• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni yıl ve hediyelesme

Kızım ilkokula başkadığındada bir veli öğretmenimize yılbaşı hediyeleşme yapsın çocuklar dedi. Öğretmenimizde net ama kibar bir dille bu tip şeyler yapmak istemediğini bazı velilerin karşı olduklarını yada kimi maddi yönden zorlanır diye kabul etmedi kimsede bir daha talep etmedi. Bende veli olarak onaylamıyorum gayet gereksiz buluyorum hatta. Sizde net bir şekilde söyleyebilirsiniz. Evet öğretmenlerde zor durumda kalıyo böyle zamanlarda. Biri daha iyi bişey alırken maddi durumu olmayan ufak hediye alıyo çocukların arasındada sorun oluyo.

Ben anaokullarinda ki bu tip bir çok etkinliği gereksiz buluyorum.

Zırt günü pırt günü herşey abartılı bir şekilde kutlamaya dönüştürülüyor.

Ben de anasinifi ogretmeniyim benim de bir velim bugün gelip yılbaşında hediyelesme yapalım dedi.belki olabilir sonra konusuruz dedim.dusundum buna karşı çıkanlar olabilir diye dusunuyorum o yüzden yapmiycam.ama su var yılbaşı veya başka zaman farketmez bu etkinlik faydalı bence.hem çocukların hediyelesmeyi öğrenmesi açısından hem de çok hoşlarına gider eminim.a ma etkinlik için şartlar konulmalı.mesela değer olarak birbirine yakın hediyeler olmalı.

Arkadaslar ogrencilerin yilbasinda hediyelesmesini nasil buluyorsunuz.Bu zamana kadar hic boyle bir sey gormedim burda cocuga bir kazanim saglayacak egitici ne olabilir bilemedim veli istiyorsa ne yapilmali.Bilindigi uzere bazi velilerde karsi cikabiliyor kutlamalara .

valla benim ortaokul dönemimden bile var ben ortaokul lise de çektim, şimdide oğlumun okulunda çekiyorum, bence çok saçma çok fazla sorun çıkıyor... ama illaki de yaptıkları için çocuğum ayrılmasın diye mecbur katılmak "zorunda" kalıyorum
bi kaç güne oğlumda gelir yine bu saçma sapan taleple
ben veli olmama rağmen velileri anlamıyorum valla veli whatsapp grubunda bile insanı deli ediyorlar eğitimle alakası hiç olmayan saçma sapan talepleriyle, onlar çoğunlukta olduğundan her türlü saçmalıklarına katılmak zorunda kalıyorum çocuğum için, şu ortaokul bitsede lisede hiç oralı olmıcam valla diğer velilerle...

Kızım ilkokula başkadığındada bir veli öğretmenimize yılbaşı hediyeleşme yapsın çocuklar dedi. Öğretmenimizde net ama kibar bir dille bu tip şeyler yapmak istemediğini bazı velilerin karşı olduklarını yada kimi maddi yönden zorlanır diye kabul etmedi kimsede bir daha talep etmedi. Bende veli olarak onaylamıyorum gayet gereksiz buluyorum hatta. Sizde net bir şekilde söyleyebilirsiniz. Evet öğretmenlerde zor durumda kalıyo böyle zamanlarda. Biri daha iyi bişey alırken maddi durumu olmayan ufak hediye alıyo çocukların arasındada sorun oluyo.
Veliye soyledim fakat alindi gibi ve bana dert oldu bizim kulturumuzde kutlama yok yabancilarda var bu hediyelesme dedim.Ben hic duymadim cunku hediye alma verme noeli yabancilar kutluyor.Biz 2017 girdik diye tv izler yeni yil saglik getirsin deriz baska ne var bilmem yani.Bazilari istemeyebilir hediye almayi vs her kafadan bir ses cikar su gunleri bize biraksalar sanki dert olmus haftalar oncesinden .

Bir çoğunda ki amaç gün yapıyorsa günde
Artık wp gruplarında benim çocuğum arkadaşını şunu aldııı
Diye ağız yaya bilmek gerçekten başka amacı yok :(
Üzülüyorum böyle insanlara .

Ben de anasinifi ogretmeniyim benim de bir velim bugün gelip yılbaşında hediyelesme yapalım dedi.belki olabilir sonra konusuruz dedim.dusundum buna karşı çıkanlar olabilir diye dusunuyorum o yüzden yapmiycam.ama su var yılbaşı veya başka zaman farketmez bu etkinlik faydalı bence.hem çocukların hediyelesmeyi öğrenmesi açısından hem de çok hoşlarına gider eminim.a ma etkinlik için şartlar konulmalı.mesela değer olarak birbirine yakın hediyeler olmalı.
Dogum gunlerinde hediyelesiyorlar zaten gecen yil kutlamalar yasaklanmisti hatirladigim kadariyla velilerden karsi cikanlar olmustu.

Bence guzel bir sey. Hediye derken zaten ana sinifi bu, boyama kitabi alinir mesela, kuru kalem boyalar var onlardan alinir.ogretmen bu tur sinirlar koyarsa ne sakincasi olabilir ki? Maddiyattan bahsedilmis kac lira bu tarz hediyeler arkadaslar? Ha dert yeni yil kutlanmasiysa ona karsi oldugunuzu soyleyin daha samimi olur diyorum ben

26 yaşındayım, ben ilkokuldayken bile vardı yılbaşı çekilisi. Ben çok sever ve heyecanlanırdım. Hala da severim yılbaşında hediye almayı. Şaşırdım açıkçası bu kadar nefret eden, tepkili insanları görünce.

Bir çoğunda ki amaç gün yapıyorsa günde
Artık wp gruplarında benim çocuğum arkadaşını şunu aldııı
Diye ağız yaya bilmek gerçekten başka amacı yok :KK43:
Üzülüyorum böyle insanlara .
Veliler yaris yapiyor iki anasinifi varsa aaa bizim ogretmen bunu yapti siz kutlamadiniz mi diyip hava atmak icin yapiyorlar.

Bence guzel bir sey. Hediye derken zaten ana sinifi bu, boyama kitabi alinir mesela, kuru kalem boyalar var onlardan alinir.ogretmen bu tur sinirlar koyarsa ne sakincasi olabilir ki? Maddiyattan bahsedilmis kac lira bu tarz hediyeler arkadaslar? Ha dert yeni yil kutlanmasiysa ona karsi oldugunuzu soyleyin daha samimi olur diyorum ben
Cocuklar bir birlerinin hediyesine bakip kiyas yapabiliyorlar ,velilerden de bu tur kutlamalara karsi cikanda olabiliyor zor is.

Arkadaslar ogrencilerin yilbasinda hediyelesmesini nasil buluyorsunuz.Bu zamana kadar hic boyle bir sey gormedim burda cocuga bir kazanim saglayacak egitici ne olabilir bilemedim veli istiyorsa ne yapilmali.Bilindigi uzere bazi velilerde karsi cikabiliyor kutlamalara .
İsteyenler kendi arasında yapsın deyin geçin bence müdahale etmediğinizde çok isteyen on on beş kişi yapar istemeyenler yapmaz zaten kura

Zoraki olanlarını hiç sevmedim. Sınıf içi, kurs içi, iş yeri içi falan. Ama yakın arkadaş grubu içinde olanı da pek severim.

Cocuklar bir birlerinin hediyesine bakip kiyas yapabiliyorlar ,velilerden de bu tur kutlamalara karsi cikanda olabiliyor zor is.
Ama sinirlar konur ki genelde,maddi olarak yani. Ben 32 yasindayim benim cocuklugumda bile vardi sinir koymak. Atiyorum eldivenn mesela,herkes eldiven alacak denilirdi. Veya 5 lirayi gecmesin denilirdi. Artik her sey ucuz,gonuller hos olsun maksat bence. Biz her yil losev cocuklarina yapiyoruz bu etkinligi,o hasta yavrularin bile yuzleri guluyor 3-6yas araligi dusunun. Anlamaz deniliyor ama anliyorlar.

Bir de bizim kültürümüzde böyle birşey yok denilmiş ancak bizim kültürümüzde noel kutlaması yok yeni yıl kutlaması degil.ikisi çok farklı şeyler tarihleri bile farklı.

emin olun ilkokul çocuklarına faydadan çok zararı var, çünkü hediyeler ne kadar alt üst fiyat kotasıda koysan denk olmuyor bazı çocuklar çok hayal kırıklığına uğruyor, ve bu kesinlikle maddi durumla alakalı değil, velinin özeniyle alakalı, hiç unutmuyorum oğlum ilkokuldayken öğrencinin biri diğerine kullanılmış kalem vermişti ve çocuğun babası cerrah, yani onun için sıfır bi kalep alıp hediye paketi yapması sorun değildi ama özensiz işte, maddi durumu kötü olan biri mum alıyor mesela bir iki liralık ama onu hediye paketi yapıyor, çocuk yani bunlar paketsiz hediye mi gelir.. bu tip şeylerden içerleyen çocuk çok oluyor ne gereği var ki...

bizim lisede vardı bu durum. en nefret ettiğim kıza hediye almak zorunda kaldım. aklıma birşey gelmedi bende AYI aldım :D bence okulda değilde samimi arkadaşlar arasında olmalı bu tarz şeyler.

Bizim kulturumuzde boyle bir sey varmi ben hic hatirlamam hediyelestigimizi okulda veli istiyor daha simdiden gelmis bunun hesabini yapmis .

Benim kültürümde, inancımda yılbaşı diye bir kavram yok, o yüzden kutlamam
Okulda kutlanılması çocuklar açısından bence hoş değil maddiyat anlamında
Sonuçta alamayacak durumda olanlar olabilir, çocuklar mahçup olur

Back
X