Ailem benim bas tacim, kardesler olarak cok guzel bir bagimiz var. gelin hanim olgun bir kiz degil maalesef, butun sorunlar ordan patlak veriyor zaten. Ezilmeyi, ailemi ezdirmeyi hic dusunmuyorum. Herkes olmasi gerektigi gibi davransin haklisin, davranmiyorsada benden alttan almami kimse beklemesin.Sakın ola susma sustukça bunlar tepene çıkarlar aileni ezdirme. kimse kızmasın bana ama böyle gelinlerin başını küçükken ezeceksin hakediyorlar çünkü. bende zamanında gelin hanımın karşısında sustum tamam nasıl istiyorsan öyle olsun dedim. aileme yardımcı olayım diye gelin hanımın her istediğine koşmaya çalıştım elimdeki avucumdakini gelin hanım mutlu olsun diye verdim ama YARANAMADIM. Onlar evlendikten 3 sene sonra ben nişanlandım nişanıma bir mızıkçılık çıkardı gelmedi. Düğünümde kayınvalidemlerin yanında rezil etti beni. Ve görüşmüyorum kendisiyle hiç bir şekilde. Sakın ezdirme aileni kendini belli erkek kardeşin ne derse he deyip geçiyor evlenince kendi yanına çekip sizle görüştürmez buna zemin hazırlamayın.
Evet, ben en basta zaten anneme soyledigimde yinemi tartismalarini size yansittilar, yinemi olay buyudu demek oldu. Maalesef kardesim dengeyi saglayamiyor. Ogrenemiyor bir turlu. Canim, bu olay aslinda bardagi tasiran olay, bu postumun devamini okursan neden oyle sert bir mesaj attigimi anlarsin.Benim anlamadığım nokta erkek kardeşinle tartışmış olabilirler gelip kardeşin hemen sana mı söyledi??
Nişanlısıyla tartışabilir ne var yani bunda istediklerim olmadı diye bütün aile nasıl işin içine girdi ki,
Bence bunu gelip aileye anlatan kardeşiniz suçlu, aralarında olan bir şey sonuçta
Ayrıca sizin şahsınıza yönelik yüzünüze yapılmış bir hareket yokken kıza mesaj atıp saydırmışsınız haklıyken haksız konuma düşmüşsünüz,
Yani kız nişanlısıyla tartışmış istediğim olmadı diye ama bütün ailenin haberi olmuş, telefonlar açılmış,
Bence erkek kardeşin ağzını tutsun iki tarafın arasını bozmasın.
ben tarafci degil, haktan ve hakli olandan yanayimdir her daim cok sukur. Kardesiminde cok yanlis davranislarida oldu, ben kardesime defalarca problemlerini anneme babama bize tasima, aranizda cozun dedim. Ama yapmiyor. Boyle oluncada biz tepkisiz kalamiyoruz dogal olarak.bence bir de gelinin ağzından dinlemek lazım...
yazdığınız mesajın hiç bir haklı tarafı yok. kardeşim de kardeşim deyip durmuşsunuz ve madem ki nişan bohçası hazırlanacak benim bildiğim gelin seçer alacaklarını, sipariş verilmez.
siz de pek masum gelmediniz bana...
Haklisin ne diyeyim, birlikte yapilacakti o alisveris. Hay aklima hay aklima..Vakit bulamadik ama dogru duzgun, dugune 3 hafta var kendisi deli gibi ceyiz alisverisi yapiyor, hersey son ana kalmis. Bende iki dakkada alirim ben ciksin aradan diye iyi niyetli yanastim ama maalesef benim basimda patladi dugun stresleri.kızla biraz işiniz var, o belli de. bohça işi de biraz olmamış. gelin çarşısına çıksaydınız beraber, daha güzel olurdu. o annesiyle gelir, istediklerini seçer. biz de yakında gelinimizle gideceğiz, tarih ayarlayıp. yine de ayıp geliyor bana, onu koymuşlar, bunu koymamışlar demek, erkek tarafı uğraştıktan sonra. belli ki eksik bırakmamışsınız, iki parça alıp getirmemişsiniz. allah herkese gönül rahatlığı versin, iki parça eşya için gönül kırmayacak insanlar nasip etsin. bir görümce adayı olarak kaygılarınızı anlıyorum ama beraber yapın bu işleri. belki o da çarşıya çıkmak, kendisi seçmek istemiştir. ne de olsa o kullanacak sonrasında.
Erkek kardesimin dugunu bizim dugunumuz tabiki, ama kesinlikle hicbir detaylarina karisan dolasan birisi degilim. Fulltime calisiyorum, evliyim, is guc ev arkadas es dost derken zaten zamanim firsatim bile yokki, beni o cadi gorumce pozisyonuna getirmesi en cok zoruma giden sey zaten. Hic alakam yok. Maalesef yaslarimiz birbirine cok yakin, hafif bi istememezlik seziyorum kizda maalesef ama ustelemiyorum.malzemeler için kızı arayıp önden sipariş alıp, sonra ne sebeple olursa olsun kafanıza göre almanız olmamış..
fakat kızın ve ailesininde bunu bukadar büyütmeleri de olmamış..
kendinizce haklısınız eminim ki herkes kendine göre haklıdır..
ama mesajınız fazlaca ağır olmuş..
sizde dikkat etmişsiniz, bütün olayların merkezinde siz kalıyorsunuz..
banada biraz herşeyi organize eden, herşeye müdahil olan görümcelerden geldiniz..
Cancaazim, son olayi anlattim, ama daha kac olay var bilmiyorsunuz tabi. Hangi birini anlatmami istersin? Istemeye gidiyoruz, karsimiza oturup 'evlenmeye henuz hazir degilim' demesinimi (aralarinda yuzuk takmalarina ragmen), dugunden 2 ay once dugunu 3 ay daha erteletmek icin cikardigi problemimi anlatayim, kardesimle etten sutten sebebler yuzunden defalarca ayrilip ablamin kapisina aglayarak defalarca dayanip 'beni affetsin kardesin' demelerinimi anlatayim? Ailesinin oturup altin pazarligi yapmasini mi anlatayim? Alinan altin taki setini 'bana sormadan aldiniz bana deger vermiyosunuz demekki' demesinimi (yanlis anlamayin ama alinan trabzon hasiri gayette hos bir setti)?Attığın başlığa bir bakar mısın önce?
Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunları....
Gelini sorunlu ettin çıktın hem de bitmeyen...
Yahu insanlar evleniyorlar bi geri durun herşeyin neden içinde oluyorsunuz.
Kardeşisin diye kötü kaynanalığa soyunmuşsun...
Bohçaları ben hazırlayacağım diye kolları sıvamış, keyfine göre alışveriş etmişsin...
Ne gerek var? Beraber çıkılır ya da büyüklere bırakırsın.
Gelin-görümce illa bi kavga edecek geçinemeyecek böyle bi kanun var herhalde, zorla sorun çıkarmak diye buna denir.
Bir de üşenmemiş upuzun kavgacı tarz mesaj atmışsın, kendi kuyunu da kazıyorsun bu arada bence.
Noluyor ya abiler evlenince gelinler neden hep kötü oluveriyor anlamadım gitti, buraya açılan kacıncı konu gelinimizin yaptığı, yok gelinimiz sorunlu vs. Nerden senin gelinin oluyor ki komiksiniz..
Sizden bir onceki alintiya yazdigim cevabi okumanizi rica edebilirmiyim? Bu ilk vukuati degil, bardagi tasirdi artik.siz hangi sıfatla haddini bildireceksiniz ?
bu konuda haddini bilmesi gereken bence sizsiniz...
attığınız mesaj tam bir fiyasko..
geline resmen sen zerre umurum da değilsin kardeşim kardeşim her şey kardeşim için demişsiniz..
bu saatten sonra o kızın sizi sevip saygı duymasını beklerseniz çok büyük hata edersiniz..
kusura bakmayın her şeye karışarak üstelik kardeşim o benim diye havalara girerek, kıza haddini bildirme çabalarına girerek komik duruma düşmüşsünüz...
sizin kardeşiniz onun da kocası olacak...
yani o kız sizden daha yakın olacak o kardeşim kardeşim dediğiniz adama...
ne kadar zorunuza giderse gitsin artık gerçek bu...
o yüzden bence siz haddinizi bilin, kendinizi komik duruma düşürmeyin...
çekilin aralarından...
ilaveten; gelin hanım büyütmemeliydi evet haklı olabilirsiniz. ama sizin bu itici davranışlarınız belli ki kızı çileden çıkartmış bir yerden sonra patlama gereği duymuş..
bu şekilde de olabilir...
anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.
Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.
Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.
Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).
Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?
ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.
ayrıca nişanda sizin adeteriniz önemli değil. Kız tarafının adetleri nasılsa onlara uyum sağlanır
sormayin sormayin. Etlisine sutlusune karismayayim laf olmasin diye nekadar dikkat ediyorsam okadar pasimda patliyor.zaten görümcelere potansiyel suçlu gibi bakılmaz mı. suçu olsun ya da olmasın görümceye illa birşey bulunuyo. siz de bayağı gözlerine batmışsıız bitirin artık falan diyerek, karışmayacaktınız
Bohcadan ve listeden sonrasini okumadim.
Bazi erkekler bol findik,ceviz,balik tuketmeli bence.