• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hamileyim eşimle kavga ettik

Adamın okuttuğu öğrencilere verdiği harçlığa kadar yazdınız maşallah. Allah daha çok versin size de, olmayanlara da.. Anlamadığım kısım konuyla alakası ne bütün bunların?

Konu iyice saptı. Konu sahibinden herhangi bir cevap var mı??
Hayır arkadaşlar kp bana özel olarak para saçıyor sandılar o yüzden anlatmaya çalışıyorum. Genelde kv, kpler cimri oluyor sanırım, bonkör görünce şaşırdılar. Arkadaşın biri, "Zengin adamlar baskılamak için küçük yaşta gelin alır," yazmıştı da ben de ona istinaden zengin olup gelinlerine kıymet veren kpler de var demek istedim de konu bayağı uzadı.

O yüzden bas bas bağrılıyor işte önce kızlar okusun az da olsa iş hayatı yaşasınn sonra evlensin belli bir yaşa gelince. Nokta.
Sen 18 yaşında bunları yaşarsın. Adam ilerde o bebek doğsun suratına bakmayacak sana ilgisiz davranacak sen çocuksu davranacaksın. He sonra aaa dur bizim evliliğimiz düzelsin yaa hadi 1tane daha yapalım diceksin 2.çocuktan sonra da Allah ne verdiyse artık yaşarsın :) yazık millet yıllarca bekliyo çocuğu olsun .. olan çocuklara oluyor sonra işte tripli sorunlu anne babaları oluyor maalesef .. yazık ..

Hanımlar üsluplara biraz dikkat etsek, polemiğe de girmesek mi? Ne dersiniz?
Hani şundan diyorum hem grileşmeyin, hem de aranızdaki polemiğin konu sahibesini yardımı olmuyor.

oooo ben bu super moderator işini yeni gördüm :KK53:

annelere de anneler kulübü gelmiş bize niye bir şey yok acaba kıskandık he :p

aile başka, kayın aile başka.
neyse.
şartlar ne olursa olsun 18 yaş erkendir. bunun övülmesini doğru bulmuyorum. siz milyonda bire denk geldiniz diye bunu kural sanıp insanların erken yaşta evlenmesini normal karşılayan şeyler yazmayın. zira kimsenin kayınbabasının 200bin liralık kredi kartı yok.
200.000 boşver 2lira vermezler gelin yemesin diye 🤣 maşşallahh diyelim de nazarımız değmesinnn

• Komik
Reactions: 000
Bizim ailemizde kendi ailemde dahil, gelinler kadınlar el üstünde tutulur. Kayınpederimin maddi desteği benim için gram önemli değil. Düşünmesi elbette mutlu ediyor. Fakat her konuda destekçi. Bize yapın kızım, gezin kızım diye hep destek verir. Fikirlerimize önem verir. Karşıt bir fikri oturur rahatça tarışırım kayınpederim ile saygılı bir şekilde. Okul bahsi açılıyor, sen yaparsın kızım diyor mesela. Benim demek istediğim mal mülk yedirmezler elin kızına mantığı benim çevremde yok. İnsanlara garip geldi sanırım böyle kpeder. Şey sandılar galiba hunharca alışveriş yapan, marka delisi, bir elim yağda bir elim balda ama insanları sömürmeyi seven bir yapım yok. Veriyor, ediyor diye yüzsüzleşemem ben öyle. Allah razı olsun hepimizi çok sever. Hayatı gençken yaşayamamış; çocuklarım yaşasın diye düşünen bir adam.

Kuzeninizin eşinin yaptığı çok çirkin. Keşke işini bırakmasaymış. Neden ayrılmıyor peki, neden katlanıyor bu adama?

Sadece yaşadığımız toplumda eş ailesi bu kadar verici olmaz.
Hatta çok ortalama bir şey beğenilse bile eşin anne, babası muhalefet olur ne gerek var der.
Yani en azından benim tanıdıklardan gördüğüm bunlardı.
Tabi ki her ailenin dinamikleri farklıdır ama bu kadar el üstünde tutulan hiç duymamıştım,Allah bozmasın..
Ama hangi ortamda bu durumu anlatırsanız anlatın, insanlardan şaşırma tepkileri alırsınız..

Sorunuza gelince, kuzen zaten çalışmayı sevmiyordu. Yani annesi, akrabalar bırakma, çalıştığın ortam rahat, adama güvenme dediler, dinlemedi. O da çok mutlu değil de işte kuyruğu millete karşı dik tutma derdinde..
Adam üstüne bir şey yapmıyor Ama her ay banka hesabına para yatırıyor.
Evinde de bakıcı var, 2 küçük çocuğu var araları 9 ay, yardımcısı var.
Sadece adam izin verdiği kadarını veriyor. Ama her şey kontrollü.

Sıkıntıları var, her şey adamın izin vermesine bağlı, bu bence çok ağır.

Bana karşı öyle değil sadece diğer gelinlerine karşı da öyle. Yenidoğmuş bebeğe hediye almak için gitmiştim, mağazanın VIP müşterisi kayınpederim; beni de tanıyorlar, o sebepten haber vermişlerdir. Eşimin ek kartı da bende. Ben sadece zengin aileler gelinlere değer vermez kısmına istinaden, değer verildiğini anlatmak adına yazdım.Yedi yirmi dört adam üzerime titremiyor. Kendisinden kart falan da istemedim, isteyemem de. Herkesin aile ilişkisi, samimiyeti bir değil; öz babamız gibidir bizim.

Vermeyi seven, gönlü bol bir insan. Bana özel bir muamele değil yani. Okuttuğu öğrencilere de bayram öncesi esktra harçlık yatırır. Kart limitine gelince şirket kartı bizim kullandıklarımız kp kadar olmasa da hepsi yüksek limitli kartlar.
ya allah daha cok versin
yok vib musterisi yok ek kart yok 2000 bize ne niye anlatiyorsunuz ben de senin o begenmedigin belki aciyarak bagdigin tabiri caizse varos kesimdenim babam isci emeklisi esim ise is arayan bu kriz dönemin ailemi nasil gecindiririm derdin de. simdi ben bunlari söyledim ben de bilmiyorum. siz bu okuyacaksiniz ve umrunuz da olmuyacak belki de aciyarak okuyacaksiniz yaziyi. yanlis anlamayin size degil ofkem sadece bu düzene aileniz de yavaniz da mutluluklar dilerim.
umarim 20 yil sonra tekrar bu yaziyi okudugumda bir seyler iyiye dogru gitmis olur. bir seyler daha esit olur. ya en azindan kimse cocuguma daha iyisini niye alamiyorum demez.

Eski konulara göz attım şöyle bir. Tabi yaşanmış yaşanmıştır geri dönüşü yok ama kaçmışsınız yani arkanızda aile yok şimdilik eşiniz buna güveniyor. Sürekli boşanma mevzusunu açan oymuş bence siz de sürekli yalvaran taraf oldugunuz için bunu diline pelesenk etmiş. Alt üstü pasta sonuna kadar haklısınız her şeyi parayı başa kakan erkeklerden iğreniyorum aynısını bana biri demişti çünkü. Ezdirmeyin kendinizi bu kadar şu boşanma lafını bırakıp adam gibi tartışmayı da öğrensin çocuk oyuncağı değil bu. Bana düşmez ama uğruna aileni karşına aldığın adam evlilikten emin değil alışamamış inşallah harcamazlar seni

• Beğen
Reactions: 000
ya allah daha cok versin
yok vib musterisi yok ek kart yok 2000 bize ne niye anlatiyorsunuz ben de senin o begenmedigin belki aciyarak bagdigin tabiri caizse varos kesimdenim babam isci emeklisi esim ise is arayan bu kriz dönemin ailemi nasil gecindiririm derdin de. simdi ben bunlari söyledim ben de bilmiyorum. siz bu okuyacaksiniz ve umrunuz da olmuyacak belki de aciyarak okuyacaksiniz yaziyi. yanlis anlamayin size degil ofkem sadece bu düzene aileniz de yavaniz da mutluluklar dilerim.
umarim 20 yil sonra tekrar bu yaziyi okudugumda bir seyler iyiye dogru gitmis olur. bir seyler daha esit olur. ya en azindan kimse cocuguma daha iyisini niye alamiyorum demez.
Babanın ellerinden öperim. Kime neden ve ne için acıyarak bakayım? Adaletsiz ve eşitsizlik olarak gördüğün yerlere insanlar çalışarak, emek vererek gelmiş. Bilmem hangi şehrin köyünden çıkıp iş kurmuşlar vakti zamanında, kazanmışlar. Neden parası olan insanlara bu kin ve öfke? Bak kriz var, çalışan çıkarmıyorlar. Yıllık 30-40 bin lira zarara uğratıyor kişi başı ama neden çıkarmıyorlar biliyor musun? Evine, çocuklarına ekmek getirebilsinler diye. Eğer buysa adaletsizlik, hak yemek tamam adaletsizlik olsun.

Sadece yaşadığımız toplumda eş ailesi bu kadar verici olmaz.
Hatta çok ortalama bir şey beğenilse bile eşin anne, babası muhalefet olur ne gerek var der.
Yani en azından benim tanıdıklardan gördüğüm bunlardı.
Tabi ki her ailenin dinamikleri farklıdır ama bu kadar el üstünde tutulan hiç duymamıştım,Allah bozmasın..
Ama hangi ortamda bu durumu anlatırsanız anlatın, insanlardan şaşırma tepkileri alırsınız..

Sorunuza gelince, kuzen zaten çalışmayı sevmiyordu. Yani annesi, akrabalar bırakma, çalıştığın ortam rahat, adama güvenme dediler, dinlemedi. O da çok mutlu değil de işte kuyruğu millete karşı dik tutma derdinde..
Adam üstüne bir şey yapmıyor Ama her ay banka hesabına para yatırıyor.
Evinde de bakıcı var, 2 küçük çocuğu var araları 9 ay, yardımcısı var.
Sadece adam izin verdiği kadarını veriyor. Ama her şey kontrollü.

Sıkıntıları var, her şey adamın izin vermesine bağlı, bu bence çok ağır.
Oo, neler var neler. Gelinine düğünde son model araba anahtarı takan, doğumunda ev alan gördü bu gözler.

Ben kuzeniniz gibi yaşayamam doğrusu. Enteresanmış kendisi. İzin vermek falan nedir yahu, düşünmek bile boğazıma tasma geçirilmiş hissi uyandırdı. Ne diyeyim.

Merhaba 4buçuk haftalık hamileyim dün öğrendik eşimle ilk çocuğumuz olucak nasipse eşim öğrendi gülümsedi şükretti öutlu oldu ama bn sevinçten yerimde duramıorum bnim kadar mutlu değil neyse eve geldim o işe gitti eve gelirken yaş pasta alıver diye 4-5defa aradım meşgule aldı cvp vermedi sonra açtı eve vardım sayılır alamam sana süprizim var dedi açtım kapıyı süprizi çiğ köfteymiş çiğ köfte almış tam açtı yicez ama sen yeme acı dokunur bide dedi kendisi yemeye başladı üzüldüm belli etmedim evimizin aşağısında 3tane pastahane var bn çay koyayım sende hemen pasta al gel madem film açalım ufak kutlama yapalım dedim isteklerin bitmiyo artık yeter almıycam akşam oldu dedi sigarası saat 2-3de bile bitse alır gelir bn bi saat 8de evin aşağısından pasta istedim almadı çiğ köftesini yiye yiye tv izledi bn alayım madem dedim onuda almadı surat astım o tv izledi bn yatak odasına gittim yanıma geldi kalbimi kırıyosun isteklerin için dedi konu illa pastamı pasta bahane insan karısının hamile olduğunu öğreniyo sevinir ya gelirken bi çiçek alır ya da bi tatşı alır madem ince bir düşüncen yok bn söylüyorum bn söylediğimde al dedim gitti tvsini izledi sonra uyuduk sabah telefonda bna itafeen şükürsüzlükle ilgili sözler paylaşmış sonra msjlaştık hamile halimle bni strese sokuyorsun dedim ilgi bekledim senden bi dedim konuyu paraya bağladı haftada 2-3defa dışarda yiyoruz yediğin önünde yemediğin arkanda şükürsüzsün sürekli birşeyler yiyorsun doymuyorsun dedi yediğim lokmaların hesabını yptı istemiorum paranı birşeyini yediğimi çok görüyorsun izin versen kendim çalışırım kendi paramı harcarım dedim delirdi eve geldi sancım vardı hiç birşey yemedim diye kahvaltılık birşeyler hazırladı ye açlıktan sancın var dedi yedim sonra neydi bnim günahım dedi 500tl para attı önüme al ne ihtiyacın varsa al dedi bağırarak istemiorum dedim zorla koynuma koydu sonra elini duvara vurdu ağladı beydi bnim günahım ne zaman düzeleceksin neden böylesin dedi ağlamasına kıyamadım elini tuttum tamam özür dilerim uzatmayalım lütfen dedim boşanalımmı aileni herkesi çağıralım yapamıyorum bn senin gibi kadından nasıl çocuk yaptım bn dedi bundan sonra ne yaptığın yemeği yiyeceğim ne de yatağında yatacağım sen düzelene kadar dedi bi ufak ilgi alaka süpriz istedim senden niye çok görüyosun dedim suratıma tükürdü daha ne istiosun bnden sana 14şubatta 375tl lik saat birde çiçek aldım gözün doysun dedi evlendiğimizden beri aldığı yptığı süpriz bu bn bir çikolatayla mutlu olan birisiyim bni şükürsüzlükle suçluyo tamam senden birşey istemicem bundan sonra alınganım bu dönemde anla bni özür dilerim uzatmayalım lütfen çocuğa birşey olcak diye korkuyorum dedim sarıldım bırak bni dedi gitti işine geri bn ne yapacağım bilmiorum niye böyle suçluysam kocamın gönlünü nasıl alacağım haklı bensem bile karşı geldikçe devam ettirdikçe bebeğim babasız kalacak artık evde iki yabancı olucakmışız aynı yatakta yatmıcakmışız yaptığım yemeği yemeyecekmiş
Bunların üstüne bir de siz mi özür dileyeceksiniz 😳 eşiniz çok kaba kusura bakmayın

Artik yazmayacagim!! Size müstehak mi desem ne desem ne demeye 18de evlendir ne demeye hadi hemen hamile kaldin kocan 29 yasinda sen 18 yasindaysin kocan icin neyse babalik olma yolunda ama sen? 18 yasindasin be hayatini simdiden zehir ettin, her ikinizde hataniz var daha evliliginiz oturmadan hemen cocuk yapin al iste simdi her olaya cocuga baglama, her ikinizde adam akilli konusma yapin, calismiyosun deseydin sende ben ineyim pastahaneye pasta alalim falan diye 50 metre bile degil hemen evinin asagidaymis kendisi isten yorgun geliyor her iki tarafinda beraber destek olmaya calisin, anlasamadiginiz konulari beraber cözüm arayin yahu ikinizde cocuk gibisiniz

Kocanız sizin gönlünüzü alması gerekir bence sizin degıl. İstedikleriniz cok şeyler degıl. Her kadının bekledıgı seyler. Daha oncesinde huzursuzluklarınız var mıydı. Bence paniğe kapılmayın cunku sizin kalbinizi kırdığında haklı olmanıza rağmen siz kalkıp alttan alırsanız. Bu durumu alışkanlık yapabilir egosunu okşayabilir. Bundan sonra haksız olsa dahi sizin alttan almanızı bekleyebilir. Bebek sadece sizin degıl onun da bebegı dolayısıyla farklı hareket etmeliydi. Siz bence bir süre soguk davranın mesafe koyun. Biraz o çekinsin acaba eşim bitirir mi diye kaybetme korkusu olsun

Sürekli bir sürpriz beklemek nedir. Sürpriz zaten karşındaki sana yaparsa sürprizdir bu erkeklerden muazzam beklentiler içine girince böyle mutsuz oluyor kadınlar. Ben erkeklerde üzülüyorum belki içinde Ruhun birşey almak gelmiyor belki parası yok illa pasta alalım ben alayım sen al o alsın bunlar hep birileri için yapılan şeyler pasta keselim foto çekelim. Biraz doğal yaşasak sıkmadan boğmadan bana bunu almadın şunu almadın demeden yaşasak herşey yoluna girecek 18 yaşında hamilelik çok erken olmuş.

Merhaba 4buçuk haftalık hamileyim dün öğrendik eşimle ilk çocuğumuz olucak nasipse eşim öğrendi gülümsedi şükretti öutlu oldu ama bn sevinçten yerimde duramıorum bnim kadar mutlu değil neyse eve geldim o işe gitti eve gelirken yaş pasta alıver diye 4-5defa aradım meşgule aldı cvp vermedi sonra açtı eve vardım sayılır alamam sana süprizim var dedi açtım kapıyı süprizi çiğ köfteymiş çiğ köfte almış tam açtı yicez ama sen yeme acı dokunur bide dedi kendisi yemeye başladı üzüldüm belli etmedim evimizin aşağısında 3tane pastahane var bn çay koyayım sende hemen pasta al gel madem film açalım ufak kutlama yapalım dedim isteklerin bitmiyo artık yeter almıycam akşam oldu dedi sigarası saat 2-3de bile bitse alır gelir bn bi saat 8de evin aşağısından pasta istedim almadı çiğ köftesini yiye yiye tv izledi bn alayım madem dedim onuda almadı surat astım o tv izledi bn yatak odasına gittim yanıma geldi kalbimi kırıyosun isteklerin için dedi konu illa pastamı pasta bahane insan karısının hamile olduğunu öğreniyo sevinir ya gelirken bi çiçek alır ya da bi tatşı alır madem ince bir düşüncen yok bn söylüyorum bn söylediğimde al dedim gitti tvsini izledi sonra uyuduk sabah telefonda bna itafeen şükürsüzlükle ilgili sözler paylaşmış sonra msjlaştık hamile halimle bni strese sokuyorsun dedim ilgi bekledim senden bi dedim konuyu paraya bağladı haftada 2-3defa dışarda yiyoruz yediğin önünde yemediğin arkanda şükürsüzsün sürekli birşeyler yiyorsun doymuyorsun dedi yediğim lokmaların hesabını yptı istemiorum paranı birşeyini yediğimi çok görüyorsun izin versen kendim çalışırım kendi paramı harcarım dedim delirdi eve geldi sancım vardı hiç birşey yemedim diye kahvaltılık birşeyler hazırladı ye açlıktan sancın var dedi yedim sonra neydi bnim günahım dedi 500tl para attı önüme al ne ihtiyacın varsa al dedi bağırarak istemiorum dedim zorla koynuma koydu sonra elini duvara vurdu ağladı beydi bnim günahım ne zaman düzeleceksin neden böylesin dedi ağlamasına kıyamadım elini tuttum tamam özür dilerim uzatmayalım lütfen dedim boşanalımmı aileni herkesi çağıralım yapamıyorum bn senin gibi kadından nasıl çocuk yaptım bn dedi bundan sonra ne yaptığın yemeği yiyeceğim ne de yatağında yatacağım sen düzelene kadar dedi bi ufak ilgi alaka süpriz istedim senden niye çok görüyosun dedim suratıma tükürdü daha ne istiosun bnden sana 14şubatta 375tl lik saat birde çiçek aldım gözün doysun dedi evlendiğimizden beri aldığı yptığı süpriz bu bn bir çikolatayla mutlu olan birisiyim bni şükürsüzlükle suçluyo tamam senden birşey istemicem bundan sonra alınganım bu dönemde anla bni özür dilerim uzatmayalım lütfen çocuğa birşey olcak diye korkuyorum dedim sarıldım bırak bni dedi gitti işine geri bn ne yapacağım bilmiorum niye böyle suçluysam kocamın gönlünü nasıl alacağım haklı bensem bile karşı geldikçe devam ettirdikçe bebeğim babasız kalacak artık evde iki yabancı olucakmışız aynı yatakta yatmıcakmışız yaptığım yemeği yemeyecekmiş
eşinizin söyledikleri çok ağır. yapacak tabi işi ne ! sizi memnun etmek için herşeyi yapacak, yapmak zorunda. madem çalışmanıza da izin vermiyormuş yapacak tabi . bebek olacağını öğrenince kesin para yönünden sıkıntı yaptı ve fazlasıyla terbiyesizce davranmış size karşı. konuşmayın onunla, eşiniz sizden özür dileyene kadar konuşmayın.

Bu konu ve konu sahjbi benim fiyasko zaten de.
Keşke ülkemizde çocuk sahibi olmak için bazı kriterler getirilse.
Sonra bunlarin dünyaya getirdiği mutsuz çocuklar da başkalarının canını yakmasa.
Toptan kısırlaştırilsalar ne güzel olurdu.
Memleketimin az manyağı var bir de bu çocuklar başımıza bela oluyor.
Pofff
Biraz hassas ve terbiyeli Mesajlar yazalım kalpler kırılmasın Canlar sıkılmasın

Back