- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.289
- 598
- Konu Sahibi monarosa352
-
başkalarının size sağladığı imkanlar sayesinde vaktiniz ve ve yazabiliyorsunuz. ne mutlu size. insanlara örnek olmak için ballandırmayın durumunuzu bence burada. hoş değil.Şu yazdıklarınızı okurken ben de üzüldüm. Çünkü ben hayatımı hiçbir zaman onların bana sağladığı imkânlara göre yaşamadım. 18 yaşında evlenip sırtımı kayınpederime yaslamadım. Üniversite sınavlarına hazırlanıyordum o dönem. Eşim kursa göndermek istediği halde kabul etmedim; kendim başardım demek istediğim için. Arkadaşlarla eğlenceden döndüğümüz zaman korunmasız ilişkide hamile kaldım. Bazı şeyler yaşandı ve ben ailemin yanına döndüğüm zaman hamile olduğumu öğrendim. 19 yaşındaydım, kürtaj olmaya karar verdim ama yapamadım. Karnımda bir bebek ne yaparım, demedim. Boşanma konusunda kararlıydım. Ailem hep arkamda durdu. Kayınpederim defalarca maddi destek göndermesine rağmen tek kuruş harcamadım o paradan. O 6 aylık dönemde psikolojik olarak çok yıprandım. Barıştığımızda da hamileyim, çocuk olacak diye barışmadık. Ne o dönemler ne de şimdi hayatımı onların mal varlığına dayatarak yaşıyorum. Kredi kartını verdikleri zaman gidip binlerce liralık alışveriş yapmıyorum; bir çantaya bırakın 5 bin 7 bin vermeyi 500 lira versem içime oturur. Kayınpederimin verdiği harçlıkları banka hesabıma koyuyor ve bir kısmını kızım için biriktiriyorum bir kısmını gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlara annem aracılığı ile ulaştırıyorum.
Bir şeyler için çabalamaya sıra gelince. Ben bir yazarım. Son bir senedir yazamasam, üzerinde çalışamasam da 3 seneden fazla gece gündüz demeden yazmak istediğim kurgum için çalıştım. Sürekli okudum, A4 boyutunda 400 küsür sayfadan fazla taslak çıkardım. O taslağın üzerinden defalarca geçtim, düzenledim. Yazmak için değil, gerçekten yazar olabilmek için çabaladım. Gecemi gündüzüme kattım derken mubalağa yapmıyorum, yemek yemeyi unuttuğum zamanlar oldu. Ben memur, bankacı veya akademisyen olmak istemiyorum ki, yazar olmak istiyorum ama hak ederek. Bir senedir her şeyi askıya aldım neredeyse çünkü bir giriş cümlesini aylarca yazamadım. Neden biliyor musunuz? Hayalim popüler bir yazar olmak değil benim. Ben insanları okurken eğlendirmenin yanı sıra düşünmeye itmek istiyorum. Bir Orwell, Huxley, Asimov, Le Guin ve birçok yazar gibi olmak istiyorum. Haklısınız yazık bana! Yazık ki yazarlığı bir meslek olarak görüp, hayallerimin peşinde koşuyorum.
Aile desteği ile okumak yasaklanmalı o halde. Sonuçta o zaman da başkalarının sağladığı imkânlar ile okunuyor.başkalarının size sağladığı imkanlar sayesinde vaktiniz ve ve yazabiliyorsunuz. ne mutlu size. insanlara örnek olmak için ballandırmayın durumunuzu bence burada. hoş değil.
aile başka, kayın aile başka.Aile desteği ile okumak yasaklanmalı o halde. Sonuçta o zaman da başkalarının sağladığı imkânlar ile okunuyor.
Başkalarının bana verdiği hangi vakit anlamadım. Bakıcım yok. Yardımcı almıyorum temizliğe, arta kalan vaktim de çabalıyorum. Yazın da sınavlara hazırlanmaya başlayacağım, küçük kızım büyüyence istediğim bölüme gitmek istiyorum. Bunun neyi ballandırmak? Bir gün başarmak istediğim şeyi başardığım zaman ben değil, başkaları mı başarmış olacak?
İnsanları anlamak zor. Çünkü, bana sunulan imkânlara göre yaşamayınca da aşağılamaya kalkıyorlar, yaşamak istesem de aşağılanacağım. Ortası yok bunun. Yaptığınız da çalışmayan tüm kadınları aşağılamak oluyor maalesef.
aile başka, kayın aile başka.
neyse.
şartlar ne olursa olsun 18 yaş erkendir. bunun övülmesini doğru bulmuyorum. siz milyonda bire denk geldiniz diye bunu kural sanıp insanların erken yaşta evlenmesini normal karşılayan şeyler yazmayın. zira kimsenin kayınbabasının 200bin liralık kredi kartı yok.
Ben 18 yaşında evlenmeyi övmedim zaten. Yukarıda mesajda, "Zengin insanların küçük gelin almasının sebebi baskılamaktır," düşüncesine karşıtlığımı bildirdim. Gelin gidilen yer zengin diye kimsenin kimseyi baskılayamayacağını anlatmaya çalıştım. Kayınpederime veya parasına güvenerek evlenmedim. Sadece bana değil, diğer gelin ve torunlarına karşı da öyle bir insan. Evet ben iyisine denk geldim ama denk gelmeseydim de yaşım küçük diye kimse beni parasıyla susturamazdı. Siz konuyu farklı bir yere çektiniz.aile başka, kayın aile başka.
neyse.
şartlar ne olursa olsun 18 yaş erkendir. bunun övülmesini doğru bulmuyorum. siz milyonda bire denk geldiniz diye bunu kural sanıp insanların erken yaşta evlenmesini normal karşılayan şeyler yazmayın. zira kimsenin kayınbabasının 200bin liralık kredi kartı yok.
Hayır, o kadar limitli bir kredi kartını verebilecek kadar güvendiğini anlatmak istemiştim ama bu sizi niye rahatsız etti? Kibliyorum hoşçakalın.Hakikaten ornek vermekse amac benim kayinailem parayi benden sakinmaz de gec, yok 200 binlik kredi karti, yok 1000 liralik cep harçlıklari falan
Bir de özgüvenli oldugu icin bunlara sahip oldugunu sanıyor; evet insanlar senden baska ozguvenli kimse gormemisler omurleri boyu, seni gorunce de mali mülkü onune sermisler
Hayat cok acimasiz
Konu bu şartlara sahip olmak değil ki. Neden bunlara boyun eğiyor? Defalarca anlattık ona hâlâ ben başına buyruk bir insan değilim diyor. Kendini ezdirmemeyi, markete haber vermeden gitmeyi başı buyrukluk olarak görüyor. Mesele zaten maddiyat değil. Yularıda arkadaş, zengin insanların küçük gelin almasının sebebi gelinleri baskılamaktır, yazmıştı ben de o yaşta evlendim, eşimle tartışmalarımızda vs kimseye kendimi ezdirmedim demek istedim. Kimse benim önüme para koyup sus otur demedi demek istedim.Sizin adınıza gerçekten sevindim.
Allah bozmasın..
Fakat siz çok nadir istisna sayılan kişilerdensiniz.
Benimde kuzenim durumu çok iyi antepli bir iş adamı ile evli.
Ve adam sizin dediğiniz örneklerin binde birini yapmıyor.
Kuzenimin habersiz altınlarını sattı.Araba almıştı onu sattı.
Kuzenimin üstüne hiçbir şey yok.Hiç yok.
Yani para,mal mülk desen onda da var ama yapmıyor.
Bu arada siz istediğiniz kadar hakkınızı savunun; iradeli, özgüvenli bir kişi olun yapmak istemeyen yapmıyor.
Ve benim kuzenim öğretmendi yani öyle hayatı bilmeyen biri değildi.Ama adama güvendi mesleği bıraktı bence hata yaptı.
Dediğim gibi siz masallah çok şanslısınız.
Ama bu şansınız iyi, adaletli, sizi kızı gibi gören ve seven bir kayınpederiniz olduğu için.Size kıymet veren bir ailede olduğunuz için şanslısınız.Yoksa istediğiniz kadar özgüvenli olun yapmayan yapmazdı.
Yani sizin durum yaşla alakalı değil ona katılıyorum.
Keşke her örnek sizin gibi olsa ama değil.
Hele konu sahibi sizin şartlarınıza sahip olamayacak.
Çok zor, imkansıza yakın.
En azından bari konu sahibi adına hesap açıp harçlık verseler.
Çünkü konu sahibi köprüleri yakmış.Konu bu şartlara sahip olmak değil ki. Neden bunlara boyun eğiyor? Defalarca anlattık ona hâlâ ben başına buyruk bir insan değilim diyor. Kendini ezdirmemeyi, markete haber vermeden gitmeyi başı buyrukluk olarak görüyor. Mesele zaten maddiyat değil. Yularıda arkadaş, zengin insanların küçük gelin almasının sebebi gelinleri baskılamaktır, yazmıştı ben de o yaşta evlendim, eşimle tartışmalarımızda vs kimseye kendimi ezdirmedim demek istedim. Kimse benim önüme para koyup sus otur demedi demek istedim.
Bizim ailemizde kendi ailemde dahil, gelinler kadınlar el üstünde tutulur. Kayınpederimin maddi desteği benim için gram önemli değil. Düşünmesi elbette mutlu ediyor. Fakat her konuda destekçi. Bize yapın kızım, gezin kızım diye hep destek verir. Fikirlerimize önem verir. Karşıt bir fikri oturur rahatça tarışırım kayınpederim ile saygılı bir şekilde. Okul bahsi açılıyor, sen yaparsın kızım diyor mesela. Benim demek istediğim mal mülk yedirmezler elin kızına mantığı benim çevremde yok. İnsanlara garip geldi sanırım böyle kpeder. Şey sandılar galiba hunharca alışveriş yapan, marka delisi, bir elim yağda bir elim balda ama insanları sömürmeyi seven bir yapım yok. Veriyor, ediyor diye yüzsüzleşemem ben öyle. Allah razı olsun hepimizi çok sever. Hayatı gençken yaşayamamış; çocuklarım yaşasın diye düşünen bir adam.Çünkü konu sahibi köprüleri yakmış.
Ailesi yok mesleği yok parası yok.
Ve daha vahimi kendine güveni yok.
Bu ailede kalayım da ne olursa olsun diyor.
O yüzden maalesef daha çok ezilecek.
Size gelince; dediginiz yoruma katılmıyorum.
Zengin aileler yaşı küçük gelin tercih ederler.
Çoğunlukla denildiği gibi kolay yönetmek içindir.
Ikinci neden de çok çocuk doğursun diyedir.
Mesela adam 29 yaşında; kendi yaşıtı biriyle evlense idi o kadın büyük ihtimal kendi kıymetini az da olsa bilirdi.önce ben derdi.Yüzüne tükürünce küfür edince ses kaydı alır dava açardı.Maddi ve manevi tazminat isterdi.Ve büyük ihtimal ilk geceden hamile kalmaya çalışmazdı.
2.olarak da diyelim evliliği iyi gidiyor yaşından dolayı kendini de ön plana alıp nasipse 2 veya 3 çocuk sahibi olurdu.
Buradaki konu sahibi büyük ihtimal olursa böyle sevgisiz evliliğe rağmen tahminen 4,5 ..vb çocuk yapacak.
Ve siz bana göre hala cok azınlıksınız.
Ben sizin gibi örnek çevremde görmedim açıkçası.
Bir tek kuzenim ortalama üstü maddiyatı olan biriyle evli ve sizden büyük benle aynı yaş 31 yaşında.Ve hiç sizin gibi herşey önüne serilmiyor.Yapılsın diye demiyorum ama eşinin durumu olmasına rağmen sürekli bir yapamam edemem lafı dönüyor.
Tabi ki suç kendinde.(Mesleğini eşine çok güvenip bıraktı) Ama o konuya çok girmeye gerek yok.
Yani kısaca siz milyonda bir olabilecek bir istisnasınız.
Çünkü bu devirde kimse kimseye bu kadar maddiyat desteği vermez.
Destek verse de sürekli başa kakılır.Konu sahibi gibi bir saat alırlar elli kere söylerler.
O yüzden benim hayat felsefem kendin kazan kendin ye.Kimseye hesap verme.
İlave Bilgi: Bu arada kimseye laf söylemiyorum.Durumu olan eşinin ek kartını da kullanır.Herkes nasıl rahatsa öyle yaşasın..
Böyle bir kanıya nasıl vardınız?
Ben de 18 yaşında çok zengin bir aileye gelin geldim. Kimse beni ezmeye, sindirmeye kalkmadı. Kimsenin parasını yemeye kalkmadım. Her zaman, her konuda destekçim oldular.
Kayınpederim ne zaman onlara gitsem, 600 tl 1000 tl harçlık vermek istedi. Almazsam masaya koydu, bu senin dedi. Al kredi kartını git alışveriş yap kızım dedi. Param olduğunu, eşimdeki ek kartın birinin bende olduğunu bile bile. Sigortamın ödendiğini bile geçtiğimiz sene öğrendim. Her zaman arar sorar bir eksiğin var mı der. Ailemin yanına giderken iş yerine uğrayıp kasadan para verildiğini bildiği halde, arayıp kızım harçlığın var mı diye sorar. Var desem de cep telefonu numarama ekstra para yollar. Gideceğimi öğrense 200 bin lira limitli kartını bana yollar eşimle. İlk evlendiğimiz zaman çok zor şeyler yaşadık, ayrılma kararı aldık eşimle. Kayınpederim arayıp, "Sen benim kızımsın, ben senin arkandayım. Altınların da bende merak etme," dedi. Ben bile unutmuşum o altınları, aklıma bile gelmemiş. Ehliyet kursuna yazılmaya giderken aradı kızım geçerken gel kartı al, dedi. Daha iki gün önce bir mağazadayken orada olduğumu öğrenmiş, "Kızım alacağını al, faturayı ben ödeyeceğim," dedi. Araba alınırken, arabayı benim üzerime yapacaklardı ben istemedim.
Ben de çok küçük evlendim ama kimseye kendimi ezdirmedim. Kimseye o fırsatı vermedim. Kayınpederim bana bu kadar destekçiyse eğer sebebi de hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmediğim, susmadığım içindir. Saygı verilmez, kazanılır.
Ayrıca etrafımda o kadar zengin insan var, birinin de gelinlerine bahsettiğiniz gibi davrandığını görmedim. Gerek akraba içinde gerek arkadaş çevremizde. Aile şirketi, herkesin harcadığı kendisinedir kimse kimsenin harcadığına karışmaz çünkü şirketten harcansa dahi yine kişinin kendi hesabından düşülür veya ileride ayrılma durumunda hissesinden. Küçük yaşta evlenmek, kendini ezdirmek anlamına gelmiyor.
Kocan tam bir öküz!!Bna süpriz için çiğ köfte alıyo ama yeme dokunur diyo kendi yiyo pastayı kaç haftadır eve gelirken alıver canım çekti diyorum illa amaç gösteriş değil hamileğim bunu bari bahane edip alsın gönlümü alsın istiorum
Bana karşı öyle değil sadece diğer gelinlerine karşı da öyle. Yenidoğmuş bebeğe hediye almak için gitmiştim, mağazanın VIP müşterisi kayınpederim; beni de tanıyorlar, o sebepten haber vermişlerdir. Eşimin ek kartı da bende. Ben sadece zengin aileler gelinlere değer vermez kısmına istinaden, değer verildiğini anlatmak adına yazdım.Yedi yirmi dört adam üzerime titremiyor. Kendisinden kart falan da istemedim, isteyemem de. Herkesin aile ilişkisi, samimiyeti bir değil; öz babamız gibidir bizim.Valla bana çok abartılı geldi, insanın gelinine he deyince ikiyüzbinlik kartı emrine vermesi falan.sizi takip mi ediyor ki mağazada oldugunuzu nasıl öğrenmiş ve neden aldıklarınızı ödemek istiyor?kocanız dururken ya da kendi ana babanız kayınpederinizin bu kadar üstünüze titremesi garip
Abartı yoksa bile çok çok istisnai bir durumsunuz bence
Yorumu konudan bağımsız olarak alıntıladığım mesajdaki içerik ile ilgili yaptım zaten canım.
Konu sahibinin eski konusuna, "Seni kimliksizleştirecekler. Buna izin verme," gibi bir yorum yazmıştım.
Ben şuan çalışmıyorum. Eğitim konusunda eşim de ailesi de destek. 24 yaşına dek çocuk düşünmüyordum, çünkü okula dönecektim ama ayrılık kararı aldığımızda hamile olduğumu öğrendim. Ondan önce eşim mimarlık okumamı çok istiyordu ama benim hayallerim başka. Çocuk olunca, ikinciyi de yapayım büyüsün üniversiteye hazırlanayım o süreçte diye konuştuk -ki ben yazıyorum eşim hayallerim konusunda bana çok destek oluyor.
Yorumda sadece kayınpederimden bahsettim çünkü, alıntıladığım mesajda, "Baskıya itiraz ederse, para ile susturulur," yazıyordu. Para ile susturulacak insanın yaşı önemli değil, parayı seven her şekilde susar. Eşim de ailesi de, bir sorun olduğu zaman önüme dünyayı koysalar cayır cayır yakacağımı ama susmayacağımı bilirler. Dedim ya saygı verilmez, kazanılır. Çok kavgalarımız oldu bizim ama bir kere bile maddiyatı sürmediler önüme. Kayınpederim boşanacağımızı bilerek, boşanmayayım diye değil, boşansak bile sen benim kızımsın demek istedi. Dediğim gibi konudan bağımsız olarak yazdım. Sadece bana değil, diğer gelinlerine de aynı şekilde davranır. Adaletlidir.
Ben baskılanmak istemediğim sürece kim beni baskılayabilir ki?
Adamın okuttuğu öğrencilere verdiği harçlığa kadar yazdınız maşallah. Allah daha çok versin size de, olmayanlara da.. Anlamadığım kısım konuyla alakası ne bütün bunların?Bana karşı öyle değil sadece diğer gelinlerine karşı da öyle. Yenidoğmuş bebeğe hediye almak için gitmiştim, mağazanın VIP müşterisi kayınpederim; beni de tanıyorlar, o sebepten haber vermişlerdir. Eşimin ek kartı da bende. Ben sadece zengin aileler gelinlere değer vermez kısmına istinaden, değer verildiğini anlatmak adına yazdım.Yedi yirmi dört adam üzerime titremiyor. Kendisinden kart falan da istemedim, isteyemem de. Herkesin aile ilişkisi, samimiyeti bir değil; öz babamız gibidir bizim.
Vermeyi seven, gönlü bol bir insan. Bana özel bir muamele değil yani. Okuttuğu öğrencilere de bayram öncesi esktra harçlık yatırır. Kart limitine gelince şirket kartı bizim kullandıklarımız kp kadar olmasa da hepsi yüksek limitli kartlar.
Severek evlendim canım. Öyle gönlünü hoş tutmak falan değil. Eltilerime de öyleler, bana özel bir şey değil. Kaldı ki sadece bizde değil, eşimin amcaları da gelinlerini el üstünde tutarlar.o mesaj biraz daha "oğluna kız alan zenginler" içindi bence.
siz eşinizle severek mi evlendiniz, görücü usulü mü, veya eşinizle yaş farkınız ne kadar hiç bilemem ama hepsi birer etken.
ama eğer görücü usulü ise yani bu insanlar sizi beğenip istedilerse yine karşı çıktığınız mesaja geliyor sonuç. "yaşı küçük, mesleği yok, her açıdan gönlünü hoş tutarız, oğlumuzun yuvası olur" düşüncesi de bana kalırsa bu konudakiyle eş derecede kötü.
hayat şartlarını vs bilmem kimsenin ama isterse ingiltere kraliçesi küçük torununa istesin beni 18 yaşımda yine art niyet ararım. :) belki de popüler kültür etkisidir bilmiyorum. severek evlenildiyse bu yorum geçersiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?