• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidogan bebek ayrı odada olur mu ?

Yenidoğan çok sık beslenme ister.Yan odadaki bebeği nerdeyse her 2 saatte bitki bazen saat başı da olabiliyo bu nasıl besliceksiniz.Ayrica ben bu kadar küçük bi bebegin yalnız kalmasına karşıyım.Benim 15 aylik kızım doğduğundan beri yatagimizin hemen yanındaki park yatağında uyuyo.Ayri odaya koyamam hazır değilim😀

Yenidoğan çok sık beslenme ister.Yan odadaki bebeği nerdeyse her 2 saatte bitki bazen saat başı da olabiliyo bu nasıl besliceksiniz.Ayrica ben bu kadar küçük bi bebegin yalnız kalmasına karşıyım.Benim 15 aylik kızım doğduğundan beri yatagimizin hemen yanındaki park yatağında uyuyo.Ayri odaya koyamam hazır değilim
Zaten normalde ilk 6-7 ay yanımda yatırmayı düşünüyorum ama sonra ayırmayı düşünüyorum ekstrem bir durum gelişmezse. Ama oda çok küçük yatagın yanına park yatak sıgmaz daha minik bişey lazım onu çözersek sıkıntı yok

Bebek bebegi tutmaz malesef. Bazi bebeklerin buyuk uyku sorunu oluyor. Kimi cok gazli kimi cok alerjik oluyor ve gece boyu destekle uyuyabiliyorlar. Sanirim bir cogu boyle oluyor. Benimkiler ikide iki boyle mesela. Ilk zamanlar ozellikle oyle yorucu oluyor ki yanindaki bebege uyanirken bile cok zorlaniyor insan. Ve bazi bebekler emerek uyur, bebek uykuya donene kadar yaninda uyanik beklemek cok yorucu olacaktir. Ben bebegimi yanimda yatirdim, uyandiginda yattigim yerde emzirerek uykuya devam ettim. Insallah sizin bebeginiz cok kolay buyur ama kendinizi diger turlusune de hazirlayin, o hayal kirikligi baska bir seye benzemiyor 🥲

yenidoğan bebeğin yatağı anne kucağıdır. bırakın ayrı odada yatmayı, bol bol kucaklanması gereken bir dönem. zamanı gelince hepsinin odası da yatağı da ayrılıyor. ilk 3 ay gebeliğin 4. trimesteri olarak geçer, bebek kendisini annesinin bir parçası zanneder. güvenli bağlanma için bol temas şart uyku, uyanıklık farketmiyor.

yenidoğan bebeğin yatağı anne kucağıdır. bırakın ayrı odada yatmayı, bol bol kucaklanması gereken bir dönem. zamanı gelince hepsinin odası da yatağı da ayrılıyor. ilk 3 ay gebeliğin 4. trimesteri olarak geçer, bebek kendisini annesinin bir parçası zanneder. güvenli bağlanma için bol temas şart uyku, uyanıklık farketmiyor.
Biliyorum

Sorunumuz aynı bir odada yatak benim de diger odada dolap. Yatak odasina beşik sadece camın önüne koyulabiliyor ordan da soğuk geliyor yazin da klima ustunde. Odada bizim yatagin şeklini degistirme imkanim yok başka turlu sığmıyor. Yenidogan doneminde park beşigi salona koydum 6 ay koltukta yattim o da beşiğinde yattı. Sonra oğlumla yatmaya alistik ele avuca gelip dönmeye başlayınca bizim buyuk yatakta bebekle ben yatiyoruz bazı günler de babasıyla yatiyor ben salona geciyorum. Bu evde baska çare yok malesef. Hayirlisiyla taşıncam umarim şu evden

Benim eski ev o kadar küçüktü ki komodin bile yoktu odada ona ragmen yatak koyacak yerim yoktu. mecbur kendi odasinda yatiriyordum. Ev kucuk oldugu icin odasina iki adimda gidiyodum.
Zaten bebegi koydun, uyumaya gittin diye bir dunya yoktu bizde, gazli bir bebekti. Eski eşle nobetlese uyuyorduk. Ben bir sorun yasamadim bu konuda. 14 aylik oldu, hala ayri odada uyuyor

Kiracıyız Evimiz çok küçük yatak odasına sadece yatak sıgdı diğer odaya da gardrop ve sifonyeri koyduk. Oraya beşik koyucaz bir de ileriki aylarda zaten odasını ayırmayı düşünüyorum ama yatagımın yanında sadece 40 cm falan boşluk var anne yanı bişey sığmayacak gibi ilk 4 ay nasıl yapabilirim ya da odasında yatsa nasıl olur yan oda oldugu için duyarım ağladığında ama olur mu bilemedim sizce öyle olur mu ya da başka ne yapabilirim
Çok yorucu olur sürekli uyanıyor bebek ve kalkıp başka odaya geçmek geri yataga dönmek yorar şuan duyarım diyorsunuz ama ilk aylar çok uykusuz geçiyor yani derin uyuyup duymama durumu yaşanabilir bakın böyle minik beşikler var alabilirsiniz ilk 6 ay idare eder sonra duruma göre zaten odası ayırabilirsiniz sizin için baktım genişlik 45 cm diyor sıgmaz mı yanınıza. ilk aylar riskli korkutmak istemem ama bebek ölümleri çok görülüyor kusup bogulma vs olabiliyor yanınıza gözünüzün önünde olması her zaman daha iyi hiç bişey şıgmıyo olsa dar Bi odam olsa en kötü yere güzel bir yatak yapar oraya yatırırım ben tavsiye etmem yani öyle ayrı odada olmasını

Eklentiler

• Screenshot_20230227-221944.jpg
    Screenshot_20230227-221944.jpg
    71,4 KB · Görüntüleme: 39
2 yaş değil de 6-7 ay yanımda yatıracaktım sonra kendi kendine uyuması için uyku eğitimi verip odasını ayırmayı düşünüyordum ama yatagın yanına sıgacak kadar minik anne yanı beşik var mı acaba
Ya samimi şekilde yorum yapayım çocuk büyütürken şöyle yapıcam böyle planlıyorum diye bunu hepimiz yapıyoruz ama çogumuz o planları uygulayamıyor çünkü her çocuk farklı öyle kitaba göre plana göre gitmiyor bence siz şimdi anne yanına olacak alternatif bişeyler ayarlayın bu oda ayırma vs gibi durumları da zamanı geldiginde bebeginize göre karar verirsiniz

Evet bende ilk 6-7 ay yanımda yatırmayı düşünüyorum ama şuan düşünüyorum nasıl yapabilirim diye ama sonra ayırıcam odasında uyusun yine gece kalkar ilgilenirim sonrasında ayırmak için zorlanıyor kimisi çocuk anne babayla yatmak istiyor odasında uyumak istemiyor falan
Güvenli baglanma olursa kolay alışıyor çocuk o yanına yatırma alışır ayrılmaz sözleri dogru degil benim büyük oglumu ben koynumda uyuttum doğduktan sonra hatta diş çıkarma vs dönemi gögsümde uyurdu ama odasını alır almaz kendi odasına geçirdim bizimle yatmak istemedi bazen özlüyorum sarılıp uyumayı ama istemiyor

Son düzenleme:
Ek gıdaya başladıktan sonra gece emmeyi azaltıyorlar sanırım bebeğin gelişimi de iyiyse değil mi

Bebeğine göre değişiyor ya. Ben 7 aylık işe başladım. 1 yaşına kadar geceleri beni Sömürdü. Normalde ilk 6 ay rahattık biz geceleri. İşe başladıktan sonra Memem açık uyuyordum artık uyanıp emip geri uyuyordu. Bütün gün emmediği için hasret gideriyordu diye düşündüm.
Bunları moral bozmak için anlatmıyorum yanlış anlama. Bunlar çok değerli günler. Yine olsun yine sabaha kadar yanımda yatırayım emzireyim. Her bebek farklı her anne farklı. Bu süreç sürprizlerle dolu. Robot değiliz hiçbirimiz. İlk 1 sene o kadar kıymetli ki. Onun kokusuyla uyumak paha biçilemez bir şey. Anneyle güvenli bağlanma tamamlanırsa vakti gelince odasına da gider.
bir de video bırakayım.

Dediğim gibi tek bir doğru yok bence bu konuda. Herkes içine sineni yapmalı. Anne bebek arasında ortak alınacak bir karar :)

Kiracıyız Evimiz çok küçük yatak odasına sadece yatak sıgdı diğer odaya da gardrop ve sifonyeri koyduk. Oraya beşik koyucaz bir de ileriki aylarda zaten odasını ayırmayı düşünüyorum ama yatagımın yanında sadece 40 cm falan boşluk var anne yanı bişey sığmayacak gibi ilk 4 ay nasıl yapabilirim ya da odasında yatsa nasıl olur yan oda oldugu için duyarım ağladığında ama olur mu bilemedim sizce öyle olur mu ya da başka ne yapabilirim
Benim bir arkadasim oyle buyuttu. Iki cocugu var. mis gibi de buyuduler. Aylarca emzirdi. Olur yani neden olmasin.

Bence kucucuk bir anne yani da edinebilirsiniz. Siz rahat edersiniz. Gece kalkip yan odaya gitmek zor gelir diye dusunuyorum.

Bebek reflü yatakları var ben ilk aylar beşiğe koymayip o yatağı kendi yatağımizin üstüne koyarak kullanmayı düşünüyorum 2saatte bir kalkicaksiniz zaten başka bı odaya gitmek ekstra bı zaman kaybı biraz bile dalıp uyumaya vaktiniz de enerjiniz de kalmaz

Bebeğine göre değişiyor ya. Ben 7 aylık işe başladım. 1 yaşına kadar geceleri beni Sömürdü. Normalde ilk 6 ay rahattık biz geceleri. İşe başladıktan sonra Memem açık uyuyordum artık uyanıp emip geri uyuyordu. Bütün gün emmediği için hasret gideriyordu diye düşündüm.
Bunları moral bozmak için anlatmıyorum yanlış anlama. Bunlar çok değerli günler. Yine olsun yine sabaha kadar yanımda yatırayım emzireyim. Her bebek farklı her anne farklı. Bu süreç sürprizlerle dolu. Robot değiliz hiçbirimiz. İlk 1 sene o kadar kıymetli ki. Onun kokusuyla uyumak paha biçilemez bir şey. Anneyle güvenli bağlanma tamamlanırsa vakti gelince odasına da gider.
bir de video bırakayım.

Dediğim gibi tek bir doğru yok bence bu konuda. Herkes içine sineni yapmalı. Anne bebek arasında ortak alınacak bir karar :)

Rahmetli Doğan Cüceloğlu an ne kadar benziyor sesi ve konuşma tarzı 🥹

İki taraftaki de komodinleri kaldırıp yatağın diğer tarafını duvara sıfır konumuna getirseniz de ana yani beşiği girecek yer çıkmaz mı?

İki taraftaki de komodinleri kaldırıp yatağın diğer tarafını duvara sıfır konumuna getirseniz de ana yani beşiği girecek yer çıkmaz mı?
Onlar da sığmadı ki odaya 😕bir tanesi sığdı diğeri diğer odada onun eni kadar anne yanı bulursam onu alıcam bikaç tane baktım onlar sıgar herhalde inşallah 😐

Anne nasıl rahat ediyorsa öyle olur ama henüz doğum yapmadığınızı düşünüyorum çünkü insanın gece defalarca uyanıp bir odadan başka bir odaya adım atacak hali olmuyor.

Back