Yenidoğan bebeğim.

yanınıza yatırsanız, yan uzanıp ağzına memeyi verseniz öyle ikiniz de yatsanız nasıl olur ki? ben çareyi böyle bulmuştum ama biraz daha büyüktüler. o zamanlarda pek uyuduğumu hatırlamıyorum, daha çok uyumaya çalışırdım.

gece uykusunu düzene soktum, gündüz uyumuyor demişsiniz. Ağlamıyor bakınıyor, gülüyor vs demişsiniz, doğru mu?
o halde sorun yok, uyuması için zorlamayın. iş yapamama konusuna gelinceyse, yapmayın, olduğu kadar yapın. kanguru ile taşıyın.

benim bebeğim çok uyurdu mesela, hiç sorun yaşamadım. ancak 7 aya girdik ve diş sancıları var. gündüz uykusu yok denilecek kadar azaldı. uyumaması sorun değil ancak çoğu zaman ağrıdan ağlıyor. Hoş görüyorum, sürekli gülümsüyorum, kucaklıyorum, ona geçeceğini anlatıyorum.

Biraz sabır ❤️

Bizde iyi gelen: bebegi sadece bezieht ile ciplak gögüsünüzün üstüne yatirmak. Bebekler cok rahatliyor gaz da cikariyor o zaman. Üstünü hafif örtün fazla da sicak olmasin.
Bir baska ihtimal de fiziksel bir Problem olmasi. Arkadasimin bebeginde dogum esnasinda omuzu ile Problem olmus. Osteopati ile bir seans sonra rahat uyumaya baslamis.
Hayirli olsun bebeginiz. Allah anali babali büyütsün.

Merhabalar kızlar. 40 günlük kızım var. Sarılıktan ötür 1 ölçek mama başlamıştı doktorumuz. Troid sorunumuz çıktı kilo alımı durdu derken kesemedik meğersem tiroidden kaynaklı alamıyormuş. Şuan 5 kilo oldu haftada 250 300 350 gram aldığı için doktorum kes mamayı gerek yok dedi çünkü normalde 4 ölçek mama yerine 3 4 saatte ben 1 ökçek takviye yapıyordum. Gelelim derdime. Bebeğim uyumuyor. Saatlerdir uğraşıyorum uyumuyor uykuya dalmıyor napıcağımı şaşırdım. Kaynanamda sürekli doysa uyurdu bı çocuk dediği için sinirimden 2 ölçek mama verdim az önce yine uyumuyor. Nasıl uyur bu çocuklar ?
Emzik veriyorum yoruluyor atıyor almıyor. Vermeden sallıyorum ağlıyor kundağı bozmak istiyor. Kumdağını açıyorum eli yüzü durmuyor ağlamaya başlıyor. Memede mayıştırıyorum koyuyorum ağlıyor bazen memede uyuyor uyanmıyor bazen memede de açıyor gözleri.
Ben tükendim artık hiçbirşey yapamıyorum. Kucağımda emzikle mayıştırıyorum koyuyorum kalkıyor. Emziği atıyor uyurken uyuyor sanıyorum gidiyorum bakmışım uyanmış gözler fıldır fıldır. Ooo diyorum uyumuş gözler kapalı emzik ağzında tamamdır 2 dakka sonra dönüp duruyor açıyor o gözleri kapatan mayışan kızdan eser yok. Karanlık odaya getirdim aynı altını aldım aynı sıcaksa diye üstünü örtmedim aynı. Hani bu bebekler sürekli uyuyordu ? Esnemekten ağzı kopacak ama yinede dalmıyor uykuya. Sütüm mü yetmiyor desem sağıyorum tam doluyken 70 ml çıkıyor emerken bebek daha fazlasını çeker. Yetmese çişimiz kakamaz fazlasıyla hemde kilp alımı fazla yüzde 80 snne sütü olmasına rağmen. İnanın şaştım napıcağımı. Heryeri kıpır kıpır. Kemiklerim sızlıyor artık.
Benim ilk kızımda 2.5 sene uyumadım ben. Uykusuzluktan ağlardım artık. İkinci kızım şimdi 20 aylık ve ben yine 20 aydır uyumuyorum. Son 10 ayım kaldı galiba uyumak için :))

Merhabalar kızlar. 40 günlük kızım var. Sarılıktan ötür 1 ölçek mama başlamıştı doktorumuz. Troid sorunumuz çıktı kilo alımı durdu derken kesemedik meğersem tiroidden kaynaklı alamıyormuş. Şuan 5 kilo oldu haftada 250 300 350 gram aldığı için doktorum kes mamayı gerek yok dedi çünkü normalde 4 ölçek mama yerine 3 4 saatte ben 1 ökçek takviye yapıyordum. Gelelim derdime. Bebeğim uyumuyor. Saatlerdir uğraşıyorum uyumuyor uykuya dalmıyor napıcağımı şaşırdım. Kaynanamda sürekli doysa uyurdu bı çocuk dediği için sinirimden 2 ölçek mama verdim az önce yine uyumuyor. Nasıl uyur bu çocuklar ?
Emzik veriyorum yoruluyor atıyor almıyor. Vermeden sallıyorum ağlıyor kundağı bozmak istiyor. Kumdağını açıyorum eli yüzü durmuyor ağlamaya başlıyor. Memede mayıştırıyorum koyuyorum ağlıyor bazen memede uyuyor uyanmıyor bazen memede de açıyor gözleri.
Ben tükendim artık hiçbirşey yapamıyorum. Kucağımda emzikle mayıştırıyorum koyuyorum kalkıyor. Emziği atıyor uyurken uyuyor sanıyorum gidiyorum bakmışım uyanmış gözler fıldır fıldır. Ooo diyorum uyumuş gözler kapalı emzik ağzında tamamdır 2 dakka sonra dönüp duruyor açıyor o gözleri kapatan mayışan kızdan eser yok. Karanlık odaya getirdim aynı altını aldım aynı sıcaksa diye üstünü örtmedim aynı. Hani bu bebekler sürekli uyuyordu ? Esnemekten ağzı kopacak ama yinede dalmıyor uykuya. Sütüm mü yetmiyor desem sağıyorum tam doluyken 70 ml çıkıyor emerken bebek daha fazlasını çeker. Yetmese çişimiz kakamaz fazlasıyla hemde kilp alımı fazla yüzde 80 snne sütü olmasına rağmen. İnanın şaştım napıcağımı. Heryeri kıpır kıpır. Kemiklerim sızlıyor artık.
Başka bir sıkıntısı vardır. Gün içinde kaç saat uyudu ? Bulunduğunuz şehirde havalar nasıl ? Biraz hava aldırın.

Sancısı olabilir , gazi vardır belki

Aç degildir muhtemelen gazı var.bir ebe olarak tavsiyem gaz damlasi kullanın. Her gaz damlasi her bebeğe iyi gelmiyo maalesef deneme yanılma.yontemiyle iyi geleni bulmanız lazım. Gazi çıktı diye düşünmeyin gaz fabrikası gibi mübarekler. Çok huzursuzsa duş aldirmayi ve gaz masajı yapmayı deneyin. Oda isisi 20 24 derece olsun ve üzerini çok kalın giydirmeyin. İlk zamanlar yarım kundakta çok seviyorlar. Birde telefondan beyaz gürültü süpürge sesi fön makinesi sesi falan açabilirsiniz. Birde kaygı anneden bebeğe geçer. Stresinizi azaltabilirsiniz

Ağlicam sinirimden. Mama verdim gazıda çıktı yine uyanıyor. Uyanıyır hemen ne oluyorsa açıyor gözleri. 1 saat sürüyor mayışıyor sonra birden mayışmamış gibi. Bazende uyuyor yormadan. Gece uykusu nasıldı ? Bazen slikomnla emziriyorum doymuyormu dedim ama as önce tenimde emdi 2 memeyide mememde uyudu geri uyandı.
Sizin kucaginizda rahatlayip biraz uyuyorsa. Sizde onun yaninda kalacaksiniz demek ki. Kayinvalideniz de bir zahmet azicik evin islerini yapsin size ve bebeginize karisana kadar. Siz cocugunuzla dinlenin sakinlesmeye calisin. Belli ki siz de gerginsiniz. Azicik rahatlayin. Bebeginizde sizinle beraber rahatlar.
Gazi varsa o cikmadan rahat edemez zaten. Tek seferlik bir olay da degil o ya. Surekli mama ve ya sut verirseniz gazini duzgun cikarmadan o surekli bir sorun yaratir. Cunku fiziksel olarak giren hava fiziksel olarak cikmak zorunda. Bu durumda siz surekli sut vererek gazin cikis yolunu kapatiyorsunuz. Icerdeki gaz da bagirsaklara gidiyor. O durum iste biraz zorluyor.

Bizim evde pilates topu vardi. Ben onun uzerine oturup hafif ziplayarak sakinlestiriyordum bebeklerimi. Baya ise yarayan bir teknik. Bir de besledikten yarim saat sonra yapilan gaz masajlari var internetten bakabilirsiniz. Madem bebeginiz uyaniyor. O arada yattiginiz yerden gaz masaji yapabilirsiniz hafif hafif.

Bacım müzik dua falan hak getire uyumuyor uyuyor sanıyorum göz kapalı bi bakmışım atmış emziği kalkmış ya da kafayo çeviriğ açıyor gözü.
Temas istiyolar benim bebiş 2 aylık oldu 1. Ayından beri her gece yüz üstü cenin pozisyonunda göğsümde uyuyo gündüz de slingle kendime bağlıyorum diğer türlü 10 dakikadan fazla uyumuyo.

Kanaryacım Allahım bebeğini kolaylıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin.

Bebeğin çok minik,sana çok ihtiyaç duyuyor,her an yanında olmalısın bence.

Uyusa da uyumasa da…

Kırk gunluk beş kilo mu hey maşallah 🧿 büyük ihtimalle gaz probleminiz var canım sen her aç bu diyip besledigin için gaz problemi daha çok artıyor ve daha huzursuz oluyor böyle kısır bir döngü oluyor gaz damlası kullanıyor musunuz gaz masajı yapabilirsiniz bebeginze birde usutmeyin ayaklarını sıcak tutun hem sizin hemde bebeğinizin

Çocuk aç falan değil kaygılı sadece. Üstünden inmemesi de ondan. Kafanıza göre mama basıp durmayın ağzına. Kaynana çok mu işe yaramak istiyor yapsın yemeğini temizliğini, çocuğa dokunmasın. Hala bi araba insan doluşturmuyodur eve inşallah?
Yok eşim konuşmuş millete kabul etmiyoruz demiş. Dün komple gittii zaten. Gençleştim bende :) evet memeden inmiyor. 50 ml süt sağıp verdim üstüne bir de emdi ama uyurken birden kalkıp etrada bakıyor. Poposunu pışpışlarken bile korkuyor. Yalancı memeden çıkan şap sesine bile sıçrıyor. Neyse öyle uyuttum çocuğumu bugün dün çok kötüydü geceye kadar uyumadı. Buhar makinesi de aldım bakalım iyi gelir burnuna inşallah

Maşallah diyelim öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz. Okurken bir tatlı geldi gözüme sevesim geldi ama yaşayan için zordur anlayabiliyorum.
Öncelikle uyku odaklı düşünce tarzınız sizi strese sokmuş ve bu durum bebeğe de geçmiş olabilir.
Sakin kalmayi uyumasin tamam demeyi öğrendiğinizde daha kolay bir sekilde uyudugunu göreceksiniz Tecrübe ile sabittir.
Öyle yapıcam canım Allah razı olsun. Evet tatlı herkes çok masum ve kolay bebek olduğunu söylüyor. Lakin bana sorun dün 4 de ağzıma iki lokma atabildim meme de meme meme de meme. 5. Hafta atağı galiba.

üzgünüm ama bebekler uyumaz. mışıl mışıl uyuyor diyenlere ben inanmıyorum. ben bebeğimde en çok zorluk çektiğim uyku sorunuydu.uyumuyordu gazı bitti dişi başladı, dişi bitti ataklar bu sefer uyutmadı. atak bitti çocuk uyumamaya alıştı 7 yaşına girecek hala en büyük sorunumuz uyku :)
Kız dur tövbe de ben tükendim ben elendim :)

Başka insanların bebekleri zırıl zırıl uyuyor olabilir. Benim bebeğim o kadarlıkken sadece kucağımda uyurdu. Otururdum ben de. Memem hep ağzında olurdu doymamak ile alakası yok bunun cahilin lafına bakıp mama vermeyin çocuğa. Ne anlar ya eğitimi ne? Ne okumuş? Hangi kaynakları taramış? Bu dönem böyle bir dönem bazı bebekler uyumuyor kucaktan ayırınca ama geçici bir dönem. Kanguruda uyur ama mutlaka. Ona koyup yürüyüşe çıkın hem bebek uyusun hem siz bi kahve için nefes alın hem de kayınvalidenizden kaçmış olursunuz. Ben hep öyle yapardım.
Evet memede mayıışması 3 dakka. Gözü kapalı içiyor sütü ayırdığımda irkilip ağlıyor. Emzikle dalıyor o yüzden uykuya kangrudayken emziği düşürür mğ ?

Kırk gunluk beş kilo mu hey maşallah 🧿 büyük ihtimalle gaz probleminiz var canım sen her aç bu diyip besledigin için gaz problemi daha çok artıyor ve daha huzursuz oluyor böyle kısır bir döngü oluyor gaz damlası kullanıyor musunuz gaz masajı yapabilirsiniz bebeginze birde usutmeyin ayaklarını sıcak tutun hem sizin hemde bebeğinizin
Muhtemelen gaz canım 3 kat çorap giydirdim masaj yaptım öğlen uyudu bende yemeğimi yapıp yemek yedim çok mutluyum :)

Onla alakası yok. Oğlum dört kilo doğdu ve hep tombul devam etti. Ama aylarca memede yaşadı.
Doktoru da derdi sadece karın doyurmak için emmezler.
Yani korksa emer; annesini özlese emer.
Hele ilk altı ay sürekli emmesi normal. Gece gündüz iki saatte bir emmesi gerekiyor zaten. İki saati bile beklemek istemezler.
Bebekler kesintisiz uyumaz ve hep kucakta olmak ister: çok doğal.
Ne iki saati uyuyor memede uyanıyor tekrar çekiyor süt tekrar mayışıyor tekrar çekiyor keyifle. Bende süt sağıyorum yatağında kundaktayken az verip uykuya dalmasına yardım ediyorum. emziğide isterse alıyor atıyor diliyle. Alarm gibi memeden ayrıldığı an ağlıyor çok yoruldum. Doyucak kadar mamada versem yine meme istiyor.

Kanaryacım Allahım bebeğini kolaylıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin.

Bebeğin çok minik,sana çok ihtiyaç duyuyor,her an yanında olmalısın bence.

Uyusa da uyumasa da…
Allah razı olsun Lale ablcım. Çok bişey istemiyorum günde 1 saat nefes alayım yeter 🥹

X