- 20 Aralık 2013
- 3.104
- 1.638
- 133
- Konu Sahibi Sadecesen2
-
Bizim kulturumuzde boyle bir sey varmi ben hic hatirlamam hediyelestigimizi okulda veli istiyor daha simdiden gelmis bunun hesabini yapmis .Oldum olası bana saçma geldi,okullarda yapılan zoraki hediye almalar.Bir de kura vs.
Sevmediğim insana başkasının zoruyla niye hediye alayım yav.
Birde anasinifi bu daha cocuk ne anlar ki hediyeyi ne diye vericek amac ne hic bilemedim.Kesinlikle saçma ve gereksiz
Dogum gunlerin de hediyelesiyorlar zaten ama yilbasinda bunun egitici birseyi olmasi gerekirki yapilsin yok yani .Heerrr sene aldık neredeyse lise 2. sınıfa kadar
Öğrencinin parası var mı ? Herkesin birbirine aldığı hediye bir mi ? bunları düşünen pek yok
Düşünen de limit koyuyor alınan hediye '' İşte çocuklar a liradan fazla hediye almayacağız '' gibi
Yada çocuk kendine çıkan arkadaşına hediye almıyor .
Kiminin ailesi Yıl başı diyerekten karşı çıkıyor ki bende hoşlanmıyorum mesela .
Bence belli limitlerde paylaşım vs açısından yılbaşı harici bir gün çocuklara hediyeleşmeyi öğretmek amacıyla
Hediye günü filan yapılabilir . Ama Yıl başına özel hediye almak çok gereksiz
Bizim kulturumuzde yeni yila girdik holey der geceriz ama bu hediye olayini veli gelip haftalar oncesinden bana soyleyince canimi sıktı.Bence de cok sacma okurken bile gıcık oldum.bir de böyle seylere meraklı insanlar geldi geçmişten gözümün önüne.cok sinir bozucu
alabilicek olan var,Alamayacak olan var..Birde anasinifi bu daha cocuk ne anlar ki hediyeyi ne diye vericek amac ne hic bilemedim.
Kesinlikle tum veliler kabul etse bile arkadan mutlaka laf yapan olur hatta ogun hediye almamak icin gelmeyen bile olacaktir.alabilicek olan var,Alamayacak olan var..
ben öğretmen olunca kendim alıcam o ayrı
Istemiyorum de.gereksiz buluyorum sacma geliyor bana de.ne diyebilecek ki sana?ister alırsın ister almazsin keyfine kalmış .tamam diyecek mecbur.Bizim kulturumuzde yeni yila girdik holey der geceriz ama bu hediye olayini veli gelip haftalar oncesinden bana soyleyince canimi sıktı.
Dogum gunlerin de hediyelesiyorlar zaten ama yilbasinda bunun egitici birseyi olmasi gerekirki yapilsin yok yani .
kesinlikleKesinlikle tum veliler kabul etse bile arkadan mutlaka laf yapan olur hatta ogun hediye almamak icin gelmeyen bile olacaktir.
Ooo daha cok kucukler velilere ekstra yuk kadin isten cikicak veya haftasonu kostur kostur baska cocuga hediye almaya gidecekBirde anasinifi bu daha cocuk ne anlar ki hediyeyi ne diye vericek amac ne hic bilemedim.
İsteyen velim zaten uygun gormeyen de benim :)Toplu olarak bir konusayim .En cokta suna sinir oluyorum herseyi aylar oncesinden gelip soyleyebiliyorlar yahu birakin isi ehline siz gidin oturun evinizde biz biliriz neyi yapip yapmayacagimizi.
İşin aslı bir çok veli sevmiyor ve istemiyor .
Sadece çocuğum arkadaşlarının yanında hoş olmayan duruma düşmesin
Öğretmen çocuğuma kötü bakmasın vs olarak izin veriyor , alıyor hediyeyi
Literatürde böyle bir uygulama yok zaten .
Velilerle konuşun çoğunluktan fazlası istemiyorsa iptal edilir
Yok iptal edilmez kalanlarla yapıcam ben vs gibi sert tepkiler alırsanız
Bimere şikayet edin gitsin .
Çocuğunuz Türk kültürü ile büyüsün .
Noel baba yerine Ayaz Atayı öğrensinler :)
Guzel bir takvim mesela dogru boyle soyliyeyim.Ooo daha cok kucukler velilere ekstra yuk kadin isten cikicak veya haftasonu kostur kostur baska cocuga hediye almaya gidecek
Yaslari kucuk kart etkinligi yapicam birbirlerine kart yapicaklar yeterli deyin gecin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?