Yeni GeLin'ler Gelin Dertleşelim..

ihaneti affeder misin?

• Ankete Katılan
    26
  • Anket Kapalı .
Merhaba kızlar..Hasta olanlar iyileşmedinizmi daha

Biz dün akşam geldik evimize.Evi temizleyip gezmeye gitmekte güzel oluyor yahu,eve girdigimde tertemiz düzenli ohh misss..Ah benim huyum bir işe başladımmı hepsini bitircem.Yemegimi bile işimi bitirmeden yemem maalesef böyleyim bende,babama çekmişim

Ahh canım benim ya

Çok gerekli olmadığı sürece sezeryana karsiyim ben :)
Dogumu hissetmek istiyorum çünkü allahım o gunleri nasip eder insallah :)

Aaaa ne güzel keşke hiç oynatmasaydin nazar değmiş ona
Sen tabagina sürekli mi su koyuyordun ki canım? Ben hiç öyle sular fislatmadim valla bugün ilk dega suyun içine birakayim dedim onda da tirtil gördüm

normal çiçeklerin altında tabağı olur da su koyarsın ya, aynen öyle tabağına su koyuyodum o susadıkça çekiyodu... ya izin alınca sulamamış, ben bi iş için uğradım yapraklar falan solmuştu. aldım görümceme götürdüm sulamasını eksik etmesin diye... ama bilirsin belki orkide bakmakta ki en temel kural yerini çok fazla değiştirmemektir.... küsme huyları var..... hatta normalde yapraklarına su değmemesi lazım, hafif nemli bezle yapraklarının tozu alınabilir ancak diyorlar ama ben bildiğin ıslak mendille siliyodum. herkes çok şaşırıyodu nası olurda böyle pervasızca bakılan orkide bu halde olur diye.... ama işte ilgimiz vardı sevgimiz daimdi....

SWEAT
Gecmis olsun artik gecsin gecsin..
Mecburiyet cok sinir bozucu,keske cikabilsen..
Gece piknigi iyiydi gercekten,bizimkioer zaten nerde toplansak diye bekleyince daha bi keyifli oluyor

CITIRCIIKK
Sezen'le zor evet ama artik uyudugu keyifli durdugu zamanlari bilince halloluyor,ev temiz olunca ayri bir keyifli gercekten..Ben cok seviyorum ugrasmayi ama bölünüyor ya kiziyorum ama alistim artik :)

CITIRCIK & MAJOR

Oncelikle Allah gonlunuze gore versin..
Ama sezeryan ne daha az aci cekmek icin tercih edilebilecek ne de normal dogumdan daha basit daha kolay denebilecek birsey degil..

Mesela normali normal dogum yapandan sezeryani sezeryan yapandan uzunca bizzat dinleyin kararlarinizda,cunku sezeryan olsun normal olsun dogum hakkinda duyulmus hatta yasanmis bircok seyi ezip gecer kendi dogumunuz..
Daha az cani yanacak diye sezeryani secen bir bayani dinlemek isterdim acikcasi

Yani her ikisininde artisi eksisi,riski,cocuga ve anneye olumlu olumsuz yonleri teraziye konulsa birbirlerinden ustun cikmazlar..
Sakin kafanizda kaliplastirmayin..
Her ikisinede hazirlayin kendinizi..

Ikiz istiyorsunuz ya,hadi ona da kolay gelsin diyeyim

MAJOR
Pis tıytıl zarar vermemistir ama bayagiida besili gorunuyor
Amayaninda dedigi gb orkideyi bunalima surukleyen en buyuk sey yer degisimi ve yerini sevdiyse ona engel olabilecek pek bisy yoktur genelde..

Bu orkide gorumceme gelen orkide hani sevgililer gününde gelmisti :) ona benden baska ilgi gösteren yok. Gorumcemin umrunda degil malum kv de desen sabirsizdir tez canlidir ugrasmayi sevmez. Ben daha sakin ilgiyi seven bi yapiya sahibim ondan çok. Düştüm üstüne. Bakalım çiçek acacak mi merakla bekliyorum.

Senin başına gelenlerde n sonra bende neler olabilecegini bilemiyorum zaten.

Gunaydin hepiciginize
amayaa tesekkur ederim hatirladigin icin ve cok uzuldum kaza olayina Allah geride kalanlarina sabir versin
sivity nasil oldun canim iyilesebildinmi
asen Van serindir dikkat et sende hasta olma

Citircik nasilsin aslında alinti yaptim ama beceremedim
Canim ben guvenliktim cokta rahat bi isim vardi ama ben tesetturluyum ben bundan sonra basimi acmam dedim onlarda oyle kabul etmediler bir aydir issizim bebekte tumadi gircem bir isede bakalim artik ne zaman olur cunku ev cok sıkıcı

tünaydın kızlaarrr
topiğimiz ıssız topik olmuş
benim hastalık aynen devam ama ıhlamur ve portakal suyunun etkisiyle halsizlik o kadar kalmadı öksürük burun akıntısı var..
dün 5te çıktım ama dışarıda yiyelim dedik sonra ayın 1i ya mutfak alışverişi yapalım dedik vee eve yinee 8 de geldim..
bu arada şimdiden bel ağrılarım da başladı
ayhh 80 yaşındaki ninelere döndüm yahuu

e hadi gelinnnnnnnnn yalnız bırakmayın beniiiii

Merhaba kızlar

Çok gerekli olmadığı sürece sezeryana karsiyim ben :)
Dogumu hissetmek istiyorum çünkü allahım o gunleri nasip eder insallah
Haklısın ben de aynı şeyi istiyorum aslnda. Hem normal doğumdan sonra anne kendini daha çabuk toparlıyor sanırım. Hakkımızda hayırlısı.
Benim annem normal doğum yapmış. Ablam 2 oğlunu da sezeryan doğurdu. Annem normal doğum güzel diyor ablam sezeryan güzel diyor.
Ama haklısın her bünye farklı ve son anda çok farklı birşey olabilir. Allah korusun komplikasyon olabilir. P yüzden son dakikaya kadar belli olmuyor bu işler. Bebeğin boyu kilosu annenin çatı genişliği herşey ve daha bilmediğim ve saymadığım birçok şey çok etkili. Hele ikizi normal doğurmak zaten baya bir uğraş
Aaaa ne kadar ayıp etmişler. Hala tesettürlü tesettürsüz muhabbeti var ya Türkiye'de.. Dünya nereye gidiyor biz hala neredeyiz. Umarım en kısa zamanda gerçekten demokratik, insan haklarına ve insanların farklı yaşam seçimlerine saygı duyulan bir ülke oluruz.
İşallah iş bulursun en kısa zamanda. Gerçekten evde oturmak sıkıcı. Yazın daha sıkıcıydı ama şimdi gene tv programları arttı.
Canım çok geçmiş olsun. 5te çıkabilmen harika olmuş. Alışverişinizi aylık mı yapıyorsunuz?
Dikkate et kendine bundan sonra başlıyor herşey. Kilo aldınmı? Aşerme yeme isteği fln nası?

İnsan zamanı oluncada başka birseye koşturuyor hiiç oturmak bilmiyoruz
Ama azcık dinlen kızce..
Yuruyuslerini gezme tadında değilde bildiğin ritimli yürüyüş şeklinde yavasca ve kısa kısa tut bence..

Aynen oyle canım..
Benim Sezen biliyorsun ben cok hazırdım ama son hafta cok zordu ki ters döndü mecburi sezeryan oldu beklemeyi göze alamadım..
Ben cok kolay atlattım şikayetim olmadı cok şükür ama bu demek değil ki hiç ağrı sızı cekmiyorsun tabi kii yasıyorsun birseyler bu da tamamen kişiyle alakalı doktorla vs alakalı..
Şimdi ben szeryan oldum cok iyi geçti bi arkadasımın cok zor oldu sonrası,normalde cok kolay douranda var ama diğer topikten normal yapan bir arkadas dikişlerinin iltihaplanması sonucu hastanede antibiyotikle tedavi gördü iltihap gidince dikişler alındı tekrar dikiş atıldı..
Genel olarak sezeryandan sonra daha az kanama oluyor ama bilmeyene sorsan sezeryanda daha çok içinde kalıyor bişyler tövbe tövbe halbuki mudahaleden dolayı daha fazla temizleniyor..
Normalde evet anne cabuk ayaklanıyor ama sezeryanlı ayaga kalktıgında bi sıkıntı olmuyor normal yapan ayaklanmış olabilir ama sızısı dikiş acısı olabiliyor..
Vs vs vs o kadar cok sey var ki..
Ayaga kalkmak kime göre neye göre?
Ağrı kime göre neye göre?
Hepsi kişisel..

Bu yüzden Allah bebiş ve anne için en iyisini yazıyor bence nasibimize,sadece dualarımızla kendimize ve baskalarına yardımda bulunabiliriz

Hatırlıyorum canım senin doğumunu. Son zamana kadar normal doğum istiyordun. Sezencik süpriz yaptı.

Aynen öyle tamamen kişisel. Hatta aynı kişide bile farklı olaylar gelişebilir. Ablam 2 sezaryen yaptı söylemiştim. İlk doğumda hiç sorun olmamasına rağmen 2. doğumda bebek alınırken ciğerine plazanta kaçmış. Doğuştan değil dediler. ( bu kısmı atmiim doktor hatası mı yoksa 2. sezaryenda bebeği 10 gün kadar erken almak gerekiyormuş bu nedenle mi). Ogluşumuz 1 haftaya yakın yoğun bakımda kaldı. 3 yaşına kadar da sürekli tıkanıyor ve hastanede yatarak tedavi görüyordu. Neyse ki hiçbirşeyi kalmadı şimdi. Çok zor bir süreçti. Ablamın doğum sonrasında bebek odaya gelmeyince ''nası sağlam mı bir şeyi yok dimi benden saklamıyorsunuz dimi? '' sorularını ve surat ifadesini anlatamam. Neyse ki çok sağlıklı şimdi canikomuz.

Dediğin gibi hepsi kişisel. Ağrı eşiği kimin düşük kiminin yüksek. Türkiye'de daha çok sezeryan öneriyorlar ama sanırım. Burda sezeryan sık olmadığını söylediler. Doktorlar normal olması için zorluyorlarmış. Bu da nasıl iş zorla öyle şey mi yapılır??

Sizin bebiş derdiniz var benimde köpiş derdim var. Kuzucuğuma diş taşı temizlemesi yaptırmamız gerekiyor. Düzenli diş fırçalamama rağmen dişlerinde tartar olmuş ve veteriner temizlik yapılmazsa kalbe bakteri gidebileceğini ve sağlık sorunu yaratacağını söyledi. Hayvan hastanesinden randevu aldım. Bakalım kaç avro bayılıcaz

Son düzenleme:
huuhuu ben geldimmm
bu akşam yemekleri eşim yaptı diye bulaşıkları ben toplıyım bi de kek yapayımçay demliyim dedim
amaaa belim koptu
eşim de ıhlamur almaya gitti ben de size koştum...ıhlamur da altınla yarışıyor yahu çok pahalı
80'leri izliyor muydunuz yeni bölümü başşlamışşş

aa ne güzel herkes yaptığı doğumdan memnun sizin ailede
sizi 2 kız kardeşmisiniz?keşke benim de ablam olsaydı..

bu arada biz alışverişimiz ayık yapıyoruz canım..
iş yerinden multinet kart yüklüyorlar şu ticketlar gibi..hem restaurantlar da hem de yiyecek alışverişinde geçerli..
ama öğlen yemeklerini yediğimiz lokantada geçerli olmayınca mutfak alışverişi yapıyoruz
bize de bedavaymış gibi geliyor

ben tahminimden dah az kilo alıyorum 3ayda 3 kilo verdim şimdi onu bi de 2 kilo daha aldım..
ama göbeğim kocaman oldu
seni hiç görmedim ama nedense hayalimde zayıf ve fiziği çok güzel canlandırdım

ben de normal doğum çok istiyorum..ama sonra aklıma sen geliyorsun..
sen de istiyordun son anda değişti ya...
ben de hayırlısı diyorum..ama bebekte bi sorun ya da çatıda bi sorun olmazsa normal doğum için sancılara dayanma gücü için dua ediyorum...
sezeryan sonrası çok sıkıntı yaşayan arkadaşlarım oldu..
benim arkadaşlarımın çoğu acıya dayanamayıp sezeryana girdiler..ama sonrası çok daha sancılıydı dediler..
ama dediğin gibi kişiye bağlı..
mesela sen o kadar pozitifsin ki normal doğum sancılarını bile güzel gibi anlatırdın bizeee
her topiğe bi plojo lazım kiii

ÇITIRCIKKKK:
bu arada yazmayı unuttum..köpeklerin ne farklı dertler varmış...çıtırcıktı dimi adı?
benim hiç köpeğim olmadı ama bahçeli ev ve bi köpek en büyük haylimiz..
ben dişlerinin fırçalandığını bile bilmiyordum
Türkiye'de yaptırsaydınız diş taşı temizliğini daha ucuza olur muydu kii?

Gecmis olsun..Gecmistir insallahh?

Sezen hic aglamadi ve yanima gelene kadar bebek iyi mi diye o kadar cok sordm ki,ki ameliyathanedeyiz yani o fotograf cekilmeden iste..Insan o an ne cektigini ne cekecegini dusunmuyor yeter ki iyi olsun diyorsun farkli bisy olmasin aci elbet gececek..
Diger topikten bi arkadasimiz dogduktan sonra bebegini kaybedince inan sinirlenemedim bile uykusuz gecelerde,Sezen agladi ben agladim ama kucagimda oldugu icin hep sukrettim o yuzden burda da kizimla karsilikli aglasip dertlesiyoruz yazdim :)

Bize muhtac olana deger olsun parasi,bende muhabbet kusumu goturmustum veterinere :) ne uslu demislerdi..
Hadi gecmis olsun citirada :) masallah cok seker..

Sorunlari abartmayip kabullenince daha kolay asıldigini dusunuyorum canim o yuzden aglanmadan hemen cikar yol buluyorum guzelinden :)

Eniste kosturmacada yine
Bi gecemedi gitti yahuu..

Bizde acildeydik hastanede bile doktor hemsire herkes hasta salgindan,esim icin gittik..Allahtan cok kotu degil onlem amacli erkenden gidelim dedik..Yatagim yok ama diyor adam direk cok kalabalik igne vurdular..

9 ay vucut bosuna hazirlanmiyor canim bu kadar uzun yoldan sonrada hemen iyilesmeyi beklemek sadece kendimizi uzmemize sebep olur..En hayirlisi neyse Allah yardimcin olacaktir..Fatmaana eli otu (baska adlarida var) ondan bile almistim

Buarada citircik cok zarif,naif sarisin su gb bir hatunsimdi yine instagram diyecem ama ahh ahhh..Cok basit ve sadece bizleri eklersin foto yuklemezsinde istersen..Ben esimin telefonundanda actim mesela merak ettigi icin ne diye simdi bakmiyor bile neyse optum tıp

tatlışkolaar ben geldim 2 gündür yoktum ortalıkta ama burdaki evde netle ilgili sıkıntı var telefondanda o kadar zor oluyo ki yazmak okudum ama yazamadım bi türlü
2 gündüür seminerlerdeyim ve bugünn sınıf dağılımları yapıldıııı mini mini birleri okutucam bu sene inşallaah çok heyecanlıyım valla rüyalarımda nasıl yapcam başarabilecek miyim diye içim içimi yiyo sabahtan beri

canım bunu dün okudum ve boğazım düğümlendi... diyecek hiç bir şey yok Allah sabır versin ailesine... anne nasıl haberin var mı yoğun bakımda mı hala?
Allah düşmanıma bile böyle ecı göstermesin (amin)
çok teşekkür ederim majorumm inşallah güzel bi yıl olacak
bu araada bebiş düşünmene çok sevindimmm hadi sende yap bende seneye denemelere başlayayımmm
Gunaydin hepiciginize
amayaa tesekkur ederim hatirladigin icin ve cok uzuldum kaza olayina Allah geride kalanlarina sabir versin
sivity nasil oldun canim iyilesebildinmi
asen Van serindir dikkat et sende hasta olma
canımm teşekkür ederimm ama ne soğuğu yanıyoruz kızzzz çok sıcak amaaann
valla eylül geldi gram serinleme yok yahu havada

minnoşumm ne zaman düzelceksin seeen dikkat et kendine
nbu arada hakikaten enişte iyi bakıyo maşallah kiii

canım geçmiş olsun valla salgın var gerçekten yaa herkes hasta bende hastaydım ama toparladım şükürr

bu arada çıtırcıkk beni de eklemelliiiii

ÇITIRCIK minnoşş köpüşüne de geçmiş olsunn hep bi köpeğim olsun istedim ama bakamayacağımı bildiğim i.için cesaret edemedim kii

KELEBEK, EVKEDİSİ neredelerr

Canım mayıs annelerindenmi bebegini kaybeden oldu

cenazeye gelmişti gördüm, ama inan konuşamadım.. başında kocaman bi sargı, boynunda boyunluk, arabanın içinde oturuyodu, yanında bi kız kardeşimi görümcesi mi tam bilmiyorum sürekli göz yaşlarını siliyodu... uzaktan baktım bi süre, yanına kadınlar geliyodu ve nerdeyse her gelen ağlama diyodu... kadının zaten sesi çıkmıyo sadece gözyaşları dökülüyo bırakın dökülsün içinde kalırsa patlar insan demek geldi içimden; sustum..... sonra gittim arabanın camı açıktı, elleri titriyodu zaten elini tuttum sadece, baktı ağladı... ağladım.... ne denilebilir ki.... omzuna dokundum ve çekildim; hepsi bu!!!!

biz dışardaki insanlar bir hafta on gün belki bir ay konuşur üzülürüz o da konuşursak üzülürüz ama o kadının içindeki ateş söner mi? Allahtan o haytta yoksa ayhan nasıl toparlardı bilmiyorum.... ayhanda birkaç çizik ve yüzü gözünde morartılar vardı bide kaşı patlamıştı... ufak tefek şeyler yani... fiziken ufak tefek yaraları var... fiziki yaralar çabuk kapanır....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…