• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidogan bebek ayrı odada olur mu ?

Bizimkinin boyu kilosu çok iyiydi ama gece azaltamadım. Süt azalmadığı sürece emzirmeyi öyle erken azaltabileni de hiç görmedim. İnşallah planladığınız gibi olur ama bu gerçeklere de hazırlıklı olun. 😁
Bilmiyorum ki azaltır mıyım onu düşünmedim ama 6-7 aydan sonra odasını ayırmayı planlıyorum. Bebekler plana uymaz tabi o zaman bakıcaz durumlara 😅

6-7 ay yanımda sonra odasında düşünüyorum normalde. Çünkü biraz daha büyüdüklerinde anne babayla yatmak istiyorlar gitmek ayrı yatmak istemiyorlar ayırmak zor oluyor
Biz gece yanımıza sadece uyumadığı zaman sevmek için aldık. Gece yanımızda hiç uyumadı.

Ama gündüz hep ikimiz yattık. Zaten o çok minik, benim de hep yatma ihtiyacım var, iyi olmuştu. Ama şimdi gündüz de o odasında ben kendi odamızda yatıyorum.

Evet o zaman düşündüğümüz gibi olmayacak diş çıkarma dönemi vs huyları değişiyor bakalm nasıl olacak biraz da eş desteği lazım tabi

Eş desteği gerçekten çok önemli.
Bizde ikizler olduğu için ancak yetişebiliyoruz ama tek çocuk daha kolay, halledersiniz gözünüz korkmasın hiç.

Sadece her çocuk farklı. Mesela gündüz kızım salıncakta uyuyor, oğlum yastığını alıp kendisi uyuyor. Oğlum acıkınca ortalığı inletiyor kızım bekliyor. O yüzden evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor ama kontrollü gitmeniz tabii ki önemli.

İlk 6 ay hiç kucakta sallamadım, mamayı içirip bez değiştirip yataklarıyla beraber beşiğe koyuyorduk, 6. ayda güncelleme geldi önünü alamıyoruz.😄

Bizde ikizler olduğu için ancak yetişebiliyoruz ama tek çocuk daha kolay, halledersiniz gözünüz korkmasın hiç.

Sadece her çocuk farklı. Mesela gündüz kızım salıncakta uyuyor, oğlum yastığını alıp kendisi uyuyor. Oğlum acıkınca ortalığı inletiyor kızım bekliyor. O yüzden evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor ama kontrollü gitmeniz tabii ki önemli.

İlk 6 ay hiç kucakta sallamadım, mamayı içirip bez değiştirip yataklarıyla beraber beşiğe koyuyorduk, 6. ayda güncelleme geldi önünü alamıyoruz.😄
Allah kolaylık versin iki bebek zor gerçekten. Aynen her bebek farklı planlıyoruz ama bakalım nasıl olacak belki bambaşka olacak hersey hayırlısı. Gene de kafamda bi düzen belirmeye çalışıyorum öğrenmeye çalışıyorum bişeyler bakalım uygulama kısmında çuvallamayız inşallah 😂

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Gerçekten 2 bebe çok zor…

Allah kolaylık versin iki bebek zor gerçekten. Aynen her bebek farklı planlıyoruz ama bakalım nasıl olacak belki bambaşka olacak hersey hayırlısı. Gene de kafamda bi düzen belirmeye çalışıyorum öğrenmeye çalışıyorum bişeyler bakalım uygulama kısmında çuvallamayız inşallah 😂

İlk 6 ay uygularsın planlarını, mesela odaya beşik ve bi kanepe atarsın alışana kadar orada yatarsın, sonra kendi yatağına geçersin.
Bizde birbirlerini uyandırma olduğu için zorlanıp pes ettik ama ilk aylar kokusu burnundan uzaklaşmasın istiyor insan :)

Sağlıkla gelsin inşallah da, gerisi halloluyor.
Hayırlı doğumlar dilerim🙏🏼☺️

İlk 6 ay uygularsın planlarını, mesela odaya beşik ve bi kanepe atarsın alışana kadar orada yatarsın, sonra kendi yatağına geçersin.
Bizde birbirlerini uyandırma olduğu için zorlanıp pes ettik ama ilk aylar kokusu burnundan uzaklaşmasın istiyor insan :)

Sağlıkla gelsin inşallah da, gerisi halloluyor.
Hayırlı doğumlar dilerim🙏🏼☺️
Teşekkürlerr size de Allah kolaylık versin bebeklerinize güzel ömür versin😇

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Gerçekten 2 bebe çok zor…
Allah razı olsun arkadaşım, vallahi çok zor ama öyle böyle geçiyor zaman. Az ağlamadım “ben bu çocuklara bakamıyorum, ben uyuduğum günlerimi istiyorum” diye 😂😂 ama zaman su gibi geçiyor vallahi🙏🏼

Yatak odanızda başka bişey varsa onu kaldırıp ufak bir bebek yatağı koyabilirsin bence en kötü bitane bebek yuvası alıp içine koyarsın yatağına koy beraber yat çok kalkar zaten bebek daha☺️🧿 arkadaşlarda yazmış zaten ..Allah hayırlı etsin sağlıkla büyüsün 🙏🏼

Allah razı olsun arkadaşım, vallahi çok zor ama öyle böyle geçiyor zaman. Az ağlamadım “ben bu çocuklara bakamıyorum, ben uyuduğum günlerimi istiyorum” diye 😂😂 ama zaman su gibi geçiyor vallahi🙏🏼
Amin inşallah arkadaşım. Allahım hepimizden razı olsun inşallah canım.

Kaç aylık oldular?

Konuyu da bozdum kusura bakma N Nedesemolmuyor1

Amin inşallah arkadaşım. Allahım hepimizden razı olsun inşallah canım.

Kaç aylık oldular?

Konuyu da bozdum kusura bakma N Nedesemolmuyor1

15 aylık oldular sayılır, gündüz daha zor geçse de geceleri rahatladık, gece uykusunu alınca insan daha kolay hallediyor:)

Yatak odanızda başka bişey varsa onu kaldırıp ufak bir bebek yatağı koyabilirsin bence en kötü bitane bebek yuvası alıp içine koyarsın yatağına koy beraber yat çok kalkar zaten bebek daha☺️🧿 arkadaşlarda yazmış zaten ..Allah hayırlı etsin sağlıkla büyüsün 🙏🏼
1 tane çekmece var onun genişliği kadar bişey koyabilirim varsa. Aynen yazdılar reflü yatagı kafama yattı bulamazsam bişey onu koyarım . Teşekkür ederim 🤩

Back