlık merkezleri yapıyor, o nedenle şimdiden kendinizi de evinize yakın bir sağlık ocağındaki doktora aldırın, bebeğiniz sizin doktorunuza atanıyor. Tüm bu sebeplerle bence evinize yakın olmanız daha mantikli aslinda. Sonrasında 3 aydan evvel değişim yapmak için ciddi uğraşmak gerekiyor diye biliyorum. İlçe sağlığa yazı yazmak gerekiyor galiba.

esim doğumda ve sonrasında 20-25 gün yanımızda olacak zaten. su an karar vermeye calistiğimiz esimle evinize mi dönelim yoksa 1 ay daha ailemin yanında kalıp öyle mi evime döneyim
Böyle iyiymiş ben doğumda ayrı olacaksiniz diye okudum bir yorumda yanlış anladim belkide. Ben olsam eşimle donmezdim ailemin yaninda 1 ay daha kalırdım öyle de yapmıştım. Eğer yardımları dokunacaksa kalmak tercihim olur. Bence yorucu zamanlarda destek olacak insanların yanında olunabilir. Bebeğin ilk zamanlari en yorucu zamanları diye düşünüyorum. Güzel uyuyan bebeklerde var ama ilk 40 gün falan. Belki sizin bebeğiniz de öyle olacak inşallah öyle olur o zaman dönersiniz kendinizi hazır hissederseniz. Benimkilerin ilk zamanları zordu ben cesaret edememiştim. Sonrasında zaten tüm süreçlerde eşim yanimdaydi beraber hallettik

Yani ben açıkcası eşinle yan yana olmanı dogru buluyorum
Anne baba abla fılan degıl eşinin yanında, ne yapıyorsan eşinle ne yapamıyorsan eşinle. Ama sadece ikiniz.
Cocukta senın cocugun sen bakıcaksın eşinle.
Oyle sagdan soldan yardımda Bi manasız.
Ben ablamı da gonderdım kaynanamı da
Çekemem hiç kımseyı
Ne olacaksa ben karar verip ne yapılacaksa ben yapmalıyım eşimle

Sende bence oyle yapmalısın yapabilirsın cunku

Ben yolculuğun problem olacağını düşünmüyorum. Sıkça durursunuz saatler uzar tabi. 3 4 aylık olsa daha da zorlar bence yol.

siz bu kadar erkenden neden annenize geçtiniz? orayı ben mi yanlış anladım?
doğum sonrası da bu kadar uzun ayro kalmaya gerek yok.
annem 1 hafta izin aldı işinden, o da sadece haftaiçi kaldı, haftasonu eşimle başbaşaydık.
buarada hiç bebek görmedim, bakmadım, gerçekten sıfırdım.
1 hafta kadar da kayınvalidem geldi. o da benim için şart değildi ama hem o torunuyla yenidoğan dönemini geçirsin tatsın hem de ben de iyi kötü dinlenirim diye düşündüm.

sonrasında başbaşaydım bebeğimle. eşimle de hızlı bağ kurdular ve eşim de benimle adapte oldu sürece.
yıkama, bez değiştirme, üst baş değiştirme, gece beslenmesi vs her konuda hemen atılır ve yapar. Bu sürecin en başından itibaren baba aktif rol almalı.

korkmayın bebekten de yalnız kalmaktan da.
asıl zaten olay hareketlendiklerinde başlıyor.
siz artık anne olacaksınız, sorumluluk alıp üstesinden gelmeyi göze almalı ve daha cesaretli olmalısınız.

yolculuk kısmında da, 2.5 aylıkken ist-antalya araba yolculuğu yaptık, sorun yaşamadık.
ilk 3 ay zaten çok uzun uyuyorlar kolik olmazsa tabi. sorun yaşamazsınız

sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim

Öncelikle sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi. Doğum şubatın ilk haftasıysa ocak sonunda doğabilir. 1 aylık olacak şubatın sonunda zaten alışmış olursunuz. Beni en çok korkutan bebeği yıkamaktı, annem ilk oğlumu yıkadı hep ben maşrapayla su döktüm. Annem gidince mecburen eşimle birlikte yıkadık. İkinci oğlumda hep ben yıkadım, hatta tek başıma bile yıkayabiliyordum.

Ters gitmeleri gerekiyor ve 45 dkdan fazla yatamazlar ama bu 4. Ayda da sanirim cok uzun sureye cikmaz bu kismi iyi planlayin
Neden 45 dakikadan fazla yatamazlar anlamadım? Yolculukta daha rahat oluyor zaten. Ama bebek koltukları çok terletiyor, sıcak oluyor bezli oldukları için arada mola vermek gerekiyor. Bu arada doğru dediniz bebek koltuğunu ters takıp bebeğin yüzü arkaya bakacak şekilde bağlanıyor. Biz 2 saatte bir mola verip, emzirme, alt değiştirme yapıyorduk, kendimiz de yemek, çay, su gibi ihtiyaçlarımızı gideriyorduk.

bu bizim için sorun olmaz cünkü gelirken de 2 saatte bir mola verdik hamile olduğum için ve çok yorucu olmadı yolculuk bizim için.
ama 45 dakilada bir durmak yolculuğu çok uzatır diye düsünüyorum. bunu bir cocuk doktoruyla konusup karar vermemiz gerekiyor sanırım en doğrusu

Bir tanıdığım doğum yaptı bakıyorum ki bebek bakmak çook zor. Tek başına eziyet çekersin emin ol

O kadar ana yazmış zor olmaz diye. Siz deneyimlemeden kaynımda da vardı misali konuya dahil oldunuz bravo.
Ben yazılanları okumadım. Ama bu biraz karaktere bağlı. Eğer hassas bir insansa ilk bebek çok zor gerçekten hem de ilk bir ayı. Sonrası alışılır ama ben yeni doğum yapan birinin yanında ona yemekte ev işinde ya da bebek bakımında yardım edecek birinin olması gerektiğini düşünüyorum. Anne özellikle ilk bebekte hem fiziksel hem de ruhsal büyük sıkıntılara giriyor. Ben ilk defa doğum yapan birini görmedim birçok kişiye şahit oldum. Eşinin yanına giderse bile en azından anne ya da kayınvalidenin bir müddet yanında bulunması gerekiyor bana göre. Bazı kadınlar doğum yapınca büyük bunalımlara girebiliyor. Halüsinasyon görebiliyor ya da bazı şeyleri çok büyütebiliyor. Lohusalık herkeste aynı işlemiyor. Daha yenilerde doğum yapan birisi eşiyle zerre problemi olmadığı halde eşiyle boşanmak istedi lohusayken. Sonrasında dedi ki ben neden böyle yapmışım bilmiyorum. Yani sizde burada duyduklarınızı ya da deneyimlerinizi genele yayamazsınız. Bunlar insandan insana değişiklik gösterir. Hele ki konu sahibi belli ki imkanların olmadiği ve hiçbir tanıdığının olmadiği bir şehirde yaşıyor. İki kez düşünmek lazım

Eşinden ayrı olman bence daha büyük bencillik olur onunda evladı neticede bebekle vakit geçirmek annenden baban daha çok eşinin hakkı bence aileme bencillik mi yapıyorum diye değilde eşime bencillik mi yapıyorum de Aslıcım ve gittiğinden beri kaosun bitmedi bebek doğuncada devam edecek. Ve siz eşinle epeyi samimisiniz ayrı kalamıyorsunuz. Sen doğur temiz temiz dön bacım evine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…