Öncelikle sizi çoook tebrik ediyorum Bravo mükemmelsiniz
Yorumlarım öncelikle sizin durumunuzdan bağımsız olacak
Ben de ODTÜ mezunuyum hatta doktoram da var onu belirteyim ki tecrübeli olduğumu söyleyeyim
1. Büyük üniversiteler insanın vizyonunu, özgüvenini, hayata bakışını değiştirir
Kattığı değer hiç bir şeyle kıyaslanamaz bu kesin
2. Ancak eğer hedefiniz iş bulmak, memur olmak ise yani diplomadan manevi tatmin ötesinde bir şeyler bekliyorsanız, yurt dışına gitmek akademik kariyer yapmak gibi hedefleriniz yoksa Boğaziçi, Galatasaray da okumak ne kadar gereklidir tartışılır. Bunu size değil karşımda 18 yaşında genç biri de olsa söylerim çünkü o okulların amacı eğitim tarz daha farklı
Siz bu noktada ne yapmak istediğinizi iyice düşünmelisiniz
3. Belli ki çok kapasiteli bir insansınız. Okulu kazanırsanız kesinlikle okursunuz merak etmeyin ancak çok ciddi çaba gerekir. Yarım gün dersin olur boş günün olur yaklaşımları yanlış ifade etmek istemem ama Anadolu üniversiteleri için geçerlidir. Ödevler, sunumlar, araştırmalar çok yoğun çalışmanız gerekir. Bırakın çocuk ve eve bakmayı sizin önünüze yemeğinizi koyacak birine ihtiyacınız olur.
4. Hazırlık hakkında bilgi vereyim. Önce sınava girersiniz ingilizce seviyenize göre sınıfınız belli olur. Hiç bilginiz yoksa beginner olursunuz her gün günde 6-7 saat dersiniz olur. Ben de beginnerdım ve hiç ingilizceden başlayıp bir sene de hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamak 10 öğrenciden 3-4ünün yapabildiği bir şeydir.
5. Son olarak ben sizin yerinizde olsaydım hukuk tutuyorsa nerde olursa olsun hukuk yazardım. Hem okula gitmek gerekmez hem mezun olunca dilekçe yazsan, serbest çalışsan para. siz bunu bir araştırın. Amacım tamamen bilgi vermek hevesinizi kırmak değil, bence isterseniz yaparsınız ama deyeceğini düşünmüyorum; kendinize yakın rahat ve kolay bir üniversite de sizin işinizi görür.
Sevgiler