Yenidoğan bebeğim.

memede dalıyor bırakınca irkiliyor açıyor gözlerini
Ben yatarak emzirerek çözdüm bunu. Aynı dediğiniz gibi memede uyuyunca yatağına koyduğumda uyanıyordu ama kıpırdamadan 1saat dursam 1 saat uyurdu kucağımda, kollarım yanardı artık altına yastık koysam bile. 1 aylıkken yatarak emzirmeye başladım emmesi bitince memeyi kendi çıkarıyor ağzından. O kadar rahat ettim ki. Şimdi kızım 3 aylık uyku saatlerinde yatağa alıp yatarak emziriyorum hala. Bi de kucakta uyuduysa yatağa direkt sırt üstü koymak değil de yan şekilde koyup sonra pozisyon vermek irkilme refleksini azaltıyor diye okumuştum. İşte yaramadığı zamanlar da oldu tabi ama faydasını da gördüm. Bi 15 20dk iyice dalmasını bekleyip deneyin bi olmadı

Gündüzde uyku aaatlerine düzenlimi uyuyorsunuz canım ?

Merhabalar gaz damlasını mamaya ekleyerek mi vermeliyiz yoksa ağzına damlatarak mi

Gazı olabilir (Gaz damlası kullanmanızı tavsiye ederim.)
Üşüyor olabilir. ( Özellikle ayaklarını ve ellerini sıcak tutmaya çalışın.)
Fön makinası sesi uykuya geçişimizde etkili oluyor bizde :) Deneyebilirsiniz.
Yatarak emzirmeyi deneyin
Gözleri kapandı diye hemen yatırmaya çalışmayın ya da yanından kalkmayın (kokunuzu istiyor olabilir.) 15-20 dk uykuya dalma süresini bekleyin.
Sevgiler

Bebekleri uyuyan anneler bu durumu anormal bulmuş ama bence çok normal. Benim de büyük kızım sarılıktı. Sarılık bitince bir açtı gözlerini bir daha da uyumadı büyüyene kadar :) doktor bana gelişimi iyi olduğu sürece uykuya müdahale etmeyiz çünkü her bebek çok uyumak zorunda değil demişti. Bazı bebeklerin daha çok uykuya bazılarının daha az uykuya ihtiyacı olur demişti. Önemli olan genel gelişimi. Biraz gazlı da bir bebekti. Yaptığım masajların haddi hesabı yoktu. Tüm gazları çıkarıyordu bu seferde uyku öncesi tekrar emmek isteyip yine gazlanıyordu. Gazı olmasa bile hep bakınmak istiyordu. O aylar öyle geçip gitti. Evet çok zor yaşamayan bilmez. İnsan perişan oluyor. Ama sonra zamanla kolaylaşıyor. Kilosu iyiyse aç bu diyip mama tıkılmasına izin vermeyin. Daha çok gaz olur

Ikınıyor sürekli. Mesela bazen piş piş açıyorum emzikle kapıyor gözlerni bi bakıyorum atmış emziği kendi kendine nrem uykusuna geçmiş sonrada dern uykuya. Bazende emzikle 20 dk uyuyup uyanıyor. Anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…