• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni yıl ve hediyelesme

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Arkadaslar ogrencilerin yilbasinda hediyelesmesini nasil buluyorsunuz.Bu zamana kadar hic boyle bir sey gormedim burda cocuga bir kazanim saglayacak egitici ne olabilir bilemedim veli istiyorsa ne yapilmali.Bilindigi uzere bazi velilerde karsi cikabiliyor kutlamalara .

Kesinlikle saçma ve gereksiz..
alabilicek olan var,Alamayacak olan var..
ben öğretmen olunca kendim alıcam o ayrı:deli:

Oldum olası bana saçma geldi,okullarda yapılan zoraki hediye almalar.Bir de kura vs.
Sevmediğim insana başkasının zoruyla niye hediye alayım yav.
Bizim kulturumuzde boyle bir sey varmi ben hic hatirlamam hediyelestigimizi okulda veli istiyor daha simdiden gelmis bunun hesabini yapmis .

Heerrr sene aldık neredeyse lise 2. sınıfa kadar
Öğrencinin parası var mı ? Herkesin birbirine aldığı hediye bir mi ? bunları düşünen pek yok
Düşünen de limit koyuyor alınan hediye '' İşte çocuklar a liradan fazla hediye almayacağız '' gibi
Yada çocuk kendine çıkan arkadaşına hediye almıyor .

Kiminin ailesi Yıl başı diyerekten karşı çıkıyor ki bende hoşlanmıyorum mesela .
Bence belli limitlerde paylaşım vs açısından yılbaşı harici bir gün çocuklara hediyeleşmeyi öğretmek amacıyla
Hediye günü filan yapılabilir . Ama Yıl başına özel hediye almak çok gereksiz

Bence de cok sacma okurken bile gıcık oldum.bir de böyle seylere meraklı insanlar geldi geçmişten gözümün önüne.cok sinir bozucu

Heerrr sene aldık neredeyse lise 2. sınıfa kadar
Öğrencinin parası var mı ? Herkesin birbirine aldığı hediye bir mi ? bunları düşünen pek yok
Düşünen de limit koyuyor alınan hediye '' İşte çocuklar a liradan fazla hediye almayacağız '' gibi
Yada çocuk kendine çıkan arkadaşına hediye almıyor .

Kiminin ailesi Yıl başı diyerekten karşı çıkıyor ki bende hoşlanmıyorum mesela .
Bence belli limitlerde paylaşım vs açısından yılbaşı harici bir gün çocuklara hediyeleşmeyi öğretmek amacıyla
Hediye günü filan yapılabilir . Ama Yıl başına özel hediye almak çok gereksiz
Dogum gunlerin de hediyelesiyorlar zaten ama yilbasinda bunun egitici birseyi olmasi gerekirki yapilsin yok yani .

Ben de sevmem. Bizim okulda zorla çekiliş olurdu bana gele gele kurşun kalem gelmişti çünkü kızın maddi durumu yoktu. Öğretmenlerin bunu düşünmesi gerek sanki herkes zengin de zorla çekilişle hediye getirilmesi bekleniyor....

İste okulda kursta zaman zaman karsilastigim durumlardan Hic sevmedim halada sevmem birine zorla hediye almak zorunda birakilmis gibi hissediyorum

hele okullarda durumu olan var olmayan var birbirini tanimayip kurada cikinca ne alinacagini bilememek var sevimsiz bir durum hele ogretmene iki ucu seyli degnek anca oylamaya koyabilirsiniz sinifin geneline secim gibi evet hayir diye yazip bir kutuya atin cogunluk neye cikarsa kalan ona uysun siz tarafsiz olun velilerde cikan sonucu kabul ederler

Bizim kulturumuzde yeni yila girdik holey der geceriz ama bu hediye olayini veli gelip haftalar oncesinden bana soyleyince canimi sıktı.
Istemiyorum de.gereksiz buluyorum sacma geliyor bana de.ne diyebilecek ki sana?ister alırsın ister almazsin keyfine kalmış .tamam diyecek mecbur.

Dogum gunlerin de hediyelesiyorlar zaten ama yilbasinda bunun egitici birseyi olmasi gerekirki yapilsin yok yani .

İşin aslı bir çok veli sevmiyor ve istemiyor .
Sadece çocuğum arkadaşlarının yanında hoş olmayan duruma düşmesin
Öğretmen çocuğuma kötü bakmasın vs olarak izin veriyor , alıyor hediyeyi
Literatürde böyle bir uygulama yok zaten .
Velilerle konuşun çoğunluktan fazlası istemiyorsa iptal edilir
Yok iptal edilmez kalanlarla yapıcam ben vs gibi sert tepkiler alırsanız
Bimere şikayet edin gitsin .
Çocuğunuz Türk kültürü ile büyüsün .
Noel baba yerine Ayaz Atayı öğrensinler :)

saçmalık,hediyeleşmek güzeldir ama gönülden koparsa güzeldir,böyle zoraki yapılan hediyeleşmeler sakıncalı.hediye maddiyata bakıyor nihayetinde az da olsa çok da olsa.ayrıca sınıftaki öğrencilerin hepsinin velisi istemeyeceğine göre istemeyen velilerde bu olaya dahil olmak zorunda kalıyor.

Birde anasinifi bu daha cocuk ne anlar ki hediyeyi ne diye vericek amac ne hic bilemedim.
Ooo daha cok kucukler velilere ekstra yuk kadin isten cikicak veya haftasonu kostur kostur baska cocuga hediye almaya gidecek
Yaslari kucuk kart etkinligi yapicam birbirlerine kart yapicaklar yeterli deyin gecin

İşin aslı bir çok veli sevmiyor ve istemiyor .
Sadece çocuğum arkadaşlarının yanında hoş olmayan duruma düşmesin
Öğretmen çocuğuma kötü bakmasın vs olarak izin veriyor , alıyor hediyeyi
Literatürde böyle bir uygulama yok zaten .
Velilerle konuşun çoğunluktan fazlası istemiyorsa iptal edilir
Yok iptal edilmez kalanlarla yapıcam ben vs gibi sert tepkiler alırsanız
Bimere şikayet edin gitsin .
Çocuğunuz Türk kültürü ile büyüsün .
Noel baba yerine Ayaz Atayı öğrensinler :)
İsteyen velim zaten uygun gormeyen de benim :)Toplu olarak bir konusayim .En cokta suna sinir oluyorum herseyi aylar oncesinden gelip soyleyebiliyorlar yahu birakin isi ehline siz gidin oturun evinizde biz biliriz neyi yapip yapmayacagimizi.

Back
X