• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeniden İstanbul'a taşınmalı mı?

Üniversite okumak için taşınılır mı?

  • Evet

    OY: 67 67,7%
  • Hayır

    OY: 32 32,3%

  • Ankete Katılan
    99
bak arkadaşta yazmış yakınmısın ktü ye.
bu aldığın puanla ktü hukuğa girebiliyormusun? 2. öğretim bölümlerine falan.
hemen pes etme bir araştır.
1 hafta var tercihlere.
Araştıracağım hepimiz için en iyisini bulmak için.
 
B Began tebrik ediyorum öncelikle canı gönülden.
Ben de eğitimle ve eşle ilgili benzer sıkıntılardayım. Benim bir tane yavrum var.
3 tane kuzuyla desteksiz harap olursunuz diye düşünüyorum İstanbul da :(
Benim tavsiyem bulunduğun ilde ya da yakında devam zorunluluğu olmayan bir bölüm okuman.
Rehberlik araştırma merkezleri(Ram) ne git,ordaki uzmanlardan yardım al. Umarım seni en sağlıklı şekilde yönlendirirler ve ennn içine sinecek bölüme yerleşir,okursun.
 
ben olsam taşınırdım. boğaziçi mükemmel bir fırsat.

yalnız devam zorunluluğu var. tabi ki bölümden bölüme değişmekle beraber benim sayısalcı arkadaşlarım bir sürü proje, ödev yetiştirmekle uğraşıp sınav dönemlerinde çok yoğun çalışıyor.

bu tempoya yetişebilecek misiniz? tercihinizi bunları göz önünde bulundurarak yapın derim. birçok anne örgün okurken devam zorunluluğu olmayan okulları (istanbul üniversitesi gibi) tercih ediyor bu sebeple.

ama bence boğaziçini kaçırmayın. tebrik ederim

ekleme: ders programınızı kendiniz ayarlayacağınız için 4 gün yoğun bir ders programı alıp cuma gününüzü boşa çıkarabilirsiniz. bunu yapan arkadaşlarım var. haftanın 3 gününün tatil olması kafadan rahatlatacaktır sizi bence.

hazırlıkta böyle bir durum yok ama. hiç ingilizceniz yokmuş, 5 gün okulunuz olacak.
Boğaziçinde hazırlık 12 ye kadar diye biliyorum değişmediyse. . Kardeşim okudu.. haftada biri günü d boş bırakıyordu..
 
Boğaziçinde hazırlık 12 ye kadar diye biliyorum değişmediyse. . Kardeşim okudu.. haftada biri günü d boş bırakıyordu..
Boğaziçi'nde hazırlık okumakta esas sıkıntı derslerin yoğunluğu ve ağırlığı.
Eşimin üniversiteye hazırladığı ve Boğaziçi Ünv. Kazanan öğrencilerinden 3 tanesi hazırlığı geçemedikleri için farklı üniversitelere geçtiler.
Gençlerden biri 2 yıl okudu hazırlığı, kapasiteli de bir çocuktu, olmadı, yapamadı Marmara üniversitesine devam etti.
Kolay iş değil Boğaziçi'nde okuyup mezun olmak extra performans istiyor.
 
Tebrik ederim, ben Bogazici mezunuyum ve hazirlik okudum. Hazirlik icin sinava giriyorsunuz ve beginner, intermediate ve advanced olmak uzere ogrenciler siniflara ayriliyor, hazirlik hatirladigim kadariyla yarim gundu ve donem bitince isterseniz sinava girip, gecerseniz bolumunuze baslayabilirsiniz, yani basari gosterirseniz hazirligi yarim yilda bitirebilirsiniz. Tabi bunlar benim ogrencilik yillarima ait bilgiler, degismis olabilir.
 
3 çocukla zor be grill
Okuması değil yanlış anlama
Okursun başarırsın bence
Ama şehir değiştirmek, ev satılacak diyosun, eş asgari ücret... istanbul zor. Bilemedim değer mi?
Madem memur olmak istiyosun üniversitenin de çok bi önemi yok
Bulunduğun şehirden bi üniversite de olabilir?
 
İyi akşamlar hanımlar;

Yks sonuçları açıklandı malumunuz.

Fakat benim aklım karmakarışık.

Sözel puanlamada ilk 3000 içindeyim.

Sanırım Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversiteleri kazanma şansım yüksek.

Ben geçen sene Karadeniz'in küçük bir iline taşınmıştım İstanbul'dan bunaldığım için.

Üniversite için geri dönmeli miyim?

Bu arada ev hanımıyım.
Öncelikle tebrik ederim. Ama ben şahsen okumanın yaşı olur diyenlerdenim. 25-30 aralığında olsaydınız umut verici olurdu ama şu an 40 sınız, sozkonusu 2 üniversite de hazırlık eğitimi veriyor en iyi ihtimalle 45-46 yaşında diplomanizi elinize alacaksınız. Hangi motivasyonla bu kadar calisip dereceye girdiginizi bilmiyorum, diploma işinize yarayacak mi? Evet harika güzel okullar ama 46 yaşında 3 çocuklu bir hanımın okuduğu meslek dalında iş hayatına atılması rastlanan bir durum değil ve mevcut sektörler olumsuz tepkilerle canınızı sıkacaktır. Ki büyük ihtimalle bir de kpss derdine düşeceksiniz. Tüm bunlar için İstanbula katlanmak da cabası. Çocuklarınızın düzeni nasıl olacak? Bu ortamların içinde olduğum için az çok tahmin ettiğim şey de, böyle prestijli üniversitelerde öğretim görevlileri de öğrenciler de çevrelerine eleştirel bakmaya fazla meyillidir, hatta yüzünüze takdir edip arkadan biraz alaycı tavra burunurler ve bunu hissetmeniz için elinden geleni yaparlar. Psikolojik savaşa da hazır olmak gerek her halükarda. Ha ama istekliyseniz kararlı ve hirsliysaniz karşınızda dağ durmaz bu bi gerçek. Savaşçı insanlar özellikle sever bu zor koşulları. Buraya konu açtığınıza göre tam olarak savaş boyalarinizi surmemissiniz. Ama bu puanları yapan diplomayı da alır diye düşünüyorum. Yalnız koşulları daha detaylı araştırın, hazırlık siniflarindan bile bihaberdiniz. Herşey gönlünüzce olsun
 
2012 de İstanbul üniversitesinde öğrenciyken ilk kızım doğdu, sonra 2. Ve 3.
Okula devam edemedim çünkü annem çocuklara bakmak istemedi. 3 çocuğa bakıcı çok tuzluydu.

Haliyle okulu bırakmak zorunda kaldım. Sonra annemle yaşadığımız diğer sorunlar, birkaç tane konu açmıştım.

Üniversiteler ve getirileri harika ama 5 senede benden, evliliğimden neler götürür?

Bilemiyorum.

Af çıktı dönebilirsin de okuluna istersen?
 
Aslında sınava girerken aöf yazarım diyordum.
Bu sıralamayı beklemiyordum.
20 yıl önce gelmeliydi bu sıralama :)
Bende bunu soracaktım aslında.. sınava neden girdiniz diye.. maşallah diyim öncelikle. .

Bende erken evlendim üni okumak hep hayalimdi ama olmadı.. eşimde ne gerek var kafasındaydı.. en son 2.çocuğuma hamileyken 10 yıl sonra tekrar ygs ye girdim ve iyi bir puan aldım o da şaşırdı.. kazanamam zannediyordu.. ne gerek var demeye devam etti. Yeni doğum yapmıştım tercih yaptım. 40ım çıktığında bebeğim kucağımda aöf bürosuna kayda gittim.. evden çalışıp sınavlara girmeme rağmen çok zorlandım.. yeri geldi bebeğimi emzirirken,sallarken ders çalıştım. Ev halkını uyutup kendime kahve yapıp derse oturdum gece 3e 4 e kadar... şükür hiç bir dersten kalmadan 2 yıllık çocuk gelişimini bitirdim.. maalesef 4 yıllık okul öncesi öğretmenliği kapanmış aöften. Örgüne geçmem lazım o da şu şartlarda imkansız :( çalışma hayatına şu anda giremem bebeğim büyüse ücretli öğretmenlik yapabilirim.. kısmet..

Sizin için de boğaziçini yazmanızı isterim.. Kardeşim okudu en az 750 tl burs alıyorlar.. birden fazla yerden burs alıp asgari ücreti tamamlayanlar var. Çalışma hayatı gibi okul hayatınız olur ;)
 
Boğaziçinde hazırlık 12 ye kadar diye biliyorum değişmediyse. . Kardeşim okudu.. haftada biri günü d boş bırakıyordu..
valla çok arkadaşım okudu hazırlık ama inanın unuttum saatlerini. yalnız şuna eminim yüksek seviyedekilerin 1 günü boştu ama alt seviyedekilerin dersi her gündü
 
Her sayfayı okumadım,
Ama merak ettim.
Memuriyet için yazdınız. KPSS için yaş sınırı var mı?
Eğer memuriyet ise amaç, okuduğunuz üniversitenin bir önemi Yok, KPSS ye de bu motivasyonla çalışır rahatlıkla atanırsınız...
bu durumda evinize yakın, düzeninizin bozulmayacağı, eşinizin iş değiştirmeyeceği seçenek en makulü...
3 çocukla Boğaziçi de galatasaray da düşünmezdim ben olsam.
İstanbul, Marmara, hazırlık olmadan Türkçe bölümler iyidir...
ama dediğim gibi amacınıza baglı.
 
Sevgili grill ben bir öğretmenim.sizi tebrik ederim öncelikle.üniversite sınavına tekrar girip değişik bir bölüm okumayı düşündüğüm şu günlerimde umut oldunuz bana.

Ancak üniversiteden çok seçeceğiniz bölüme odaklandım ben.okul öncesi ve iletişim dediniz.iletişimi bilemem ama okul öncesi tercih ettiğinizde üniversitenin pek bir önemi yok bence.çünkü eninde sonunda kpss denen o sınava gireceksiniz.hele öğretmenlikte hangi üniversiteden mezun olduğunuzu çok da takmayacaklar.yani özelde çalışmayacak , hayallerinizde varmış ama yurtdışında yüksek lisans falan yapmayacaksanız aman devlete atanayım yeter diyorsanız bulundugunuz şehirde üniversite varsa orayı tercih edebilirsiniz.hani düzen bozmak istemiyor ama bir yandan da bu fırsatı kaçırmak istemiyorsanız bir düşünün.

Yani bilemiyorum başka öğretmen -memur arkadaşlar da var bu forumda.benim gibi düşünürler düşünmezler bilemem.ama 13 yıllık öğretmenlikte bir müfettiş üniversitemi sordu.aman ne iyi hocam dedi.ne bir müdür ne bir veli sordu inan.yani devlete atanayım yeter demişsin o yüzden anlatıyorum bunları.ama yok ben devam edeceğim , özel şirketlerde çalışacagım dersen o konuda bir fikir sunamam arkadaşım :)

Hı bu arada bogaziçinde okuyan bir iki tanıdığımı okudukları bölüm itibarıyle daha 2. 3. Sınıfta yurtdışında burs sağlayıp okutan iş veren uluslararası firmalar oldu.daha okulu bitirmeden koçtan sabancıdan iş teklifleri yağdı.yani bu işler biraz bölümle ve bitirince ne olacağınla da alakalı.bogaziçi bitirip memur olmayı düşünüyorsan normal bir üniversitede de okuyabilirsin.hı bogaziçinin tek faydası hazırlık olduğun için bir kademe alırsın o kadar :))

Hakkında hayırlısı olsun inşallah.
 
valla çok arkadaşım okudu hazırlık ama inanın unuttum saatlerini. yalnız şuna eminim yüksek seviyedekilerin 1 günü boştu ama alt seviyedekilerin dersi her gündü

Ödev yetiştirmesi, ders çalışması, bilmem nesi derken o yarım gün hiç bir zaman yarım gün olmuyor... hatırladıgınızın bu olma ihtimali daha Yüksek :)
 
Ödev yetiştirmesi, ders çalışması, bilmem nesi derken o yarım gün hiç bir zaman yarım gün olmuyor... hatırladıgınızın bu olma ihtimali daha Yüksek :)
yarım gün olayını ben değil başkası dedi zaten, ben hazırlık ders saatlerini hiç hatırlamıyorum :)

şu an boun’da mühendislik okuyan bir sürü arkadaşım var. bir tanesi haftada 1-2 gün öğlen 1de dersini bitiriyor ama 5 günü de dersi var. diğeri de diğer günlerini çok yoğun doldurmuş, cumasını boş almış.

hazırlık ders saatlerini hatırlamıyorum. ama beginnerlara haftada 5, advancelere 4 (hatta 3 bile olabilir) gündü birkaç sene evvel. ondan eminim sadece
 
Bu arada boğaziçinde okuyanlar en az bi r yerden 750 tl fln burs alıyor.. birden fazla yerden burs alıp geçimini sağlayan var..

Sizin için de boğaziçini yazmanızı isterim.. Kardeşim okudu en az 750 tl burs alıyorlar.. birden fazla yerden burs alıp asgari ücreti tamamlayanlar var. Çalışma hayatı gibi okul hayatınız olur :KK66:
eğri oturup doğru konuşalım, 3 çocuklu kadına burs bulunacağını pek sanmıyorum. gençleri desteklemek amacıyla burs verilir daha çok
 
İyi akşamlar hanımlar;

Yks sonuçları açıklandı malumunuz.

Fakat benim aklım karmakarışık.

Sözel puanlamada ilk 3000 içindeyim.

Sanırım Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversiteleri kazanma şansım yüksek.

Ben geçen sene Karadeniz'in küçük bir iline taşınmıştım İstanbul'dan bunaldığım için.

Üniversite için geri dönmeli miyim?

Bu arada ev hanımıyım.
Sozelle bu puanla o okullar zor benim yigenim 947 . Oldu o bile emin değil Boğaziçi olurmu olmazmı sadece sozel yetmiyor çünkü
 
Back