• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan bebekle yolculuk ve yalnız kalma.

Lady merak etme canım zor değil. Gayet rahat bakarsın bebeğine. İlk banyosunu göbeğini filan halledin dönün evinize. sonraki banyoları zaten eşinle yaparsın. onun dışında korkulacak birsey yok. eşinle beraber dönün. hiçbir ter insanın kendi evi gibi değil

Kızlar iyi geceler 🥰🥰
Her sey istediğimiz gibi ilerlerse subatın ilk haftası doğum yapıcam (40 haftayı doldurursa🙄) ve gebeliğin son aylarında iyi bir hastaneye ulaşım imkanımız olsun diye ailemin yanına geldim bir ay önce.

Aslında bizim planladığımız Nisan ayına kadar bebeğimle burada kalmaktı. Hem bebeğim kendini biraz toparlar hem de ramazan bayramında esim gelir ve beraber döneriz diye düsünüyorduk. Nisan ayında da ablamın nikahı var ayrıca ona da katılacaktık.

Ama su an bu süreç beni çok yordu. Esimden, evimden ayrı olmak, ne kadar anne evi de olsa kendini rahat hissedememek… İlk zamanlar daha kötüydüm her gün ağlıyordum. Şükür simdi daha iyiyim ama yine de evime gitmek istiyorum. Hatta bir ara geri dönüp doğumu yasadığımız sehirde yapmayı bile göze almıştım.

Ekstra olarak da esim yalnız. Su an iş yerinde yiyor, sevdiği yemek çıkmazsa dısarıdan söylüyor. Ama her gün midesi rahatsız. O sikayet etmiyor ama ben huzursuzum. Ramazan ayında en azından iftarımızı, sahurumuzu beraber evimizde yapalım istiyorum. Ayrıca bebeğim dünyaya alışırken de babası etrafında olsun istiyorum.

Esimle bu durumları konustuk ve subatın sonunda birlikte dönelim diye düsündük. Ama su an ailemin bu konudan haberi yok 😂 Onlar da ilk torunları olacağı için çok heyecanlı, hayal kırıklığı yaratmak da istemiyorum. Sizce esimle birlikte gitsem bencillik etmis olur muyum?

İkinci olarak da yenidoğan bir bebekle 8-9 saat araba yolculuğu Subat ayında sizce mantıklı mı? Tabii ki o zaman tekrar doktoruna sorup ona göre ilerleyeceğiz ama daha çok mental açıdan demek istiyorum 🙄😂 Kedimiz de var bu arada. Ama o zaten araçla yolculuğa sükür ki alışık. Yol boyunca uyuyor.

Üçüncü olarak evimize geri döndüğümüzde artık bebekle yalnız kalıcam. esim 12-24 calisiyor. evde olduğu sürece bebekten önce de ev işlerine yardımcıydı, bebeğe de destek olacağını biliyorum ama sonuc olarak evde uzun saatler yalnız kalıcaz 😂 Ama bir yandan da eninde sonunda bebeğimin tüm bakımını yapmaya bir an önce alışmam lazım. Sürekli zaten yanımda birilerinin desteğiyle ilerleyemem. Sadece daha kırkı çıkmadan yalnız kalsak başarabilir miyim? 🥲

esim de onunla eve dönme fikrine çok yükseldi heveslendi bir de üstüne 😂😂 sizce bizim için en sağlıklısı nasıl olur? Bu arada zaten ağustos ayında ailemin sehrine tasınıcaz insallah. ondan sonra istedikleri kadar torunlarıyla vakit gecirebilirler 🙄🙄😂
Kesinlikle eşinle evine dön. Bu bencillik değil olması gereken zaten. Bebekle yol gitmek sıkıntı olmaz büyüyünce daha sıkıntı 😀 yeni doğan bebekle ne kadar erken başbaşa kalırsan uyum sağlaman o kadar çabuk olur

Kızlar iyi geceler 🥰🥰
Her sey istediğimiz gibi ilerlerse subatın ilk haftası doğum yapıcam (40 haftayı doldurursa🙄) ve gebeliğin son aylarında iyi bir hastaneye ulaşım imkanımız olsun diye ailemin yanına geldim bir ay önce.

Aslında bizim planladığımız Nisan ayına kadar bebeğimle burada kalmaktı. Hem bebeğim kendini biraz toparlar hem de ramazan bayramında esim gelir ve beraber döneriz diye düsünüyorduk. Nisan ayında da ablamın nikahı var ayrıca ona da katılacaktık.

Ama su an bu süreç beni çok yordu. Esimden, evimden ayrı olmak, ne kadar anne evi de olsa kendini rahat hissedememek… İlk zamanlar daha kötüydüm her gün ağlıyordum. Şükür simdi daha iyiyim ama yine de evime gitmek istiyorum. Hatta bir ara geri dönüp doğumu yasadığımız sehirde yapmayı bile göze almıştım.

Ekstra olarak da esim yalnız. Su an iş yerinde yiyor, sevdiği yemek çıkmazsa dısarıdan söylüyor. Ama her gün midesi rahatsız. O sikayet etmiyor ama ben huzursuzum. Ramazan ayında en azından iftarımızı, sahurumuzu beraber evimizde yapalım istiyorum. Ayrıca bebeğim dünyaya alışırken de babası etrafında olsun istiyorum.

Esimle bu durumları konustuk ve subatın sonunda birlikte dönelim diye düsündük. Ama su an ailemin bu konudan haberi yok 😂 Onlar da ilk torunları olacağı için çok heyecanlı, hayal kırıklığı yaratmak da istemiyorum. Sizce esimle birlikte gitsem bencillik etmis olur muyum?

İkinci olarak da yenidoğan bir bebekle 8-9 saat araba yolculuğu Subat ayında sizce mantıklı mı? Tabii ki o zaman tekrar doktoruna sorup ona göre ilerleyeceğiz ama daha çok mental açıdan demek istiyorum 🙄😂 Kedimiz de var bu arada. Ama o zaten araçla yolculuğa sükür ki alışık. Yol boyunca uyuyor.

Üçüncü olarak evimize geri döndüğümüzde artık bebekle yalnız kalıcam. esim 12-24 calisiyor. evde olduğu sürece bebekten önce de ev işlerine yardımcıydı, bebeğe de destek olacağını biliyorum ama sonuc olarak evde uzun saatler yalnız kalıcaz 😂 Ama bir yandan da eninde sonunda bebeğimin tüm bakımını yapmaya bir an önce alışmam lazım. Sürekli zaten yanımda birilerinin desteğiyle ilerleyemem. Sadece daha kırkı çıkmadan yalnız kalsak başarabilir miyim? 🥲

esim de onunla eve dönme fikrine çok yükseldi heveslendi bir de üstüne 😂😂 sizce bizim için en sağlıklısı nasıl olur? Bu arada zaten ağustos ayında ailemin sehrine tasınıcaz insallah. ondan sonra istedikleri kadar torunlarıyla vakit gecirebilirler 🙄🙄😂
Atlayarak okudum ama ben şunu söylemek istiyorum.
Biz anne karnına ilk düştüğü, hareketlerini ilk hissettiğimiz andan itibaren anneliği benimsiyoruz. Babaların baba olmaları bebeği kucağına alıp zaman geçirince başlıyor. İlk bebeğiniz ve o en tatlı anlarda babası yanında olamayacak. Yıllaaaar sonra ilk iki ayını anarken eşiniz bir yabancıdan dinleyecek . Mümkünse anneniz sizinle gelsin, mümkün değilse evet zor oluyor ama imkansız değil tek başına çocuk büyütmek.

Eşinizin size yardımcı olacağına inanıyorsanız gidin. Yok o çalışıyor geceleri uykusuz kalamaz vs derseniz bir annenin yardıma ihtiyaç duyduğu en önemli zaman lohusalık dönemi. Benim bebeğim ilk 2 ay asla yatağında yatmayıp kucakta göğsümde uyudu. Annem ve eşim sayesinde günde 2 3 saat uyuyabiliyordum. Hele ki ilk defa anne oluyorsanız herşey daha yoğun yaşanıyor. Önce eşinizle bu konuda anlaşın lafın gelişi değil gerçekten yardımcı olucaksa gidin. Öteki türlü maddi durumunuz varsa 2 haftaya bir izin alsın gelsin. Yeni doğan bebeği
2 3 saate izin verir.Doktorlar genelde 40 ı çıkmadan yola çıkmaya izin vermiyorlar ama yol uzun değilse olur. Ben 40 o çıktığı an
uçakla alemin yanına gitmiştim😅

Ben olsam bebek 8 aylık olunca ailemin yanına giderdim.1 ay kalıp doğumu beklerdim doğurduktan 1 hafta sonra da evime dönerdim.Ne olursa olsun insanın evi gibisi yok.Ayrıca anne babanızın yaşayacağı hayal kırıklığına inmeniz saçma geldi bebeğin babası daha göremiyor ama kendi anne babanıza üzülüyorsunuz...

Bebekle baba güvenli bağlanamaz ailenizde kalıp eşinizden ayrı kalırsanız. Bence evinize dönün zaten o çocuğun bakımından siz sorumlusunuz ne kadar erken sorumluluk alırsanız o kadar iyi.

Ben yurtdışında yaşıyorum, sağlık koşullarının Türkiye kadar iyi olmadığı bir ülkede hemde. Sırf kendi düzenim bozulmasın, eşim ve bebeğimle başbaşa kalayım diye burada doğurmayı seçtim. Ben de Şubat ayında doğuracağım. Annem de yaşlı annesine bakıyor, çok kısa gelip gidecek.

Kaynananı merak ettim bukadar uzun süreli kalma ve orda doğurma fikrine ne dedi 🤣 benim kaynana hamile iken 2 hafta gittim diye aylarca surat yaptı da 😁 ay bide ilk torun
kv de benim ailemle aynı sehirde yasıyor ama görüsmüyoruz 😂😂 kp sağ olsun arayıp hal hatır soruyor sık sık. 😂😂

Kızlar iyi geceler 🥰🥰

Canım bence evinize dönmek en iyisi eşinin de bebekli hayata alışıp uyum sağlaması lazım. En tatlı ilk heyecanları eşin uzaktayken yaşayamayacak baba olduğunu idrak dahi edemeyecek aylarca yoksa. Eğer zorlanacağını düşünüyorsan belki anneni de getirebilirsin yanında.. Bebeğin de bir düzeni olacak o düzeni ne kadar erken kurabilirseniz o kadar iyi diye dusunuyorum.

Canım bence evinize dönmek en iyisi eşinin de bebekli hayata alışıp uyum sağlaması lazım. En tatlı ilk heyecanları eşin uzaktayken yaşayamayacak baba olduğunu idrak dahi edemeyecek aylarca yoksa. Eğer zorlanacağını düşünüyorsan belki anneni de getirebilirsin yanında.. Bebeğin de bir düzeni olacak o düzeni ne kadar erken kurabilirseniz o kadar iyi diye dusunuyorum.
evet eğer doktor da onay verirse öyle yapıcaz. umarım sağlıklı doğar ve yolculuk yapmamızda bir sorun görülmez. aksi durumda da esim doğumda 20-25 gün yanımızda kalacak. sonra gidecek ve en fazla 1 ay ayrı kalıcaz 🥲🥲 ama umarım hiç gerek kalmaz 🥲🥲

evet planlanan buydu basta 🥲🥲 esim doğuma gelecek ve hem yıllık iznini hem de babalık iznini yanımızda kullanacak ama sonuc olarak işe geri dönmek zorunda kalacak şubat sonuna kadar 🥲
nihayet devasa kalma sürecinizi şubat sonuna kadar indirgemişsiniz şükür :)
tabiki dönün eşinizle aileniz bayağı görecek torununu
bakarsınız Allah ın izni ile bişey olmaz
kv nerde bu arada aranız iyiyse oda gelir arada

hep yazdim konunuza ailenizin evinde kalmaniz hata. böyle böyle cocuk sanki annenin mali gibi algılanıyor ilk aydan adamlari da cocuk bakımından uzak tutuyor.
ayrica o evde de mutlu degilsin streslisin.
daha uc ay onceden niye gittin ki?
doguma daha cok var. bence git kendi evine. yok yalniz kalamam dersen annen de gelsin.
yolculugu bilemem ama cocuk senin cocugun tabii ki bakarsin. benim ne annem ne ablam yaninda birini istedi. dogdugu andan itibaren esiyle bakti. bence daha bile iyi. isin icine "sen bilmezsin", "sütün yetmiyor" diyen büyükler girmeyince lohusalik sureci daha guzel geciyor insanların

nihayet devasa kalma sürecinizi şubat sonuna kadar indirgemişsiniz şükür :)
tabiki dönün eşinizle aileniz bayağı görecek torununu
bakarsınız Allah ın izni ile bişey olmaz
kv nerde bu arada aranız iyiyse oda gelir arada
aramız iyi değil 😂😂 çağırsam yine gelir ama çağırmam 😂

hep yazdim konunuza ailenizin evinde kalmaniz hata. böyle böyle cocuk sanki annenin mali gibi algılanıyor ilk aydan adamlari da cocuk bakımından uzak tutuyor.
ayrica o evde de mutlu degilsin streslisin.
daha uc ay onceden niye gittin ki?
doguma daha cok var. bence git kendi evine. yok yalniz kalamam dersen annen de gelsin.
yolculugu bilemem ama cocuk senin cocugun tabii ki bakarsin. benim ne annem ne ablam yaninda birini istedi. dogdugu andan itibaren esiyle bakti. bence daha bile iyi. isin icine "sen bilmezsin", "sütün yetmiyor" diyen büyükler girmeyince lohusalik sureci daha guzel geciyor insanların
esim il dısı göreve gideceği ve kar yağacağı için kasım ayında geldik ama ben de pişmanım zaten. keske kendi evimde tek basıma bekleseydim bu kadar stres olmazdım büyük ihtimalle 🥲😂 su an kimse benimle gelemez malesef, ben de çok istemiyorum açıkcası. eğer bebekle yolculuk yapmamızda doktor bir sorun görmezse gidicez insallah 🥲

evet eğer doktor da onay verirse öyle yapıcaz. umarım sağlıklı doğar ve yolculuk yapmamızda bir sorun görülmez. aksi durumda da esim doğumda 20-25 gün yanımızda kalacak. sonra gidecek ve en fazla 1 ay ayrı kalıcaz 🥲🥲 ama umarım hiç gerek kalmaz 🥲🥲
Bebek sağlıklı olur insallah canım sorun olmaz benim ablam amerikada doğum yaptı 3 hafta sonra pasaportu cıkınca bebişin ucakla geri döndüler. İçini ferah tut 🌼

Ben eşinizin izni bitince geri dönmenizden yanayım. bi çocuk yanyana olan eşleri bile şöyle bi sallarken ayrı kalmanız bana doğru gelmiyor. Belki portbebe edinip ya da kiralayıp yolun güvenli sayılabilen yerlerinde bebeği biraz orda yatırarak hep oto koltuğuna mecbur bırakmamış olursunuz. Hem bebek içinde daha iyi olur. Doğumdan sonra 20 gün hem sizin sezaryen bile olsatoparlanmanız hem bebeğe alışmanız için uygun bi süre. Lütfen eşinizi bu süreçten ayrı tutmayın, bi baba için bağ kurmak adına en önemli zamanlar bu zamanlar. He doktorunuz onay vermezse, sizin doğum sonrası sağlığınız elvermezse tabiki toparlanana kadar gitmeyin. 3-4 aylık daha hareketli bi bebekle yolculuk yapmaktansa yenidoğanla yolculuk yapmayı tercih ederim ben. Sağlıkla gelsin inşallah 🌼

Kızlar iyi geceler 🥰🥰

Benim de bebeğim şubatta doğdu. 🥰
Ailenizin yanına gitmeden sorsaydınız kesinlikle evinizde kalın derdim. Neyse şimdi artık gitmişsiniz bir kere.

Mutlaka ama mutlaka eşinizle eve dönün. Biz kadınlar karnımızda taşıdığımız süre boyunca zaten bağ kuruyoruz. Eşimiz ise bebekle o bağı, bebek doğduktan sonra, kucağına ne kadar alırsa, beslenmesine ne kadar yardım ederse, gazını ne kadar çıkarırsa, banyosuna yardım ederse öyle kuruyor. Siz ailenizle bebeğin ilk aylarını geçirdikten sonra eşinize “bu da bebek” diye verdiğinizde o bağ gecikmiş olacak. Adam belki sonradan da öyle aktif olarak bebeğin hayatına girecemeyecek.

Siz şimdiden rahat edemiyorsunuz, bebekle huysuz dedeyle yeni doğum yapmış insan olarak kafanız hiç götürmeyecek.
Zaten ağustosta aynı yere taşınacakmışsınız. İnanın yeni doğmuş bebeğin çok da sevilecek bi tarafı olmuyor. Besle altını al gazını çıkar, ağustosta tam tatlı zamanları olacak o zaman severler.

Ben bebekle çok uzun yol yaptım. En kolayı yeni doğan zamanı. Uyuyor ve besleniyor. Tek ihtiyacı sizsiniz. Ek gıdası yok sıkılması yok . Ergonomik bir araba koltuğu (mümkünse yatabilen) alın. 2-3 saatte bir mola verin ve bebeği kucağınıza alın. Omurga sağlığı için o araları sık verin sadece.

Benim de bebeğim şubatta doğdu. 🥰
Ailenizin yanına gitmeden sorsaydınız kesinlikle evinizde kalın derdim. Neyse şimdi artık gitmişsiniz bir kere.

Mutlaka ama mutlaka eşinizle eve dönün. Biz kadınlar karnımızda taşıdığımız süre boyunca zaten bağ kuruyoruz. Eşimiz ise bebekle o bağı, bebek doğduktan sonra, kucağına ne kadar alırsa, beslenmesine ne kadar yardım ederse, gazını ne kadar çıkarırsa, banyosuna yardım ederse öyle kuruyor. Siz ailenizle bebeğin ilk aylarını geçirdikten sonra eşinize “bu da bebek” diye verdiğinizde o bağ gecikmiş olacak. Adam belki sonradan da öyle aktif olarak bebeğin hayatına girecemeyecek.

Siz şimdiden rahat edemiyorsunuz, bebekle huysuz dedeyle yeni doğum yapmış insan olarak kafanız hiç götürmeyecek.
Zaten ağustosta aynı yere taşınacakmışsınız. İnanın yeni doğmuş bebeğin çok da sevilecek bi tarafı olmuyor. Besle altını al gazını çıkar, ağustosta tam tatlı zamanları olacak o zaman severler.

Ben bebekle çok uzun yol yaptım. En kolayı yeni doğan zamanı. Uyuyor ve besleniyor. Tek ihtiyacı sizsiniz. Ek gıdası yok sıkılması yok . Ergonomik bir araba koltuğu (mümkünse yatabilen) alın. 2-3 saatte bir mola verin ve bebeği kucağınıza alın. Omurga sağlığı için o araları sık verin sadece.
evet yolculuk konusunu iyi bir doktorla görüsüp tüm yolculuğu bebeğin en rahat edebileceği şekilde planlıycaz inşallah 🥲🥲 su an tecrübemiz yok bakalım doktor ne derse o olacak 🥲🥲

esim il dısı göreve gideceği ve kar yağacağı için kasım ayında geldik ama ben de pişmanım zaten. keske kendi evimde tek basıma bekleseydim bu kadar stres olmazdım büyük ihtimalle 🥲😂 su an kimse benimle gelemez malesef, ben de çok istemiyorum açıkcası. eğer bebekle yolculuk yapmamızda doktor bir sorun görmezse gidicez insallah 🥲
birsey olmaz ya. yorumda yazmislar ya insanlar abd pasaportu icin 16 saat ucuyorlar cocukla. siz birkac saat sicak arabada olacaksiniz. bol bol emzirir götürürsünüz

birsey olmaz ya. yorumda yazmislar ya insanlar abd pasaportu icin 16 saat ucuyorlar cocukla. siz birkac saat sicak arabada olacaksiniz. bol bol emzirir götürürsünüz

Ucakta port bebe ihtimali var yengec, ve ters gitmiyor. Ama oto koltugunda ters p
Omurgaya ciddi zarari var. Kucaga aldigi her an risk ucakla cok farki var

Ucakta port bebe ihtimali var yengec, ve ters gitmiyor. Ama oto koltugunda ters p
Omurgaya ciddi zarari var. Kucaga aldigi her an risk ucakla cok farki var
ters derken neyi kasdediyorsun? aileler zaten bebek biraz buyuyene kadar oto koltugunu bebek arka cama bakacak sekilde ters kullaniyorlar.

Back