• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hamileyim eşimle kavga ettik

Çiğ pişmeyen ürünler ve yeşillik, toxoplazma, dikkat etmek en güzeli, ha ben herşeyi yedim birşey olmadı diyen de var ben gibi bir maruldan toxoplazma kapanda:stop:
özel durumlar dışında çiğ köftede (çiğ et hariç) hamileliğe zarar verecek bir şey yoktur
zaten çiğ etten yapılmıyor
çeviz bulgur taze yeşillik salça ve yağdır bileşenleri
bir kısır neyse onun gibi birşey diyebiliriz
sizin durumunuz özel demekki
aksine hamilelikte bol taze yeşillik önerilir diye biliyorum

Dışarda satılan çiğ köfte sadece bulgur değil hanımefendi,pek çok yerde içine et bulyon ve çin tozu konuluyor.sadece etten dolayı değil bu maddelerden ötürüde etli etsiz çiğ köfte gebelik boyunca yasak.hele de konu sahibi gibi organ gelişiminin en önemli olduğu 1 .trimesterda.ama siz evde hijyenik koşullarda yaptığınız etsiz çiğ köftenizi pekalada yiyebilirsiniz lakin dışarda satılanların hepsinin içine ne girdiğini nerden biliyorsunuz?lütfen doğru bilgiler edininiz.
Çin tuzu demek istediniz herhalde. O halde dışarıda hiçbir şey yemesin çiğ köfte ile sınırlamayın. Yediğiniz her şeyin içinde ne olduğunu bilemeyeceğinize göre... dışarıda yapılan pasta, marketlerden alınan her şey dahil.
Bu kadar hastalıklı olmayın. Yazdığınız maddeler sürekli ve fazla miktarda kullanıldığında zararlı olan maddelerdir. Dondurmada dahi bulunmaktadır. İyi araştırmanızı öneririm.

Hamilelikte çiğ köfte yenmez.konunun geneline yazacak bişey bulamadım çok çocuksu tepkileriniz
Merdiven altı üretim değil ve bilinen markalarsa et bulyon kullanmıyorlar. Genelleme yapmayın. Dışarıdan yenen her yemekte, alınan her yiyecekte risk var. Hatta yeşilliklerde, hayvanlarda bile hamileler için risk var. Risk her zaman var yani. Çok büyütmeyin. Markalara dikkat edilirse sorun olmaz. Yoksa obsesif obsesif yaşar insan. Kız zaten küçük. Bir de böyle şeylerle germeyin kızı.

Merhaba 4buçuk haftalık hamileyim dün öğrendik eşimle ilk çocuğumuz olucak nasipse eşim öğrendi gülümsedi şükretti öutlu oldu ama bn sevinçten yerimde duramıorum bnim kadar mutlu değil neyse eve geldim o işe gitti eve gelirken yaş pasta alıver diye 4-5defa aradım meşgule aldı cvp vermedi sonra açtı eve vardım sayılır alamam sana süprizim var dedi açtım kapıyı süprizi çiğ köfteymiş çiğ köfte almış tam açtı yicez ama sen yeme acı dokunur bide dedi kendisi yemeye başladı üzüldüm belli etmedim evimizin aşağısında 3tane pastahane var bn çay koyayım sende hemen pasta al gel madem film açalım ufak kutlama yapalım dedim isteklerin bitmiyo artık yeter almıycam akşam oldu dedi sigarası saat 2-3de bile bitse alır gelir bn bi saat 8de evin aşağısından pasta istedim almadı çiğ köftesini yiye yiye tv izledi bn alayım madem dedim onuda almadı surat astım o tv izledi bn yatak odasına gittim yanıma geldi kalbimi kırıyosun isteklerin için dedi konu illa pastamı pasta bahane insan karısının hamile olduğunu öğreniyo sevinir ya gelirken bi çiçek alır ya da bi tatşı alır madem ince bir düşüncen yok bn söylüyorum bn söylediğimde al dedim gitti tvsini izledi sonra uyuduk sabah telefonda bna itafeen şükürsüzlükle ilgili sözler paylaşmış sonra msjlaştık hamile halimle bni strese sokuyorsun dedim ilgi bekledim senden bi dedim konuyu paraya bağladı haftada 2-3defa dışarda yiyoruz yediğin önünde yemediğin arkanda şükürsüzsün sürekli birşeyler yiyorsun doymuyorsun dedi yediğim lokmaların hesabını yptı istemiorum paranı birşeyini yediğimi çok görüyorsun izin versen kendim çalışırım kendi paramı harcarım dedim delirdi eve geldi sancım vardı hiç birşey yemedim diye kahvaltılık birşeyler hazırladı ye açlıktan sancın var dedi yedim sonra neydi bnim günahım dedi 500tl para attı önüme al ne ihtiyacın varsa al dedi bağırarak istemiorum dedim zorla koynuma koydu sonra elini duvara vurdu ağladı beydi bnim günahım ne zaman düzeleceksin neden böylesin dedi ağlamasına kıyamadım elini tuttum tamam özür dilerim uzatmayalım lütfen dedim boşanalımmı aileni herkesi çağıralım yapamıyorum bn senin gibi kadından nasıl çocuk yaptım bn dedi bundan sonra ne yaptığın yemeği yiyeceğim ne de yatağında yatacağım sen düzelene kadar dedi bi ufak ilgi alaka süpriz istedim senden niye çok görüyosun dedim suratıma tükürdü daha ne istiosun bnden sana 14şubatta 375tl lik saat birde çiçek aldım gözün doysun dedi evlendiğimizden beri aldığı yptığı süpriz bu bn bir çikolatayla mutlu olan birisiyim bni şükürsüzlükle suçluyo tamam senden birşey istemicem bundan sonra alınganım bu dönemde anla bni özür dilerim uzatmayalım lütfen çocuğa birşey olcak diye korkuyorum dedim sarıldım bırak bni dedi gitti işine geri bn ne yapacağım bilmiorum niye böyle suçluysam kocamın gönlünü nasıl alacağım haklı bensem bile karşı geldikçe devam ettirdikçe bebeğim babasız kalacak artık evde iki yabancı olucakmışız aynı yatakta yatmıcakmışız yaptığım yemeği yemeyecekmiş
Off nr büyütmüssün zorla bir seymi aldirilir ben bunu bilir bunu derim sürekli bir sey istemekte insani bezdiriyor bu bir yoldan gecerken koparacagi cicek bile olsa cünkü hersey özünde güzel ikinizide dogacak cocuk büyütür artik

yani pasta ısrarı saçma tamam. bellki yaşınız küçük ona da tamam. kocam benim önüme para atacak. yüzüme tükürecek. zaten yatmasın sizinle. o istesede siz yatırmayın. bir de özür diliyorsunuz. yüzünüze tükürecek ne yapmışsınız. siz çocuksunuz kocanız balta hadi bakalım

Rabbim doğru yoldan ayırmasın inşallah eşlerimizi de bizleri de birbirimize layık olabilelim. Benim eşim aşırı bencil bi insandır hep bi beklenti hep bi çaba ister benden ama kendisine gelince herşeye hayır der. Nadiren evet dediği olur oda işine gelirse.
Ben hamileyken yeni dogum yaptigimda esim rahatsızlığında hep ilgilendim herseyiyle bebgim iki aylikken grip oldum bi meyve suyu sık dedim bi bekle dizi reklama girsin diyor ben kendim o demeden getiririm boyle seyler ufak gibi gorunuyor ama birike birike dag oluyor insanin icinde dediginiz gibi Allah birbirimize karsi hayirli es nasip etsin

özel durumlar dışında çiğ köftede (çiğ et hariç) hamileliğe zarar verecek bir şey yoktur
zaten çiğ etten yapılmıyor
çeviz bulgur taze yeşillik salça ve yağdır bileşenleri
bir kısır neyse onun gibi birşey diyebiliriz
sizin durumunuz özel demekki
aksine hamilelikte bol taze yeşillik önerilir diye biliyorum
Bulguru pisirmiyoruz birde yeşilliklerden bulaşıyor çoğu zaman, iyi temizlenmemiş yeşillik,

Ben hamileyken yeni dogum yaptigimda esim rahatsızlığında hep ilgilendim herseyiyle bebgim iki aylikken grip oldum bi meyve suyu sık dedim bi bekle dizi reklama girsin diyor ben kendim o demeden getiririm boyle seyler ufak gibi gorunuyor ama birike birike dag oluyor insanin icinde dediginiz gibi Allah birbirimize karsi hayirli es nasip etsin
Haklısınız bende çok yaşadım 9 aylık gebeyim her an doğuma gidebilirim bir kere bir bardak su içmiş değilim elinden, 2 yaşında kızım var hem de onun 2 yaş sendromu iyice bunaltıyo beni hiç bi zaman eşimin desteği olmadı hep çocuk gibi beklenti içinde. Telefonunu şarja takmaya üşenir al tak şunu der, oturduğu yerden Meyvemi getir, çayımı getir tamam. Hep bi emir verme. Nasıl düzelir bilmiyorum meyvesini de benim soymamı ister. Annesi böyle alıştırmş. Annesi de diyo ki sen soymassan yemez sen getirmezsen kendi kalkıp almaz. Eee bende insanım ayrıca hizmetçi bile bu kadar yapmıyo 😑 üstelik karşılık olarak biraz merhamet ilgi asla yok.

Haklısınız bende çok yaşadım 9 aylık gebeyim her an doğuma gidebilirim bir kere bir bardak su içmiş değilim elinden, 2 yaşında kızım var hem de onun 2 yaş sendromu iyice bunaltıyo beni hiç bi zaman eşimin desteği olmadı hep çocuk gibi beklenti içinde. Telefonunu şarja takmaya üşenir al tak şunu der, oturduğu yerden Meyvemi getir, çayımı getir tamam. Hep bi emir verme. Nasıl düzelir bilmiyorum meyvesini de benim soymamı ister. Annesi böyle alıştırmş. Annesi de diyo ki sen soymassan yemez sen getirmezsen kendi kalkıp almaz. Eee bende insanım ayrıca hizmetçi bile bu kadar yapmıyo 😑 üstelik karşılık olarak biraz merhamet ilgi asla yok.
Bok yesin ozaman o adam.
Acayip sinirlendim.
Kv söyleseydin gotunden bokunuda temizleyin mi? Annecim deseydin.
Ufak tefek seyleri de yapmıyorsa bu adam zıkkım yesin. Sen hamile hamile hangi birine yetişeceksin
Evde 2 çocuk karinda 1.
Hele bitane si ölene kadar büyümez gibi.
Eşlerinizi alıştırın güzel dille mi olur ne biliyim aynı taktikle mi olur.

Ben bunları esime soyle anlattim. Hamileyim isten geldim yemek hazirliyorum. Esimde mutfakta volta atıyor. Gezene kadar masayi bari kur demezsem elini bile surmezdi. Sende yorgunsun acsin yardim et bari de bi am once yiyip dinlenelim benimde oglum var Allah bagislasin oglum buyuyunce her isini yapmasını ogretecegim esini es gibi gorup mutlu olsun hizmetci yerine koymasin esinin ihtiyaci olduğun da yardim etsin ben gormedim ya gelinim gun gorsun dedim biraz kafasina dank etti. Ayrica ne zaman kayınvalidenin evine gitsem tek yasadigi halde daginik duzensiz yere cikardigi eteğini bile kaldirmaz yatak odasinin kapasini kapativerir. Malesef evinde gormedigi duzeni sonradan zar zor ogrettim eşime. Aileden gelmeyince cok zor

Bok yesin ozaman o adam.
Acayip sinirlendim.
Kv söyleseydin gotunden bokunuda temizleyin mi? Annecim deseydin.
Ufak tefek seyleri de yapmıyorsa bu adam zıkkım yesin. Sen hamile hamile hangi birine yetişeceksin
Evde 2 çocuk karinda 1.
Hele bitane si ölene kadar büyümez gibi.
Eşlerinizi alıştırın güzel dille mi olur ne biliyim aynı taktikle mi olur.
O kayinvalideler zaten yakiyotmr gelinlerin basini. Sanki padisah yetistirmis havasindalar.

Bna süpriz için çiğ köfte alıyo ama yeme dokunur diyo kendi yiyo pastayı kaç haftadır eve gelirken alıver canım çekti diyorum illa amaç gösteriş değil hamileğim bunu bari bahane edip alsın gönlümü alsın istiorum
Böyle düşüncelere çok takılma canım :( üzüldüm anlayışsız bir koca inşallah kocan düzelir çünkü böyle evlilik çok zor bosanmak bukadar kolay olmamalı o kelimeyi ağzına alması çok kötü yanlış anons ama sen ondan olgun yaklaşmışsin :(

Ses etmeyeyim diyorum. Daha yeni banlanmışım diyorum. Ama böyle konuları okuyunca dayanamıyorum. Benim üslubumda sorun var. O sebepten banlandım. Keske devlet de sizi banlasa.

Eşine laf yok. Çünkü önceki konularından da hatırlıyoruz bu adamı. Notu belli. Bizim meselemiz o değil.

Bizim meselemiz halen daha neden yaranmaya çalışıyorsun. Halen daha neden çok mutlu gibi kutlama yapmaya çalışıyorsun. Ögrenemedin mi kocanın huyunu.

Bu adam böyle. Ve sen mutluyum memnunum diyorsun. E bizden ne istiyorsun.

Bir önceki konunda da söyledim. 18 yaşında evlendiysen, faturayi ödeyeceksin. Halen daha yaranmaya çalışıyorsan isteklerini icine gomeceksin. Kocan kanun koyacak, sen yapacaksın. Ve sonunda yaranamayacaksın.. sonunda yapmasaydın diyecek. Bak buraya 2.kez yazıyorum. Yapmasaydın diyecek.

Bir diğer husus hamile olduğu için nazlanmak, canı pasta istemek ya da şımarmak gibi lüksler kocası normal olan kadınlar için geçerlidir.

Senin icin geçerli değil.

Kocası normal olan tipler de genelde 18 yaşında evlenmemiş olurlar.

Sana hayatinda kolaylıklar dilerim.

Ses etmeyeyim diyorum. Daha yeni banlanmışım diyorum. Ama böyle konuları okuyunca dayanamıyorum. Benim üslubumda sorun var. O sebepten banlandım. Keske devlet de sizi banlasa.

Eşine laf yok. Çünkü önceki konularından da hatırlıyoruz bu adamı. Notu belli. Bizim meselemiz o değil.

Bizim meselemiz halen daha neden yaranmaya çalışıyorsun. Halen daha neden çok mutlu gibi kutlama yapmaya çalışıyorsun. Ögrenemedin mi kocanın huyunu.

Bu adam böyle. Ve sen mutluyum memnunum diyorsun. E bizden ne istiyorsun.

Bir önceki konunda da söyledim. 18 yaşında evlendiysen, faturayi ödeyeceksin. Halen daha yaranmaya çalışıyorsan isteklerini icine gomeceksin. Kocan kanun koyacak, sen yapacaksın. Ve sonunda yaranamayacaksın.. sonunda yapmasaydın diyecek. Bak buraya 2.kez yazıyorum. Yapmasaydın diyecek.

Bir diğer husus hamile olduğu için nazlanmak, canı pasta istemek ya da şımarmak gibi lüksler kocası normal olan kadınlar için geçerlidir.

Senin icin geçerli değil.

Kocası normal olan tipler de genelde 18 yaşında evlenmemiş olurlar.

Sana hayatinda kolaylıklar dilerim.
Kesinlikle
Bir şey söylesen niye zor durumda kadının üstüne gidiyorsunuz deniliyor
Kadın Kendi zor durumda olduğunu kabul bile etmiyor ki
Markete bile gidememyi kendi başına gidip pasta alamamayı normal görüyor
Boşanmak olasılık dahili bile değil
Ne yazalım yani

Konunu okumadım eski konularını biliyorum. Senin için üzülüyorum o eş, o kayınvalide ve bu tecrübesizliğinin sıkıntısını yaşaman çok olası kimseyi dinlediğin de yok ne diye konu açıyorsun anlamıyorum burada tecrübeli insanlar sana yol gösteriyor. Allah çocuğunun yüzüne baksın. Başta sana sonra ailene Allah akıl fikir versin🙏🏻🙏🏻

Back