Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

Hala bohça var mı :) ben 2 bucuk sene oldu evleneli bohça mohça istemedim ayrıca gelininiz de fena benden söylemesi alt tarafı istediği makyaj malzemesi olmadı diye neden bu hır gür ben yaşasaydım bunları annem beni fena paralardı alt tarafı makyaj malzemesi için bu kadar konuyu büyüttüğüm için :) konuyu dallandırıp budaklandırmaya ne gerek var ki durduk yere araya soğukluk soktular eskisi gibi olamaz şimdi kimse sen ileride yakınlaşmak bu olanları unutmak istesen bu yaşananlar aklına gelecek ve uzak duracaksın keza gelininiz de öyle

sormayin. oyle mizmiz bir yapiya sahipki, kardesimde bir okadar sinirli asabi. Allah yardimcilari olsun ne diyeyim. Evet, yanliz konusacakmisim (babam oyle yapmami rica etti ne diyecegimi yapacagimi sasirdim)

hay benim aklima zaten! birak gitsin kendisi alsin kiminle aliyorsa degil mi? cok haklisin, kendisi almaliydi. hatam o zaten benim.

yani bana da yapıldı kendim seçtim kardeşimin eşi de öyle bir görümce olarak yanında bile gitmedim

gelinlik meselesi de öyle gitti kendi kafasına göre aldı sonuçta ben giyip ben kullanmayacağım

Bence gidip kendisi alsaydı ya da birlikte gitseydiniz. Ya da neler istiyodun diye gerçekten hiç sormadan alıp koysaydınız. Ya da açık açık bulamadık onu artık eksikleri kardeşimle alırsınız deyip konuyu kapatsaydınız. Kendinizce iyilik yaparken haksız görünmüşsünüz, gelin hanım da uzatmış. Strateji olarak karışmayın, ne yaparsa yapsınlar
Ne kadar müdahaleci olursanız o kadar kötü olursunuz.

Bence ortada ne kahve içip orta bulunması gereken ne de had bildirilmesi gereken bir durum var. Stresli zamanlar bunlar. İki tarafa da biraz boş verip geçmeli. Size nişanda bizde takı takılır dendi mi? Takı töreni olacağını önceden biliyor muydunuz? Bir de bitirin artık derken herhangi bir bitsin artık ama gibi söylem var mıydı?

Ben olsam verirdim cevabını, yıl olmuş 2015 hala nişan bohçası, söz bohçası gibi saçma şeyler var. Bu adetler bana saçma geliyor. Kuzenim istemedi mesela. Onun parasını balayı için daha iyi bir yere gittiler. :)
Ben evlenirsem bende istemeyeceğim. Benim iç çamaşırımı, geceliğimi falan başkası seçmesin bir zahmet. Çok itici geliyor bana. Birde onu açıp gösteriyorlar gecelik, külot, sütyen dolaşıyor böyle o daha itici.
Ne yapman lazım bilemiyorum dedi ya ben olsam laf sokmadan duramam :) Ama şuna eminim bu sorun hep devam edecek bunun gelinliği, mobilyası, daha bir sürü şeyi var.

Millete böylesi yaranıyor valla, biz ne bohçası düğünü bile kendimiz yaptık, evi döşedik bir de düğünde tırtıklandık neyse sorun değil sonuçta seviyoruz birbirimizi dedim geçtim, demek ki gelin kız , kardeşinizi yeterince sevmiyor ki bir de bunların lafını edip kavga çıkarıyor neyse haklarında hayırlısı olsun demek düşer bizlere ...

Aynı şeyleri düşünmüşüz zeytinim

gelininiz bayağı görgüsüzmüş açıkçası
yazdığınız mesaj çok anlamlı ve yerinde olmuş
ama keşke siz hiç nişan bohçası işlerine karışmasaydınız
kardeşinle o gidip alsalardı veya annenle alsalardı
adınız malesef herşeye karışana çıkacak.. dikkat edin kardeşinizle aranızı bozmasınlar

Neden sizinle beraber alışverişe gelmedi ki gelsindi bulup alsındı krem midir fondöten miir neyse artık.bence hiç gerek yok buluşmanıza ayrıca bir bahane mi uydursan söz vermediysen babana ?

şımartmayın lütfen böyle insanları giyeceği dona kadar almayı çıkaran kim merak ediyorum.
ben bohça istememiştim garip gelmişti bana. ne güzel siz kibarlık yapıp almışsınız yollamışsınız. teşekkür edip konuyu bitereceği yerde bir krem için ortalığı velveleye vermiş tip. Allah yardımcınz olsun.ben olsam ççok utanırdım bunu dillendirmeye.

ikinci konuda haksızsınız aileler varke hiç karışmasaydınız. nişan o ikisinin nişanı. durumdan rezil olup olunmayacağınıda aile büyükleri karar verebilirdi.

belki art niyetiniz yok ama hain olarak görülüyorsunuzdur şimdi ya da kıskanan falan. kabak gibi kamerada çekmiş maalesef..

ha gelini de alttan falan almayın siz ne yaparsanız yapın kardeşinizle aranıza set örecektir zaten. o yüzden başınızı boşa ağrıtmayın.

Bohça yapmaya karar vermişseniz, bohça alışverişine siz gidip alamazsınız. Eğer adeti uyguluyorsanız tam uygulayacaktınız. Alışverişe gelin gelmezse, kız tarafı olmazsa böyle olaylar olur tabiki. Ayrıca siz kendinizi mesajınız ile tamamen haksız duruma düşürmüşsünüz. Gelinle kardeşiniz problem yaşadı ise çözümü onlar bulacaktı. Annenizin annesini araması, babanızın babası ile konuşması ve sizin mesajınızla olaylar iyice büyümüş. Hem nişanda takı merasimi olmasından neden utandınız ki? Sizin adetiniz olmayabilir ama kız tarafının adetiymiş demekki. ah bence tüm bu adetler saçmalıktan ve ailelerin arasını açmaktan başka hiç bir işe yaramıyor. Sanki gelinin makyaj malzemesi mi yok.. Ayrıca bu tarz birşeyi istemek bile utanç verici birşey onu da söylemeden geçemeyeceğim...

Sakın ola susma sustukça bunlar tepene çıkarlar aileni ezdirme. kimse kızmasın bana ama böyle gelinlerin başını küçükken ezeceksin hakediyorlar çünkü. bende zamanında gelin hanımın karşısında sustum tamam nasıl istiyorsan öyle olsun dedim. aileme yardımcı olayım diye gelin hanımın her istediğine koşmaya çalıştım elimdeki avucumdakini gelin hanım mutlu olsun diye verdim ama YARANAMADIM. Onlar evlendikten 3 sene sonra ben nişanlandım nişanıma bir mızıkçılık çıkardı gelmedi. Düğünümde kayınvalidemlerin yanında rezil etti beni. Ve görüşmüyorum kendisiyle hiç bir şekilde. Sakın ezdirme aileni kendini belli erkek kardeşin ne derse he deyip geçiyor evlenince kendi yanına çekip sizle görüştürmez buna zemin hazırlamayın.

Benim anlamadığım nokta erkek kardeşinle tartışmış olabilirler gelip kardeşin hemen sana mı söyledi??
Nişanlısıyla tartışabilir ne var yani bunda istediklerim olmadı diye bütün aile nasıl işin içine girdi ki,
Bence bunu gelip aileye anlatan kardeşiniz suçlu, aralarında olan bir şey sonuçta

Ayrıca sizin şahsınıza yönelik yüzünüze yapılmış bir hareket yokken kıza mesaj atıp saydırmışsınız haklıyken haksız konuma düşmüşsünüz,
Yani kız nişanlısıyla tartışmış istediğim olmadı diye ama bütün ailenin haberi olmuş, telefonlar açılmış,
Bence erkek kardeşin ağzını tutsun iki tarafın arasını bozmasın.

çok ayıp istediği alınmamış bile olsa böylwe yaparak kendini küçük düşürmüş gelin hanım.bana zaten talep edilmesi ayıp geliyor uygun olan alınır .yada siz beraber yada kardeşinizle nişanlısı çıkıp alsaydı bunları daha iyi olurdu bence.bence güzel cevap vermişsiniz ailelerin böyle şeyler yüzünden yüzgöz olmasıda hiç iyi değil.bende erkek kardeşinizin çenesini tutması gerektiğini düşündüm.

birincisi bohça erkek tarafının kıza hediyesidir öyle sipariş verilmesi hiç hoş olmamış. siz ne isterseniz onu alırsınız.
ikincisi gerçekten artık bu devirde bohça mı kaldı ya ne gerek var böyle şeylere. neye ihtiyacı varsa gitsin alsın hanımefendi.
üçüncüsü evet gelin hanım size takmış gibi görünüyor, fazla muhatap olmayın.
kız- erkek tarafları arasında oluyor böyle şeyler. bende kız kardeşimin görümcesine gıcık oluyorum mesela.
dördüncüsü aslında birazda sizi sivri dilli buldum biraz daha dikkatli davranın onların yanında.

bizde bohça için alışverişe gidilmez erkek tarafı kız tarafı ne isterlerse onu koyarlar götürürler. Konu sahibi gelinin istediğini sorarak ona söz hakkı tanımış

Bu ne arsız, görgüsüz bir gelin öyle Azıcık görgülü bir insan olsa yapılan onca şeyin hatrına sesini çıkartmaz eksikse eksik canım ne var bunda? Bence asla geri adım atmayın. Anladığım kadarıyla kardeşiniz gereğinden fazla yüz vermiş zaten bir de siz geri adım atarsanız iyice meydanı boş bulup dilediği gibi at koşturacak. Nişan aşamasında şimdiden böyle yapıyorlarsa düğünde neler olur düşünemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…