Kangruda denicem ama memede susuyor kucsğımdayken de bazen susmuyor işe yarar mıTemas istiyolar benim bebiş 2 aylık oldu 1. Ayından beri her gece yüz üstü cenin pozisyonunda göğsümde uyuyo gündüz de slingle kendime bağlıyorum diğer türlü 10 dakikadan fazla uyumuyo.
Hiç uyumadı dün mememde mayıştı birde emzikle 20 dakka gözü kapadı. İstanbuldayım oda 25 derece tek kat.Başka bir sıkıntısı vardır. Gün içinde kaç saat uyudu ? Bulunduğunuz şehirde havalar nasıl ? Biraz hava aldırın.
Kızınızda mı böyleydi :)Benim ilk kızımda 2.5 sene uyumadım ben. Uykusuzluktan ağlardım artık. İkinci kızım şimdi 20 aylık ve ben yine 20 aydır uyumuyorum. Son 10 ayım kaldı galiba uyumak için :))
bende güzelce konuşmaya çalışıyorum anlatıyorum umarım geçicidir :)gece uykusunu düzene soktum, gündüz uyumuyor demişsiniz. Ağlamıyor bakınıyor, gülüyor vs demişsiniz, doğru mu?
o halde sorun yok, uyuması için zorlamayın. iş yapamama konusuna gelinceyse, yapmayın, olduğu kadar yapın. kanguru ile taşıyın.
benim bebeğim çok uyurdu mesela, hiç sorun yaşamadım. ancak 7 aya girdik ve diş sancıları var. gündüz uykusu yok denilecek kadar azaldı. uyumaması sorun değil ancak çoğu zaman ağrıdan ağlıyor. Hoş görüyorum, sürekli gülümsüyorum, kucaklıyorum, ona geçeceğini anlatıyorum.
Biraz sabır
Kolik olabilir çok normal kırk günlük daha iki ay olunca düzene girmeye başlar sıfır uykulu günlerimi biliyorum sütün yetiyorsa mama verme emin değilim ama meme içen bebeğe su vermek gerekir diye biliyorumMerhabalar kızlar. 40 günlük kızım var. Sarılıktan ötür 1 ölçek mama başlamıştı doktorumuz. Troid sorunumuz çıktı kilo alımı durdu derken kesemedik meğersem tiroidden kaynaklı alamıyormuş. Şuan 5 kilo oldu haftada 250 300 350 gram aldığı için doktorum kes mamayı gerek yok dedi çünkü normalde 4 ölçek mama yerine 3 4 saatte ben 1 ökçek takviye yapıyordum. Gelelim derdime. Bebeğim uyumuyor. Saatlerdir uğraşıyorum uyumuyor uykuya dalmıyor napıcağımı şaşırdım. Kaynanamda sürekli doysa uyurdu bı çocuk dediği için sinirimden 2 ölçek mama verdim az önce yine uyumuyor. Nasıl uyur bu çocuklar ?
Emzik veriyorum yoruluyor atıyor almıyor. Vermeden sallıyorum ağlıyor kundağı bozmak istiyor. Kumdağını açıyorum eli yüzü durmuyor ağlamaya başlıyor. Memede mayıştırıyorum koyuyorum ağlıyor bazen memede uyuyor uyanmıyor bazen memede de açıyor gözleri.
Ben tükendim artık hiçbirşey yapamıyorum. Kucağımda emzikle mayıştırıyorum koyuyorum kalkıyor. Emziği atıyor uyurken uyuyor sanıyorum gidiyorum bakmışım uyanmış gözler fıldır fıldır. Ooo diyorum uyumuş gözler kapalı emzik ağzında tamamdır 2 dakka sonra dönüp duruyor açıyor o gözleri kapatan mayışan kızdan eser yok. Karanlık odaya getirdim aynı altını aldım aynı sıcaksa diye üstünü örtmedim aynı. Hani bu bebekler sürekli uyuyordu ? Esnemekten ağzı kopacak ama yinede dalmıyor uykuya. Sütüm mü yetmiyor desem sağıyorum tam doluyken 70 ml çıkıyor emerken bebek daha fazlasını çeker. Yetmese çişimiz kakamaz fazlasıyla hemde kilp alımı fazla yüzde 80 snne sütü olmasına rağmen. İnanın şaştım napıcağımı. Heryeri kıpır kıpır. Kemiklerim sızlıyor artık.
memede dalıyor bırakınca irkiliyor açıyor gözleriniUyurken yaninda misiniz? Kokunuzu istiyordur belki. Benim oglum hep mememde uyudu benim kokumu icine ceke ceke. Uyuyunca yerine birakirdim. Uzerimde karnimda uyudugu da cok oldu. Hic alisir falan demedim. Ihtiyaci varmis demek ki. Dogdugunda 4 gun yogun bakimda kalmisti. Cocuk psikiyatristi de ilk temasi yasayamadigi icin ihtiyaci oldugunu soylemisti. Bundan bagimsiz bence yenidoganlar anne koynunda uyumali. Kalp atisimla uykuya daldigini hatirliyorum ben. Bu his hem onun icin hem benim icin paha bicilmezdi.
Yeni canım muhtemelen atak haftası. Herşeye korkuyor.Ben o reklami yapan bakanligin taa.... neyse
Canim okudum sikayetini acaba atak anlarimi
Dogdugundan berimi boyleydi yoksa yenimi
Sabredeceksin ozaman canim ya kolay degilYeni canım muhtemelen atak haftası. Herşeye korkuyor.
Doktora goturme şansınız oldu mu ? Canı acıyor gibi geldi bana.Hiç uyumadı dün mememde mayıştı birde emzikle 20 dakka gözü kapadı. İstanbuldayım oda 25 derece tek kat.
Suanda güvensiz, anne karnını arıyor, bol bol ten teması yap, bu zamanların tadını çıkar, ev işi, yemek derdine düşme bırak eşin halletsin arada annen gelir ...İnşallah canım. Poşet sesine bile irkilmeye başladı.
Kanguru yenidoğana uygunsa olur. Emzir iyice doysun mayışsın hiç kucağından indirmeden kanguruya al uykuya dalarsa bi 2025 dk sonra pışpışlayarak yerine koymayı dene. Yüzüstü yattıklarında daha güvende hissediyolar ama gözünün üstünde olması lazım sürekliKangruda denicem ama memede susuyor kucsğımdayken de bazen susmuyor işe yarar mı
Evet, iki kızımda uyumuyor :)Kızınızda mı böyleydi :)
Yenidoğan sana annesine bağımlı olmayacaksa kime olacak.. oofff gercekden etrafa kulaklarını tıkayıp sadece anın keyfini çıkarın . Memede uyumak istiyorsa yaslanin yatağa koyun memenize sizde uyuyun emerken. Yani ben öyle yapıyordum. Çünkü ayırıp yatağına koydugumda uyaniyordu. Guvenli huzurlu hissettiği yeri istiyor çok doğal. Alışsın tabi anne kuzusu o emsin doğası gereği sütü arttırsın boş bosda emse agzindada gevelese sütü arttirmaya yani yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Doğal sürece köstek olmayın. Mama vs biberon bunlar meme reddine ve doğal olması geretigi siklikda emmediginden emzirme aralığını uzadigindan sütun azalmasina neden olur. Özellikle biberon sakın sokmayın hayatınıza . İlla mama verilecekse bu doktor tavsiyesiyle ve kaşık biberonla verilir. Kayınvalideniz de size yardımcı olmak istiyorsa yemeginizi yapsın evi temizlesin bebeğinizle bağı kurma işine karismasin.Onuda denicem. İyice bağımlı oldu krize giriyor uzaklaşınca benden. Millette kucağa alıştırdın diyor. Uzaktan mı emziriyim napıyım
Allahım kolaylık versin inşallah canım.Allah razı olsun Lale ablcım. Çok bişey istemiyorum günde 1 saat nefes alayım yeter
Bebeğiniz bezi doluyorsa karnı doyuyordur sürekli beslenme yapmana gerek yok fazla beslenme gaz problemini arttırıyor ona dikkat et geçecektir o günlerMuhtemelen gaz canım 3 kat çorap giydirdim masaj yaptım öğlen uyudu bende yemeğimi yapıp yemek yedim çok mutluyum :)
Düşürmez herhalde bizimki kısa bi dönem aldı emzik ama uyuyordu düşürse de uyanmıyorduEvet memede mayıışması 3 dakka. Gözü kapalı içiyor sütü ayırdığımda irkilip ağlıyor. Emzikle dalıyor o yüzden uykuya kangrudayken emziği düşürür mğ ?
Gazdanmış masaj sıcak ayaklar derken rahatladı birazDoktora goturme şansınız oldu mu ? Canı acıyor gibi geldi bana.
Onuda açıcam canım :)YouTube da 19 sekine yaz onu muhakkak dinlet ve cevşenul kebir var onu da aç ikisini dönüşümlü... inan bana Allah ın izniyle çocuk uyuyacak
benimki ağlyor öyle korkuyor nedense canım. Gazdan yapıyormuş atında rahatladı birazZKanguru yenidoğana uygunsa olur. Emzir iyice doysun mayışsın hiç kucağından indirmeden kanguruya al uykuya dalarsa bi 2025 dk sonra pışpışlayarak yerine koymayı dene. Yüzüstü yattıklarında daha güvende hissediyolar ama gözünün üstünde olması lazım sürekli