• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidogan bebek ayrı odada olur mu ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.972
1.470
133
32
Kiracıyız Evimiz çok küçük yatak odasına sadece yatak sıgdı diğer odaya da gardrop ve sifonyeri koyduk. Oraya beşik koyucaz bir de ileriki aylarda zaten odasını ayırmayı düşünüyorum ama yatagımın yanında sadece 40 cm falan boşluk var anne yanı bişey sığmayacak gibi ilk 4 ay nasıl yapabilirim ya da odasında yatsa nasıl olur yan oda oldugu için duyarım ağladığında ama olur mu bilemedim sizce öyle olur mu ya da başka ne yapabilirim

Yenidoğan bebek gece 2-3 saatte bir kalkıp emzirmek gerekir. Gece sizin kokunuzla uyumak ister. Bazı çocuk gelişimciler 2 yaşa kadar odayı ayırmamak gerektiğini bile söylüyor. Bu kişisel bir karar buna bir şey diyemem ama yenidoğan ayrı oda olmaz gibi.
Ben olsam bir marangoza yatağıma monteli bir anne yanı gibi bir şey yaptırırdım o aralığa sığacak.

Yatağınızın yanında komidin varsa onu kaldırıp en ufak boy anne yanı beşiklere bakın derim. İlk aylar bebek için de sizin için de çok zor olur ayrı odalarda kalmak. Sık sık kalkıp beslemeniz gerekecek, ilk aylar 2 saatte bir sonra biraz daha uzar belki ama yine de zorlanırsınız

2 yaş değil de 6-7 ay yanımda yatıracaktım sonra kendi kendine uyuması için uyku eğitimi verip odasını ayırmayı düşünüyordum ama yatagın yanına sıgacak kadar minik anne yanı beşik var mı acaba

Yatağınızın yanında komidin varsa onu kaldırıp en ufak boy anne yanı beşiklere bakın derim. İlk aylar bebek için de sizin için de çok zor olur ayrı odalarda kalmak. Sık sık kalkıp beslemeniz gerekecek, ilk aylar 2 saatte bir sonra biraz daha uzar belki ama yine de zorlanırsınız
bi tane çekmece var sadece o kadar küçük anne yanı beşikler var mı

Marangoza kucuk anne yani besik yaptirin. Zaten ilk 4 ay bebekle yapışık gezeceksiniz 😂

Kiracıyız Evimiz çok küçük yatak odasına sadece yatak sıgdı diğer odaya da gardrop ve sifonyeri koyduk. Oraya beşik koyucaz bir de ileriki aylarda zaten odasını ayırmayı düşünüyorum ama yatagımın yanında sadece 40 cm falan boşluk var anne yanı bişey sığmayacak gibi ilk 4 ay nasıl yapabilirim ya da odasında yatsa nasıl olur yan oda oldugu için duyarım ağladığında ama olur mu bilemedim sizce öyle olur mu ya da başka ne yapabilirim
Ayni sorun bende de vardi ilk gunler bebegimin odasinda koltuk var orda yattm ama zor oldu sonrasinda bebek hamaklari yatagimin yanindaki bosluga sigdi ondan aldm.40imiz cikinca hem kizimin daha rahat yatmasi icin odasinda besigine yatirmaya basladim kendimde yan odada yatagimda yattim ve her sesini duydum annelik oyle bir sey ki hic bir seyi duymayan ben kizimin sesini hemen duydum ki benim uykum normalde cok agirdir.tabi bunun bebeklede alakasi var benim kizimin gaz,gece huzursuzlugu yoktu bir rahatsizligi olmadigi surece tabiki su an 17 aylik ve odasinda uyuyor

Ayni sorun bende de vardi ilk gunler bebegimin odasinda koltuk var orda yattm ama zor oldu sonrasinda bebek hamaklari yatagimin yanindaki bosluga sigdi ondan aldm.40imiz cikinca hem kizimin daha rahat yatmasi icin odasinda besigine yatirmaya basladim kendimde yan odada yatagimda yattim ve her sesini duydum annelik oyle bir sey ki hic bir seyi duymayan ben kizimin sesini hemen duydum ki benim uykum normalde cok agirdir.tabi bunun bebeklede alakasi var benim kizimin gaz,gece huzursuzlugu yoktu bir rahatsizligi olmadigi surece tabiki su an 17 aylik ve odasinda uyuyor
40 ından sonra hep kendi odasında yattı yani ben de olur mu acaba dedim oda yan yana arada duvar var o kadar dip dibe odalar ama olur mu olmaz mı bilemedim sizin olmuş bizim de olur inşallah olmazsa bi formül bulmak lazım 4-5 ay için. Sonra işe başlayacağım için desteksiz uyku ve bireyselliğini ufaktan kazandırmak istiyorum tabi güvenli bağ oluşturarak

İnşallah tabi evet hayaller hayatlar da olabilir 😅

Yok öyle değil aslında bebeği nasıl alıştırırsan alışır sorun yok. Konu tamamen annede bitiyor. 🥰
Bebek olduktan bir süre sonra ondan ayrı uyuma fikri bana saçma gelmeye başladı. Yani 6. Ayda oda ayırma fikrinin aslında çok yeni bir akım olduğunu bize bir şekilde dayatıldığını düşünmeye başladım ben.
Şu an 21 aylık benimki. Hala anne yanı tarzı bir beşikte yanımda. Odası hazır. Odamda uyumak istiyorum diyene kadar göndermeyi düşünmüyorum 😂

Reflü yatağı alıp yanınızda yatırın, çok sık emzireceğiniz için ayrı odaya gitmek zor olur zaten çok küçük. Ben reflü yatağında yatırdım 3-4 ay. 14 aylıklar, biri eşimle biri de benimle yatıyor. İlk başta git gel zor oluyor diye ayıramadık, şimdi onlar gitmiyor 😂

Bebeğim 14 aylık, hala bizim yanımızda uyur. Onsuz ayrı odada uyumak bana suan cok uzak bir fikir. Aynı yerde olmalı yenidoğan daha süt kuzusu yaaaaa
Evet bende ilk 6-7 ay yanımda yatırmayı düşünüyorum ama şuan düşünüyorum nasıl yapabilirim diye ama sonra ayırıcam odasında uyusun yine gece kalkar ilgilenirim sonrasında ayırmak için zorlanıyor kimisi çocuk anne babayla yatmak istiyor odasında uyumak istemiyor falan

Yok öyle değil aslında bebeği nasıl alıştırırsan alışır sorun yok. Konu tamamen annede bitiyor. 🥰
Bebek olduktan bir süre sonra ondan ayrı uyuma fikri bana saçma gelmeye başladı. Yani 6. Ayda oda ayırma fikrinin aslında çok yeni bir akım olduğunu bize bir şekilde dayatıldığını düşünmeye başladım ben.
Şu an 21 aylık benimki. Hala anne yanı tarzı bir beşikte yanımda. Odası hazır. Odamda uyumak istiyorum diyene kadar göndermeyi düşünmüyorum 😂
Sonrasında odasını ayırmakta zorlananlar oluyor çocuk ayrı odada yatmak istemiyor kendi yatagına alışsın istiyorum bi yerden sonra bir de ben işe başlıycam doğum izninden sonra o yüzden desteksiz uyumaya alıştırmak istiyorum yatagına da alışsın ki bi düzeni oluşsun diye düşünüyorum tabi o zaman nasıl olacak bilmiyorum şuan düşüncem bu yönde

Reflü yatağı alıp yanınızda yatırın, çok sık emzireceğiniz için ayrı odaya gitmek zor olur zaten çok küçük. Ben reflü yatağında yatırdım 3-4 ay. 14 aylıklar, biri eşimle biri de benimle yatıyor. İlk başta git gel zor oluyor diye ayıramadık, şimdi onlar gitmiyor 😂
Bu mantıklı aslında olabilir bunu düşünüyüm. Evet sonradan gitmek istemiyorlar odalarına o yüzden erken ayırmak istiyorum sadece ilk aylar için çözüm lazım bu olabilir başka çözüm olmazsa bunu yaparım teşekkürler 🤩

Bu mantıklı aslında olabilir bunu düşünüyüm
Bende sizin gibi düşünüyordum bu arada.
Hayatta yanımda yatırmam, odalarında uyuyacaklar diyordum ama çocuğun istediği oluyor daha çok. Yorulacaksınız çünkü, gece 2-3 saatte bir odasına gitmek zor gelecek çünkü mırıldandığı an doyurunca uykusu açılmıyor bebeğin ama duyup, uyanıp gidene kadar ağlarsa uykusu da açılıyor. Reflü yatağı alıp çocuğun durumuna göre devam edersiniz

Sonrasında odasını ayırmakta zorlananlar oluyor çocuk ayrı odada yatmak istemiyor kendi yatagına alışsın istiyorum bi yerden sonra bir de ben işe başlıycam doğum izninden sonra o yüzden desteksiz uyumaya alıştırmak istiyorum yatagına da alışsın ki bi düzeni oluşsun diye düşünüyorum tabi o zaman nasıl olacak bilmiyorum şuan düşüncem bu yönde

Ben de çalıştığım için gece ayıramıyorum aslında. Çok özlüyorum çünkü. Gündüz bakıcısıyla kendi odasında uyuyor. Gece de uykuya kendi odasında gidiyor. Sonra ben yanıma alıyorum.
Bir de emen bebek çalışan anneye gece yapışıyor. Ama uyku eğitimi aldırırsanız zaten gece emzirmesini kesmiş olursunuz zaten.

Back