• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan bebekle yolculuk ve yalnız kalma.

Ben yazılanları okumadım. Ama bu biraz karaktere bağlı. Eğer hassas bir insansa ilk bebek çok zor gerçekten hem de ilk bir ayı. Sonrası alışılır ama ben yeni doğum yapan birinin yanında ona yemekte ev işinde ya da bebek bakımında yardım edecek birinin olması gerektiğini düşünüyorum. Anne özellikle ilk bebekte hem fiziksel hem de ruhsal büyük sıkıntılara giriyor. Ben ilk defa doğum yapan birini görmedim birçok kişiye şahit oldum. Eşinin yanına giderse bile en azından anne ya da kayınvalidenin bir müddet yanında bulunması gerekiyor bana göre. Bazı kadınlar doğum yapınca büyük bunalımlara girebiliyor. Halüsinasyon görebiliyor ya da bazı şeyleri çok büyütebiliyor. Lohusalık herkeste aynı işlemiyor. Daha yenilerde doğum yapan birisi eşiyle zerre problemi olmadığı halde eşiyle boşanmak istedi lohusayken. Sonrasında dedi ki ben neden böyle yapmışım bilmiyorum. Yani sizde burada duyduklarınızı ya da deneyimlerinizi genele yayamazsınız. Bunlar insandan insana değişiklik gösterir. Hele ki konu sahibi belli ki imkanların olmadiği ve hiçbir tanıdığının olmadiği bir şehirde yaşıyor. İki kez düşünmek lazım
Iç açtın 🧿

Kızlar iyi geceler 🥰🥰
Her sey istediğimiz gibi ilerlerse subatın ilk haftası doğum yapıcam (40 haftayı doldurursa🙄) ve gebeliğin son aylarında iyi bir hastaneye ulaşım imkanımız olsun diye ailemin yanına geldim bir ay önce.

Aslında bizim planladığımız Nisan ayına kadar bebeğimle burada kalmaktı. Hem bebeğim kendini biraz toparlar hem de ramazan bayramında esim gelir ve beraber döneriz diye düsünüyorduk. Nisan ayında da ablamın nikahı var ayrıca ona da katılacaktık.

Ama su an bu süreç beni çok yordu. Esimden, evimden ayrı olmak, ne kadar anne evi de olsa kendini rahat hissedememek… İlk zamanlar daha kötüydüm her gün ağlıyordum. Şükür simdi daha iyiyim ama yine de evime gitmek istiyorum. Hatta bir ara geri dönüp doğumu yasadığımız sehirde yapmayı bile göze almıştım.

Ekstra olarak da esim yalnız. Su an iş yerinde yiyor, sevdiği yemek çıkmazsa dısarıdan söylüyor. Ama her gün midesi rahatsız. O sikayet etmiyor ama ben huzursuzum. Ramazan ayında en azından iftarımızı, sahurumuzu beraber evimizde yapalım istiyorum. Ayrıca bebeğim dünyaya alışırken de babası etrafında olsun istiyorum.

Esimle bu durumları konustuk ve subatın sonunda birlikte dönelim diye düsündük. Ama su an ailemin bu konudan haberi yok 😂 Onlar da ilk torunları olacağı için çok heyecanlı, hayal kırıklığı yaratmak da istemiyorum. Sizce esimle birlikte gitsem bencillik etmis olur muyum?

İkinci olarak da yenidoğan bir bebekle 8-9 saat araba yolculuğu Subat ayında sizce mantıklı mı? Tabii ki o zaman tekrar doktoruna sorup ona göre ilerleyeceğiz ama daha çok mental açıdan demek istiyorum 🙄😂 Kedimiz de var bu arada. Ama o zaten araçla yolculuğa sükür ki alışık. Yol boyunca uyuyor.

Üçüncü olarak evimize geri döndüğümüzde artık bebekle yalnız kalıcam. esim 12-24 calisiyor. evde olduğu sürece bebekten önce de ev işlerine yardımcıydı, bebeğe de destek olacağını biliyorum ama sonuc olarak evde uzun saatler yalnız kalıcaz 😂 Ama bir yandan da eninde sonunda bebeğimin tüm bakımını yapmaya bir an önce alışmam lazım. Sürekli zaten yanımda birilerinin desteğiyle ilerleyemem. Sadece daha kırkı çıkmadan yalnız kalsak başarabilir miyim? 🥲

esim de onunla eve dönme fikrine çok yükseldi heveslendi bir de üstüne 😂😂 sizce bizim için en sağlıklısı nasıl olur? Bu arada zaten ağustos ayında ailemin sehrine tasınıcaz insallah. ondan sonra istedikleri kadar torunlarıyla vakit gecirebilirler 🙄🙄😂

Açtığın başka bi konudan hatırlıyorum ablan seni delirtiyor arada galiba ama ablan gelse sizinle jdkfk ya da herhangi bir kuzenin arkadaşın vs kalsa yanında. Eş desteği çok önemli. Benim de yanımda kimse yoktu eşimin annesi de kendi annem de yoktu. Eşim bebekle ilgilenirken yemek yaptım yapabildiğim kadarıyla temizlik duş.
He çok mu zor dersen bence yaparsın ana olunca alışıyorsun 🥲😂 zaten ilk günler uyku beslenme ve gaz çıkarma üçgeni içinde geçiyor

esim doğumda ve sonrasında 20-25 gün yanımızda olacak zaten. su an karar vermeye calistiğimiz esimle evinize mi dönelim yoksa 1 ay daha ailemin yanında kalıp öyle mi evime döneyim 😂
Eşinle evinize dönün. Asıl bencillik bebeği babasından ayrı tutmakla olur. Aylarca uzak durmaya nasıl tamam dediniz ikiniz de anlamıyorum.

Bebek ilk aylar yiyor içiyor mıçıp uyuyor bakamayacak bir şey yok, adamın çocuğuna alışması lazım altını alacak giydirecek beraber yıkayacaksınız.

Oto koltukta 1 saatten fazla duramıyor bebekler, sık sık ara vermeniz gerekiyor doktorunuza danışırsınız nasıl daha konforlu olur diye.

esim de onunla eve dönme fikrine çok yükseldi heveslendi bir de üstüne 😂😂 sizce bizim için en sağlıklısı nasıl olur? Bu arada zaten ağustos ayında ailemin sehrine tasınıcaz insallah. ondan sonra istedikleri kadar torunlarıyla vakit gecirebilirler 🙄🙄😂
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏
şahsen eşimden ayrı bir şehirde ne doğum yapardım ne de annemin evi dahi olsa başka bir evde aylarca kalmazdım, bence doğumdan sonra doktorunuz da bir sakınca görmezse eşinizle evinize dönün, annelik içgüdüsüyle bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı kendi kendinize öğreniyorsunuz zaten, evinizin sakinliği ve rahatlığında eşinizin de desteğiyle pekala tek başınıza üstesinden gelirsiniz.

Neden 45 dakikadan fazla yatamazlar anlamadım? Yolculukta daha rahat oluyor zaten. Ama bebek koltukları çok terletiyor, sıcak oluyor bezli oldukları için arada mola vermek gerekiyor. Bu arada doğru dediniz bebek koltuğunu ters takıp bebeğin yüzü arkaya bakacak şekilde bağlanıyor. Biz 2 saatte bir mola verip, emzirme, alt değiştirme yapıyorduk, kendimiz de yemek, çay, su gibi ihtiyaçlarımızı gideriyorduk.

Bebegin yattigi koltugun omurgaya etkisi ve ters gitmesinin etkisi sebebiyle
45 dk cok az gelebilir ama 2 saat cok fazla, 30 gunluk bebek o koltukta sabit 2 saat yatamaz en dogru bilgiyi yine doktorlari verecektir

Yazın 25 günlük bebegimle 12 saat yolculuk yaptık.sadece arada kalkıp süt içip uyudu.tabi her bebek farklı benimki normalde de uysaldir.mesela büyük kızım olsa bize yolu zehir ederdi.soyle düşünün sonuçta evde olsaniz da bebek için bişey farketmiyor.ilk ay dünyadan haberi yok.arka tarafa güzel bı yatak falan kurun.o kadar saat pusette kalırsa dayanamaz daha çok küçük.

Kaynananı merak ettim bukadar uzun süreli kalma ve orda doğurma fikrine ne dedi 🤣 benim kaynana hamile iken 2 hafta gittim diye aylarca surat yaptı da 😁 ay bide ilk torun

Muhakkak doğumu yeterli imkanları olan hastanede yapın. Yani annenizin yanına gittiğiniz iyi olmuş . Ondan sonra siz bilirsiniz . Anneniz yanınızda olsa iyi olur tabi ama baba da önemli bebeğin ilk günlerini kaçırmasın . Bir de kendi eviniz daha rahat edersiniz . Yalnız haftalarca hiç uyku olmuyor anneniz olmayacaksa Yenidoğan bakımına babanın yardım etmesi lazım . Evde olduğu zamanlarda o da sizin kadar bakacak .

evet planlanan buydu basta 🥲🥲 esim doğuma gelecek ve hem yıllık iznini hem de babalık iznini yanımızda kullanacak ama sonuc olarak işe geri dönmek zorunda kalacak şubat sonuna kadar 🥲
Şubat başı doğum yapacaksın , bir ay önce gitmişsin ailenin evine çok erken ,tabiki bunalirsiniz. Ocak ayı gibi gitseydin daha iyi olurmus

Hiç olur mu öyle şey. Bir baba bunu nasıl kabul eder anlamıyorum. Bebeğinin büyüdüğünü görmemeyi bir insan nasıl kabul eder.
Babalar kabul eder seve seve niye etmesin ki ?
Çoğu baba sorumluluk almak istemiyor gece uykum bölünsün istemiyor oh mis gibi
Annede buna razı
Ama anne 1 yıla eşim çocukla ilgilenmiyor diye şikayetlenir

Bir bebeğin annesi kadar babasına da ihtiyacı var. Sonra bu baba ve çocuk neden baglanamiyor deme . O ilk günlerini adam neden kaçırsin ? Yani bunu kabul eden baba da ilginç geliyor bana . Benim kardeşim iki hafta kaldı benimle kızım şimdi bizden sonra en yakın onu hisseder. Kokusunu çok duyduğu için belki . Sen cocugundan neden bunu alacaksın ? Sezeryan doğum yaptım çocuğu çıkardılar yukadda esim bir saat yalnız yenidogan çocuğa bakti . Gerekirse ilk torunlari olduğu için annen gelsin doğum yaptığım şehre . Babasından çocuk mu ayrılır bakmayı öğreneyim diye . Gerçekten açın güvenli bağlanma nedir çocuk ve ebeveyn için bir bakın. Çocuğu anne ve baba kucakta tutmalı. Adamın da baba olduğunu anlaması gerekiyor ya hani

Babalar kabul eder seve seve niye etmesin ki ?
Çoğu baba sorumluluk almak istemiyor gece uykum bölünsün istemiyor oh mis gibi
Annede buna razı
Ama anne 1 yıla eşim çocukla ilgilenmiyor diye şikayetlenir
Ondan sonra sadece karısının çocuğu ve onların ilk torunu olarak kalır . Emek vermeden nasıl belirli duygular oluşacak bağ kuracak . Erkeklerde bu hormonlar doğduktan sonra bakimvererek salgılanıyor zaten

Kızlar iyi geceler 🥰🥰
Her sey istediğimiz gibi ilerlerse subatın ilk haftası doğum yapıcam (40 haftayı doldurursa🙄) ve gebeliğin son aylarında iyi bir hastaneye ulaşım imkanımız olsun diye ailemin yanına geldim bir ay önce.

Aslında bizim planladığımız Nisan ayına kadar bebeğimle burada kalmaktı. Hem bebeğim kendini biraz toparlar hem de ramazan bayramında esim gelir ve beraber döneriz diye düsünüyorduk. Nisan ayında da ablamın nikahı var ayrıca ona da katılacaktık.

Ama su an bu süreç beni çok yordu. Esimden, evimden ayrı olmak, ne kadar anne evi de olsa kendini rahat hissedememek… İlk zamanlar daha kötüydüm her gün ağlıyordum. Şükür simdi daha iyiyim ama yine de evime gitmek istiyorum. Hatta bir ara geri dönüp doğumu yasadığımız sehirde yapmayı bile göze almıştım.

Ekstra olarak da esim yalnız. Su an iş yerinde yiyor, sevdiği yemek çıkmazsa dısarıdan söylüyor. Ama her gün midesi rahatsız. O sikayet etmiyor ama ben huzursuzum. Ramazan ayında en azından iftarımızı, sahurumuzu beraber evimizde yapalım istiyorum. Ayrıca bebeğim dünyaya alışırken de babası etrafında olsun istiyorum.

Esimle bu durumları konustuk ve subatın sonunda birlikte dönelim diye düsündük. Ama su an ailemin bu konudan haberi yok 😂 Onlar da ilk torunları olacağı için çok heyecanlı, hayal kırıklığı yaratmak da istemiyorum. Sizce esimle birlikte gitsem bencillik etmis olur muyum?

İkinci olarak da yenidoğan bir bebekle 8-9 saat araba yolculuğu Subat ayında sizce mantıklı mı? Tabii ki o zaman tekrar doktoruna sorup ona göre ilerleyeceğiz ama daha çok mental açıdan demek istiyorum 🙄😂 Kedimiz de var bu arada. Ama o zaten araçla yolculuğa sükür ki alışık. Yol boyunca uyuyor.

Üçüncü olarak evimize geri döndüğümüzde artık bebekle yalnız kalıcam. esim 12-24 calisiyor. evde olduğu sürece bebekten önce de ev işlerine yardımcıydı, bebeğe de destek olacağını biliyorum ama sonuc olarak evde uzun saatler yalnız kalıcaz 😂 Ama bir yandan da eninde sonunda bebeğimin tüm bakımını yapmaya bir an önce alışmam lazım. Sürekli zaten yanımda birilerinin desteğiyle ilerleyemem. Sadece daha kırkı çıkmadan yalnız kalsak başarabilir miyim? 🥲

Senin çok erken gitmen bence hataydı. Kalacaksan doğum sonrası kalacaktın. Valla normal şartlarda bakarsın tek başına ama bir doğur hele bakalım. Bebeği bir gör, sen nasıl olacaksın bakalım sezaryen normal doğum? Hiç belli olmaz. Dikişin falan iyi olacak mı? O yolu gidecek gücün olacak mı kucakta bebekle? Bebek uysal sakin mi kolik mi olacak? Doğmadan bir şey belli olmaz açıkçası. Bakma kısmına gelirsek öyle ya da böyle kendin bakacaksın ama kimisi daha nazlıdır desteğe çok ihtiyaç duyar kimisi de rambo gibidir her şeyi yapar. Lohusa olacağın için hiç belli olmaz nasıl geçeceği. Eşin de destek olur illa ama o evrede genelde kadınlar kocalarını boğmak evden kovmak falan istiyor :D hormonlardan ötürü. Bilemedim ben sen de duygusalsın emin olamadım ben.
Mecbur kalınca tabi her şeyi yüklenip yaparsın orası ayrı bir mesele analık gücü geliverir

Ayrıca eşimle donecegimj aileme söylemedim zaten ailemin yanına tasinacagiz gibi laflariniz da belli ki hala ailenizin küçük kizisiniz ama artık büyüyün. Çünkü bir çocuk dünyaya getiriyorsunuz. Geliştiren Anne Baba kitabını okuyun lütfen . Doğumla ilgili hep öneriyorum Osman Gönülal hhoca var YouTube da zaten ne yapmanız gerektigini anlatıyor . Orada da görürsünüz neden babasının yanında olması gerektiğini çocuğun . Gerçekten bol bol çocuk gelişim kitabı okuyun . Siz ayrı bir aile oldunuz. Sonra çok büyük sıkıntılar yaşarsınız bu kafayla . Önce kendi kurdugunuz aile gelsin. Babasının daha çok hakki var sizin ailenizden . Önce ailenizin torunu , siz ailenizin çocuğunuz mantığıyla mi mantıksızligiyla mi desem hareket ederseniz olan çocuğa olur

Back