Yeni GeLin'ler Gelin Dertleşelim..

ihaneti affeder misin?

• Ankete Katılan
    26
  • Anket Kapalı .
günaydın taptazecik gelincikleerrrr

sanırım bu konuda seni en iyi ben anlarım canımcım... ilki tüp bebek için en iyi değerlerdendir %50... yani öyle zannedildiği gibi her tüp bebek yaptıran hemen çocuk sahibi olamıyor malesef.... ve tüp bebek yaptırmak meşakkatli bir iş, öncelikle kendinizi buna hazır hissetmelisiniz, bunun da ilk adımı durumu hazmetmek... biraz kabaca anlatıyorum ama en anlaşılır böyle oluyo... çünkü duygusal gel gitleriniz olacak, kullanılacak iğne ilaçlar hormonsal değişimlerinize neden olacak. ilk kez tüp bebek deneyenlerin %60ı negatif sonuç alıyor malesef. bu sonuç erkek etkisi, kadın etkisi ve sebepsiz infertilite dahil tamamıdır.
2.adım kaliteli bir doktor ve merkez bulmak. iyi araştırmak, değerlendirmeleri dinlemek... doktorlarla birebir gidip görüşmek, birkaç doktorla görüştükten sonra karar vermek...
3.sü "ya tutmazsa" diye başlamayacaksın bu işe.... beyin olağanüstü bi şii... yapılan araştırmalar beyin gücünün nelere sebep olduğunu gözler önüne seriyor. -sa, -se,-ca, -ce ekleriyle biten cümleleri beyin yerine getirmek için büyük çaba sarfediyormuş... o yüzden "ya tutmazsa" yerie "hamile kalınca" ile başlayan cümleler kurmalısın... iyi düşün iyi olsun....
sonrası beslenme ve alışkanlıklarınıza dikkat etmek.... sigara ve alkolden uzak durmak....
ve daha da sonrası takdir-i ilahi.... bu bir ceza değil, bir sınav... ve durum ne olursa olsun bu sınavdan iyi bir şekilde geçmeye çalışmalıyız canım. hiç bi şekilde dünyanın sonu değil, daha dün bir haber aldım, burada yazdım mı hatırlamıyorum. ben kendisini tanımıyorum, tüp bebek topiklerindeki arkadaşlardan birinin arkadaşı, tüp bebekle çocuk sahibi olmuşlar 2 ay önce, eşi dün vefat etmiş.... Rabbim sana, eşine sağlık sıhat versin, evinizden huzuru eksik etmesin, ve inşallah yuvanızı çocukla taçlandırsın... bazı şeyler başına gelince, başına gelenleri sorgulamaman gerektiğini kavrıyosun....

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=677402 bu konu da tüp bebek aşamaları hakkında.... bu arada tekrarlamak istiyorum şansınız çok fazla, kesinlikle umutsuzluğa kapılma....

sal bbgm allah razı olsun

CANIM BU TOPIKDE HENUZ CCUGU OLAN YOK AMA CALISAN ARKADASLAR VAR COCUGA BAKABILECK BIRI VARSA SORUN ETME HEPIMIZ ANNELERI CALISANLAR BIRILERININ ELINDE BUYUDUK SIKINTIMIZDA YOK KI BNDE OYLE BIR ANNE OLUCAM ILERDE AKSAM ANNESI :) GUNDUZ BABAANNESI YADA ANNEANNESI BAKAR ARTIK

canım umudunu kaybetme artık teknoljı cok ılerledı hayırlsıyla bebegıne kavusacaksın ınanyrm bn

canım benim yesss ben gürcüyüm sen de bizim gelinsin az buçuk dil de bilirim hani
kız adam sana ıhlamur yapıyo da sen içmicemmmmm diye tepiniyon mu??? yazık bizim delikanlıya...

cok yavas gıdıyo artIK TOPİK bnmde kocam dun gece ıstanbula egıtıme gıttı bes gun yok alısmıstım ne guzel onla uyumaya gece cok zor gectı cuma gunu gece evde olur ınsallah.

Allah kavuştursun devacıkkkk

tatlım o birazda narkozdan oluyo, ben de ameliyat olduğumda abimle konuşurken ağlamaya başlamıştım, kocamı görünce ağladım.... hep ağladım :))))) çok geçmiş olsun, her gün daha iyi olsun babacığın inşallah

sagolasın canım nasılsın

Amayaa canim usenmeden aydinlattin beni,daha bi kac gun once ogrendik sonuclari icimi birden umutszluk grdi psikolojm darma duman oldu doktorun olumsz knusmasi esimide uzdu ama o daha direncli duruo bana caktrmio ama ben çok kotu oldun napicm ne edicem derdine düştüm esin ise alah bize saglik versn allahn bilicgi is nasip olur dio fazla mi yipratiorum kndmi sen neler hssetn canim
canım umudunu kaybetme artık teknoljı cok ılerledı hayırlsıyla bebegıne kavusacaksın ınanyrm bn
Biraz da olsa umudum var

senı elıme bır alırsan hıc sana yakısmıyo clvelı sazıye:)
gul bakım

ben bursanın ilçesindeyim, geçen yıl mayıs ayın son haftasında tatile gidecektik, hiç korunmadık bu arada biz... tatil dönemimiz regl dönemimle denk geldi ben de geciktirici kullanacaktım reglim gelmesin diye, daha regle 1 hafta vardı.... kullanmadan önce test yaptım pozitif çıktı.... nası sevindim anlatamam, sonra doktora gittim değerim 13 tü, çok ara bir değer haftaya tekrar bakalım dedi, haftaya kalmadan yola çıktığımız gün regl oldum, tatilden dönünce de bi kadın doğumcuya gittim. muayene de rahimle ilgili bir sorun olmadığını söyledi, kan aldı. sonra bana tel açtı ve "hemen tüp bebek yaptırmalısınız erken menopoz riskiniz var" dedi.... evde yalnızdım. ben normalde ağlayamam.... teli nası kapattığımı hatırlamıyorum bile, olduğum yere çöküp kalmışım... kaç zaman sonra ablamın aramasıyla kendime geldim. ablam noldu sesin kötü falan dedi, yok uyuyodum da ondan diyip geçiştirdim... eşim işten gelmek üzereydi. toparlandım, giyindim makyaj falan yaptım, geldi yemeğimizi yedik... nası söyleyeceğimi bilemedim :) kv evde yoktu, kocaman bi akvaryumu var eşimin kv evinde, balıklara yem vermeye gidecektik orda söylerim dedim söyleyemedim geri dönerken yolda aniden "bakkala gidip ekmek aldım" der gibi lab diye söyleyiverdim... kocam gayet iyi karşıladı, napmamız gerekiyormuş peki dedi.... ben başka bir doktora daha gitmek istedim, emin olmak için :))) yediremedim, konduramadım, kabullenemedim.... sonuçta tazeciktim
1 ay sonraki test sonuçlarım daha kötü(fsh 12,37 den 19,04 e çıktı) çıkınca hemen bi merkezle anlaştım. o sebeple sana araştırma yap diyorum, ben yanlış bi merkezle anlaştım çünkü.... hemen o gün görüştüğümüz bi yer bizi alenen paketledi, kan testlerinizi yapalım, spermiogramınıza da bakalım derken.... sen iyice araştır, lab durumu, emriyolog bunlar çok önemli, tüp bebek için kullanılan yöntemler... şimdi biliyorum
tüp bebeğin ilk adımı sakin olmak, stres yapmamak... %15 oranında etkili olduğu ortaya çıkmış araştırmalarda, o kadar söyliyeyim sonrası güvendiğin ve rahat hissettiğin bir doktorla tedavi.... sorun erkektede olsa, iğneleri malesef kadın yiyo, kendine iğne yapmanın aslında ne kolay olduğunu öğrendim bu dönemde.... belki de sorun bende olduğu için bir de kendimi suçlu da hissettim, hatta tutmazsa boşanırım bile dedim o sebeple eşin sana sağlam da dursa senin duruşun onu çok etkiler.... her daim yanında olduğunu hissettir kocana.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…