Yeni Yıla Hafif Gir ❄️💪

Selamlar herkese hayırlı akşamlar

Kahvaltı
2 Çatal peynir
Domates
Patates yarım pasta tabağı kadar
Birde yulaftan poğaça yapmıştım minik ondan 2 tane yedim

Ara öğün
Meyve
2 Çatal diyet dışı 100 kalori altı

Akşam
1 tabak tavuklu çorba
4 y.k bulgur pilavı 1 parça tavuk
Salata

Akşam 1 bardak çay

Suyu az içtim

Chocolita Bonus

İyi akşamlar kızlar
Bugün sabah annem rahatsızlandı kahvaltı etmedim
Akşam annem toparlandı çayla birlikte gün tabağı içinde aklınıza gelen ne varsa birer dilim yedim
Kahvaltı etmiş olsaydım dikkatli olurdum ama artık bulantı gelince yemiş oldum
Geneli diyet dışı olduğu için dillendirmiyorum
Doymadım Bu arada ama sağlıklı da olmadı
1 elma yedim
Yarın ceza egzersizi yapacağım

Sevgili diyetdaşlarım
Bazen yemeğin yanında yahut kahvaltı da ekmek katık bişey arıyoruz ben tam buğday da kendimi serbest bıraktım tabi ölçülü şekilde fakat bazen hamur işi de aramıyor değilim
Bugün bu diyet poğaça tarifini denedim paylaşmam uygun olur mu bilemedim ama tadı güzel oldu Bonus Chocolita bu tarif de un yok yağ yok

1 yumurta
3 kaşık yoğurt
1 su bardağı yulaf
Lor peyniri yahut az yağlı beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 tutam yeşil soğan yahut maydanoz
Hepsini katıştır kaşıkla tepsiye diz
Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu
15 dk 180 derece pişiyor

Deneyecek olanlara afiyet olsunn

Eklentiler

• 20241102_110645.jpg
    155,7 KB · Görüntüleme: 14
Çok geçmiş olsun Rabbşm şifa versin
Herşey hallolur yeter ki sağlık olsun

Yulafla arayı düzeltmemi sağlar belki. Çok iyi bir alternatif.
Bu arada menüleri daha zengin hale getirmek gerek. Fark ettim ki çoğunlukla diyet dışı odaklı inceleme yapıyorum. Bonus uyandırdı sağolsun diyelim ekmek yemedik, kalan besinlerin yetersiz alınması sonradan yine kilo almamızı sağlayacak. Ya da ekmek yedik ama sebze ve proteinden eksik kaldık

Geçmiş olsun

Diyet dışı 100 kalori yazanlar olmuş o nedir ? 100 kalori hesabını nasıl yapıyorsunuz ? Chocolita
Diyet dışı bir yiyecek yedin diyelim mesela gazlı içecek veya çikolata, yarısını yedin 100 kalori aldın bundan ceza almıyorsun. Yani diyet dışı yiyecekleri tadımlık yediğini gösteriyor. Özendirmemek adına bazen adını yazmak istemiyoruz o yüzden diyet dışı şeklinde belirtiyoruz. Yazarsan da sıkıntı yok. 100 kaloriyi geçerse ceza egzersizi oluyor.
Liste de 2 hafta düzenli kilo vermişsen de bir öğün ödül hakkın oluyor
Sağolasın canım

Son düzenleme:
-Hayal hayalcim hızlı oldu gelişin ben de çok yazamadım haftasonu yoğunluğuyla. Topikte kurallar var herkes uymaya çalışıyor. Kural varsa kural dışı olan şeylerin de cezası olur.

Neden kural var gevşeyip bırakmayalım diye, neden ceza var caydırıcılığı olsun diye.

Bu ortak istenen bir şeydi. "Öyle bi diyet yapalım ki sürekli kaçamak falan olmasın kaçıranın cezası olsun anca toparlarız kendimizi" düşüncesiyle.

Sen dersen ki ben bilmiyodum hazır değilim şu an böyle sıkı istemiyorum liste dışı da olabilirsin. Aslında çoko dedi sana da ben pistlerde görelim dedim tam izah edememiş olduk ama asla zorlama gibi değil canım

Önemli olan sağlıkla kilo vermemiz ve bunun için moral ve motivasyon çok önemli onu bozacak her şeyden uzak durmak lazım.

Son düzenleme:
Bu hafta bi deneyim bonus yapamazsam uzaktan takip ederim. Tam hakim değilim kurallara o yüzden ne yaptığımı anlamadım dün. Mesela 1 dilim ekmek 100 kaloriden asagı yazıyor nette. Ama 100 kalori diyet dışı yazanlara ceza yok bana var onu çözemedim

Buradaki ceza egzersizi dediğimiz aslında adı ceza, hareket etmemizi sağlıyor. Ben mesela topige ara verdik vereli ne yürüyüş ne egzersiz yaptım. Tamamen hareketsiz ve sağlıksız beslendiğim için kilo aldım. Burada kısıtlama olduğu için dün de gün tabağıyla bir imtihanım vardı mesela, kendime ceza egzersizi yazdım. 20 dk egzersiz, ya da 6.000. Adım. Önceki hali olsa çok zor gelirdi.

Bir de ben bu egzersizi günlük beklemiyorum. Yani yapılsa olur ama şart değil. Tartı günleri kilo alındı veya sabit geldi,
Aylık sonuçlarda, olursa diyet dışı öğünde bekliyorum

-Hayal senden sonra beslenme menü üzerine konuştuk bonusla. Zaten bundan dün menüleri daha dikkatli incelemeye karar verdik. Dengeye önem vericez. Eğer bakliyat karbonhidrat alımı olmamışsa sabah 2 akşam 2 olarak 4 dilim ekmek yenebilecek. Senin menüne göre de yenebilir evet. Yani sırf ekmek kuralı gibi bakmayıp genel menü içinde değerlenecek. Ekmek 4 dilime çıkıyorsa tam buğday ekmeği olması daha iyidir

Ekmeği 100 kalori hesabının dışında tuttuk zaten canım. 3 dilim ekmek 300 kalori zaten. Ama yukarıda yazdığım gibi bu konuyu dün masaya yatırdık menü dengesine göre 4 de olabilir.
Bende sıkılmanı istemem canım uzaktan takip ederek daha iyi hissedeceksen öyle de yapabilirsin

Yapamazsan değil ya yapıyosun zaten burda daha düzenli olacak.

Sanki listedeymiş gibi kaçamak yapmayacaksın yapmamaya dikkat edeceksin.

Ben bile başlamışsam dünya üstünde daha kimse yoktur yapamayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…