- 7 Mart 2019
- 2.972
- 1.470
- 133
- 32
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
-
Evet olabilir. Aynen yorulunca insan düşündüğün gibi yapamıyorsun her zaman. Hemen açılır mı uykusu emmeye başlayınca geri dalmıyor muBende sizin gibi düşünüyordum bu arada.
Hayatta yanımda yatırmam, odalarında uyuyacaklar diyordum ama çocuğun istediği oluyor daha çok. Yorulacaksınız çünkü, gece 2-3 saatte bir odasına gitmek zor gelecek çünkü mırıldandığı an doyurunca uykusu açılmıyor bebeğin ama duyup, uyanıp gidene kadar ağlarsa uykusu da açılıyor. Reflü yatağı alıp çocuğun durumuna göre devam edersiniz
Ek gıdaya başladıktan sonra gece emmeyi azaltıyorlar sanırım bebeğin gelişimi de iyiyse değil miBen de çalıştığım için gece ayıramıyorum aslında. Çok özlüyorum çünkü. Gündüz bakıcısıyla kendi odasında uyuyor. Gece de uykuya kendi odasında gidiyor. Sonra ben yanıma alıyorum.
Bir de emen bebek çalışan anneye gece yapışıyor. Ama uyku eğitimi aldırırsanız zaten gece emzirmesini kesmiş olursunuz zaten.
40 ından sonra bebek emmek için uyandıgında geri uyuması zor oldu muAyni sorun bende de vardi ilk gunler bebegimin odasinda koltuk var orda yattm ama zor oldu sonrasinda bebek hamaklari yatagimin yanindaki bosluga sigdi ondan aldm.40imiz cikinca hem kizimin daha rahat yatmasi icin odasinda besigine yatirmaya basladim kendimde yan odada yatagimda yattim ve her sesini duydum annelik oyle bir sey ki hic bir seyi duymayan ben kizimin sesini hemen duydum ki benim uykum normalde cok agirdir.tabi bunun bebeklede alakasi var benim kizimin gaz,gece huzursuzlugu yoktu bir rahatsizligi olmadigi surece tabiki su an 17 aylik ve odasinda uyuyor
Hayaller, hayatlar…2 yaş değil de 6-7 ay yanımda yatıracaktım sonra kendi kendine uyuması için uyku eğitimi verip odasını ayırmayı düşünüyordum ama yatagın yanına sıgacak kadar minik anne yanı beşik var mı acaba
Bu çok genel bir soru ne cevap versem inanin yanlış olur benim kızım cok sakin karni tok alti temizse uyku konusunda beni hic yormadi umarim sizinde oyle olur40 ından sonra bebek emmek için uyandıgında geri uyuması zor oldu mu
Bu kitabî bilgilere çok da umut bağlamayın. Benimki -ve birçok anneninki- memeye düşkündü mesela. Öyle vakti geldi, hadi bıraktırayım diyemiyorsunuz. İki yıl gece gündüz emdi.Ek gıdaya başladıktan sonra gece emmeyi azaltıyorlar sanırım bebeğin gelişimi de iyiyse değil mi
Yenidogan bebekler sık emer altını fazla kirletir anne kokusunu ister odasını ayırma sallanan anakucagı al fazla yer kaplamaz odasını ayırmak senin için çok zor olurKiracıyız Evimiz çok küçük yatak odasına sadece yatak sıgdı diğer odaya da gardrop ve sifonyeri koyduk. Oraya beşik koyucaz bir de ileriki aylarda zaten odasını ayırmayı düşünüyorum ama yatagımın yanında sadece 40 cm falan boşluk var anne yanı bişey sığmayacak gibi ilk 4 ay nasıl yapabilirim ya da odasında yatsa nasıl olur yan oda oldugu için duyarım ağladığında ama olur mu bilemedim sizce öyle olur mu ya da başka ne yapabilirim
Odasına gardrop koyduğumuz için başka yer kalmadıHayaller, hayatlar…
İlk aylar siz onun odasında yatsanız? Zaten o zamanlar düzen falan kalmıyor evde.
Evet olabilir. Aynen yorulunca insan düşündüğün gibi yapamıyorsun her zaman. Hemen açılır mı uykusu emmeye başlayınca geri dalmıyor mu
İnşallah bana çekerse öyle olur babaya çekerse biraz çekeceğim var ben senin bebeğin gibi çok sakin babamız da çok haşarı bi çocukmuş çünküBu çok genel bir soru ne cevap versem inanin yanlış olur benim kızım cok sakin karni tok alti temizse uyku konusunda beni hic yormadi umarim sizinde oyle olur
Bırakmıycam emzirmeyi ben de gittiği yere kadar emziririm. Doktor önerisiyle gece beslenmesini azaltıyorlarmış sanırım doktora danışırım gelişimi kilo alımı durumuna göre falan gece sadece azaltırım ya da azaltmam bilmiyorum ona o zaman bakarım artıkBu kitabî bilgilere çok da umut bağlamayın. Benimki -ve birçok anneninki- memeye düşkündü mesela. Öyle vakti geldi, hadi bıraktırayım diyemiyorsunuz. İki yıl gece gündüz emdi.
Evet 40 indan sonra hep kendi odasinda yatti benimde ayni kizimin odasi ile aramda bir duvar var.sadece sunu soyleyebilirim nasil baslarsa oyle gidiyor bebekler cok kolay adapte oluyorlar benim kizim 3. Ayindan sonrada desteksiz uyudu tabi kendince destegi var o da agiz silme mendilleri var ya iste o onu eline almadan halen uykuya dalamaz40 ından sonra hep kendi odasında yattı yani ben de olur mu acaba dedim oda yan yana arada duvar var o kadar dip dibe odalar ama olur mu olmaz mı bilemedim sizin olmuş bizim de olur inşallah olmazsa bi formül bulmak lazım 4-5 ay için. Sonra işe başlayacağım için desteksiz uyku ve bireyselliğini ufaktan kazandırmak istiyorum tabi güvenli bağ oluşturarak
O da olabilir ona da bakıyım teşekkürlerYenidogan bebekler sık emer altını fazla kirletir anne kokusunu ister odasını ayırma sallanan anakucagı al fazla yer kaplamaz odasını ayırmak senin için çok zor olur
Bırakmıycam emzirmeyi ben de gittiği yere kadar emziririm. Doktor önerisiyle gece beslenmesini azaltıyorlarmış sanırım doktora danışırım gelişimi kilo alımı durumuna göre falan gece sadece azaltırım ya da azaltmam bilmiyorum ona o zaman bakarım artık
Evet o zaman düşündüğümüz gibi olmayacak diş çıkarma dönemi vs huyları değişiyor bakalm nasıl olacak biraz da eş desteği lazım tabiBen mama verdim çocuklarıma, ilk aylarda evet zaten sürekli uyuyor ama o zaman zaten yanında uyusun istiyorsun. Benim bebeklerim ilk 6 ay koyduğum yerde desteksiz uyuyorlardı mesela ama sonra huy değiştirdiler, gece hemen müdahale etmezsem uykuları açılmaya başladı. 9. Ayda ayırayım dedim, birkaç gün ancak dayanabildim ayrı odada, mecburen geri aldım. Çünkü gündüz sürekli hareket halinde oluyorsun, çocuk, yemek, temizlik, çamaşır.. insan gece rahat uyumak istiyor yani ben öyle istiyordum
Bizimkinin boyu kilosu çok iyiydi ama gece azaltamadım. Süt azalmadığı sürece emzirmeyi öyle erken azaltabileni de hiç görmedim. İnşallah planladığınız gibi olur ama bu gerçeklere de hazırlıklı olun.Bırakmıycam emzirmeyi ben de gittiği yere kadar emziririm. Doktor önerisiyle gece beslenmesini azaltıyorlarmış sanırım doktora danışırım gelişimi kilo alımı durumuna göre falan gece sadece azaltırım ya da azaltmam bilmiyorum ona o zaman bakarım artık
6-7 ay yanımda sonra odasında düşünüyorum normalde. Çünkü biraz daha büyüdüklerinde anne babayla yatmak istiyorlar gitmek ayrı yatmak istemiyorlar ayırmak zor oluyorBilmiyorum da yeni doğan bebeğinize kıyamazsınız bence.
Gerçekten çok aciz oluyorlar….
Bizimkini biz 7.ayda odasına yerleştirdik. Mecburduk. Çünkü psikolojim aşırı derecede bozuldu. Git gide bağımlı olmaya başladım. Fiziksel olarak sağlığım zaten iyi değil, psikolojim de çöktü. Zor dönemler geçirdim maalesef.
İyice düşünüp karar verdik, odasını hazırladık, sonra yerleştirdik,bizimkinin odası bile yoktu düşünün.
Karı koca gecelerce ağlamaktan gözlerimiz acıdı. Aynı odada kokusuna çok alışıyor insan.
Az önce kocamla konuştuk bu felaketten sonra bizim odaya geri mi alsak diye.
Almadık, gene odasında uyuyor yavrumuz.
Deprem dışında ben anne baba bebek hazır olduğunda odanın ayrılması gerektiğini düşünüyorum.
Bana göre 7.aydır, bir başkasına göre 27.aydır, bilemem.
Allahım hepimize eşlerimizle yavrularımızla beraber sağlıklı mutlu olmayı nasip etsin inşallah arkadaşım.
Büyüdükçe durum degisiyor ama uyku konusunda cok sükür ayniyizİnşallah bana çekerse öyle olur babaya çekerse biraz çekeceğim var ben senin bebeğin gibi çok sakin babamız da çok haşarı bi çocukmuş çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?