Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

zaten görümcelere potansiyel suçlu gibi bakılmaz mı. suçu olsun ya da olmasın görümceye illa birşey bulunuyo. siz de bayağı gözlerine batmışsıız bitirin artık falan diyerek, karışmayacaktınız

istenilen malzemeleri bulamadınız yokmuş şu bu , arayıp da;
ben bulamadım.. sen bana nerede olduğunu söylesen, ya da sen alsan biz ödemeyi yapsak şeklinde fikirler ürettiniz mi ?

o zaman kızın tepkisine bakardınız işte..
"sağol abla bulduğun kadarı olsun" mu derdi , "banane nereden bulursan bul" mu diyecekti?

eğer siz o zaman arayıp durumu izah ettiyseniz ve size bir cevap verdiyse ondan bahsedin
o zaman suçluyu daha iyi belirleyebiliriz...

ama yok siz bir şey söylemediyseniz, arayıp bulamadım ne yapalım diye bir fikir sormadıysanız tuhaf olmuş...
ve siz hatalı durumdasınız.

hani nasıl derler, sırf laf olsun diye sormuşsunuz gibi..
sormuş olmak için sormuş gibi..
ilgili gibi görünmek istemişsiniz gibi...

bilerek yaptınız diyemem, içinizden geçenleri bilemem..
sadece bir gerçek var ki sizi zor duruma düşüren kendi davranışlarınız..

Konu bohca degıl aslında..siz ne kadar guzel arayıp sormussunuz ne alayım dıye oda soylemıs baktınız bulunmuyor keske tekrar arayıp bulamadıgınızı soyleseydınız..yada bastan sormasaydınız..hem sorup hem soyledıklerı olmayınca tabıkı kırılır ve kızarr
nisanı kız tarafı yapar sızı adetlerınızde olmasada onların adetlerınde takı varmıs kı benım bıldıgımde olur helekı o kadar salonda yapılıyor.Ben kız tarafında hıc bır sorun goremedımm

Ailem benim bas tacim, kardesler olarak cok guzel bir bagimiz var. gelin hanim olgun bir kiz degil maalesef, butun sorunlar ordan patlak veriyor zaten. Ezilmeyi, ailemi ezdirmeyi hic dusunmuyorum. Herkes olmasi gerektigi gibi davransin haklisin, davranmiyorsada benden alttan almami kimse beklemesin.

Evet, ben en basta zaten anneme soyledigimde yinemi tartismalarini size yansittilar, yinemi olay buyudu demek oldu. Maalesef kardesim dengeyi saglayamiyor. Ogrenemiyor bir turlu. Canim, bu olay aslinda bardagi tasiran olay, bu postumun devamini okursan neden oyle sert bir mesaj attigimi anlarsin.

ben tarafci degil, haktan ve hakli olandan yanayimdir her daim cok sukur. Kardesiminde cok yanlis davranislarida oldu, ben kardesime defalarca problemlerini anneme babama bize tasima, aranizda cozun dedim. Ama yapmiyor. Boyle oluncada biz tepkisiz kalamiyoruz dogal olarak.

Haklisin ne diyeyim, birlikte yapilacakti o alisveris. Hay aklima hay aklima..Vakit bulamadik ama dogru duzgun, dugune 3 hafta var kendisi deli gibi ceyiz alisverisi yapiyor, hersey son ana kalmis. Bende iki dakkada alirim ben ciksin aradan diye iyi niyetli yanastim ama maalesef benim basimda patladi dugun stresleri.

Erkek kardesimin dugunu bizim dugunumuz tabiki, ama kesinlikle hicbir detaylarina karisan dolasan birisi degilim. Fulltime calisiyorum, evliyim, is guc ev arkadas es dost derken zaten zamanim firsatim bile yokki, beni o cadi gorumce pozisyonuna getirmesi en cok zoruma giden sey zaten. Hic alakam yok. Maalesef yaslarimiz birbirine cok yakin, hafif bi istememezlik seziyorum kizda maalesef ama ustelemiyorum.

Cancaazim, son olayi anlattim, ama daha kac olay var bilmiyorsunuz tabi. Hangi birini anlatmami istersin? Istemeye gidiyoruz, karsimiza oturup 'evlenmeye henuz hazir degilim' demesinimi (aralarinda yuzuk takmalarina ragmen), dugunden 2 ay once dugunu 3 ay daha erteletmek icin cikardigi problemimi anlatayim, kardesimle etten sutten sebebler yuzunden defalarca ayrilip ablamin kapisina aglayarak defalarca dayanip 'beni affetsin kardesin' demelerinimi anlatayim? Ailesinin oturup altin pazarligi yapmasini mi anlatayim? Alinan altin taki setini 'bana sormadan aldiniz bana deger vermiyosunuz demekki' demesinimi (yanlis anlamayin ama alinan trabzon hasiri gayette hos bir setti)?
Beni o kavgaci gorumce pozisyonuna sokmasi cok ama cok ayip. hic karakterim, tarzim, yasam seklim, kisiligim oyle bir davranisa musait degil.

Sizden bir onceki alintiya yazdigim cevabi okumanizi rica edebilirmiyim? Bu ilk vukuati degil, bardagi tasirdi artik.
Hickimsenin arasinda degilim, Allahim aman aman girmekte istemem. Ben once igneyi kendine batiranlardanim hanimefendi, esimle arama kimsenin girmesini istemedigim ve buna izin vermeyecegim gibi kimsenin mutlulugunada golge dusurecek karakterde degilim. Bu yazdigim olay uzerinden bukadar onyargili yaklasmasaydiniz keske.

Ayrıca bu devirde bohça nedir ya, yüzüne süreceği boyayı da bir zahmet kendi alsın hanım paşa. Ha eğer yapılan şeyin mahiyeti hediye ise hediye üzerine vırzır kavga edilmez görgüsüzler gibi, karınca kararınca toparlamış işte bir şey karşındaki, teşekkür et koy kenara ya. Uzun uzun liste üzerine izahat mi vercektiniz "bunu buldum bunu bulamadım, diğer emir ve görüşlerinize hazırım" diye. Tövbe yarabbi ya.

Sanırım çok dolduğunuz için bu olay patlama noktası olmuş,ama mesajınız hoş olmamış.
Bu insanla ömür boyu yüzyüze bakacaksınız,bu kadar ''had bildirme '' odaklı değil de,kırgınlığınızı belirten bir mesaj atsa idiniz tabii ki siz haklıydınız.Ama şuan suçsuzken suçlu konumuna girmişsiniz.

Hayat çok garip, insanlar çok doyumsuz gerçekten... bu kadar şey almışsınız annesine babasına dıdısına dıdısına. Daha ne istiyor anlayamadım. Benim nişan bohçamda bırakın annemi babamı bana kişisel hiçbir şey yoktu. Bohçayı daha önce artık neyde kullandılarsa iğneler delik deşik etmiş. Yazma havlu lif seccade bunlar vardı sadece. Yine de hiçbir şey demedim niye? Nişanlımı seviyorum çünkü bohça umurumda değil. Makyaj malzemesi siparişi vermiş bir de... Keşke hiç karışmasaydınız kendileri çıkıp alsalardı.

Gorgusuzluk bu başka bisey değil.mesajinizda super olmus güzel bir uslupla soyleyeceginizi soylemissiniz. buluştuğunuzda da bence dediklerinizden dönmeyin durusunuzu bozmayin.
bende yeni gelin sayılırım.makyaj malzemesi istemedim nisanimda.benim kullandığım urunler biraz daha pahali,uyuzumdur herseyi begenmem o yuzden istemedim ne gerek varki bosuna masrafa sokmaya.gelin oluyorum diye ne saniyorki bazı insanlar kendilerini. sizin cekeceginiz var bu gelinden. durusunuzu bozmayin

sizde haklısınız ama
bu kızı çarşıya götürüp iç çamaşırını pijamasını makyaj malzemesini görerek kendi alması lazımdı
siz sadece alınanları bohçalayıp götürecektiniz

bohçaya makyaj malzemesi konulduğunu da sizden duydum siz kafanıza göre hazırlasaydınız oda kendi istediklerini abinizle alsaydı sorun olmazdı

ayrıca onlar abinizle tartışmış siz olaya kendiniz müdahil olup haddinizi aşan bir mesaj yazıyorsunuz. bence önce siz haddinizi ve yerinizi bilin. karışmayın öyle her şeye kafanız da ağrımaz böylece

Ne pis paragoz insanlar var ya. Kendini iki altina peskes ceken! Sanki erkek tarafi kole tarafi kadinda bir esya bir mal oldugu icin ne koparsam kardir mantigi. Of cok cahilane isler

Konunuzu okudum yorumları okuyamadım ama gelınınzle ıletışım problemınız var bence..samımıyet yok gördgm.Alışverşde bıle arayıp canım şunu bulamadım şu olsa olur mu, dıye sorabılırdnz..Bide çok agır mesaj çekmişsnz.Bunlar maddı şeyler gelınn buyutmesıde hoş değil nedir kı yani makyaj setını kendıde alabılır..Bende nişanlıym alışverişe bile dedım kı ne gerek var ? Sonra birsürü şey alınmış hiçbirini görmedım arasında begenmedgm şeylerde var ama vay benı nıye gezdrmednz demedm.İstedgm şeyi alırım, begendıgımı kullanırm..Huzuru,sevgıyı ne çabuk harcıyoruz

''Evet, ben en basta zaten anneme soyledigimde yinemi tartismalarini size yansittilar, yinemi olay buyudu demek oldu. Maalesef kardesim dengeyi saglayamiyor. Ogrenemiyor bir turlu. Canim, bu olay aslinda bardagi tasiran olay, bu postumun devamini okursan neden oyle sert bir mesaj attigimi anlarsin.''

Kardeşin evlenmeyi biliyorsa, dengeyi sağlamayı da bilmeli canım. O ve geliniz dengeyi sağlayamadığı için, özellikle sen, dengeyi kurmaya çalışıyorsun ve doğal olarakta göze batıyorsun. Senin yaşadıklarını, kardeşim evlenince ben de yaşayacağım sanırım. Çünkü kardeşim de evliliğe giden bir ilişkisi olduğu dönemlerde, senin kardeşin gibi dengeyi sağlayamadı. O da eski gelin adayı da, havada kuş uçsa gelip anlatıyorlardı.

Altın konusunu okudum canım. Türkiye de belirli adetler var biliyorsun. Kız tarafı ne kadar ve ne isterse konuşulur. Karşı tarafta ne kadarını yapabileceğini anlatır ve ortak bir noktada buluşulur. Siz de bunların hiçbiri olmamış, dayatılmış sanırım. Sana tek tavsiyem, dengeyi kurmak ve aileni ezdirmemek adına çok öne çıkmadan, kendini çok kötü etmeden, sakin bir şekilde hareket etmen. Olanı biteni ailenle konuşmadan, iyice tartıp ölçmeden, gelin tarafına yansıtma. Kardeşin var işin ucunda, onun hatırına biraz daha sakin ve sabırlı ol. Unutma, her şeyin bir zamanı var. Zamanı gelince sende söylersin söyleyeceğini.

Bence hepiniz hatalısınız
evet gelin bunu yapmamalıydı hadi diyelim yaptı annen annesini arayıp neden araya sokuyor da kızı aramıyor
sen neden bu kadar ağır cevap yazıyorsun, kardeşimin mutluluğu önemli demişsin ama kardeşin onunla evlenecek ve ömür boyu yüzyüze bakacaksınız sorunu bu kadar büyütmemeliydin
bir de babalar girmiş işin içine daha beter olmuş biriniz de sorunu çözmeye yaklaşmamış ki büyükler daha da batırmışlar, bu konu buraya kadar gelmiş yani bence saçma bişey tamam gelin başta zaten hatayı yapmış ama büyüten de sizsiniz

ayrıca nişanda sizin adeteriniz önemli değil. Kız tarafının adetleri nasılsa onlara uyum sağlanır

aynen nişandan önce bi sorsaydınız keşke nasıl olacak diye, ayrıca gelinin kullanacağı pijama v.s. gibi şeylerin ona sorulmadan alınması bohça alışverişinde gelinin olmaması bana garip geldi açıkçası...

sormayin sormayin. Etlisine sutlusune karismayayim laf olmasin diye nekadar dikkat ediyorsam okadar pasimda patliyor.

Evet taki toreni kismini yeni okudum.nisan erkek kardesinizin ve kizin nisani.sizin bitirin artik deme hakkiniz yok.
Bitirindeki "artik" kelimesi zaten cok anlam iceriyor.tahammulum kalmadi yeter gibi.
Taki toreni olup olmayacagini konussaydiniz keske.iletisim sorununuz var.bizdede olur ve cevremde cok yerde olur.bunun rezillikle ilgisi yok.
Gelininizde bir tuhaf belkide onuda dinlemek lazim.kimse iki kremin pesine dusmez.bence altinda farkli nedenler yatiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…