Yeni Yıla Fit Giren Kızlar ✓

Sigara kullaniyor musun? Bir de yazdan yeni ciktik koruyucu kullandin mi?
Menun bence gayet guzel canim :)

Sigara kullanmıyorum. Aynı şeyi düşündüm hani sigara içenlerin ciltlerinde garip bir ton belirir ya :)) sanırım kahve de aynı etkiyi gösteriyor uzun süreli tüketimde. Yazın güneş koruyucu kullandım ama arada bir atladığım mutlaka olmuştur. Şimdi de sürmek lazım ama ihmal ediyorum şu sıralar...

Bugun cok gec kalktim ilk ogunum saat 12 de
Kahvalti: 10 tane kaju, sucuklu yumurta, 2 domates, 6 zeytin, 1 parca peynir
Ogle yemegi: 6 tane tavuk nugget saat 6 gibi yerim
Cok acele ciktik evden baska birsey hazirlayamadim.

Sigara kullanmıyorum. Aynı şeyi düşündüm hani sigara içenlerin ciltlerinde garip bir ton belirir ya :)) sanırım kahve de aynı etkiyi gösteriyor uzun süreli tüketimde. Yazın güneş koruyucu kullandım ama arada bir atladığım mutlaka olmuştur. Şimdi de sürmek lazım ama ihmal ediyorum şu sıralar...

Ben birakali 1 yili gecti, gercekten cilde zarari cok fazla. Kahvenin oyle bir etkisi var mi bilmiyorum. Ama bir sure birakip anlayabilirsin, yesil cay, adacayi, papatya vs. Ic yerine. Yesil cayda ve normal cayda da kafein var ama digerlerinde yok sanirim. Bol yesillik ve su tuket. Cilde en faydali seyler. Bir de aklima karaciger geldi, cilt lekeleri karacigerden oluyor diye biliyorum.

Zahmet olmazsa anlatsana nasil birlestireceksin ayca kayayla ? Ben de katilirim belki
Ayca kaya diyetisyenlerin mantığını almis aslında. Sonra da kilo ve boylarina gore gruplamis. Mesela kitabi 5333 diye gecer ve 65-70 kilo civarinda olanlar (tabi boyu da 65i gecmeyecek) kullanir bu rakamları. Ben bi ara onu yapmaya çalışmıştım pek beceremedim yani saasi, takip etmesi sıktı. Ben su an 4232 ile basliycam. Daha kilolu olanlar 6444.
Bu rakamlar; besin gruplarindan yememiz gereken miktari gösteriyor.
4232(3),
4 tahıl grubu
2 et grubu
3 sut grubu
2 meyve grubu
(3 yag grubu)
Sebze yemekleri az yagliysa sayilmiyor, ve çiğ sebzeler de.
Tursuyu az yersen sayilmiyor
Kuruyemiş yag grubuna giriyor tabi
Bal, recel yemek istersen meyveden gidiyor.
1 simit 4 dilim ekmek
Bir kepçe mercimek çorbası 2 tahıl 1 et grubu
4 sarma 1 tahıl 1 yag
2 bardak ayran 1 süt
1 yumurta 1 et
8 kaşık kurubaklagil 2 tahıl 1 et
1 kase yoğurt 1 süt grubu
Aklıma gelenler bunlar, yapmak istersen bunları daha da genisletebilirim arsivimden bakip☺️

Ayca kaya diyetisyenlerin mantığını almis aslında. Sonra da kilo ve boylarina gore gruplamis. Mesela kitabi 5333 diye gecer ve 65-70 kilo civarinda olanlar (tabi boyu da 65i gecmeyecek) kullanir bu rakamları. Ben bi ara onu yapmaya çalışmıştım pek beceremedim yani saasi, takip etmesi sıktı. Ben su an 4232 ile basliycam. Daha kilolu olanlar 6444.
Bu rakamlar; besin gruplarindan yememiz gereken miktari gösteriyor.
4232(3),
4 tahıl grubu
2 et grubu
3 sut grubu
2 meyve grubu
(3 yag grubu)
Sebze yemekleri az yagliysa sayilmiyor, ve çiğ sebzeler de.
Tursuyu az yersen sayilmiyor
Kuruyemiş yag grubuna giriyor tabi
Bal, recel yemek istersen meyveden gidiyor.
1 simit 4 dilim ekmek
Bir kepçe mercimek çorbası 2 tahıl 1 et grubu
4 sarma 1 tahıl 1 yag
2 bardak ayran 1 süt
1 yumurta 1 et
8 kaşık kurubaklagil 2 tahıl 1 et
1 kase yoğurt 1 süt grubu
Aklıma gelenler bunlar, yapmak istersen bunları daha da genisletebilirim arsivimden bakip☺️
Biraz karisikmis , bu hafta kalori + if gideyim en iyisi. Sabah 200 gr fazla geldim ama iyi bir gelisme, eksi sonrasi korudum en azindan. Yine de hedefime 700 gr var ama daha baya vakit var. Basarabilirim sanirsam

Bugünkü menümü de yazayım
Sabah: 1 yumurta, peynir zeytin salatalık
Ara : sade kahve, 1 parca bitter çikolata
Oglen: 1 çay bardağı kuruyemiş:)
Aksam: zeytinyağlı barbunya, etli sarma

Ama veranocum sen beni nerelere goturdun:) hele bir de oblivion var ki :KK200:
Ah ah :) entel entel kokuttuk buralari ama bir de ludovico einaudi amcam var. Onu canli bir izlemek istiyorum kismet olursa. Kendisi buraya geldi ama 150 dolardi bir bilet. Baska zaman dedim mecburen, ankaraya gelir miki? Gelsin nolur lutfen :dua::dua:

Ben birakali 1 yili gecti, gercekten cilde zarari cok fazla. Kahvenin oyle bir etkisi var mi bilmiyorum. Ama bir sure birakip anlayabilirsin, yesil cay, adacayi, papatya vs. Ic yerine. Yesil cayda ve normal cayda da kafein var ama digerlerinde yok sanirim. Bol yesillik ve su tuket. Cilde en faydali seyler. Bir de aklima karaciger geldi, cilt lekeleri karacigerden oluyor diye biliyorum.

Aslında bende leke yok ama genel olarak cikdimin tonu kırılmış gibi yani eski saf beyazlığım yok ilginç şekilde. Bir de ellermde egzama var benim ya ondan da çok çekiyorum :KK43: çok uğraştım kurtulamıyorum. Beslenme onun için de çok önemli aslında. Geçen sene bir ara biyorezonansa gittim 3-4 ay şekeri, gluteni kestim. Biyorezonans yememen gereken şeyleribeyninde blockluyor resmen. Ancak en ufak birşey kaçırırsan ve yeniden tadarsan hemen o tatları hatırlıyor. Ve maalesef 4 ay sonunda tatlı yememle birlikte biyorzonanaaın etkisi bozuldu. Sonra yeniden yaptırdım ancak bu sefer de bir etkisi olmadı... Anlayacağınız her yol diyete çıkıyor. Her türlü şeyin başı az kilo ve sağlıklı bir beden....

7-8 tane ama icin de çok çok az pirinç vardı. Ay bi yandan sarma hesabı yapıp bir yandan da piazzolla falan konuşuyoruz çok absürd :KK70: :KK70: :KK70:
Haha dimi sabah avocado tost, ogle sushi, aksam 4 peynirli ravioli fln seklinde menuler bekliosun ama sarma fln :KK70::KK70: gerci sarma benimkinin yaninda:-) sabah sucuklu yumurta yedim daha ne olsun :KK70:

Bugun cok gec kalktim ilk ogunum saat 12 de
Kahvalti: 10 tane kaju, sucuklu yumurta, 2 domates, 6 zeytin, 1 parca peynir
Ogle yemegi: 6 tane tavuk nugget saat 6 gibi yerim
Cok acele ciktik evden baska birsey hazirlayamadim.

Yalnız bu kadar aralıklı beslenip öncelikle onca zaman açlığa dayanabilmen, ikincisi kaçmaksız beslenmen ve hiç tatlı krizine girmemen takdire şayan......

Aslında bende leke yok ama genel olarak cikdimin tonu kırılmış gibi yani eski saf beyazlığım yok ilginç şekilde. Bir de ellermde egzama var benim ya ondan da çok çekiyorum :KK43: çok uğraştım kurtulamıyorum. Beslenme onun için de çok önemli aslında. Geçen sene bir ara biyorezonansa gittim 3-4 ay şekeri, gluteni kestim. Biyorezonans yememen gereken şeyleribeyninde blockluyor resmen. Ancak en ufak birşey kaçırırsan ve yeniden tadarsan hemen o tatları hatırlıyor. Ve maalesef 4 ay sonunda tatlı yememle birlikte biyorzonanaaın etkisi bozuldu. Sonra yeniden yaptırdım ancak bu sefer de bir etkisi olmadı... Anlayacağınız her yol diyete çıkıyor. Her türlü şeyin başı az kilo ve sağlıklı bir beden....
Benim ellerimde de var egzama. Beslenmeyle de mi ilgiliymiş o. Sürekli tekrarlıyor. Çok kötü olursa bi ilaç var onu kullanıyorum. Sürekli nemlendirici kullanıyorum. Ama sabun, deterjan vs hemen mahvediyo ellerimi :KK43:

X