Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

şayet ben makyaj malzemesi gibi konularda çingenelik etmeyi kendime yakıştırmazdım .
Evlenince kocası her bir şeyi alırdı .
Kız hem açgözlü hem de saygısız bence .

Valla 7. yüzyılda yaşamadığımız için bunun adı altın pazarlığıdır. Arapça kelimelerle süslü hale getirmek altındaki maksadı değiştirmiyor. Hoş değil, çirkin.
Arapca kelimelerle suslu hale getirmek degil bu.. İslâm hukukunda bulunan, kadina verilmis bi haktir.. alir veya almazsin, kisisel bi tercih olabilir, ama insanlari o sekilde yaftalamak da 'pazarlik' etmekten daha kotu..(mehir konusu icindi bu yorumum)

Kızın niye hır çıkarıyo diye dünürünü arayan kaynana, ben kızımı asla ezdirmem diyen kayınbaba, herşeye burnunu sokan kendini bi halt sanan yengesine had bildirmeye kalkan görümce, laf taşıyan ne oldu ne bittiyse ailesine yansıtan ablasına kendisini acındıran KOCA.
Defalarca yazdım çünkü kıza acıdım, kimlerin eline düşmüş böyle..

Görümce, kızdan önce git yiyosa kocana haddini bildir. Konularında gördük

Valla sonradan yazılanları okuyamadım. İlk yazdığına istinaden yorum yapacağım. Bana alınacak makyaj malzemesi, iç çamaşırı, yatak örtüsü v.s. ben kendi zevkime göre seçmek isterim. Benim yerime görümcem seçmiş olsa çok kızarım. Baştan yanlış yapmışsınız. Madem o kullanacak siz niye seçiyorsunuz. Ayrıca nişanda takı takılınca niye utanıyorsunuz anlamadım. İsteyen evinde aile arasında yapar, isteyen salon tutar takılı yapar.. Ayıp değil, utanılacak bir şey değil. Bu şekilde nişan yapan o kadar çok insan var ki. Sizin söyleme biçiminiz yanlış, bitirin artık demek var, takan başka kimse yoksa bitsin demek var. Sizi fazla müdahaleci buldum. Bırakın bu kadar müdahil olmayın.. Ayrıca kendi aralarında kavga ettiler diye hemen koşup dünürü arayan anneye diyecek söz bulamadım doğrusu .....

Gelin hanım ben olsaydım ve bana bu denli ağır ithamlarda bulunan bir mesaj gelseydi, kesinlikle sizinle mesafeli olurdum. Bana bu mesajı atabilecek kadar sadece kendi ailesini ve kendi kardeşini düşünen birine sevgi beslemek cok zor olurdu. Naif, ince görüntünüzü inkar etmiyorum fakat sinirli anlarınızda çileden çıktığınız aşikar, kesinlikle daha ılımlı olmalıydınız. Sizin ailenize yeni girecek bir hanımefendi ile madem hiç sorununuz yok, madem sadece o size taktı, üstlendiğiniz görevi "unuttum, onu arayıp sormak aklıma gelmedi" diye geçiştirmeniz ne denli doğru? Madem gelin hanımın düşünceleri sizin için önemli değil, bu alışveriş ucuza gelebilecek kadar ya da cicisini (size göre!) seçebileceğiniz kadar özensiz yapılabiliyor, ona değer verir gibi düşüncelerini sormasaydınız keşke :) madem kafanıza göre onun kullanacağı şeylere müdehale hakkını görüyorsunuz, bu zahmete girmese idiniz.
Sadece ilk değil konu ile ilgili tüm mesajlarınızı okuduğumda sizin aksi olduğunuzu düşündüğünüz profile yakın olduğunuzu görüyorum ne yazık ki. Ön yargı demeyin, çünkü bu sadece objektiflik. :)
Mutlu olmalarını, sakin bir yapıya bürünmenizi ve kendinizi kontrol edebilmenizi dilerim, sevgiler :)

Bohcayi bilmem de bunca derde damadin anasinin arayip kiziniz niye sorun cikariyor demesi sebep olmus gibi geldi bana
Ne gerek var arayip hesap sormaya

50li sayfalarda konunun tatlıya bağlandığını gördük... :))

Konu sahibi arkadaşım, yazdığınız mesajlardan anlaşılıyor ki gelininiz ile sizin aranızda ufak tefek sorunların vakti zamanında konuşulmamasından kaynaklanan gerginlikler var, e artçı depremler olmayınca tek seferde sarsıntı büyük oluyor :)))

Buraya konu açıp, dert yanıp, fikirlerimizi sorduğunuza göre yazılan cevaplar ve önerileri dikkate almanızı tavsiye ediyorum...

Herseyden önce sakin olun, insanlar hata da yapabilir, ama siz bu hataları fazlası ile görüp sert şekilde eleştiriyor ve konuyu büyütüyorsunuz. Beklentileriniz fazla olunca yıpranmanız ve aynı oranda yıpratmanız da kaçınılmaz oluyor...

Gelininiz ile birbirinizi anlama yoluna gitmiyorsunuz, burada siz daha akıllı daha yapıcı olmalısınız. "Aynı kazanda kaynamak" tabiri vardır bilir misiniz? Çok severim ben bunu... Siz sakin, anlayışlı olursanız eminim gelin hanımda yaşadığı her sorunu büyüterek nişanlısına ve ailesine yansıtmayacak, zamana bırakmayı öğrenecektir.

Siz de yeni evliymişsiniz, kendi ailenize daha fazla zaman harcayın, bırakın gelin hanımı...

Ne sizi tanıyoruz ne gelin tarafını... Yazdıklarınızdan yola çıkarak yorum yapıyoruz. Eğer anlattığınız gibiyse kardeşinizin iki yolu var ya gelini böyle kabul edecek ya da bu durumu her iki aileyi de karıştırmadan çözüm bulacak.... Ama siz karışmayacaksınız, karışınca bakın neler oluyor...

Ayrıca aileniz de geri durmasını bilecek...

Gelin hanımın da haklı olduğunu düşünmüyorum ben, ama fazla müdahaleciliğin sonu bu olmuş....

Her iki tarafta birbirinden uzak dursun çünkü böyle giderseniz siz daha çookk konu açarsınız buraya...

Ay işte ben bu durumlarla karşılaşmamak için . kimselerle yüz göz olmamak için ne bohça istedim . ne bohça yaptım.
12 yıl önce evlendiğimi düşünürsek o zaman için belki garip gelecek insanlara ama . hiç hoşlanmıyorum böyle adetlerden.

Hee ama bohçaya makyaj malzemesi ya da iç çamaşır alınırken kesinlikle gelin adayının da orada bulunması , zevklerine göre alışveriş yapması gerektiğini düşünüyorum. çok yoğun ise yine bi gününü boş bırakıp bu bohçaya ayırabilir.
ben görümcemin ya da kayınvalidemin aldığı makyaj ürünlerini kullanmıyorum belki. belki cildim hassas , belki de o renkleri beğenmedim. fondoten tenime olacak mı. bunları kişisel bakım ürünleri ve kişinin kendisi seçmeli.
iç çamaşırda öyle.
yani senin zevkin sana göre mükemmeldir. harikadır.
ama onun zevkine uymaz.
ben hiç doğru bulmadım bu olayı.
yazdığınız mesajı da çok ağır buldum. kusuruma bakmayın ama fikrim budur.

Valla gelin olsun damat olsun, kaynana olsun gorumce yada elti olsun, herkes yerini bilecek! Cok ustune dusup simartmamak gerek! Emin olun oyle yaptikca kiymete binersiniz. En guzeli agir mesafeli olmak....

ilk once hata siz neden aliyosunuz onun makyaj malzemesini ic camasirini filan beraber ciksaydiniz alisverise o begenseydi keske ama bu kadar eften puften bisey icin aileler birbirine girerse evlenince kiyamet kopar soyliyim

Son 4-5 saydaya baktım ancak konu sahibinin mesajını göremedim hiç. Son durum ne oldu? Kahve içtiniz mi? O mesajı bana görümcem atsaydı bende büyütürdüm de büyütürdüm. Hatta uzunca bir süre konuşmazdım görümcemle. Madem bana soruyor markasını vs. bulamazsa bir açıklama yapmasını isterim. İyi niyet göstermiş bak aynı marka olmasa da eksik kalmayım diye fazla fazla almış derim. Ama açıklama gelmeyince sinir olurdum yani. Hiç sormamış olsa neyse...

Verilen cevaplarin ve sizin dusuncelerinizin tamamini tabiki okuyamadim ancak gelininiz kadar siz de sorun sahibisiniz. Gelin hanimin yerinde ben olsam tenezzul edip konu etmem acikcasi ama sizin yerinizde olsam bu tip seylere de mudahele etmem. Annenize yardim ettginizi soylemissiniz ama kesinlikle yanlis anlasilacak seyler yapmissiniz.Ustelik hep sorun vardi diyorsunuz, boyle tecrubeleriniz varsa hic karismamaniz lazim. Nisanda taki merasimi yapilmasindan niye utandiginizi da anlamadim zaten ama merasimi sonlandirmak icin onay vermek kusura bakmayin ama kesinlikle haddinize degil... Gelin hanima haddini bildirirken bunu hatirlatabilecegini de hatirlayin lutfen.

Tövbeeee. Bir yaşıma daha girdim. Kız kardeşinle kozmetik malzemesi için mi evlenmiş. Böyle bir sorun yüzünden kavga çıkacak, nişanlımın babası annesi gelip konuşacak valla annemle babam beni döve döve öldürürlerdi sen görgüsüz müsün diye. Kız görmemiş, belli. Yoksa lafını dahi etmez. Benim de iki erkek kardeşim var. Biri 20 diğeri 18 yaşında, nişanlısı böyle bişey için kavga çıkaracak olsa kızı bırakırlar, bu konuda bu yaşlarına rağmen ikisi de çok prensipli. Birinin kız arkadaşının hal ve hareketlerini beğenmedim. Kız yanlış yaptı anında terk etti 18 yaşında olan. Bir daha da görüşmedi.
Tabi sizin durum farklı. Kızın amacı ortada, sen görümcesin ya seni sıkıştıracak seni zapt edecek kafasına göre takılacak. Sakın müsade etme böyle yapmasına. Mağduru oyna. Kızın yaptığını da asla ama asla alttan alma. Bizde gelin böyle bişey yapsa babam o nişanı attırır yani, görgüsüz kız alınmaz der çıkar. Ama nişan atmasa da kardeşin tavrını koysun ortaya. Bu ne böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…