• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeniden İstanbul'a taşınmalı mı?

Üniversite okumak için taşınılır mı?

• Evet

OY: 67 67,7%
  • Hayır

OY: 32 32,3%

• Ankete Katılan
    99
İyi akşamlar hanımlar;

Yks sonuçları açıklandı malumunuz.

Fakat benim aklım karmakarışık.

Sözel puanlamada ilk 3000 içindeyim.

Sanırım Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversiteleri kazanma şansım yüksek.

Ben geçen sene Karadeniz'in küçük bir iline taşınmıştım İstanbul'dan bunaldığım için.

Üniversite için geri dönmeli miyim?

Bu arada ev hanımıyım.

Cevap veriyorum: Evet. :)

öncelikle ünv için hayırlı olsun. ben olsam bogaziçi derdim.. ne güzel bogaziçi ünv okumak. 40 yasinda üç covukla ünv okumak zor degil zaman su gibi akıp gidio ayy ben size çok imrendim.
29 yaşindayim açiköğretimi bitiremedim. :işsiz:

İstanbul üniversitesine açılmış aöf sanırım 4 yıllık sitesine bak derim bu yıl ilk yılı ise seneye yada öbür sene dgs alımı olabilir.
İstanbul üni bayadır aöf açık canım.. onda derd zorunluluğu var mı bilemiyorum ama illa okula gitmek gerekiyo bi noktada sanki..

Tebrikler grill,

Ktu ye de bakmani oneririm sana yakinsa, cok iyi bir uni.

Istanbulda eger bahsettigin okullara yakin oturabileceksen hic dusunme derim, ama hergun iki saat yol gidip donuste cocuklarla ilgileneceksen de cok basarili olamazsin; huzurlu mutlu da olamazsin.

Esinin meslegi her yere tasinmaya musaitse yine iyi universitelerin oldugu ama hayatin daha yasanabilir oldugu illeri sec, izmir ankara mesela.

ben cesaretine hayran kaldım valla. tebrik ederim.
çocukların yaşları çok küçük. onlara kim bakacak sen okuldayken. ev işleri yemek sorunu var mı yok mu??
amacım hevesini köreltmek değil. ama ben bir görevde yükselme sınavına girecek oldum. annem dedi ki bakarım ben oğlana sen çalış. eşim dedi bakarım oğlana sen çalış.
sonuç mu bakmadılar. ve ben ancak işte boş olduğum aralar çalıştım.
mühendisliğe tamamlarsam bölümümü maaşım ciddi artacak ama fırsatım yok. tabi oğlum hepsinden önce gelir Rabbim ömürler versin inş.
sen bunları çözdüysen il değiştirmek çok da sorun olmaz.

Son düzenleme:
Öncelikle 3 küçük çocukla böyle bir başarı elde ettiğin için kocaman alkış:KK9:
İkincisi de eş destegi bu süreçte çok önemli. Yeri gelecek eşini evini evlatlarını ihmal edeceksin. Bu durumda sana destek olacak mı? Ben evliyken 2 sene uzaktan eğitim okudum ona rağmen her vize final döneminde pes etme aşamasına geliyordum ama eşim beni hep motive etti. O süreçte birak dese veya neden ev temiz değil neden yemek yok vs triplere girse kesinlikle okulu birakirdim. Benim çocuğum yoktu ama işim vardı :)

Eğer tek amacın okulu bitirip memur olmaksa maceraya girmeyip uzaktan eğitim dusunebilirsin. Bilmiyorum istediğin bolum var mı uzaktan eğitim olarak.

İnşallah kızların da büyüyünce annelerinin bu azmini takdir eder ve örnek alır. Annem olsaydın seninle gurur duyardım her ne karar alırsan al seninle gurur duyacaklar bunu bil canım :KK68:

Eşimden dolayı bir ayağım İstanbulda
Her gittiğimde daha da kalabalıklaşan bir şehir, mutsuz ve gergin insanlar
15 Temmuzda ulaşım ücretsizdi, o gün üsküdara gitmem gerekiyordu. Önce otobus, sonra vapur denedim abartmıyorum 2000 e yakın kişi bekliyordu. Koşa koşa marmaraya gittik, o gün döktüğüm terle 3 gün hasta gezdim. Sanki savaş cıkmışta insanlar canlarını kurtarmaya çalışıyordu. Her yerde bir kavga, düğün alışverişine çıkmışlar düğüne gelmicem diye kavga ediyorlar, baba cocugunu dövüyo cocuk sıcak diye aglıyor, belediye otobüsü ağzına kadar dolu 3 bebek arabası acık, bir durakta binmeye çalışıyorlar arabaları kapatmıyorlar, otobüse binmeye bir adam arabayı bi tekmeledi cocuk eziliyordu araba hemen kapandı cocuk kucaga alındı. Ben yaşadığım şehirde bunların onda birini görüp bunalıyorum. Bu saydıklarım 2 saat içinde oldu bitti. Okul ve sonrasındaki planlarınız nasıl? Eşiniz size evde yardımcımı, 3 çocugunuzun eğitimi çok önemli, büyük olan okula başlayacak, oturacagınız semt, sonrasinda orda kalıp kalmayacağınız hepsi karar alırken önemli olmalı ama bence İstanbul çoktan doldu taşıyor, içindekiler kaçmaya çalısıyor, dısardakiler imrenerek bakıyor.

Öncelikle sizi çoook tebrik ediyorum Bravo mükemmelsiniz

Yorumlarım öncelikle sizin durumunuzdan bağımsız olacak
Ben de ODTÜ mezunuyum hatta doktoram da var onu belirteyim ki tecrübeli olduğumu söyleyeyim

1. Büyük üniversiteler insanın vizyonunu, özgüvenini, hayata bakışını değiştirir
Kattığı değer hiç bir şeyle kıyaslanamaz bu kesin

2. Ancak eğer hedefiniz iş bulmak, memur olmak ise yani diplomadan manevi tatmin ötesinde bir şeyler bekliyorsanız, yurt dışına gitmek akademik kariyer yapmak gibi hedefleriniz yoksa Boğaziçi, Galatasaray da okumak ne kadar gereklidir tartışılır. Bunu size değil karşımda 18 yaşında genç biri de olsa söylerim çünkü o okulların amacı eğitim tarz daha farklı
Siz bu noktada ne yapmak istediğinizi iyice düşünmelisiniz

3. Belli ki çok kapasiteli bir insansınız. Okulu kazanırsanız kesinlikle okursunuz merak etmeyin ancak çok ciddi çaba gerekir. Yarım gün dersin olur boş günün olur yaklaşımları yanlış ifade etmek istemem ama Anadolu üniversiteleri için geçerlidir. Ödevler, sunumlar, araştırmalar çok yoğun çalışmanız gerekir. Bırakın çocuk ve eve bakmayı sizin önünüze yemeğinizi koyacak birine ihtiyacınız olur.

4. Hazırlık hakkında bilgi vereyim. Önce sınava girersiniz ingilizce seviyenize göre sınıfınız belli olur. Hiç bilginiz yoksa beginner olursunuz her gün günde 6-7 saat dersiniz olur. Ben de beginnerdım ve hiç ingilizceden başlayıp bir sene de hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamak 10 öğrenciden 3-4ünün yapabildiği bir şeydir.

5. Son olarak ben sizin yerinizde olsaydım hukuk tutuyorsa nerde olursa olsun hukuk yazardım. Hem okula gitmek gerekmez hem mezun olunca dilekçe yazsan, serbest çalışsan para. siz bunu bir araştırın. Amacım tamamen bilgi vermek hevesinizi kırmak değil, bence isterseniz yaparsınız ama deyeceğini düşünmüyorum; kendinize yakın rahat ve kolay bir üniversite de sizin işinizi görür.

Sevgiler

Boğaziçi , Galatasaray gelmeme ihtimali yüksek. Puanınızı çok iyi ama bu okullar için düşük. Kontenjan sayısı arttiysa bilemiyorum.

Hayallerinizin peşinden gidin derdim ama istanbulda iki bin ile geçinmek çok zor. Üstüne de okul, çocukların eğitimi , kira imkansız.

Size yakın bir üniversite yok mu ?

Ben de şu an hamileyim seneye çocuk olacak ama odtü için tekrar sınava hazırlanacağım. Böyle fırsatlar her zaman çıkmıyor karşımıza o yüzden değerlendirin derim.

Boğaziçi ingilizce eğitim veriyor.
Benim yabancı dilim liseden kalma yani sıfır.

Bir de yaş 40, 3 çocuk.
Maşallah subhanallah azminize hayran kaldım.
İnsan isterse her koşulda ve her yaşta okurmuş.

Sorunuza gelince yerinizde olsam böyle bir fırsatı kaçırmaz,giderdim İstanbul'a.

Öncelikle tebrik ederim.. 3 cocukla buyu başarmanız mükemmel ötesi:KK9::KK9:
Sizin yerinizde olsam burs veren, eğitim kadrosu iyi olan özel ümitleri çocuk gelişimi adına düşünürdüm.. Çocuk gelişimi okumak hem evlatlarınıza faydalı olur, hemde ilerde istediğiniz il- ilçede yaşayabilir, küçük bir anaokulu açarak çok güzel işler çıkarabilirsiniz..
Hangi okulu tercih ederseniz edin ama olabildiğince burs imkanlarından yararlanmaya çalışın :super: bulacağını burslar sizi çok rahatlatır.. Hayatta şimdiden başarılar, yolunuz açık olsun... :KK9::KK9:

Öncelikle tebrikler , yazıldı mı bilmiyorum ama memur olabilirim demişsiniz, zaten 40 yaşındasınız okul bitince 44 olursunuz , memurluk sınırı 40.. Okulöncesi düşünüp de kreş falan düşünürseniz de ille de Boğaziçi olmasına gerek yok bence .. Karadeniz’de ki eğitim fakültelerine de bakabilirsiniz

Bahsettiğiniz üniversitelerin hazırlık sınıfları var. Mis gibi de yabancı dil öğretirler.

Tebrik ederim canım3) ben senin yerinee olsam bulunduğum ildeki okul öncesini yazarım istanbulda her türl ü dah a çok zorl aırsın. Arka da duracak çocuklarına bakacak bir ailen de yok. İibf vb olmadıkça okulun pek de önemi yok sanki.

İyi akşamlar hanımlar;

Yks sonuçları açıklandı malumunuz.

Fakat benim aklım karmakarışık.

Sözel puanlamada ilk 3000 içindeyim.

Sanırım Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversiteleri kazanma şansım yüksek.

Ben geçen sene Karadeniz'in küçük bir iline taşınmıştım İstanbul'dan bunaldığım için.

Üniversite için geri dönmeli miyim?

Bu arada ev hanımıyım.

Tebrik ederim. Bence mantıklı bir hedefiniz yoksa sırf bu okullarda okumuş olmak için taşınmak çok anlamlı değil. Hani eskiden öyle yapardık, hepimiz puanımız ziyan olmasın diye öyle tercihler yaptık ama bu artık yasımız gereği önünü arkasını daha fazla düşünmek lazım.
İki yıl önce aynı puan türünde ilk 1500 içindeydim, yine puanımı ziyan etmeme refleksiyle davranacaktım ki, baktım yaş 30, mesleğim var, lisans duzeyinde tarih, sosyoloji vs okumanın bana ne faydası olur kı deyip gastronomi yazdım. Gayet de memnunum. Bunu okumasam moda tasarımı okurdum. Bu yaştan sonra okunan okula bedava kurs gözüyle bakıyorum biraz :)

Öncelikle sizi çoook tebrik ediyorum Bravo mükemmelsiniz

Yorumlarım öncelikle sizin durumunuzdan bağımsız olacak
Ben de ODTÜ mezunuyum hatta doktoram da var onu belirteyim ki tecrübeli olduğumu söyleyeyim

1. Büyük üniversiteler insanın vizyonunu, özgüvenini, hayata bakışını değiştirir
Kattığı değer hiç bir şeyle kıyaslanamaz bu kesin

2. Ancak eğer hedefiniz iş bulmak, memur olmak ise yani diplomadan manevi tatmin ötesinde bir şeyler bekliyorsanız, yurt dışına gitmek akademik kariyer yapmak gibi hedefleriniz yoksa Boğaziçi, Galatasaray da okumak ne kadar gereklidir tartışılır. Bunu size değil karşımda 18 yaşında genç biri de olsa söylerim çünkü o okulların amacı eğitim tarz daha farklı
Siz bu noktada ne yapmak istediğinizi iyice düşünmelisiniz

3. Belli ki çok kapasiteli bir insansınız. Okulu kazanırsanız kesinlikle okursunuz merak etmeyin ancak çok ciddi çaba gerekir. Yarım gün dersin olur boş günün olur yaklaşımları yanlış ifade etmek istemem ama Anadolu üniversiteleri için geçerlidir. Ödevler, sunumlar, araştırmalar çok yoğun çalışmanız gerekir. Bırakın çocuk ve eve bakmayı sizin önünüze yemeğinizi koyacak birine ihtiyacınız olur.

4. Hazırlık hakkında bilgi vereyim. Önce sınava girersiniz ingilizce seviyenize göre sınıfınız belli olur. Hiç bilginiz yoksa beginner olursunuz her gün günde 6-7 saat dersiniz olur. Ben de beginnerdım ve hiç ingilizceden başlayıp bir sene de hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamak 10 öğrenciden 3-4ünün yapabildiği bir şeydir.

5. Son olarak ben sizin yerinizde olsaydım hukuk tutuyorsa nerde olursa olsun hukuk yazardım. Hem okula gitmek gerekmez hem mezun olunca dilekçe yazsan, serbest çalışsan para. siz bunu bir araştırın. Amacım tamamen bilgi vermek hevesinizi kırmak değil, bence isterseniz yaparsınız ama deyeceğini düşünmüyorum; kendinize yakın rahat ve kolay bir üniversite de sizin işinizi görür.

Sevgiler

+1.
kardeşim Hacettepe de okuyordu. babam vefat etti. zar zor cenazesine gelebildi çocuk.
geldi gitmek istemedi babam ölmüş ben napayım okulu dedi. neyse 3. gün zorla yolladık. gitmezse 7 yıllık okulu 8 olacaktı. halbuki ikizi Anadolu üniversitelerinden birindeydi gitmedi hatta sınavlara bile girmedi finallerle geçti. amaç memuriyet gibiyse ilerisi yoksa kendini heba etmek mantıksız geliyor bana da. (ben de doğuda bir üniversite de okudum ama böyle düşünüyorum)

Yorumlar için herkese teşekkürler.
eğer yaşım daha genç olsaydı veya tek çocuk olsaydı asla kaçırmayacağım fırsatlardı.

40 yaşında 3 küçük çocukla (yaşları 5-3-2), eşimden % 100 destek yok, çocuklarıma bakacak kimse yok. tek maaşla, okul, yol, kira vb giderleri düşününce maddi olarak da zor. burs deseniz nice 18-20 yaşında gençler dururken 40 yaşında birine kimse burs vermez sanırım.
kaç yaşındasın hem çalış hem oku derler.

afla yarım kalan üniversiteme dönme şansım da var ama işte öncelikli mesele çocuklara kimin bakacağı.

bu olumsuz şartlarda uzaktan eğitim, aöf, 2. öğretim gibi seçenekler var.
muhtemelen bunlardan birini seçeceğim ve memur olmak için kpss ye çalışacağım.

çünkü özel sektör tecrübesiz ve orta yaşlı birine iş vermez diye düşünüyorum.

Yorumlar için herkese teşekkürler.
eğer yaşım daha genç olsaydı veya tek çocuk olsaydı asla kaçırmayacağım fırsatlardı.

40 yaşında 3 küçük çocukla (yaşları 5-3-2), eşimden % 100 destek yok, çocuklarıma bakacak kimse yok. tek maaşla, okul, yol, kira vb giderleri düşününce maddi olarak da zor. burs deseniz nice 18-20 yaşında gençler dururken 40 yaşında birine kimse burs vermez sanırım.
kaç yaşındasın hem çalış hem oku derler.

afla yarım kalan üniversiteme dönme şansım da var ama işte öncelikli mesele çocuklara kimin bakacağı.

bu olumsuz şartlarda uzaktan eğitim, aöf, 2. öğretim gibi seçenekler var.
muhtemelen bunlardan birini seçeceğim ve memur olmak için kpss ye çalışacağım.

çünkü özel sektör tecrübesiz ve orta yaşlı birine iş vermez diye düşünüyorum.

ben senin neye el atsan başaracağını düşünüyorum. elindeki fırsatları değerlendir.
mesela 2 yıllık okursan kolay memur olursun. hem önlisans kpss daha kolay hem alımı lisans ve liseye göre gayet fazla.

mesela atıyorum harita mühendisliğini yarıda bıraktıysan 2 yılı bitirip tekniker olarak al diplomanı. sonra kpss gir. ordan mühendisliği tamamlayıp mühendis kadrosuna geçip hem maaşını katlar hem kariyerini katlarsın.
yani elindekileri sana uygun şartlara çevirirsen harika olur.
dediğim gibi istekli, azimlisin. kafanda basıyor tabiri caizse neden olmasın. yaşa da hiç takılma. kurumumda 40 yaşlarında atananlarda var. emeklilik yaşı olmuş 65. yani Allah ömür verirse yol uzun.

Back